Cum sa pastrati culoarea parului mai mult timp

Fie ca v-ati vopsit parul profesional, fie ca folositi un set de coloranti pentru par, doriti ca culoarea parului sa dureze cat mai mult posibil. Din nefericire, există multe lucruri care pot face ca culoarea să se estompeze, inclusiv spălarea părului în mod greșit sau imposibilitatea de ao menține umedă. Factorii de mediu, cum ar fi căldură, soare și apă de la piscină sau de la mare pot cauza, de asemenea, culoarea părului tău să iasă. Cu toate acestea, făcând mici modificări în rutina de îngrijire a părului, puteți face culoarea să dureze mai mult și, dacă începe să se estompeze, puteți folosi tratamente la domiciliu, cum ar fi bai de strălucire sau kituri de rădăcină pentru a vă reînnoi.

pași

Partea 1
Spălați părul vopsit

Imagine cu titlul Asigurați-vă culoarea părului mai lungă Pasul 1
1
Așteptați să vă spălați părul. Pentru a vă face părul să pară atât de proaspăt vopsit, vopseaua trebuie fixată pe păr. Spalarea parului dupa vopsire poate elimina o parte din vopsea, astfel incat culoarea parului va disparea mai repede. Pentru a obține rezultate mai bune, evitați spălarea părului cel puțin 24 de ore după vopsire.
 • Dacă simțiți necesitatea spălării părului după vopsire, clătiți-vă cu apă rece și frecați scalpul cu grijă cu vârful degetelor.
 • Imaginea intitulă Faceți culoarea părului mai lungă Pasul 2
  2
  Spălați părul mai rar. Spălarea părului cu șampon zilnic nu numai că va elimina uleiurile naturale, dar și culoarea lor. Mențineți culoarea părului ca nouă, spalând-o la fiecare două sau trei zile.
 • Dacă părul dvs. pare murdar, gras sau slab între fiecare spălare, utilizați un șampon făcut special pentru părul vopsit pentru a absorbi excesul de ulei din rădăcini și a adăuga volumul.
 • Imaginea intitulă Faceți culoarea părului mai lungă Pasul 3
  3
  Folosiți un șampon pentru părul vopsit. Când vă spălați părul, este important să utilizați produsul corect. Alegeți un șampon făcut special pentru părul vopsit pentru a evita eliminarea culorii. Formula nu trebuie să conțină sulfat și siliconi, deoarece acest lucru contribuie la conservarea culorii prin închiderea cuticulei.
 • Poate doriți să utilizați un șampon pentru a colora părul vopsit. Nu numai că funcționează pentru a preveni decolorarea colorantului, dar conține, de fapt, o culoare care rămâne pe părul tău după spălarea acestuia pentru a da o culoare mai mare între fiecare vopsire.
 • Imaginea intitulă Asigurați culoarea părului mai lungă Pasul 4
  4
  Concentrați samponul pe rădăcini. Când vă spălați părul, evitați să aplicați șamponul pe tot părul. Dimpotrivă, produsul se concentrează asupra rădăcinilor, unde părul este mai gras și formează un strat.
 • După ce ați creat un strat pe rădăcini, puteți trece o parte din spumă prin lungimea părului, chiar înainte de clătire, pentru a vă asigura că este complet curat.
 • Imaginea intitulă Faceți culoarea părului mai lungă Pasul 5
  5
  Clătiți părul cu apă rece. Dușurile cu apă fierbinte pot fi foarte relaxante, dar pot deteriora și părul vopsit. Acest lucru se datorează faptului că apa fierbinte deschide cuticula de păr și lasă culoarea să iasă. Utilizați apă rece sau rece pentru a vă clăti părul atunci când îl spălați pentru a menține cuticula închisă.
 • Imaginea intitulă Faceți culoarea părului mai lungă Pasul 6
  6
  Adăugați un filtru la capul dușului. În timp ce utilizați apă rece pentru a șterge părul poate prelungi culoarea, pot exista în continuare minerale care vor elimina culoarea. Luați în considerare adăugarea unui filtru în capul dușului pentru a elimina mineralele, cum ar fi var și fier, astfel încât să nu ruineze culoarea părului.
 • Un filtru de duș poate elimina, de asemenea, clorul, metalele grele și acumularea de săpun care ar putea decolora culoarea părului
 • Partea 2
  Umplerea părului vopsit

  Imaginea intitulă Asigurați culoarea părului mai lungă Pasul 7
  1
  Utilizați un balsam pentru păr vopsit. La fel cum ar trebui să utilizați un șampon pentru părul vopsit, este important să folosiți un balsam elaborat pentru a păstra culoarea. Tratamentele chimice, cum ar fi vopselele, pot usca părul, facandu-l mai poros și mai predispus la decolorarea culorii. Un balsam pentru părul vopsit închide cuticula și ajută la hidratarea acestuia.
  • Asigurați-vă că vă spălați părul cu balsam de fiecare dată când îl spălați pentru a vă asigura că este bine hidratat.
 • Imaginea intitulă Faceți culoarea părului mai lungă Pasul 8
  2
  Îți condiționezi profund părul în fiecare săptămână. Pentru părul vopsit, un balsam de bază nu este întotdeauna suficient. Utilizarea unui balsam adânc o dată pe săptămână după șamponare vă poate ajuta să vă hidratați părul astfel încât să rămână moale și radiant. De asemenea, vă va ajuta să împiedicați decolorarea părului.
 • Este mai bine să folosiți un balsam adânc pe părul vopsit. Este conceput pentru a preveni decolorarea părului sau devenirea obișnuită.
 • Aplicați balsamul profund de la rădăcini la vârfuri dacă părul este gros sau de sub urechi, dacă părul este subțire.
 • Pentru a obține toate avantajele balsamului adânc, lăsați-l să stea pe părul dvs. timp de cel puțin 10 minute.
 • Punerea unui capac de baie sau a unei folii de plastic pe părul în timp ce aveți masca de păr vă poate ajuta să generați căldură, astfel încât balsamul să vă penetreze mai eficient parul.


 • Imagine cu titlul Asigurați culoarea părului mai lungă Pasul 9
  3
  Tratați părul cu ulei de jojoba. Chiar și cu utilizarea regulată a balsamului pe păr vopsit și un balsam adânc, părul se poate usca din când în când. Uleiurile de păr pot ajuta la hidratarea părului uscat și a părului umed pentru a păstra culoarea. Uleiul de jojoba este cea mai bună opțiune deoarece ar părea mai degrabă uleiuri naturale de păr.
 • Pentru a aplica ulei pe părul umed, luați puțin în palma mâinii, frecați-l între ambele mâini și treceți-l cu atenție prin părul de sub urechi. Utilizați degetele sau un pieptene pentru al rula prin păr.
 • Pentru a aplica ulei pe părul uscat, luați puțin în vârful degetelor și treceți-l prin capetele părului.
 • Dacă preferați, puteți schimba uleiul de jojoba pentru ulei de nucă de cocos, argan, marula și ulei de avocado.
 • Partea 3
  Protejați-vă părul

  Imaginea intitulă Faceți culoarea părului mai lungă Pasul 10
  1
  Utilizați dispozitive capilare cald mai puțin frecvent. Poți să-ți placă părul când folosești un fier de curling, un fier sau un uscător de rufe, dar aceste aparate pot deteriora părul vopsit prin uscarea acestuia mai mult. Încercați să limitați utilizarea sa o dată sau de două ori pe săptămână, în scopul menținerii culorii parului reînnoit.
  • Când folosiți aparate fierbinți în părul dvs., aplicați întotdeauna mai întâi un protector termic. Acesta vă va acoperi părul astfel încât căldura să nu o usuce prea mult.
  • Protecții termice prin pulverizare sunt mai bune pentru părul subțire sau fin, în timp ce protecția termică sau de protecție a lotiunii funcționează cel mai bine pentru părul gros, voluminos sau buclat.
  • Când utilizați un capilar fierbinte, utilizați cea mai mică temperatură posibilă pentru a obține rezultatele dorite.
 • Imaginea intitulă Faceți culoarea părului mai lungă Pasul 11
  2
  Utilizați un produs cu SPF. La fel cum soarele vă poate deteriora pielea, poate fi dăunătoare părului vopsit. Razele UV pot să estompeze culoarea. Prin urmare, dacă aveți de gând să petreceți timpul în aer liber, utilizați un pulverizator de protecție cu SPF pe păr. Acordați o atenție deosebită coroanei, care de obicei primește mai mult soare.
 • Dacă aveți de gând să fiți în aer liber pentru o perioadă lungă de timp, purta o pălărie larg brimmed pentru a vă proteja în continuare părul.
 • Imaginea intitulă Asigurați culoarea părului mai lungă Pasul 12
  3
  Aplicați un balsam fără limpezire înainte de a înota. Clorul din apa de la piscină și sarea din apa de mare pot usca părul foarte mult, ceea ce înseamnă că culoarea parului vopsit poate să se estompeze când mergeți în înot. Pentru a vă proteja părul, pulverizați-l cu un balsam fără limpezire înainte de a vă înota. Nu numai că îți hidratează părul, dar îl va împiedica să absoarbă atât de multă apă.
 • Dacă nu aveți la dispoziție un balsam de clătire și doriți să vă înotați, mai întâi umeziți părul cu apă proaspătă. Când părul este deja ud, nu va absorbi atât de multă apă din piscină sau din mare.
 • Partea 4
  Păstrați culoarea vie a părului

  Imaginea intitulă Asigurați culoarea părului mai lungă Pasul 13
  1
  Aplicați o baie de strălucire de casă la păr. Folosind o baie de strălucire de casă între fiecare vopsire poate ajuta la reînnoirea aspectului părului. Băile de strălucire îți acoperă părul pentru a adăuga mai multă strălucire și câteodată culori, care pot ajuta la revigorarea culorii părului estompate. În general, rezultatele durează între 1 și 2 săptămâni, astfel încât să puteți folosi o baie de strălucire o dată sau de două ori între fiecare vopsire.
  • Puteți cumpăra tratamente de baie lucioase în farmacii și magazine de produse cosmetice.
  • Cele mai multe băi de strălucire sunt pur și simplu folosite la spălarea părului. Aplicați-o după ce vă spălați părul cu șampon și balsam și lăsați-l să stea câteva minute înainte de clătire.
 • Imaginea intitulă Asigurați culoarea părului mai lungă Pasul 14
  2
  Utilizați un kit pentru a atinge rădăcinile. Dacă rădăcinile dvs. devin foarte evidente între fiecare vopsire, un kit de retușare rădăcină vă poate ajuta. Este ca un tratament de vopsire de casă, dar vine cu o perie care vă permite să aplicați culoarea pe anumite secțiuni ale părului la rădăcini.
 • Dacă nu știți sigur ce kit de atingere pentru a cumpăra, cereți coaforului să vă ajute să alegeți cel potrivit.
 • Imagine cu titlul Asigurați culoarea părului mai lungă Pasul 15
  3
  Acoperiți rădăcinile cu o mască de păr. Dacă nu sunteți gata să rămâneți la culoarea permanentă cu un kit de atingere, masca de păr este soluția ideală. Ca și masca normală, este un lichid cu o culoare care vine cu o perie mică, astfel încât să o puteți aplica direct rădăcinilor. Cel mai bun dintre toate, este ușor de clătit cu șamponul.
 • Masca de păr, de obicei, funcționează cel mai bine în părul mai închis.
 • sfaturi

  • Dacă nu aveți timp să vă răsturnați rădăcinile la fiecare 4-6 săptămâni, poate doriți să alegeți o culoare a părului numai cu 1 sau 3 nuanțe mai ușoare decât culoarea naturală a părului. Cu cât arătați mai mult cu culoarea naturală a părului, cu atât mai puțin probabil veți vedea rădăcinile pe măsură ce acestea vor începe să apară.
  • Dacă vă gândiți să vopsiți părul într-o nuanță roșiatică, este important să știți că tonul tinde să se estompeze mai repede decât alții.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Șampon pentru păr vopsit
  • balsam pentru păr vopsit
  • adâncime
  • ulei de jojoba
  • capsulă pulverizator cu FPS
  • balsam fără clătire
  • Gel de lustruit pentru păr vopsit
  • kit pentru a atinge rădăcinile
  • masca de păr
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aveți grijă de părul Afro deteriorat de procesele termice și chimiceCum să aveți grijă de părul Afro deteriorat de procesele termice și chimice
  Cum să ai grijă de părul vopsitCum să ai grijă de părul vopsit
  Cum să înălbim părul vopsitCum să înălbim părul vopsit
  Cum să faci vopseaua de părCum să faci vopseaua de păr
  Cum să eliminați colorantul de păr blondCum să eliminați colorantul de păr blond
  Cum de a începe o rutină pentru îngrijirea păruluiCum de a începe o rutină pentru îngrijirea părului
  Cum sa alegi cele mai bune produse pentru parul finCum sa alegi cele mai bune produse pentru parul fin
  Cum să evitați deteriorarea păruluiCum să evitați deteriorarea părului
  Cum să evitați culorile părului care vă îmbătrânescCum să evitați culorile părului care vă îmbătrânesc
  Cum să eviți greșelile obișnuite atunci când mori părul tăuCum să eviți greșelile obișnuite atunci când mori părul tău
  » » Cum sa pastrati culoarea parului mai mult timp

  © 2011—2020 ertare.com