Cum să păstrați un jurnal

O fereastră pentru sufletul tău. Ținerea unui jurnal este o modalitate de a-ți exprima sentimentele, un loc în care gândurile tale cele mai adânci pot locui fără teama de a fi judecați, batjocorit și fără a fi nevoie de justificări. Jurnalele vă permit să aduceți cele mai bune rezultate în voi și este un loc în care puteți călători prin emoții cu calm, liniște și înțelegere. Scrierea unui jurnal este o călătorie personală determinată de gândurile și ideile voastre. Poate fi foarte util să citiți sfaturile pentru a vă scrie jurnalul mai bine și puteți obține câteva idei pentru a începe. Dacă nu ați încercat să scrie un jurnal sau să-l, dar nu am angajat să facă acest lucru, nu există nici o ocazie mai bună decât acum să înceapă să aibă unul și lăsați fluxul conștiinței pe măsură ce tastați, conectarea cu gândurile tale mai profunde și idei. În plus, trebuie să aveți interesul să o scrieți cu constanță! Faceți-i unul dintre obiectivele dvs.!

pași

Scrieți propriul jurnal

Cele nou-typist..jpg" class ="imagine lightbox">
1
Găsiți un instrument potrivit pentru nevoile dvs. Gândiți-vă la modul în care doriți să vă scrieți jurnalul, fie pe cale electronică, fie pe hârtie. Cele două metode au avantaje și dezavantaje, așa că ar trebui să vă gândiți la cele mai bune pentru dvs. De exemplu, un ziar scris pe hârtie nu are nevoie de energie electrică, astfel încât să puteți lua în multe locuri, puteți să-l decorați cu multe lucruri cum ar fi desene, colaje foto, bilete de teatru și suveniruri. Cu toate acestea, puteți să o scrieți mai rapid dacă optați pentru sistemul electronic, iar un document electronic poate fi personalizat în moduri diferite. Ambele tipuri de jurnale pot fi ascunse, dar este mai ușor să ascundeți un document electronic într-un jurnal de hârtie.
 • Deși nu este necesar să obțineți un ziar extravagant, mulți oameni le place să-și personalizeze jurnalele. Aceasta este o parte a experienței de a scrie un jurnal. Nu trebuie să cumpărați lucruri scumpe sau extravagante, dar dacă găsiți unul care se potrivește cu ceea ce căutați, încercați să-l cumpărați.
 • Posibilitățile de a-l decora sunt nesfârșite și este mai distractiv să o faci decât să cumperi unul care a făcut totul. Vă rugăm să rețineți că nu este vorba despre utilizarea de zi cu zi o extravagantă, este de a se adapta gândurile și ceea ce scrii.
 • Decideți-vă cu privire la implementări dacă doriți să scrieți pe hârtie. Alegeți un creion care vă face să vă simțiți bine și care vă ajută să lucrați din punct de vedere estetic.
 • Recunostinta-Journal.jpg" class ="imagine lightbox">Image titled Jurnal de recunoștință
  2
  Decideți ce fel de jurnal doriți să aveți. Există multe posibilități odată ce aveți o temă pentru jurnal. Puteți utiliza jurnalul pentru a scrie tot ceea ce credeți în orice moment sau puteți să-l utilizați pentru a atinge mai multe subiecte specifice pentru a dezvolta ceva ce doriți în viață. Vă puteți gândi la lucrurile pe care doriți să le scrieți în orice moment! Unele idei de subiecte pentru ziare includ:
 • Un jurnal de mulțumire. Acest tip de jurnal colectează toate lucrurile pentru care vă simțiți recunoscători în fiecare zi, săptămână etc. Și scrieți despre oameni, animale, evenimente și lucruri care vă interesează.
 • Un jurnal de sărbători. În acest tip de jurnal puteți scrie despre tot ce ați făcut în timpul sărbătorilor - puteți, de asemenea, să vă exprimați sentimentele, impresiile și emoțiile pe măsură ce acestea se schimbă sau modul în care s-au schimbat prin călătoriile voastre.
 • Un jurnal de idei. Acest jurnal colectează toate ideile și inspirațiile care vin în mintea dvs. în orice moment fără notificare prealabilă, îl puteți folosi pentru a le scrie fără a fi nevoie de o brainstorming în orice moment. Aceste idei pot fi scrise pentru afaceri, pentru distracție, pentru invenții, pentru orice!
 • Un jurnal pentru creșterea copilului tău. În acest jurnal poți scrie tot ce pare deosebit, puternic, adorabil și memorabil în privința copiilor tăi și a etapelor lor. Este o modalitate excelentă de a urmări cuvintele, frazele și comentariile amuzante pe care le-au făcut copiii dvs. în timp ce cresc.
 • Un jurnal de tranziție. În acest jurnal puteți scrie tot ce este legat de trecerea pe care trec ca fiind pierdut sau găsirea unui loc de muncă, devenind un tată pentru prima dată sau după câțiva ani, începe o afacere, du-te călătorie etc. Acest tip de jurnal documentează schimbările din viața ta, și poate doar ghici „sa bucurat sau nu?“, „Ce mă aștept pentru viitor?“, „Cine poate ajuta în această tranziție?“ Etc.
 • Jurnalul-writing.jpg" class ="imagine lightbox">Imagine cu titlul Jurnal scris
  3
  Găsiți locul (sau locurile) pentru a vă scrie jurnalul. Scrierea jurnalului este sinonim cu timpul de reflecție și necesită solitudine, pace și evitarea întreruperilor. Este important să vă simțiți relaxați și să nu vă simțiți îngrijorați de alte persoane în timpul dvs. de reflecție. Este important să vă simțiți confortabil. Alegeți un loc pentru a face acest lucru cu toate nevoile și experiențele în minte atunci când scrieți-l din diferite locuri pentru a vedea care este favoritul dvs.
 • Luați un loc lângă un șemineu sau foc, sau sub un măr.
 • Găsiți un loc liniștit în casa dvs., unde nimeni nu vă va deranja.
 • Se poate schimba liniștea locului în orice moment al zilei. Țineți cont de acest lucru atunci când începeți să scrieți - de exemplu, bucătăria poate fi un loc aglomerat pe tot parcursul zilei, dar noaptea poate fi liniștită.
 • Writebythesea.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată
  4
  Găsiți momentul potrivit Câteva sugestii sugerează că petreceți toată ziua scrierea sau că o faceți în mod regulat. Acest lucru pierde simțul menținerii unui jurnal, ceea ce sunteți ceea ce simțiți și ceea ce simțiți. Dacă nu vă simțiți să scrieți jurnalul, chiar dacă ați avut experiențe noi, este posibil să faceți acest lucru pentru ceva ce vă regretă. Este mai bine să vă angajați să scrieți atunci când simțiți că este necesar, în loc să faceți totul atât de des pentru ca jurnalul dvs. să fie creativ, sentimental, să scrieți idei etc. Dacă o faci zilnic, e bine - dacă o faci o dată pe lună sau de două ori pe an. Mulți scriitori de ziare își scriu jurnalele de ani de zile și, uneori, o părăsesc atunci când sunt "necesare".
 • Păstrați jurnalul în apropierea patului pentru a vă ajuta să scrieți lucrurile pe care le uitați. Unele gânduri vin în minte înainte de a dormi și păstrarea unui jurnal poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa la sfârșitul zilei, dacă o faci la sfârșitul zilei, într-un loc liniștit.
 • Amintiți-vă că atunci când vă simțiți trist, neliniștit, fără idei etc. Un ziar este cel mai bun pentru a vă distrage atenția.
 • Writingbythecafe.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Scrierea fișelor
  5
  Relaxați-vă. Fiecare persoană diferă în ceea ce îl face să se simtă mai relaxat sau mai fericit, și nu este diferit atunci când începeți să scrieți un jurnal. Unii oameni se bucură să asculte muzică pentru a-și îmbunătăți starea de spirit, alții au nevoie de tăcere totală, în timp ce alții au nevoie de zgomotul unui oraș pentru a-și stimula gândurile. Alegeți metoda pe care o doriți, astfel încât scrisul să nu necesite mult efort.
 • Nu vă faceți griji cu privire la gramatica, ortografia sau alte imperfecțiuni din jurnalul dvs. Acesta este locul tău, dacă există distragere, scapă de ele. Vă faceți griji despre greșeli în timp ce sentimente de lucru mai profunde poate face să vă pierde din ceea ce scrie și au tendința de a crede că ia situația sub control cu ​​dificultate, mai degrabă decât a afla mai multe și de a găsi noi moduri de a percepe.
 • 6


  34088950_bebcf03831_m_912.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată 34088950_bebcf03831_m_912
  Găsiți surse de inspirație. Este mai ușor să începi cu ceea ce simți acum. Transferați-le pe hârtie și lăsați-vă să fiți departe de ceea ce urmează. Nu există reguli pentru a scrie un jurnal și puteți înțelege că variază în funcție de timp. Uneori este mai ușor să începi să scrie un text narativ despre ceva ce ți sa întâmplat în timpul zilei, ceva care se întâmplă și de unde ai nevoie de răspunsuri, dar te simți confuz. Scrierea factorilor și evenimentelor lumești vă poate deschide conștiința pe măsură ce scrieți, vă va permite să treceți prin gândurile voastre fără probleme. Alți stimuli la momentul scrierii includ:
 • Filmele, cărțile sau emisiunile de televiziune vă pot ajuta: de exemplu, puteți lua în considerare implicațiile filosofice ale filmului dvs. preferat sau puteți scrie un eseu despre ce credeți despre un personaj ... sau nu.
 • Realizați că aveți un public și că sunteți un profesor - citiți ce credeți că vor să audă. Uneori, scrierea unor evenimente poate duce la întrebări și răspunsuri care pot stimula creativitatea în mintea ta.
 • Discutați despre ceva care sa întâmplat sau care a avut loc în ultimele zile. Este ceva pe care îl veți folosi ca un nou hobby, pentru a vă ajuta să completați un eseu, să atrageți o persoană, să vă decorați casa etc. Ia-ți motivul să cumperi sau să faci ceva în procesul de a scrie ceva care te motivează.
 • 365.238 ---% 22Dear-Jurnal ...% 22.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată 365.238
  7
  Utilizați un jurnal pentru muncă grea. Jurnalul ar trebui să fie primul lucru pe care îl gândiți atunci când doriți să vă descărcați problemele - mulți terapeuți iau un jurnal ca parte a recuperării emoționale la care pacienții ar trebui să lucreze. O zi cu zi deține dvs. furie, furie, răzbunare, gelozie, sau toate sentimentele negative- nu judeca, nu se pocăiesc, și nu este sinonim cu a face alte lucruri. Dacă rămâne acolo pasiv, dar dezvăluie, pe de altă parte. Eliminați toate emoțiile negative ale pieptului, și așezați pe hârtie poate fi liber să facă acest lucru în altă parte, și vă poate oferi spațiul necesar pentru a vedea factorii din spatele emoțiilor și pune-te în pantofi de celelalte persoane implicate pentru a vedea punctul lor de vedere.
 • Simțiți-vă fără vină, menționați anumiți oameni și eliberați-vă. Este mai bine să o faci în ziar decât în ​​orice alt loc, deoarece permite frustrarea și furia să nu iasă în alte situații care nu sunt sigure.
 • Scrie până când te simți plin. Aceasta vă oferă cea mai bună șansă de a vă simți liber de sentimentele care v-au urmat și de a vă împiedica să vă deplasați spre sentimentele pozitive.
 • Scrie despre tipul crezi că nu vei pleca, scrie despre vecinul care va discuta despre secretele lor, scrie despre părinții sau vitregi, sau familia, în general, scrie despre ambitiile tale, dedicatie, talent, ceea ce iti place - Lista poate fi infinită.
 • 8
  92298961_2f55b1def6_m_482.jpg" class ="imagine lightbox">Imagine cu denumirea 92298961_2f55b1def6_m_482
  Completați jurnalul cu ceea ce vă place. Bineînțeles, mizeria este acceptată. Versuri, poezii, extrase de cărți și ziare pot fi, de asemenea, utile. Este distractiv să inserați lucruri despre viața dvs., cum ar fi biletele la un film sau o piesă pe care ați văzut-o sau o imagine de apus de soare. Jurnalul tău este o manifestare a vieții în mintea ta, așa că trebuie să-l faci personal!
 • Journal.jpg" class ="imagine lightbox">
  9
  Reflectați pe ceea ce ați scris. Nu totul este scris sau citit - compararea situației curente cu cea pe care ați trecut săptămâni, luni și ani în urmă nu vă aduce beneficii atunci când creșteți. Gândiți-vă la lucrurile care sunt acum mai clare de la un capitol la altul și gândiți-vă la speranțele și visele pe care le-ați scris în jurnalul dvs., care sunt acum realitate. Gândiți-vă la lucrurile pe care totuși doriți să vi le întâmpinați sau dacă există semne și modele care pot discerne că într-un fel vă blochează progresul. Utilizați jurnalul pentru a vă evalua călătoria.
 • Inside-my-world-a-ascuns-minuni-a-femeie% 27s-purse.jpg" class ="imagine lightbox">Imagine intitulată În interiorul lumii mele minunile ascunse ale unei femei`s purse
  10
  Țineți jurnalul dvs. privat. Nimeni nu vă poate vedea jurnalul, dar trebuie să vă asigurați că îl veți face în siguranță. Veți fi siguri că vă exprimați sentimentele dacă nu vă angajați jurnalul în relațiile cu alte persoane, dar asigurați-vă că îl păstrați într-un loc sigur.
 • Găsiți locul ideal pentru a vă păstra jurnalul. Variază locul în funcție de oamenii pe care credeți că îl poate căuta. Fii inteligent să o acoperi, poate arăta ca o carte de chimie sau principii contabile care să te țină departe de frații tăi sau partenerul tău.
 • Aflați cum să vă asigurați documentele electronice. Dacă țineți jurnalul într-un format electronic, ar trebui să îl protejați cu o parolă pe computer și în document.
 • Scrieți o notă pentru orice persoană curioasă. Scrieți ceva de genul "Înainte de a citi cele mai profunde gânduri, gândiți-vă cum să vă simțiți dacă cineva face același lucru fără compasiune. Fie ca Karma să fie cu tine.
 • sfaturi

  • Faptul că jurnalul dvs. este la îndemână este întotdeauna o idee bună - nu știți niciodată când va apărea momentul potrivit când scrieți ceva. Chiar și un gând aleatoriu, cum ar fi „De ce oamenii uita mereu batista după ce suflă nasul?“ Ar trebui să-l scrie, mai degrabă decât să reflecte ceea ce sa întâmplat în ziua. Pare a fi prea riscant, păstrați o "carte de idei" și transcrieți-vă gândurile.
  • Scrisul manual poate părea terapeutic deoarece vă permite să accesați sentimente mai profunde. Încercați în ambele sensuri - puteți imprima pagini de pe computer și le puteți plasa într-o cutie sau un dosar sau puteți scana paginile pentru a le adăuga în jurnalul dvs. de pe computer. În orice caz, luați în considerare o copie pentru generațiile viitoare care ar putea avea acces la ea.
  • Fiți foarte atent să începeți un blog zilnic. Există opțiuni pentru a nu publica unele lucruri care să le păstreze privat. Dacă o faceți public, ar trebui să fiți foarte atent cu privire la ceea ce veți spune despre alte persoane sau să faceți dificilă ghicirea altora. Repercusiunile pot fi nesfârșite și nu sunt plăcute dacă spui lucruri rele despre alții. De asemenea, vorbind despre durerile voastre interne sau despre ideile expuse vă expune oamenilor, vreți cu adevărat ca toți acești oameni să știe acele informații?
  • Dacă aveți un blocaj mental și nu puteți scrie ceea ce vreți, gândiți-vă la orice subiect sau faceți o simplă poveste. De exemplu: "Doctor, este așa ...", o călătorie pe Lună, o experiență apropiată de moarte, o excursie la epoca de dinozauri, un frigider magic etc. Fi creativ și veți avea multe povestiri de scris!
  • Dacă doriți să scrieți povestiri, de ce să nu le scrieți și în jurnalul dvs.?
  • Dacă aveți probleme atunci când începeți să scrieți, gândiți-vă la ceea ce puteți pune într-un comentariu pe Facebook sau într-un alt instrument social și scrieți-l în jurnal. Apoi folosiți acest lucru ca un punct de salt: alte amintiri, asociații sau idei care vin în minte? Urmați tangentele atâta timp cât doriți.
  • Luați în considerare obținerea unei cărți de adnotări cu pagini fără linii, astfel încât să puteți desena și să vă limitați stilul. Cu toate acestea, dacă principalul lucru este de a scrie, gândiți-vă să obțineți unul cu linii.
  • Un efort de colaborare poate fi o modalitate de a vă explora ideile noi. "The Girl Notebook" este un exemplu excelent. Obțineți niște prieteni care să-ți spună "toate" secretele și să înceapă să scrie!
  • Înregistrați-vă vocea și apoi transcrieți-o ulterior. Este important să vă amintiți tot ceea ce credeți pentru referințe viitoare.
  • Obțineți o pagină pe zi. După un timp va deveni un obicei, acesta va fi ciudat să nu.

  avertismente

  • Nu scrie în jurnalul tău dacă nu vrei. Este o rută de evadare, nu o sarcină. Unii oameni ignoră acest lucru de luni întregi și-l termină înainte de a începe un alt capitol, și asta e bine.
  • Aveți grijă să vă scrieți jurnalul pe computer, deoarece cineva poate să-l hack și să vă citească jurnalul. Protejați-l cu o parolă (există modalități de a face acest lucru folosind majoritatea programelor), astfel încât alții să nu poată accesa cu ușurință. Dacă atunci este ceva foarte frumos să-ți exprimi temerile, dar niciodată nu-l scrii pe computerul tău, ei o pot hack.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un jurnal gol (sau un computer, laptop)
  • Instrumente de scris
  • Elemente decorative (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se pornește o intrare în jurnalCum se pornește o intrare în jurnal
  Cum să decorezi un jurnalCum să decorezi un jurnal
  Cum să începi o poveste bunăCum să începi o poveste bună
  Cum să scrieți în jurnalul dvs.Cum să scrieți în jurnalul dvs.
  Cum să scrieți într-un ziar în fiecare zi, timp de un an și să-l faceți interesantCum să scrieți într-un ziar în fiecare zi, timp de un an și să-l faceți interesant
  Cum să scrieți într-un jurnalCum să scrieți într-un jurnal
  Cum să scrieți un jurnal ca terapieCum să scrieți un jurnal ca terapie
  Cum să scrieți un jurnal de viațăCum să scrieți un jurnal de viață
  Cum să scrieți un jurnalCum să scrieți un jurnal
  Cum să scrieți un jurnal personalCum să scrieți un jurnal personal
  » » Cum să păstrați un jurnal

  © 2011—2020 ertare.com