Cum să localizați un spion

Fapte precum spionajul și spionajul nu sunt văzute doar în filmele James Bond. Spionajul în computere și corporații sunt două moduri comune în care oamenii pot urmări și fura informații în lumea modernă. Și, desigur, există întotdeauna pericolul de a fi hărțuit, urmărit sau observat, mai ales cu tehnologia disponibilă pentru o anumită persoană care te urmează. Dacă vă faceți griji că cineva vă urmărește compania sau dvs., trebuie să știți că există modalități de a localiza acei oameni. Știind cum să localizați aceste tipuri de spioni poate fi util atunci când încercați să le opriți să vă urmeze.

pași

Metoda 1
Localizați spionii computerelor

Imagine cu denumirea Spot a Spy Pasul 1
1
Verificați istoricul browserului. Dacă există pagini web neobișnuite sau pagini pe care nu le-ați vizitat, este posibil ca cineva să utilizeze computerul. De asemenea, dacă istoricul căutărilor a fost șters și nu ați făcut-o, o altă persoană ar fi putut să o facă. În aceste cazuri, cineva vă spionează direct accesând computerul.
 • Nu uitați să opriți computerul atunci când nu îl utilizați sau nu îl aveți o parolă puternică cu litere, numere și simboluri pentru a bloca utilizatorii nedorite.
 • Imaginea intitulată Spot and a Spy Step 2
  2
  Verificați dacă există un program terță parte care rulează pe computerul dvs. Aceste programe sunt denumite uneori programe virtuale de calcul al rețelei (VNC, pentru acronimul său în limba engleză) și permiteți cuiva să acceseze computerul dvs. dintr-o locație îndepărtată, atâta timp cât este activată. Mulți oameni folosesc programe precum LogMeIn sau GoToMyPC pentru a rula un computer de la distanță. Dacă aveți un program de genul ăsta și altcineva a primit informațiile de conectare, acea persoană ar putea accesa mașina dvs. dintr-o locație externă.
 • Imagine cu denumirea Spot a Spy Pasul 3
  3
  Luați în considerare viteza de funcționare a dispozitivului sau a computerului. Dacă vă dați seama că computerul dvs. este lent, acest lucru se poate întâmpla deoarece cineva utilizează semnalul dvs. de Internet pentru a vă urmări activitatea. O aplicație de urmărire va ocupa o memorie valoroasă și va cauza încetinirea altor procese de pe computer. Uitați-vă la aplicațiile care rulează pe dispozitivul dvs. și acordați atenție tuturor celor pe care nu le cunoașteți.
 • Cele mai importante programe antivirus comerciale, cum ar fi Symantec, McAfee și Norton, sunt bune la urmărirea aplicațiilor de urmărire pe computer.
 • Imagine cu denumirea Spot a Spy Pasul 4
  4
  Verificați-vă conturile Dacă cineva accesează dispozitivele dvs., probabil că au acces la alte informații despre dvs. și ar putea să o folosească pentru a vă fura identitatea. De asemenea, aplicațiile pentru a spiona pe telefonul dvs. vor utiliza GPS-ul pentru a trimite date de urmărire și acest lucru va crește probabil taxele de date.
 • Imaginea intitulată Spot and a Spy Step 5
  5
  Fiți atent cu descărcările de pe paginile web nesigure. Dacă descărcați ceva de pe o pagină web, utilizați sistemul de securitate al computerului pentru a verifica dacă pagina este sigură sau de încredere. Dacă ați descărcat fișiere de pe o pagină web nesigură, este posibil ca unele persoane externe să fi accesat computerul.
 • Metoda 2
  Localizați spionii corporativi

  Imagine cu denumirea Spot a Spy Pasul 6
  1
  Cunoașteți informațiile importante despre compania dvs. și cine are acces la aceasta. Gândiți-vă la tipurile de informații pe care un concurent ar fi interesat. Ar putea fi o investigație delicată și o strategie corporativă sau chiar bilanțurile. Dacă cineva accesează aceste informații și nu trebuie, este posibil ca el să fie un spion corporativ.
 • Imagine cu denumirea Spot and a Spy Pasul 7
  2
  Cunoașteți diferența dintre activitatea legală și cea ilegală. Majoritatea spionajelor corporative implică căutarea unor informații imediat accesibile oricui. Aceasta poate include o listă de angajați, schimbări recente în structură sau evenimente sau vânzări viitoare. O persoană care găsește informații prin metode legale poate fi o amenințare pentru afacerea dvs. - cu toate acestea, nu este o infracțiune penală. Frauda, ​​furtul, jafurile și alte activități ilegale sunt singurele căi de urmărire a spionajului corporativ.
 • Angajații pot fi uneori lipsiți de griji atunci când postează informații despre conturile lor personale media sociale, astfel încât să poată include informații despre activitățile din birou sau despre schimbările în statutul lor de angajare. Aceste informații pot fi foarte utile pentru spionii corporativi și este absolut legal ca ei să-l achiziționeze.
 • Imaginea intitulată Spot a Spy Step 8
  3


  Găsiți fețe necunoscute. Există persoane în clădirea sau biroul dvs. pe care nu le cunoașteți? Multe locuri de muncă nu sunt complet familiarizate cu forța de muncă și rareori oamenii pot pur și simplu să urmeze sau să urmeze pasul unui angajat real.
 • Amintiți-vă că acest lucru este doar pentru a ajuta la găsirea unei persoane care nu ar trebui să fie acolo. Compania dvs. trebuie să aibă politici clare pentru a raporta o încălcare a securității de acest tip. Urmați aceste protocoale pentru a informa și a lua măsuri suplimentare.
 • Imagine cu denumirea Spot a Spy Pasul 9
  4
  Rămâi acordat pentru o activitate neobișnuită. Urmărirea activității angajaților poate dezvălui tipare de acțiuni neobișnuite. Dacă cineva accesează fișiere într-un mod mai obișnuit decât de obicei sau din locuri neobișnuite (cum ar fi de la propria casă), acea persoană poate obține informații pentru altcineva.
 • Căutarea în coșul de gunoi sau în jurul ei este o modalitate simplă de a obține informații de la o companie. Dacă vedeți pe cineva care scormonește prin coșul de gunoi al companiei dvs. (și nu un angajat care caută ceva pe care l-au aruncat accidental), persoana respectivă ar putea fi un spion corporativ.
 • Imagine cu denumirea Spot and a Spy Step 10
  5
  Rămâneți adaptat pentru ingineria socială. Cele mai multe spionaj corporativ se face pur și simplu vorbind cu oamenii și întrebări părtinitoare. Spionii ar putea suna apelând la angajați și spunând că au uitat un nume de utilizator sau o parolă. Feriți-vă de întrebări ciudate sau de încercări de a intimida pe cineva să renunțe la informații.
 • Aceasta poate include așa-numitele scheme de fraudare electronică (phishing) în cazul în care persoanele din afară vor cere parole și alte informații, pretinzând că provin de la echipa de tehnologie a informației sau de la altă echipă de renume din compania dvs.
 • Angajații pot fi instruiți să caute anumite întrebări tendențioase sau indicații sociale care sugerează spionaj. Compania dvs. trebuie să aibă procese clare pentru a dezvălui informații sensibile și, în cazul în care aceste procese nu sunt urmate, care vor motiva un semnal de alarmă pentru angajații dvs. și pentru dvs.
 • Metoda 3
  Identificați spioni în viața personală

  Imagine cu denumirea Spy Step 11
  1
  Acordați atenție mediului înconjurător. Evitați mersul uitându-vă la telefonul dvs. sau ascultând muzică. Dacă cineva vă urmează, va fi mult mai ușor dacă nu vă acordați atenție la ceea ce se întâmplă în jurul vostru.
 • Imaginea intitulată Spot a Spy Step 12
  2
  Vezi dacă sunt mașini care te urmăresc. Căutați mașini simple sau simple: spionii nu merg, de obicei, în mașini strălucitoare. De asemenea, uitați-vă la autoturismele pe care le cunoașteți, care sunt de la persoane despre care știți că ar putea avea un motiv să vă urmeze.
 • Dacă conduceți, încetiniți un pic și vedeți dacă mașina pe care o credeți că o urmează și dumneavoastră. Dacă vă aflați pe un drum, schimbați traseul și vedeți dacă vă urmează.
 • Dacă cineva te urmărește, nu o va face într-o mașină sport. Probabil că o veți face într-o mașină simplă, care se poate amesteca ușor cu ceilalți, fără a vă atrage atenția. Dacă credeți că vă urmăresc, luați notă de caracteristicile distinctive, cum ar fi placa.
 • Image cu titlul Spot and a Spy Step 13
  3
  Găsiți camere ascunse. Există multe camere mici care sunt ușor de ignorat. Ele pot fi ascunse în spații mici sau în alte obiecte, ceea ce permite unei persoane să înregistreze ceea ce faci. Majoritatea camerelor sunt mici, prin urmare, va trebui să ieșiți din cale de lucruri mici care par a fi lipsite de loc sau cabluri pierdute care par a fi inutile pentru ceva.
 • Puteți utiliza un smartphone pentru a descoperi camerele. Opriți toate luminile din camera în care vă aflați și apoi puneți telefonul în modul camerei. Uită-te la cameră prin camera. Camerele cu vizibilitate pe timp de noapte vor emite o lumină roșie aprinsă (așa că vor arăta în întuneric), care vor apărea pe ecran. Dacă vedeți asta, este posibil să fi găsit o cameră ascunsă.
 • Există multe detectoare ascunse ale camerelor disponibile pentru vânzare. Sunt dispozitive mici care produc o lumină roșie de înaltă frecvență pe care o puteți folosi pentru a mătui camera. Lumina va fi reflectată de la un obiectiv, un chip sau o lumină infraroșie.
 • Imaginea intitulată Spot and a Spy Step 14
  4
  Verificați dacă există dispozitive de ascultare. Dacă auziți sunete ciudate pe telefon, chiar și după ce ați închis telefonul, este posibil ca cineva să vă asculte conversațiile. De asemenea, dispozitivele de ascultare pot provoca interferențe în dispozitivele electronice, cum ar fi televizoarele și radiourile.
 • Imaginea intitulată Spot and a Spy Step 15
  5
  Căutați rețele neobișnuite de conexiuni fără fir. Dispozitivele ascunse, cum ar fi camerele și înregistratoarele, pot utiliza rețelele wireless pentru a transmite ceea ce găsesc. Dacă telefonul sau laptopul detectează un semnal puternic în casa dvs., care nu este rețeaua dvs., este posibil ca cineva să utilizeze rețeaua din apropiere.
 • sfaturi

  • Multe companii monitorizează computerele și activitatea pe Internet a angajaților lor, prin urmare este posibil ca cineva să vă urmărească deja în timp ce lucrați.
  • Citiți cărți și articole despre cum să fiți spioni. În aceste cărți pot apărea sfaturi pe care le puteți aplica când căutați un spion.
  • Dacă cineva vă hărțuiește, vă trimite amenințări sau vă șantajează, solicitați ajutor imediat din partea autorităților competente. Este posibil ca acțiunile infractorului să nu aibă nimic de-a face cu spionajul - totuși, siguranța dumneavoastră are prioritate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ștergeți istoricul YouTubeCum să ștergeți istoricul YouTube
  Cum să ștergeți căutările recenteCum să ștergeți căutările recente
  Cum se șterge istoricul iPhone-uluiCum se șterge istoricul iPhone-ului
  Cum să ștergeți istoricul căutărilor GoogleCum să ștergeți istoricul căutărilor Google
  Cum să ștergeți istoricul căutărilor pe InternetCum să ștergeți istoricul căutărilor pe Internet
  Cum să ștergeți istoricul căutărilor pe FacebookCum să ștergeți istoricul căutărilor pe Facebook
  Cum se șterge istoricul Internet ExplorerCum se șterge istoricul Internet Explorer
  Cum să ștergeți istoricul căutărilor pe PinterestCum să ștergeți istoricul căutărilor pe Pinterest
  Cum să ștergeți istoricul navigării GoogleCum să ștergeți istoricul navigării Google
  Cum să ștergeți istoricul de căutare pe un iPod TouchCum să ștergeți istoricul de căutare pe un iPod Touch
  » » Cum să localizați un spion

  © 2011—2020 ertare.com