Cum să menținem o minte ascuțită și o atitudine bună

Suferindu-se de lacune mentale pot deprima pe oricine, indiferent de varsta lor. Din fericire, există multe modalități de a vă menține mintea puternică și de a vă îmbunătăți astfel atitudinea. Păstrarea minții tăiate vă va permite să rezolvați mai ușor orice situație și să luați decizii mai inteligente atunci când îmbătrâniți. Acest ghid vă va oferi câteva sfaturi pentru a ține mintea ta ascuțită și o atitudine pozitivă.

pași

Partea 1
Îmbunătățiți-vă abilitățile cognitive

Imaginea intitulată
1
Exercițiu în fiecare zi Exercitarea oferă multe beneficii pentru sănătate, atât psihic cât și fizic. De exemplu, previne depresia și consolidează sistemul imunitar. În plus, sa demonstrat că starea fizică bună ajută la menținerea acuității mentale în timpul îmbătrânirii.
 • Activitatea zilnică este deosebit de importantă după vârsta de 40 de ani, deoarece menține cortexul prefrontal al creierului sănătoasă. Un studiu în special a arătat că bărbații în vârstă care rămân în formă obțin rezultate mai bune în testele de luare a deciziilor decât bărbații care nu.
 • Imaginea intitulată
  2
  Mențineți o dietă sănătoasă Având un creier și o inimă sănătoasă este foarte important să vă păstrați memoria în timp ce îmbătrâniți. Se crede chiar că se poate preveni demența senilă. Pentru a vă menține organele sănătoase, evitați să consumați alimente bogate în acizi grași saturați și trans, deoarece acestea vătămă vasele de sânge și asigurați-vă că ați inclus în dieta:
 • Acizii grași nesaturați și omega 3, care se găsesc în alimente precum ulei de măsline și pești (cum ar fi somonul), respectiv.
 • Antioxidanții, deoarece contribuie la o funcționare optimă a creierului. Chiar și ciocolata amară ajută!
 • Multe fructe, legume și cereale, deoarece reduc riscul unui accident vascular cerebral.
 • O cantitate mică de alcool. Pentru adulți, consumarea unei cantități mici de alcool poate preveni demența senilă, deoarece menține colesterolul sanguin și nivelurile de insulină sănătoase. Cu toate acestea, ar trebui să moderați consumul de băut - consumul excesiv are efectul opus și chiar poate duce la pierderea memoriei.
 • Imaginea intitulată
  3
  Așteaptă bine. A fi epuizat va diminua facultățile tale mentale, dar odihnă vă va permite să vă desfășurați în mod optim activitățile.
 • Creierul stochează amintirile zilnice în timp ce persoana doarme, deci va trebui să vă odihniți bine dacă doriți să vă amintiți ce sa întâmplat cu tine în timpul zilei.
 • Este chiar recomandabil să vă faceți un somn scurt după ce ați învățat ceva nou sau important, pentru a vă ajuta să îl memorați în memoria pe termen lung.
 • Imaginea intitulată
  4
  Utilizați mintea în loc de un calculator pentru a efectua calcule matematice. Matematica este foarte utilă pentru a vă întări abilitățile de rezolvare a raționamentului și a problemelor. În plus, este foarte ușor să exersați calcule matematice, în special acelea care sunt suficient de simple pentru a le face în cap sau pe o foaie de hârtie. Mulți oameni nu au făcut divizii lungi de când erau la școală, deci de ce nu încercați?
 • Când mergeți la cumpărături la supermarket, încercați să calculați prețul total al articolelor pe care le aveți în cărucior. Nu trebuie să calculați cifra exactă - rotunjiți-o. Când ajungeți la cutie, puteți afla cât de aproape ați ajuns la rezultatul corect!
 • Imaginea intitulată
  5
  Nu opriți învățarea. Un studiu realizat la Harvard a constatat că persoanele cu mai multă educație tind să aibă o memorie mai bună când ajung la vârste înaintate. Chiar dacă nu te-ai dus la facultate, poți continua să te educi și să înveți lucruri noi în toată viața ta.
 • Vizitați biblioteca locală pentru a vă educa mai mult. Este un loc minunat relaxa, reflecta și studia. Dacă aveți timp liber, împrumutați o carte și o duceți în parc sau într-un restaurant de familie, unde puteți să vă așezați și să-l citiți. Toate acestea vă vor ajuta să vă intensificați mintea și să vă îmbunătățiți atitudinea.
 • Faceți un curs la un institut sau o universitate locală. Cele mai bune cursuri sunt cele care vă cer să vă străduiți atât din punct de vedere mental cât și din punct de vedere social. De exemplu, o fotografie sau un curs de cusut. De asemenea, puteți întâlni oameni noi și puteți face prieteni!
 • Imaginea intitulată
  6
  Fă-ți mintea. Îți poți îmbunătăți abilitățile cognitive în domenii precum logica, rezolvarea de probleme și orientarea mentală, pe lângă corectarea proceselor tale de gândire, dacă îndeplinești activități care te obligă să lucrezi la creier, cum ar fi rezolvarea jocurilor de puzzle. Prin provocarea psihică a dvs. înșivă, vă veți îmbunătăți abilitățile de gândire și veți avea mai multă încredere în dvs. atunci când doriți să rezolvați o problemă dificilă.
 • Test Jocuri puzzle. Persoanele în vârstă care rezolva integrame tind sa aiba scoruri mai bune la testele cognitive decat cei care nu fac acest lucru. Deși oamenii de știință nu știu sigur dacă jocurile puzzle sunt cele care îmbunătățesc abilitățile cognitive ale oamenilor sau persoane cu abilități cognitive mai mari sunt cei care prefera jocuri de puzzle, nu pierde nimic prin încercarea!
 • Încercați jocuri pe calculator. Într-un studiu realizat la Harvard, sa constatat că jocul numit NeuroRacer îmbunătățește capacitatea participanților mai în vârstă de a efectua mai multe activități în același timp, de a-și păstra amintirile și de a-și menține atenția.
 • Imaginea intitulată
  7
  Stimulează-ți toate simțurile. Mulți oameni de știință au descoperit că, prin utilizarea tuturor simțurilor dvs., activați părțile creierului care vă ajută să vă păstrați amintiri. Într-un studiu particular, unii participanți au fost arătați imagini însoțite de o aromă și altele nu. Sa constatat că participanții care au văzut imagini însoțite de o aromă își amintesc mai multe detalii despre ei decât cei care au văzut doar imaginile.
 • În practică, aceasta înseamnă că trebuie să utilizați tehnici de conștientizare pentru a detecta mirosurile, gusturile, senzațiile și sunetele din jurul dvs. într-o anumită situație și, astfel, să vă amintiți mai clar evenimentul.
 • Se recomandă să sugeți bomboane de menta, deoarece uleiul de mentă are un efect pozitiv asupra memoriei dvs. și, de asemenea, vă ajută să vă mențineți în alertă. Sugeți o monetărie atunci când învățați ceva nou sau citiți ceva ce vă amintiți mai târziu.
 • Imaginea intitulată
  8
  Utilizați mâna non-dominantă pentru a vă face treburile zilnice. Deși acest lucru este foarte dificil, mai ales dacă încercați să scrieți manual, este o modalitate excelentă de a vă forța să vă concentrați asupra unei activități în timp ce utilizați ambele emisfere ale creierului.
 • Stați jos și începeți să scrieți pe o foaie de hârtie cu mâna non-dominantă. Deși veți scrie la început mizeria, cu puțin câte puțin vă veți obișnui și vă veți relaxa suficient pentru a avea mai mult control. Acest exercițiu este, de asemenea, utilizat de medici pentru a trata pacienții care suferă de epilepsie.
 • Partea 2
  Mențineți o atitudine bună

  Imaginea intitulată
  1
  Dezvoltați noi abilități Indiferent de stadiul în care te afli, poți învăța lucruri și dezvolta noi abilități. Acest lucru vă va ajuta să vă consolidați foarte mult încrederea în sine.
  • Practicați un anumit sport, cum ar fi schiul sau golful, sau alăturați-vă unui grup, cum ar fi un cor sau un grup de comedii improvizate. Relaxați-vă și nu fiți perfecționiști - doar să vă distrați și să încercați să întâlniți oameni noi, în timp ce faceți tot ce vă stă în putință.
  • Printre cele mai bune lucruri pe care le puteți învăța, deoarece acestea ajută foarte mult la îmbunătățirea abilităților cognitive, sunt limbile și programarea.
 • Imaginea intitulată
  2
  Exprimați-vă creativitatea. Exercitarea creativității dvs. are multe avantaje, mai ales dacă doriți să vă păstrați mintea ascuțită și o atitudine pozitivă. Creativitatea te forțează să gândești și să-ți exersezi mintea - în plus, rezultatele muncii tale grele vor întări încrederea în tine și te vor ajuta să te bucuri mai mult de viața ta de zi cu zi.
 • încerca scrie o poezie, coase cu mana, jucați un instrument muzical, vă îmbunătățiți gradina sau vopseaua. Dacă nu te simți suficient de inspirat pentru a te exprima artistic, poți pregătiți un tort sau scrieți-vă gândurile într-un jurnal. Acestea sunt modalități foarte eficiente de a vă exprima fără a fi nevoie să aveți atât de mult dexteritate.
 • Încercați să vă faceți creativ sarcinile zilnice, cum ar fi cumpărarea cu un buget limitat sau inventarea unei noi rețete care să limiteze cantitatea sau tipul de ingrediente pe care le utilizați. În acest fel, veți păstra o atitudine pozitivă pentru a putea găsi soluții pentru orice situație din viața de zi cu zi.
 • Imaginea intitulată
  3


  Ajutați-i pe alții. Atunci când o persoană devine mai în vârstă, dând înapoi comunității lor le poate oferi un nou scop în viață care să îi ajute să le mențină pozitive și să aibă o atitudine bună cu vârsta lor înaintată.
 • Puteți servi mâncarea celor săraci într-un adăpost, ajutați într-o casă de îngrijire medicală, scriind scrisori pentru rezidenți sau lucrați cu copii și tineri într-o instituție religioasă. Având o slujbă de voluntariat cu un program regulat vă va ajuta să vă faceți prieteni și să îi ajutați pe cei care au nevoie de ea.
 • Imaginea intitulată
  4
  Reformați-vă perspectiva asupra experiențelor dvs. Este adevărat că, când îmbătrânim, nu mai puteți face aceleași lucruri ca și când erați tineri. Cu toate acestea, în loc să simțiți un eșec, vedeți situația ca fiind ceva natural care se întâmplă în viață și concentrați-vă asupra lucrurilor pe care le puteți face.
 • Aceasta înseamnă că trebuie să oferiți o nouă perspectivă situației actuale. Atitudinea dvs. afectează totul - chiar puteți schimba gândurile și experiențele negative și le puteți face pozitive. De exemplu, dacă nu mai puteți să vă amintiți lucrurile așa cum ați făcut înainte, în loc să vă vedeți ca un eșec sau o rușine, recunoașteți că acesta este un efect natural al unei vieți depline.
 • Imaginea intitulată
  5
  Fiți o persoană recunoscătoare. Multe studii au arătat beneficiile unei atitudini recunoscătoare, care include un sentiment de bunăstare generală și o mai mare satisfacție cu viața. Există mai multe strategii pe care le puteți folosi pentru a arăta că sunteți recunoscători:
 • Scrieți o scrisoare de mulțumire unei persoane care a făcut o diferență semnificativă în viața ta și o dă însoțită de un dar.
 • Scrieți în agendă lucrurile pentru care vă simțiți recunoscători. O dată pe săptămână (sau mai mult), scrieți într-un notebook cel puțin trei lucruri pentru care vă simțiți recunoscători. Nu contează dacă sunt mari sau mici. Scrie cum te-au făcut să te simți. Dacă puteți, faceți un obicei, scrieți în fiecare zi (de preferință pe timp de noapte, înainte de a dormi), pentru a cultiva o atitudine de recunoștință.
 • Partea 3
  Ajutați-vă memoria

  Imaginea intitulată
  1
  Notați lucrurile importante. Deoarece este imposibil (și nu aveți nevoie) să vă amintiți tot ceea ce faceți, să vă organizați prioritățile și să folosiți note scrise pentru a vă aminti acele lucruri pe care nu trebuie să le memorați, dar care sunt importante. Efectuarea de note este necesară pentru a evita lipsa întâlnirilor importante, pentru a uita să luați medicamentele și alte lucruri importante pe care nu le puteți uita.
  • Așezați în biroul dvs. note lipicioase sau o tablă albă pentru a vă înregistra sarcinile zilnice și orice mementouri.
  • Utilizați un calendar sau agendă pentru a urmări evenimentele și termenele viitoare pentru proiectele dvs. Pregătiți, de asemenea, o listă pentru când mergeți la cumpărături.
 • Imaginea intitulată
  2
  Repetați detaliile importante, pe care doriți să le rețineți, cu voce tare. Repetarea lucrurilor pe care le spuneți cu voce tare face ca creierul să formeze căi nervoase care vă vor permite să vă amintiți aceste lucruri mai târziu.
 • Când vă întâlniți pe cineva nou și vă prezentați, repetați numele în acel moment și faceți-o din nou atunci când conversația se termină. Poți să o faci ocazional - la începutul conversației, spune ceva de genul: "E bine să te cunosc, Juan." La sfarsit, spune ceva de genul: "A fost o placere sa vorbim cu tine, Juan."
 • Repetați instrucțiunile date de medic și, dacă este necesar, scrieți-le pe o foaie de hârtie pentru a vă asigura că vă amintiți perfect.
 • Imaginea intitulată
  3
  Meditați sau practicați yoga. Învățând să vă liniștiți mental și să vă concentrați atenția asupra unui punct, vă puteți gândi mai clar și, astfel, aveți o memorie mai bună și o perioadă de atenție mai mare.
 • Într-un studiu, sa constatat că participanții care au luat o clasă de Tehnicile budiste pentru a ajunge la o stare de constiinta completa timp de 20 până la 30 de minute pe zi au obținut rezultate mai bune la testele de memorie standardizate decât cei care au luat o clasă de nutriție.
 • Aceste tehnici includ stau și respira încet, în timp ce concentrându-se mintea asupra senzațiilor fizice ale corpului, cum ar fi mișcarea coaste ca te inspiri si expiri. Faceți asta în fiecare zi timp de 10-20 de minute pe sesiune.
 • Partea 4
  Acceptă ajutor

  Imaginea intitulată
  1
  Recunoașteți că veți avea nevoie de ajutor la un moment dat. Pe măsură ce îmbătrâniti, facultățile mentale ale unei persoane scad, indiferent cât de greu încearcă să le păstreze. Este un fapt al vieții. Din acest motiv, este important să vă înconjurați cu oamenii în care aveți încredere, astfel încât aceștia să poată lua decizii importante pentru dvs. atunci când nu mai puteți să faceți acest lucru.
  • Pe măsură ce îmbătrâniți, o persoană are mai multe șanse să-și amintească evenimente care nu s-au întâmplat în realitate. Dacă ai o tânără lângă tine pe care o cunoști de mult timp, ca un copil adult, este util să îți reînviezi memoria dacă trebuie să-ți amintești un eveniment care sa întâmplat cu mulți ani în urmă.
 • Imaginea intitulată
  2
  Numește un tutore legal Înainte de a avea nevoie de unul, decide cine va fi tutorele tău legal atunci când facultățile tale mentale se vor deteriora. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să angajeze un avocat care să se ocupe de documentele dvs. atunci când momentul îl cere.
 • Dacă nu numiți un tutore, curtea va desemna cel mai apropiat rudă ca paznic, care poate fi un frate, un soț sau un copil. Dacă aveți probleme cu una dintre rudele apropiate (care este foarte frecventă), este mai bine să desemnați persoana astfel încât să nu aveți probleme mai târziu.
 • Scrieți o voință care afirmă ce doriți să se întâmple cu proprietatea și cu îngrijirea medicală pe care doriți să o primiți la sfârșitul vieții. Dacă îți pierzi capacitățile mentale, testamentul te va asigura că nimeni nu ia decizii contrar dorințelor tale și te va ține sub control.
 • Imaginea intitulată
  3
  Luați decizii cu privire la sănătatea dvs. acum. Puteți lua decizii importante cu privire la starea dvs. de sănătate în viitor și tipul de îngrijire pe care doriți să o primiți în acel moment. Scrieți-le într-un loc sigur, astfel încât tutorele dvs. legal să știe ce preferințe aveți și să-i păstrați în minte atunci când luați o decizie în locul dvs.
 • Avocatul dumneavoastră vă va ghida prin acest proces, dar este probabil să recomande face o directivă în avans, inclusiv o voință de viață, puterea de avocat și o denumire de proxy (care este de obicei, dar nu în mod necesar, tutorele legal) , pe lângă faptul că vă întreabă dacă vreți să fiți reînviat sau intubat sau preferați să nu faceți acest lucru (în acest caz, dați o decizie de a nu reanima).
 • Imaginea intitulată
  4
  Cereți ajutor Dacă credeți că aveți simptome ale bolii Alzheimer sau demență senilă, discutați cu cei dragi și să ceară ajutor. Există multe planuri de tratament care vă pot ajuta să luptați împotriva acestor boli.
 • Simptomele bolii Alzheimer pot apărea în orice moment, dar, dacă încep la vârsta de 65 de ani sau mai devreme, se numește boala Alzheimer.
 • Este normal să simțiți neliniște, îngrijorare sau teamă dacă suferiți de o creștere a decalajelor mintale. Cu toate acestea, discuția cu copiii dvs. sau cu cei dragi vă va ajuta să vă asigurați viitorul. Puteți duce o viață plină și productivă în ciuda diagnosticului.
 • sfaturi

  • Citiți multe cărți și ziare pentru a vă educa.
  • Împărtășiți ideile și opiniile dvs. cu alții. Ajutați-i să-și rezolve problemele și astfel veți obține experiențe noi.
  • Concentrează-te pe lucrurile pe care vrei să le ții minte imaginându-le în capul tău.
  • Alăturați-vă unui club sau unui grup. Încercați activități noi vă va permite creierul să lucreze în moduri diferite, astfel încât veți deveni o persoană cu minte ascuțită.
  • Învățarea unei noi limbi este unul dintre cele mai utile exerciții pentru creier. Mai mult, vă poate ajuta să obțineți un loc de muncă în viitor.
  • Este important să te concentrezi să înveți lucruri noi în fiecare zi și să dormi suficient. Meditația, yoga și dieta sănătoasă vă vor ajuta să vă relaxați, să vă simțiți sănătoși și să aveți o atitudine pozitivă.
  • Citește cât poți. Acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de înțelegere.
  • Plasați un punct roșu pe perete și priviți cu atenție. Acest lucru este foarte util pentru a vă îmbunătăți capacitatea de concentrare.
  • Așteptați între 7 și 8 ore pe zi.

  avertismente

  • Fii atent ca ceilalți oameni să gândească pentru tine. Totuși, păstrați o minte deschisă dacă vă dau sfaturi bune. Dacă aveți o minte ascuțită, o veți recunoaște.
  • Nu depuneți eforturi pentru a vă mulțumi tuturor, deoarece vor exista oameni răi care vor încerca să vă profite de dvs. Dacă aveți o minte ascuțită, este foarte puțin probabil ca așa ceva să vi se întâmple.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa devii vicleanCum sa devii viclean
  Cum să rămâi sănătos și activCum să rămâi sănătos și activ
  Cum de a îmbunătăți sistemul imunitar cu exercițiiCum de a îmbunătăți sistemul imunitar cu exerciții
  Cum de a crește puterea mentalăCum de a crește puterea mentală
  Cum de a crește viteza de prelucrare a creieruluiCum de a crește viteza de prelucrare a creierului
  Cum să scadă vârsta creieruluiCum să scadă vârsta creierului
  Cum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericitCum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericit
  Cum să tren creierulCum să tren creierul
  Cum să vă întăriți minteaCum să vă întăriți mintea
  Cum să facem față îmbătrâniriiCum să facem față îmbătrânirii
  » » Cum să menținem o minte ascuțită și o atitudine bună

  © 2011—2020 ertare.com