Cum să stai treaz noaptea

V-ați dorit vreodată să aveți mai mult timp pentru a termina lucruri importante, dar simțiți că nu sunt destule ore în timpul zilei? Din punct de vedere ipotetic, ai putea să stai toată noaptea, dar să rămâi alertă noaptea târziu este dificilă. Continuați să citiți pentru a vă planifica cum să stați treaz toată noaptea.

pași

Partea 1
Pregătește-te să rămâi treaz

Imaginea intitulată
1
Luați un pui de somn în timpul zilei. Dacă intenționezi să stai toată noaptea, ia un pui de somn în după-amiaza. Trebuie să vă asigurați că nu dormiți prea mult și că puii de somn nu vă apropiați de momentul în care adormiți de obicei (încercați să dormiți 6 sau 7 ore înainte de programul de somn).
 • O oră și jumătate este întotdeauna bună pentru a vă activa sistemul. Dacă dormi mai mult decât atât, vei intra într-un somn profund și te vei simți mai obosit când te trezești. Dacă dormi mai puțin, nu vei dormi suficient.
 • Un pui de somn timp de o oră și jumătate vă poate ajuta să restabiliți energia pentru că te duci doar printr-un ciclu de somn în acea perioadă de timp și nu se va simți atât de somn, mai ales dacă aveți de gând să stai treaz toată noaptea.
 • Imaginea intitulată Stai Treziți-vă noaptea Pasul 2
  2
  Fii asolat. Lumina soarelui influențează ritmul cardiac (care guvernează ciclurile noastre de somn). Așa că, înainte de a rămâne toată noaptea, petreceți cel puțin 30 de minute sub soare. Acest lucru (și aerul proaspăt) vă va face să vă simțiți revigorați.
 • Imaginea intitulată Stai Treziti noaptea Pasul 3
  3
  Ia multă apă Deshidratarea vă poate face să vă simțiți somnoroși și obosiți. Lupta asta de la înainte, înainte de a fi noapte, bea o mulțime de apă. Este deosebit de important dacă intenționați să beți cafea, deoarece cafeaua poate face deshidratarea mai rău, ceea ce vă va face să vă simțiți mai rău.
 • Imaginea intitulată Stați trezit noaptea Pasul 4
  4
  Ai un prieten cu tine. Este mult mai ușor să rămâi treaz dacă ai o companie deoarece poate ajuta creierul tău să se stimuleze prin a avea o conversație. De asemenea, vă pot ajuta să verificați dacă vă aflați în planul de a rămâne treaz toată noaptea.
 • Partea 2
  Te trezesti toata noaptea

  Imaginea intitulată Stai Treziți-vă noaptea Pasul 5
  1
  Luați o băutură cu cafeină. Cafea sau orice altă băutură cu cofeină poate da un impuls de energie trebuie să ia toată noaptea, mai ales dacă luați cu moderație astfel încât să nu fie o mare dezamăgire între ora 4 dimineața și 8 a.m. care este atunci când mulți oameni renunță.
  • Cafeaua durează aproximativ 15 minute sau o jumătate de oră pentru a intra în vigoare, dar beneficiile pot dura aproximativ 3 sau 4 ore. Dacă intenționați să aveți o ceașcă de cafea la fiecare câteva ore, veți rămâne treaz și energizat.
  • Când încetați să beți băutura cu cofeină, vă va da o scădere. Evitați acest lucru fie prin distanțarea aportului de cafea, fie prin alte metode care vă vor face să vă treziti.
  • Dacă nu doriți să beți băuturi cofeină, beți apă rece sau cuburi de gheață. Frigul te va ajuta să rămâi treaz și alertă.
 • Imaginea intitulată Stai Treziți-vă noaptea Pasul 6


  2
  Reduceți temperatura la împrejurimi. Pentru a dormi, corpul dumneavoastră preferă o temperatură caldă, astfel încât temperatura mai caldă, cu atât mai ușor va fi să vă păstrați treaz. Pornește ventilatorul dacă poți sau deschide ferestrele.
 • Dacă mediul este foarte fierbinte și nu îl puteți răci, luați în considerare luarea unui duș rece. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți în alertă.
 • De asemenea, puteți plasa pachete reci pe cap și pe încheieturi.
 • Imaginea intitulată Stai Treziti noaptea Pasul 7
  3
  Ridicați-vă și mutați-vă în jurul camerei. Mutați și faceți pauze vă ajută fluxul sanguin și vă împiedică să dormiți. Oamenii de stiinta au descoperit ca exercitiile fizice pot fi mai eficiente decat unele medicamente pentru a creste energia si a reduce oboseala (acest lucru nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa mai luati medicamentele daca luati unele).
 • Luați pauze și separați-vă de ecranul computerului. Văzând ecranul calculatorului ore și ore, vă pot răni ochii și vă pot face mult mai somnoroși. Relaxați-vă ochii cu câteva minute în fiecare oră, fie închizându-i sau privindu-vă la alt punct.
 • Antrenează-te. Încercați să faceți exerciții de cel puțin 30 de minute. Acest lucru va crește nivelul de energie și vă va ajuta să rămâneți treaz. Când vă simțiți somnoros, faceți o plimbare sau faceți fluturi.
 • Imaginea intitulată Stați trezin noaptea Pasul 8
  4
  Schimbați sarcinile. Un loc de muncă monoton (de a face același lucru de peste și peste din nou pentru perioade lungi de timp) poate fi la fel de rău ca nu dormi atunci când doriți să rămâneți în alertă. Prin urmare, atunci când începeți să vă simțiți somnoros, începeți să faceți ceva care necesită mai multă concentrare.
 • Imaginea intitulată Stai Treziti noaptea Pasul 9
  5
  Mănâncă gustări sănătoase Având un nivel scăzut de zahăr vă poate face să vă simțiți foarte obosiți și somnoroși, deci trebuie să vă mențineți nivelul ridicat de energie, consumând gustări sănătoase. Mai ales sandvișuri care vă vor oferi mai multă energie pentru a arde în perioade lungi de timp.
 • Mănâncă lucruri precum iaurtul și granola cu fructe proaspete, unt de arahide în biscuiți din cereale integrale și țelină. De asemenea, trebuie să consumați proteine, carbohidrați sănătoși (precum fulgi de ovăz) și multe fructe și legume.
 • Evitați zahărul. Deși zahărul poate crește rapid energia dvs., acesta vă oferă, de asemenea, o scădere rapidă, ceea ce vă face să vă simțiți mai obosiți decât înainte.
 • Imaginea intitulată Stați trezin noaptea Pasul 10
  6
  Țineți luminile luminoase. Lumina din ochii dvs. scade viteza ceasului dvs. biologic. Aceste lămpi care vă lovesc receptoarele vă vor încetini ritmul cardiac, schimbând ceasul biologic pentru a reporni mai târziu și mai târziu. Doar fiți atenți, deoarece acest lucru poate duce la o modificare prelungită a programului de somn.
 • sfaturi

  • Aveți un scop în minte cât de târziu doriți să dormiți. Este foarte obișnuit să vă obosiți înainte de a vă termina munca.
  • Puteți să vă păstrați frigul prin deschiderea unei ferestre. Deși acest lucru va diminua efectele unui duș rece, vă va ajuta, de asemenea, să rămâneți treaz, astfel încât să nu trebuie să recurgeți la acest pas.
  • Asigurați-vă că lăsați pe cei cu care știți să știți că intenționați să rămâneți treji. Asigurați-vă că nu există probleme cu pașii pe care urmează să urmați în acest ghid.

  avertismente

  • Acest lucru vă poate schimba permanent modelul de somn dacă îl faceți în mod regulat. Poate că nu vă veți putea întoarce la modelul anterior decât dacă vă stabiliți obiectivul de a dormi devreme în fiecare zi. Fă-o pe riscul tău!
  • Pregătește-te pentru consecințe a doua zi. Dacă nu sunteți obișnuiți să faceți acest lucru, nu intenționați să faceți acest lucru înainte de un eveniment mare sau de un examen.
  • Dacă aveți de gând să stați toată noaptea pentru a studia pentru un examen, amintiți-vă că obținerea unui somn suficient este mult mai bună decât să vă petreceți toată noaptea revizuind informațiile pe care nu le veți păstra.
  • Asigurați-vă că nu sunteți alergic la băuturi cu cofeină, deoarece poate fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să combateți somnul excesivCum să combateți somnul excesiv
  Cum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somnCum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somn
  Cum să dormi bine în timpul sarciniiCum să dormi bine în timpul sarcinii
  Cum să dormi bine noapteaCum să dormi bine noaptea
  Cum să dormi în timpul zileiCum să dormi în timpul zilei
  Cum să dormi într-un avion sau trenCum să dormi într-un avion sau tren
  Cum să dormi cu întârziereCum să dormi cu întârziere
  Cum să dormi mai multCum să dormi mai mult
  Cum să dormi și să te simți răcit dimineațaCum să dormi și să te simți răcit dimineața
  Cum să te culci mai devremeCum să te culci mai devreme
  » » Cum să stai treaz noaptea

  © 2011—2020 ertare.com