Cum să obțineți o ureche absolută

avea "ureche absolută" este o calitate auditivă activată de notele muzicale care indică ascultătorului locul notelor menționate în scara muzicală. Mai degrabă decât să fie o proprietate inerentă a notei muzicale este o senzație subiectivă care apare în urechea ascultătorului și vă permite să identifice note muzicale de sunet. Deși este adevărat că mulți experți cred că muzica are o ureche absolută este o calitate cu care trebuie să se nască, este posibil să se antreneze ureche pentru a evalua cu mai multă acuratețe sunetele printr-un studiu și practică simplu.

pași

Partea 1
Familiarizați-vă cu note muzicale

Imaginea intitulată Obțineți un pas perfecte Pasul 1
1
Ascultați în mod repetat toate notele. Alegeți o notă de bază pe care doriți să o învățați. Începeți cu o notă simplă, cum ar fi "" sau "face". Redați-l mereu până când începeți memorarea sunetului mecanic. Aceasta este forma rustică de memorare prin aflarea modului în care o anumită notă sune și prin absorbția a cât mai multe proprietăți auditive.
 • Imagine intitulată Obțineți un pas perfecte Pasul 2
  2
  Atribuie alte calități notei. Încercați să "vedea" sau chiar "simți" sunetul notei, în loc să-l ascultăm. Nota evocă o anumită emoție sau senzație? Vă reamintesc o culoare sau vă impresionează un anumit tip de scenă? Concentrați-vă pe izolarea acestor caracteristici ale notei. Auzirea va începe să se îmbunătățească atunci când începeți să dezvoltați o memorie muzicală creativă.
 • Muzicienii se referă de obicei la acest tip de practică ca a "plin de culoare" sau să utilizeze alte caracteristici senzoriale pentru a fixa locul unui sunet în memoria ascultătorului.
 • Ca un exemplu larg, notele minore tind să aibă efectul de a produce sentimente de melancolie în ascultători, în timp ce cele mai vechi sunt legate de impresiile emoției, bucuriei și triumfului.
 • Imagine intitulată Obțineți un pas perfecte Pasul 3
  3
  Asociați nota cu un alt sunet. Gândiți-vă la alte sunete non-muzicale pe care notele vi le amintește. Asocierea cu aceste sunete poate ajuta la întărirea structurii tonale a notei pe care o aveți în minte. De exemplu, nota "minorul meu" sau " b plat" Aș putea invoca imagini ale unui transatlantic care îi aruncă în aer săgeata.
 • Muzicienii care folosesc acest mecanism mnemonic le permit să observe descrieri vii în mintea lor, ceea ce le face mai memorabile.
 • Imagine intitulată Obțineți un pas perfecte Pasul 4
  4
  Aflați variațiile notei. Distingerea tonurilor implică posibilitatea de a identifica notele care au o frecvență mai mare sau mai mică decât altele. Prin urmare, învățați să recunoașteți aceleași note în octave diferite, în plus față de sunetul general și modurile sale susținute sau plate. Dacă vă familiarizați cu aceste variante, veți avea o ureche mai bună atunci când nota este redată exact și când este foarte mare sau scăzută.
 • "susținut" se referă la notele care sunt aproape mai mari decât frecvența lor de bază, în timp ce notele "apartamente" Ele sunt percepute ca fiind ușor scăzute.
 • Multe erori în tonurile muzicale apar din cauza lipsei de familiaritate cu diferențele unei note.
 • Partea 2
  Antrenează-te pentru a identifica notele

  Imagine intitulată Obțineți un pas perfecte Pasul 5
  1
  Antrenați-vă pentru a distinge câte o notă la un moment dat. Când ați început să învățați mai multe note pe o scară, alegeți una pentru a o diferenția de celelalte. Au un prieten să joace note fără o comandă specială de pe o tastatură și să vă pregătească urechea pentru nota pe care doriți să o auziți. Punctați când credeți că ați auzit nota și ați verificat dacă ați fost corect dacă ați văzut locația sunetului care a fost redat.
  • Concentrați-vă pe învățarea uneia sau a două note simultan. În acest fel, nu veți fi copleșiți și veți face mai ușoară învățarea altor tonuri și moduri în viitor.
 • Imagine intitulată Obțineți un pas perfecte Pasul 6
  2
  Identificați notele aleatoriu. Fiind o variantă mai avansată a exercițiului anterior, prietenul tău încet atinge notele aleatorii și încearcă să numească fiecare notă în timp ce le joci. Aceasta este o formă extrem de provocatoare de formare care vă cere să aveți o cunoaștere activă a profilului acustic al fiecărei note. Cererea de a identifica notele în act vă va întări suficient memoria.
 • Adăugați note sigure și plate când puteți identifica fiecare notă cu precizie continuă.
 • Imagine intitulată Obțineți un pas perfect de treaptă Pasul 7
  3


  Formează o înțelegere a structurii acordurilor. Un coardă este un sunet complex și armonios care cuprinde mai multe note care se joacă împreună într-un ton complementar. Prin faptul că aveți o ureche sofisticată, trebuie să puteți numi nu numai acea coardă care se joacă, ci și notele individuale care o generează. Practicați coarda în felul în care distingeți notele individuale de pe o tastatură prin diferențierea unei coarde atunci când o auziți sau prin recunoașterea diferitelor coarde care sunt jucate erratic.
 • Recunoașterea acordurilor este o sarcină dificilă, de obicei realizată numai cu urechi mai experimentate, deoarece ascultătorul trebuie să fie capabil să izoleze notele individuale ale unui coardă, pe lângă identificarea acelei coarde.
 • Imagine intitulată Obțineți un pas perfect de treaptă
  4
  Acordați atenție notelor din surse improbabile. Acordați o atenție deosebită sunetelor obișnuite din jurul dvs. Multe sunete ciudate se vor asemăna mai mult cu note muzicale continue. Data viitoare când auziți un corn de mașină, un strigăt de stradă sau un zgomot al unei alarme, încercați să potriviți sunetul cât de mult puteți cu o notă din mintea voastră. Acest lucru va fi mai ușor dacă faceți asocieri mentale între note muzicale și sunete non-muzicale și vă veți îmbunătăți cunoștințele operaționale în același timp.
 • Faceți o plimbare prin casa dvs. și identificați notele produse de telefonul dvs. mobil, butoanele cuptorului cu microunde, depozitarea gunoiului, aruncarea cu argint etc.
 • Termenul "notă" se referă de obicei la un sunet concentrat care menține o frecvență constantă. Prin urmare, există întotdeauna note care sunt generate în viața de zi cu zi, chiar dacă acestea se află în afara contextului muzical.
 • Partea 3
  Învățați să reproduceți notele la voința dvs.

  Imaginea intitulată
  1
  Cânte note diferite. Întăriți conexiunea dintre ureche și tonurile diferite, jucând notele cu vocea voastră. Luați câteva minute pe zi pentru a cânta o selecție de note cât mai precis posibil în timp ce încercați să formați un "imagine" Clarati nota in mintea voastra si chiar suficient. Așa cum ați reușit să recunoașteți notele pe măsură ce acestea sunt jucate, acum trebuie să încercați să aplicați acea abilitate în sens invers, ceea ce produce o notă desemnată pentru comanda dvs.
  • Nu-ți fie rușine dacă nu poți să cânți. Practica numai pentru a scăpa de nervii de a cânta în prezența altor oameni.
  • Învățarea de a cânta pitch-ul potrivit servește și ca un tip de formare vocală fundamentală.
 • Imaginea intitulată Obțineți un pas perfect de treaptă Pasul 10
  2
  Testați fiecare notă în mai multe instrumente. Deoarece tonul nu este o caracteristică specifică a sunetului, ci a urechii care o percepe, poate fi util să vă familiarizați cu diferitele moduri în care se aude o notă când este redată pe instrumente diferite. Fiecare instrument va produce caracteristici vibraționale unice care influențează calitatea tonală a notelor pe care le produce. Cu toate acestea, notele vor rămâne distincte, deoarece sunt definite prin frecvența lor de bază și sunetul lor, indiferent de pitch.
 • Redați aceeași scală pe pian, chitară, flaut și vioară și luați în considerare asemănările și diferențele dintre modul în care se formează fiecare notă.
 • Imagine intitulată Obțineți un pas perfect pentru pasul 11
  3
  Te-a pus cineva la încercare. Instruiți-vă prietenului să dicteze o serie de note aleatorii și apoi să cânte fiecare notă. Măriți ritmul acestei practici pe măsură ce deveniți mai calificați în producerea de note. Mărește dificultatea exercițiului prin încorporarea variațiilor defectuoase și susținute.
 • Aveți la dispoziție un tuner electronic pentru a vă oferi o evaluare instantanee a acurateței notelor pe care încercați să le atingeți.
 • Imagine intitulată Obțineți pasul perfect pentru pasul 12
  4
  Practica. Aruncați-vă noile cunoștințe despre proprietățile acustice ale notelor muzicale pentru a vă îmbunătăți stăpânirea tehnică. Formarea pentru a distinge notele muzicale nu va fi folositoare dacă nu aplicați aceste cunoștințe într-o prezentare muzicală sau creație. Nu există un substitut pentru o practică suficientă.
 • În plus față de exercitarea ureche începe să te antrenezi pentru a observa progresia de note în cântece la radio, pentru a juca mental scorul și să încerce să joace melodii de ureche cu un instrument după ei aud doar o dată sau de două ori.
 • sfaturi

  • Lucrul cu un profesor de muzică vă poate oferi posibilitatea de a învăța noi exerciții și noi teorii care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți auzul.
  • Deși unii experți insistă că auzul absolut este înnăscut și nu poate fi învățat, au apărut tot mai multe studii pentru a arăta că acest lucru nu este neapărat cazul. Este posibil să dureze mai mult timp și efort pentru ca unii oameni să învețe să aibă o ureche absolută decât cei care au sensibilități tonale naturale, dar este o abilitate care poate fi cultivată.
  • Toți oamenii au capacitatea de a-și îmbunătăți auzul. Practicați cu mentalitatea că obținerea unei ascultări absolute este doar o chestiune de timp și efort.
  • Când începeți să învățați să auziți absolut când cântați, alegeți o gamă vocală care este confortabilă pentru dvs.
  • Nu vă descurajați dacă descoperiți că auzul dvs. nu se dezvoltă cât de repede doriți. Vă poate fi nevoie de ani de studiu constant pentru a vă ajusta atitudinea naturală.

  avertismente

  • Dacă utilizați un instrument pentru a vă ajuta să distingeți tonul, asigurați-vă că acesta este reglat corespunzător. Un instrument slab reglat vă poate ajuta să diferențiați notele, dar eforturile dvs. vor fi pierdute suficient dacă nu puteți distinge ce note ar trebui să fie.

  Lucruri de care ai nevoie

  • pian, chitară sau alt instrument pentru a identifica tonul
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se introduce o notă de subsol în Microsoft WordCum se introduce o notă de subsol în Microsoft Word
  Cum să eliminați dopurile de cerumenCum să eliminați dopurile de cerumen
  Cum se potrivește un clarinetCum se potrivește un clarinet
  Cum să înveți să cânți cântece de pian după urecheCum să înveți să cânți cântece de pian după ureche
  Cum să învățați să jucați pianul pe cont propriuCum să învățați să jucați pianul pe cont propriu
  Cum să cânte tunatCum să cânte tunat
  Cum să combinați cântarele pentatonice majore și minore în chitarăCum să combinați cântarele pentatonice majore și minore în chitară
  Cum se compune muzicaCum se compune muzica
  Cum să numărați momentele unei melodiiCum să numărați momentele unei melodii
  Cum să numere ritmurileCum să numere ritmurile
  » » Cum să obțineți o ureche absolută

  © 2011—2020 ertare.com