Cum sa te maturizezi

Dacă vă simțiți blocați în copilărie perpetuă, învățarea de a scăpa de rutină vă va ajuta să ajungeți la maturitate rapid. Fiind un adult este mai mult decât având o anumită vârstă, are o anumită atitudine. Cu cât învățați mai mult despre dvs. și identificați propriile dvs. tendințe, cu atât mai mult deveniți adult. Învață să te pregătești pentru viitor, să te arunci în ultimii tăi ani de adolescență și să accepți maturizarea și demnitatea. Mergeți la pasul 1 pentru mai multe informații.

pași

Partea 1
Căutați-vă propriul adult

Imagine cu titlul 68674 1
1
Aruncă-te la talentele tale. Ce te face unic? Ce te face pe tine tu? Utilizați ultimii ani de adolescență și primii ani ai celor 20 de ani pentru a începe să deveniți tot mai mult versiunea adultă a persoanei dvs. Hobby-urile tale, talentele și abilitățile îți vor da o idee despre ceea ce vei deveni, așa că va fi important să profiți de anii de adolescență pentru a explora acele talente și pentru a visa foarte mult. Ce vrei să fii? Cine vrei să fii? Explorați-vă
 • Dedicați-i acelor ani pentru a juca în trupe, a face sport, a juca în piese, a picta și a citi pentru plăcere. Explorați tot ceea ce aveți abilități naturale și ceea ce nu știți. Testați hobby-urile și activitățile noi, cum ar fi fotografierea sau dansul. S-ar putea să vă dați seama că sunteți foarte buni la ceva ce nu v-ați imaginat niciodată.
 • Imagine cu denumirea 68674 2
  2
  Începe să te gândești unde vei fi de aici până la 10 ani. În timp ce nu va trebui să vă planificați întreaga viață la 16 ani, va fi important să vă gândiți la ceea ce doriți să faceți pentru restul vieții. Vrei să mergi la colegiu? Lucrați imediat după școală? Îți vei lua trupa de turnee să trăiască ca o stea de rock? Vei călători? Faceți o listă de priorități și ce doriți să vă asigurați că ajungeți la vârsta adultă, pentru a începe să faceți pașii necesari pentru a-l atingeți.
 • Dacă sunteți interesat să mergeți la universitate, În primul rând, aflați despre posibilitățile și ceea ce doriți să studiați. Căutați universități sau centre de învățământ superior din comunitatea dvs. și cele care ar fi visate pentru dvs. Aflați costul, banii disponibili de la familia dvs., suma pe care va trebui să o solicitați cu un împrumut pentru studenți și diferitele defalcări ale costurilor conform universității.
 • Dacă doriți să începeți să lucrați, dedicați-vă pentru a crea un buget, urmăriți obiectivele financiare și cunoașteți tipul de locuri de muncă pe care le puteți obține pentru a obține suma de bani de care aveți nevoie. Aflați despre instruirea și abilitățile vocaționale de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta în aceste tipuri de locuri de muncă, astfel încât să vă puteți pregăti acum.
 • Imagine cu titlul 68674 3
  3
  Vedeți lumea Pentru a vă extinde mintea și pentru a afla mai multe despre diferitele realități din lume, va fi important să o vedeți în persoană. Prioritatea dvs. ar trebui să fie vizitarea altor țări și petrecerea timpului în alte culturi, pe măsură ce ajungeți la vârsta adultă. Ar putea fi o experiență mișcătoare și semnificativă.
 • Călătoria nu trebuie să fie o activitate de agrement pentru o clasă privilegiată. Dacă lucrați din greu și nu vă puteți permite o vacanță în Italia sau să studiați în străinătate, călătoriți cât mai mult cu resursele dumneavoastră. Vizitați site-uri de mare interes din țara dvs. pe care nu le-ați văzut niciodată. Mergeți în cartierele din orașul în care nu mergeți. Fii turist în orașul tău.
 • Organizația Worldwide-Wide Opportunities on Farms Organic (WWOOF) solicită lucrătorilor voluntari din toate țările lumii să lucreze în orice parte a acesteia. În plus, organizațiile umanitare, cum ar fi Corpul Păcii, Americorps sau alții, oferă servicii de călătorie și experiență. Ajutați, dați înapoi și mergeți la noi locuri.
 • Imaginea intitulată 68674 4
  4
  Fiți prieteni cu o mare diversitate de oameni. Dați-vă ocazia să socializați cu cât mai mulți oameni posibil. Anii adolescentei tale ar trebui să fie pline de momente distractive, nopți nedormite și bâlbâiri bune. Deci, nu vă lăsați să fiți absorbiți foarte mult de antrenamentul de fotbal, de clubul de matematică sau de sarcinile dvs., astfel încât să puteți scăpa și să aveți un moment bun. Acesta va fi unul dintre cele mai importante etape de maturizare.
 • Încercați să aveți un grup de prieteni diverși. În timpul adolescenței, încercați să vă faceți prieteni cu cineva pe care nu ați crezut niciodată că ați putut să-l folosiți. Dacă de obicei iesi cu băieții "inteligenți", deveniți prieteni cu un băiat sportiv, de asemenea cu cei noi, schimbă studenți și de la diferite niveluri socio-economice. Veți învăța multe.
 • Începeți să primiți întâlniri atunci când considerați că este necesar. Discutați cu părinții despre limite și urmați mereu regulile acestora. Dacă nu doriți să aveți întâlniri încă, nu trebuie să vă simțiți presați. Toată lumea trăiește în propriul ritm și nu există vîrsta fixă ​​pentru a începe să se întâlnească băieți sau fete.
 • Imaginea cu titlul 68674 5
  5
  Fii sincer cu tine însuți. Pe măsură ce îmbătrâniți, veți cunoaște mai bine. Dacă trebuie să fii leneș, să stresezi sau să amâne lucrurile, nu ar trebui să fii surprins când ajungi la vârsta de douăzeci și trebuie să te pregătești pentru muncă. Un adolescent poate scăpa ignorând aceste lucruri și sunându-l "tineret". Dar un adult trebuie să fie realist și cinstit pentru deficiențe, provocări și locuri de creștere. Creșterea necesită muncă.
 • Identificați punctele forte. Pentru ce te simți bine? Care sunt abilitățile tale? Este timpul să vă identificați punctele forte și de ce sunteți mândri.
 • Identificați-vă punctele slabe. Ce ar trebui să lucrezi? Ce te oprește să obții ceea ce vrei? Este important să identificați ce trebuie să îmbunătățiți, să fixați bazele pentru a rămâne puternice.
 • Partea 2
  Acționând într-un mod matur

  Imagine cu denumirea 68674 6
  1
  Învățați să recunoașteți modul dvs. de copil și să îl controlați. Nu există niciun buton pentru a fi adult, astfel încât nu există nicio ruptură definitivă între copilărie și vârsta adultă. Dar maturizarea nu înseamnă abandonarea completă a tinereții, înseamnă că va trebui să vă controlați tendințele copilăriei și să învățați să profitați de energia tinerească pentru a vă atinge scopurile și obiectivele de maturitate. Recunoașteți tendințele copilăriei, astfel încât să le puteți folosi în avantajul dvs.
  • Modul copiilor este haotic. Un copil este dezorganizat, nepregătit și, de obicei, merge de o mie de ori pe oră în direcția greșită. Copilăria este haos. În timp ce viețile multor adulți sunt foarte ocupați și plini de haos, lipsa controlului sau a structurii acelui stres și a afacerilor este un semn clar al "modului copil". Identificați aspectele vieții dvs. care sunt haotice și canalizați energia pentru a le organiza.
  • Modul copil este inutil. Cineva trebuie să cupleze pini unui copil, să-l hrănească și să-i dea sprijin emoțional. Un adult este mai autosuficient și capabil să-și ridice proprii copii datorită unui grad mai mare de independență. Ca maturitate, încercați să aveți o capacitate mai mare de a face lucrurile pe cont propriu și să depindeți mai puțin de ceilalți.
  • Modul copil este resentimente. Când sunteți în modul copil, puteți fierbeți cu furie atunci când un coleg este promovat în timp ce nu sunteți, sau când o liceu ex se căsătorește. Resentimentul este echivalentul modului de copil în tantru. Dacă nu obțineți ceea ce doriți, adăugați frustrarea și lăsați-o să se dezvolte în resentimente și furie, la fel ca un copil. Ce puteți face este să vă exprimați frustrarea într-un mod sănătos, să rezolvați problema și să continuați.
 • Image cu titlul 68674 7
  2
  Învață să spui "nu". Adolescenții sunt impulsivi și acceptă întotdeauna totul, dar devenind un adult înseamnă că va trebui să vă limitați limitele personale, va trebui să eliminați mentalitatea de grup a tinereții dvs. și să o utilizați pentru voi înșivă. Dacă prietenii dvs. merg la un festival de muzică, dar sunteți îngrijorat de faptul că nu puteți pleca de la serviciu, va trebui să învățați să spuneți "nu". A fi responsabil, uneori, înseamnă a respinge anumite lucruri.
 • Cu cât subliniați mai mult obiectivele pe termen lung prin luarea deciziilor pe termen scurt care vă vor duce în direcția corectă, veți fi mai maturi. Luând o zi liberă de muncă pentru a juca Halo cu un prieten de la colegiu s-ar putea suna tentant, dar dacă ruina toate posibilitățile de a obține o creștere, vă va împiedica de la atingerea obiectivelor dvs., care este un semn de maturitate.
 • Imaginea cu titlul 68674 8
  3
  Îmbrăcați-vă după vârsta dvs. Când ieșiți sau lucrați, puneți-vă șorturile și cămășile noi în dulap. Bărbații și femeile trebuie să poarte haine profesionale care sunt curate și potrivite pentru ocazie. Nu trebuie să scapi de lucrurile vechi, pur și simplu să îți folosești hainele de tineret pentru săptămâna reuniunii universitare și sâmbăta să te simți tânără.
 • Imagine cu denumirea 68674 9
  4
  Aveți grijă de corpul vostru Un adult nu mai poate mânca supă de Ramen sau mănâncă macaroane și brânză cu câini calzi la micul dejun. Când închideți ușa universității, acel ciclu de mâncare și îmbrăcare se termină.
 • Exercițiu și mânca în mod responsabil. Obezitatea universitară nu este un joc de noroc. Când băieții merg la universitate, este normal să nu mai jucați sport și să începeți să mâncați ceea ce vor tot timpul. Ei devin grași și ar putea fi dificil să scapi de obiceiul prost de a mânca și de a nu-și exercita. Nu lăsați obezitatea să facă parte din viața ta.
 • Imaginea intitulată 68674 10
  5
  Se ocupă de eșecuri. Copiii fac o agitație atunci când nu primesc ceea ce vor, adolescenți. Adulții sunt responsabili de acțiunile lor, se confruntă cu eșecuri și continuă. A deveni adulți înseamnă a învăța să facă față eșecurilor și să perseverezi în ciuda acestora. Viața ta nu ar trebui să se prăbușească atunci când ceva nu merge în calea ta.
 • Acesta este un adevăr adevărat despre lume: doar pentru că meritați ceva nu înseamnă că o veți obține. Țineți-vă obiectivele la vedere, rămâneți fericiți și nu lăsați nedreptatea vieții să vă demoralizeze. Viața este greu și toată lumea trebuie să depășească obstacolele, inclusiv pe tine.
 • Imagine cu denumirea 68674 11
  6
  Creați și mențineți relații de durată. Multe relații în timpul tinereții se rotesc în jurul circumstanțelor: sunteți prieteni cu colegii, colegii, cunoștințele. Dar când sunteți adult, va fi foarte comun să vă mișcați foarte mult, să vă abandonați vechii prieteni și să faceți altele noi. Este dificil să știm care relații vor fi durabile și care nu vor. Diferențiați-le și luați măsuri pentru a menține relațiile pe care doriți să le păstrați. Stați la curent, vizitați și vă dedicați vieților bunelor voastre prieteni.
 • Ca unul intră în maturitate, este de asemenea comun de a avea relatii de iubire pe termen lung, dar dacă doriți să aveți întâlniri și antene, încercați să mă obișnuiesc pentru câteva luni pentru a vedea dacă nu vă simțiți mai confortabil. Dacă aveți tendința de a avea relații pe termen lung, nu vă fie frică să puneți capăt celor care s-au blocat deja doar pentru că vă plac securitatea. Cunoaște-te


 • Imagine cu denumirea 68674 12
  7
  Îmbunătățiți-vă abilitățile de empatie. Faceți cunoștință cu oameni noi, aflați despre viața lor și încercați să înțelegeți perspectivele lor asupra lumii. Luați pași activi pentru a vă aprofunda înțelegerea oamenilor foarte diferiți de dvs. Adolescenții cred, de obicei, că au o minte mai deschisă decât părinții lor doar pentru a realiza în anii 20 că au crescut cu vechile convenții despre clasele sociale, grupurile etnice, genul și alți factori. A deveni adult înseamnă a învăța să înțelegi și să ai empatie față de ceilalți.
 • Ieșiți cu oameni mult mai în vârstă decât dvs. și aflați tot ce puteți de la ei. În general, adolescenții privesc în jos pe cei care au peste 30 de ani, dar adulții recunosc înțelepții. În munca voastră, în comunitate și în orice altă interacțiune socială, aveți prioritatea de a căuta membri din generațiile anterioare ale voastre să poată adopta o parte din înțelepciunea lor. Deveniți un prieten al angajatului care a lucrat cel mai mult la locul de muncă sau al membrilor celei mai vechi biserici.
 • Citiți multe despre subiecte diferite pentru a afla mai multe despre alte perspective. Citiți despre diverse ideologii politice înainte de a vă angaja la unul și pentru a vă identifica cu el.
 • Imagine cu denumirea 68674 13
  8
  Fii sigur Cuvintele unui adult vor trebui să fie susținute de acțiunile lor. Dacă spui că vei face ceva, fă-o. Menținerea relațiilor, a locurilor de muncă și a progresului va fi dificilă dacă alții nu vă consideră fiabile. Adolescentii si copiii isi pot permite sa faca greseli tot timpul, pentru ca sunt mici! Dar adulții trebuie să se comporte ca adulții. Ceilalți vor trebui să știe că pot avea încredere în tine.
 • Trateaza-ti prietenii, familia si colegii cu respect. Tratați oamenii în același mod în care doriți să fiți tratați. Dacă nu aveți respect față de ceilalți, alții nu vă vor respecta. Este posibil să nu primiți ceea ce vă așteptați, dar viața voastră va fi mai simplă și mai fericită în acest fel
 • Imaginea intitulată 68674 14
  9
  Distrează-te în mod responsabil. Pe masura ce creste, mahmureala pe care o avea la 21 ani incepe sa dureze tot mai mult, pentru ca organismul rezista mai putin. La rândul său, ceea ce arata ca un traversura bine-intentionate la facultate ai putea începe să arate ca un comportament dependent și disperat atunci când sunt pe cale de a ajunge la 30. Dacă ziua se învârte în jurul sarbatorilor si daca spui ca vei fi dor de muncă Boala atunci când în realitate ești prea obosit să te distrezi, va fi timpul să te maturizezi.
 • Totul cu moderatie. Fiind mai în vârstă nu înseamnă că nu vă puteți distra, înseamnă că trebuie să planificați mai mult distracția. Închiriați o bona, îți eliberezi programul pentru a doua zi și îi arăți copiilor cum se face.
 • Imagine cu titlul 68674 15
  10
  Fii deschis, nu fi defensiv. Un adult este încrezător în sine și matur emoțional într-o asemenea măsură încât reacțiile defensive involuntare devin inutile. Nu faceți scuze atunci când șeful dvs. vă spune că munca dvs. nu a fost optimă sau când partenerul dvs. vă critică igiena personală. Luați-o cu pensete.
 • A nu fi defensivă nu înseamnă că nu trebuie să vă apărați sau să vă lăsați călcați în picioare. Dimpotrivă, o persoană matură emoțional are capacitatea de a primi critici constructive fără a fi defensivă sau indignată. Fii deschis față de posibilitatea de a fi greșit, dar apăra-te atunci când este necesar. Învățarea de a face această distincție este o parte a creșterii.
 • Partea 3
  Trăiți în mod responsabil

  Imagine cu titlul 68674 16
  1
  Ia-ți un loc de muncă Primul tău loc de muncă va fi pasul esențial de a crește. Cu excepția cazului în care aveți încredere, va trebui să lucrați atunci când ajungeți la vârsta adultă. Unii încep să lucreze foarte tânăr, în timpul liceului, în timp ce alții așteaptă să fie colegiu sau chiar după absolvire. Nu există o vârstă unică pentru a începe să o faci, dar obișnuirea cu un loc de muncă va constitui un pas esențial la vârsta adultă.
  • O slujbă cu fracțiune de normă va fi excelentă pentru a vă aduna abilitățile de care aveți nevoie și pentru a avea bani în plus, chiar dacă părinții dvs. vă susțin financiar.
 • Imaginea intitulată 68674 17
  2
  Faceți un buget al banilor. Poate că este tentant să-ți cheltuiți toate salariile pe un Gibson Les Paul și două bilete la Cabo, dar așa își petrec adolescenții banii. Salvați banii în bancă și începeți economisirea. Stabiliți un buget echilibrat care vă permite să trăiți confortabil, luând în considerare cheltuielile necesare pentru fiecare lună, precum și economiile și venitul disponibil. Încercați să vă echilibrați obligațiile financiare în acest moment și luați pașii necesari pentru a vă atinge obiectivele pe termen scurt.
 • Cheltuielile lunare includ chiria, facturile și alimentele. Din cele mai multe dintre aceste cheltuieli, aveți deja o idee destul de solidă și încercați să bugetați puțin mai mult pentru alimente decât aveți cu adevărat nevoie. Dacă nu sunteți sigur, urmăriți suma pe care o cheltuiți pe o săptămână medie pe alimente și apoi înmulțiți-o cu patru.
 • Încercați să economisiți bani cât mai curând posibil. Păstrați un anumit procent din cecul dvs. în contul dvs. bancar pentru a se acumula suficient pe măsură ce lunile și anii trec. Chiar dacă puteți salva doar 50 de dolari, este un pas bun pentru a ajunge la maturitate.
 • Imagine cu titlul 68674 18
  3
  Începeți să vă plătiți facturile proprii. Când părăsiți casa părinților, tranziția va fi probabil dificilă. Este foarte dificil să fii absolut independent din punct de vedere economic imediat ce termini școala sau în timpul acesteia, dar poți lua pași mici pentru a-ți atinge libertatea și responsabilitatea financiară. Scopul dvs. ar trebui să fie acela de a face bugete auster și nu depinde de nimeni să beneficieze de ajutor financiar.
 • Pentru a vă face primii pași, vă recomandăm să plătiți facturile proprii pentru servicii și chirie, apoi să încercați să plătiți factura telefonică, plățile pentru mașini și alte cheltuieli. Du-te prin tranziție puțin câte puțin pentru a avea grijă de tine în mod economic.
 • Imagine cu denumirea 68674 19
  4
  Stabiliți un istoric bun de credit. Plătiți facturile la timp și începeți să profitați de oportunitățile de credit gestionabile pentru a începe să vă înregistrați. De fiecare dată când semnați un contract de leasing, ai pus numele pe o factură de utilități sau de a efectua o plată pe cartea de credit la timp, vă sunt de lucru pentru a stabili o istorie de credit, care va ajuta la caminopara pentru a cumpăra cu împrumut o casă sau să faceți alte achiziții și investiții mari.
 • Tinerii fac foarte prost atunci când folosesc un card de credit. Nu alerga pentru a cheltui banii pe cardul de credit. Nu sunt bani gratis. Luați în considerare efectuarea de achiziții regulate și plata integrală a soldului cu banii pe care îi aveți deja. Tratezi cartea de credit ca card de debit pentru a evita datoriile.
 • Plătiți la timp împrumuturile, facturile și alte plăți. Nu pierdeți bani pentru taxele cu întârziere. Puteți să debitați banii lunar și să țineți cont de bugetul dvs.
 • Imaginea intitulată 68674 20
  5
  Începeți salvarea Puneți bani în plus în contul de economii și nu îl utilizați doar pentru că îl puteți face. Este foarte ușor să găsiți motive pentru a cheltui bani pe un nou model Dodge Challenger, însă luați în considerare obiectivele financiare pe termen lung și păstrați acești bani în bancă.
 • Când este posibil, este o idee bună să începeți un plan de 401k și să începeți economisirea pentru pensionare. Cele mai multe companii ajuta angajații lor pentru a începe economisirea de bani pentru pensie, oferind posibilitatea de a deschide un cont de economii în cazul în care vă puteți pune taxa de bani gratuit, atunci compania primeste un anumit procent.
 • Imagine cu denumirea 68674 21
  6
  Trăiți în cadrul posibilităților. Pe scurt: cumpărați lucruri pe care le puteți cumpăra și planificați cum veți plăti pentru ele. Nu utilizați creditul dacă nu sunteți sigur cât de repede puteți plăti datoriile și nu acumulați datorii enorme făcând doar plata minimă pe cardul dvs. de credit.
 • Este dificil de a face lucruri cum ar fi cumpere o casă, să plătească pentru școlarizare colegiu, sau să facă achiziții mari de automobile strict pe bază de numerar, astfel încât să se poate termina cu o anumită sumă a datoriei de împrumut, la un moment dat în viața ta. Discutați cu un consultant financiar pentru a afla ce opțiune și rată a dobânzii funcționează cel mai bine pentru dvs. și colaborați cu aceștia pentru a obține cel mai inteligent pachet pentru situația financiară.
 • Consolidați datoriile, dacă puteți. Plata plăților multiple de împrumut în fiecare lună poate fi confuză și frustrantă, mai ales dacă nu puneți suficient pentru a plăti principalul.
 • Imaginea intitulată 68674 22
  7
  Aveți ambiții și luați noi responsabilități. Pe măsură ce îmbătrâniti, un semn de maturitate va fi dorința de a-ți asuma noi responsabilități și apăra munca ta. Aveți ambiții.
 • Oferiți-vă poziții de conducere în slujba dvs., dacă se prezintă ocazia. Nu vă faceți griji dacă sunteți cel indicat pentru o anumită poziție sau nu.
 • În timp ce ar trebui să cultivați o reputație pentru că doriți să mergeți mai mult în munca și relațiile voastre, nu vă fie frică să respingeți lucrurile care sunt incompatibile cu obiectivele personale. Fiind ambițios nu înseamnă că va trebui să acceptați tot ceea ce cereți, dar va trebui să creați oportunități pentru a vă atinge obiectivele pe termen lung.
 • sfaturi

  • Maturitatea nu are legătură cu vârsta. Toți vrem, dar nu toți suntem maturi.
  • Nu vă depindeți de ceilalți pentru a vă defini obiectivele. Viața este ceea ce faci din ea. Nu te mai plânge și dau seama că viața este într-adevăr ceea ce face din el: ați venit în această lume cu nimic, îl vei lăsa cu nimic și totul este pe cale de până la tine.
  • Cresterea nu inseamna provocarea parintilor. Ei vă pot ajuta pe drumul spre independență.
  • Sunteți martorul stelar al propriului tău curaj. Dacă credeți că sunteți valoroși, oamenii o vor lua în considerare. Dacă nu vă place cine sunteți, oamenii o vor lua în calcul. Dacă nu vă place ființa, examinați-vă sufletul pentru a îmbunătăți aspectele despre care știți că trebuie să vă îmbunătățiți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să transformi un adolescent problematic într-un adult responsabilCum să transformi un adolescent problematic într-un adult responsabil
  Cum să găsești un talentCum să găsești un talent
  Cum să elibereze talentele latenteCum să elibereze talentele latente
  Cum de a deveni un luptător mixt de arte marțiale din UFCCum de a deveni un luptător mixt de arte marțiale din UFC
  Cum să devii ceea ce vrei să fii în viațăCum să devii ceea ce vrei să fii în viață
  Cum se maturizează de la fată la femeieCum se maturizează de la fată la femeie
  Cum de a deveni cântăreață sau actriță în timp ce sunteți adolescentCum de a deveni cântăreață sau actriță în timp ce sunteți adolescent
  Cum să-ți descoperi talenteleCum să-ți descoperi talentele
  Cum să vă bucurați de adolescențăCum să vă bucurați de adolescență
  Cum sa gasesti o prietena daca esti un adolescent bisexualCum sa gasesti o prietena daca esti un adolescent bisexual
  » » Cum sa te maturizezi

  © 2011—2020 ertare.com