Cum să vă gestionați perioada

Fiecare fată are o perioadă. Este natural și majoritatea oamenilor au întrebări sau au nevoie de ajutor pentru a ști ce este normal sau cum să utilizați produsele. Sperăm că acest articol vă va ajuta.

pași

Imaginea intitulată Gestionați perioada dvs. Pasul 1
1
Spune-i mamei tale! Poate cumpăra consumabilele de care aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată Gestionați perioada dvs. Pasul 2
  2
  Dacă sunteți tineri sau este prima dvs. perioadă, șervețelele sanitare vor fi cea mai bună opțiune. Mama ta vă poate arăta cum, sau daca esti jenat de a cere, pur și simplu mai mici chilotii de până la genunchi, unwrap pachetul, glisați eticheta de pe partea de jos a prosop și lipiți-l la lenjeria intimă. Partea rotundă va merge în față.
 • Imaginea intitulată Gestionați-vă perioada Pasul 3
  3
  Dacă utilizați tampoane: desfaceți pachetul, asigurați-vă că șirul se blochează și introduce tamponul în vagin până la aproximativ jumătate de deget. Amintiți-vă că vaginul nu este drept, merge la coloană vertebrală, deci este posibil să fie necesar să îl introduceți vertical.
 • Imaginea intitulată Gestionarea perioadei dvs. Pasul 4


  4
  Păstrați consumabile lângă toaletă, în baie sau în dormitor. De asemenea, ar trebui să lăsați niște bunuri într-un cosmetic mic pe care să-l aveți în geantă sau în dulap la școală, în cazul în care vine perioada. Nu uitați să aruncați consumabilele de care aveți nevoie: prosoape pliate în sus (sau pur și simplu lăsați tamponul așa cum este), apoi se pune într-un recipient sau o cutie vezi in toaletele publice sau băi școlare.
 • Imaginea intitulată Gestionarea perioadei dvs. Pasul 5
  5
  Perioada dvs. poate dura aproximativ 2-3 zile grele, 2-3 zile medii și 1-2 zile ușoare. Într-o zi grea, trebuie să schimbi servetelele sanitare la fiecare 2-3 ore. Într-o zi medie, 3-4 - și într-o zi ușoară, 4-5. Puteți cumpăra șervețele sanitare în diferite absorbințe, dar nu lăsați niciodată un șervețel sanitar prea mult, deoarece veți începe să simțiți un miros neplăcut. Nu lăsați niciodată un tampon pentru mai mult de 4 ore (2 în zile grele) așa cum s-ar putea fi la risc sau (sindrom de șoc toxic - „sindromul de șoc toxic“) TSS (a se vedea avertismente). De asemenea, dacă intenționați să utilizați tampoane, nu le puteți folosi tot timpul - deoarece trebuie să vă dați vaginului ceva timp în aer. Nu utilizați niciodată tampoane pe timp de noapte, deoarece veți dormi noaptea, prin urmare, nu vă veți schimba tamponul timp de 8-12 ore.
 • Imaginea intitulată Gestionați perioada dvs. Pasul 6
  6
  Continuați să cumpărați diferite mărci de șervețele sanitare / tampoane până când găsiți cele pe care le preferați cel mai mult. Amintiți-vă că fiecare fată este diferită, așa că încercați mai multe mărci diferite, și nu doar cele populare.
 • sfaturi

  • Când aveți perioada, purtați lenjerie de corp și pantaloni negri, deoarece dacă scurgeri și sânge pete pantalonii dvs., nimeni nu va observa. Dacă nu vă puteți îmbrăca în negru, încercați să purtați pantaloni lungi de mătase peste chiloți mici, deoarece acestea vor absorbi din nou sângele.
  • Dacă aveți probleme crampe menstruale, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face: puteți pune o apă caldă în zona, luați ibuprofen sau alte analgezice anti-inflamatorii, de a lua o baie caldă sau îmbrățișarea o perna pentru a ajuta la ameliorarea mușchii uterului . Ținând picioarele pe perete în timp ce vă aflați pe spate, vă ajută de asemenea. Dacă puneți o pungă de apă caldă pe abdomen în timp ce faceți acest lucru, aceasta va face și mai eficientă.
  • Nu vă place ideea unui calendar? De ce nu descărcați această aplicație nouă, numită "pernă roz"? Ea face totul pentru tine. Vă spune în ziua în care trebuie să începeți perioada.
  • Noaptea poate fi un coșmar pentru perioade, mai ales durere. Utilizați un blumer mai gros și mai absorbant sau, dacă vreți cu adevărat, un tampon. Dacă aveți dureri menstruale, luați ibuprofen înainte de a vă culca și a vă afla pe partea dumneavoastră, ținând o pernă strânsă în timp ce vă încingeți într-o minge. În acest fel, gravitația se strânge mai puțin în uter și ar trebui să rănească mai puțin decât să dormi pe spate.
  • Amintiți-vă că acest lucru se întâmplă femeilor din întreaga lume în fiecare lună. Nu esti singur si este doar unul din lucrurile nefericite din viata cu care trebuie sa ne confruntam cu totii!
  • Mențineți un calendar al perioadei în care vă aflați, când se termină și zilele mai grele / mai ușoare.
  • O pereche de chiloți fără VPL elastice / (Blumer cusături vizibile - „linia chilot vizibilă“) poate fi mai confortabil de purtat, deoarece acestea nu sunt tăiate în abdomen, menținând astfel de durere la un nivel minim.
  • Dacă credeți că va avea în curând perioada de (perioada are loc în cele mai multe femei la fiecare 28 de zile, dar este nevoie de 2-3 ani pentru ciclul menstrual este reglat, astfel încât nu se aștepta ca vin în mod regulat) este folosiți protectori zilnici. Aceste protectori sunt aproape la fel de subțiri ca hârtia și sunt proiectate să absoarbă doar puțin sânge, dar să oprească scurgerile timp de aproximativ o oră. Protectorii pot fi, de asemenea, utilizați pentru a absorbi descărcarea care se produce la începutul perioadei.
  • Când vine vorba de analgezice, încercați să luați ibuprofen sau analgezice antiinflamatoare - aceasta poate ajuta la reducerea contracțiilor și la blocarea durerii. Dacă continuați să le luați în conformitate cu instrucțiunile din pachet, toată ziua acestea pot preveni durerea, precum și tratarea acesteia!
  • Nu trebuie să purtați pantaloni de bunicuță în fiecare perioadă! Dacă vă simțiți jenat să purtați pantaloni mai mari, încercați să folosiți câteva culori sau desene sau modele în loc de bej / maro!
  • Amintiți-vă, lucrurile se înrăutățește înainte de a se face mai bine! Perioada va fi adesea mai dureroasă / mai grea de la sfârșitul primei zile până la a doua zi, înainte de a deveni mai ușoară și mai puțin dureroasă. Aceasta variază de la o femeie la alta, dar de obicei apare într-un model de creștere / scădere.
  • Dacă perioadele sunt neregulate / puternice / dureroase, consultați un medic generalist. Aceștia vă pot oferi medicamentele pentru a vă ajuta.
  • Purtați întotdeauna pantaloni de culoare închisă în timpul perioadei.
  • Atât cât doriți să vă păstrați consumabilele în baie, amintiți-vă că aburul de la dușul fierbinte le-a putut ajunge și le-a făcut să absoarbă aburul.

  avertismente

  • Dacă lăsați un tampon prea mult, sunteți în pericol de TSS. Pentru a afla mai multe despre TSS, căutați Google pentru Sindromul de șocuri toxice.
  • 78% dintre femei suferă de dureri menstruale (crampe) chiar înainte de a avea o perioadă, ca avertisment că vine. Cu toate acestea, în cazul în care durerea menstruală este prea puternică (amețeli, dureri extreme, punct de leșin), consultați imediat medicul.
  • Unele femei sunt anemice. Anemia este când numărul de fier din sânge este scăzut. Aceasta poate fi cauzată deoarece perioada apare foarte des (la fiecare 2-3 săptămâni) și / sau este foarte grea. Acest lucru se datorează faptului că aveți mai multă pierdere de fier decât corpul dumneavoastră poate manipula. Dacă aveți perioade grele de multe ori, vă simțiți amețit sau pe cale de a leșina, consultați-vă medicul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ascundeți o compresă sau un tampon în clasăCum să ascundeți o compresă sau un tampon în clasă
  Cum să fii pregătit pentru perioada menstrualăCum să fii pregătit pentru perioada menstruală
  Cum sa te duci la plaja cand esti cu perioada taCum sa te duci la plaja cand esti cu perioada ta
  Cum să mergeți la baie atunci când utilizați un tamponCum să mergeți la baie atunci când utilizați un tampon
  Cum să vă ocupați de perioada în vacanțăCum să vă ocupați de perioada în vacanță
  Cum să rezolvați o menstruație neașteptatăCum să rezolvați o menstruație neașteptată
  Cum să rămâi curată și proaspătă când ai perioadaCum să rămâi curată și proaspătă când ai perioada
  Cum să înotați cu un tampon sanitar în timp ce vă aflați în perioada dvs.Cum să înotați cu un tampon sanitar în timp ce vă aflați în perioada dvs.
  Cum să inserați un tampon fără un aplicatorCum să inserați un tampon fără un aplicator
  Cum să inserați un tampon fără a provoca durereCum să inserați un tampon fără a provoca durere
  » » Cum să vă gestionați perioada

  © 2011—2020 ertare.com