Cum să vă umpleți timpul liber cu lucruri productive

Modificările spontane în viața noastră pot deschide perioade de timp liber pe care nu le-am avut înainte. O mare parte din acest timp liber poate rezulta dintr-o schimbare a stilului de viata, al pensionarii, al schimbarilor de cariera, al abandonului copiilor, sau al absolvirii scolii sau facultatii. Când îți ocupi timpul liber cu scopuri utile, găsești o modalitate de a-ți crește creativitatea, energia, entuziasmul și sentimentul de satisfacție cu viața. Când vă utilizați timpul liber în mod productiv, acesta vă poate ajuta să faceți față incapacității de a vă relaxa, deoarece vă este teamă să nu faceți nimic. Și, în cele din urmă, folosirea timpului liber într-un mod care te simți benefică pentru tine, te va asigura că te simți echilibrat, pe deplin angajat în viață și o ființă umană mult mai productivă. În acest articol veți avea ocazia să explorați diferite moduri de utilizare a timpului liber cu activități utile și satisfăcătoare.

pași

Imagine intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 1
1
Faceți un plan pentru timpul liber. Timpul liber va fi util doar dacă v-ați concentrat asupra modului în care doriți să-l utilizați. Simpla așteptare a timpului liber pentru a deveni productiv, creativ sau satisfăcător nu vă va atrage pentru că nu v-ați gândit la procesul necesar pentru a ocupa acel timp în mod eficient.
 • Primul lucru pe care trebuie să-l dați seama este că depinde de tine să "faci ceva" pentru a-ți face timpul liber să funcționeze mai bine pentru tine - nu va veni de undeva sau de altcineva, doar de la deciziile tale de a-l face utile.
 • Cel de-al doilea lucru pe care trebuie să-l consideri este să gândești cu atenție la ceea ce este considerat "util". Relaxați-vă, nu faceți nimic, întineriți-vă și gândiți-vă, sunt activități "utile" dacă vă duc la o viață mai bună și mai satisfăcătoare. Nu vă gândiți la utilitatea dvs. în termenii a ceea ce credeți că ar trebui să faceți, dar în ceea ce știți, vă va face să vă simțiți mai productivi, mai angajați și mai fericiți de viață. Iată câteva planuri posibile pentru dvs.:
 • Scrieți o listă cu lucrurile pe care doriți să le faceți în timpul liber. Puteți să le listați în orice fel doriți sau să marcați totul cu același nivel de importanță, care depinde de dvs.
 • Creați un jurnal despre viața dvs. și includeți cum ați dori să fie. Asigurați-vă că descrieți activitățile pe care încercați să le faceți în timpul liber, astfel încât să puteți evalua dacă merită sau nu.
 • Faceți o "placă de vizualizare" unde explicați modalitățile prin care doriți să vă petreceți timpul liber în viitor.
 • Imaginea intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 2
  2
  Separați-vă timpul liber de stresorii inutili. Dacă vrei ca timpul tău liber să fie complet util, nu-ți lăsa lucrurile străine să te întrerupă. Motivul pentru aceasta este că timpul tău liber are scopul de a te revigora și de a-ți îmbunătăți energia, creativitatea și simțul tău. Dacă permiteți activitățile cotidiene ale vieții de zi cu zi a lua în timpul liber sub masca de a fi „ajutor“ nu va primi nici un profit din timpul liber și au limite „neclare“ între timp și restul, devalorizează și dvs. timp liber
 • Unele dintre lucrurile pe care este sugerat să nu facă în timpul liber includ locul de muncă sau de sarcini, răspunzând e-mailuri și mesaje vocale, ma uit la televizor, să fie în acțiune constantă (timpul necesar pentru a include unele zone ale siestas și reflecții), și jocuri electronice (dacă aveți tendința de a petrece mult timp în această activitate). În loc să faceți acest lucru, puneți-vă deoparte ori pentru a "captura munca", "timp de internet" și "timp pentru a răspunde la e-mailuri". Identificați-i și separați-le de timpul liber.
 • Imagine intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 3
  3
  Extindeți-vă zona de confort. O modalitate foarte bună de a vă folosi timpul liber este descoperirea unor lucruri noi și a unor dimensiuni pe care nu le cunoșteați înainte. Dacă vă lăsați un pic de zona dvs. de confort, timpul liber devine o călătorie de auto-descoperire și vă ajută să crească. Pe de altă parte, te ajută să rămâi interesat de creșterea curiozității și de extinderea conștiinței tale. Unele lucruri pe care le puteți lua în considerare pentru a vă extinde zona de confort includ:
 • Încercați lucruri noi pe care ați dorit întotdeauna să le faceți, dar la care întotdeauna găsiți scuze să nu le faceți, inclusiv spunând "nu aveți timp" - utilizați timpul liber!
 • Faceți lucrurile pe care le-ați plăcut să le faceți acum 10 ani, dar pe care le-ați lăsat deoparte de mult timp. Ia-le înapoi și vezi de ce te iau de data asta. Se va simți probabil ciudat să vă obișnuiți cu ceva ce nu ați încercat de ani de zile și, eventual, timpul a cauzat o schimbare considerabilă a situației, dar vă puteți bucura de provocarea de a vă reînnoi interesele.
 • Scrieți lucrurile care vă încurajează și creșteți energia. Căutați activități și experiențe care vă aduc acest lucru.
 • Luați în considerare unele dintre hobby-uri pe care le puteți începe cu tine însuți: învățarea unei noi limbi de programare, să învețe o altă limbă, a scrie o carte / scurtă poveste / locul de muncă, de luare bijuterii, design grafic, fotografie, de învățare un nou stil de dans ( Poloneză, arabă, zumba, robinet, jazz etc.), gătit sau coace, predând lecții private despre ceva ce vă place să faceți, printre altele.
 • Imaginea intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 4
  4
  Modificați-vă propunerea de utilizare a suportului media. Opriți televizorul și lăsați-l în afara timpului liber. Gândiți-vă la modalități creative de a utiliza mass-media. Internetul ne permite să fim responsabili de informațiile care circulă în mass-media, oferindu-ne oportunități ample de a vă întoarce timpul liber într-o activitate utilă pentru a răspândi mesajele creative, practice sau informative pe care doriți să le împărtășiți cu lumea.
 • Ce credeți despre crearea unui videoclip care evidențiază ceva despre care sunteți pasionat sau despre care vă faceți griji și apoi îl încărcați pe YouTube? Sau puteți scrie câteva poezii sau povestiri scurte și le puteți adăuga la un portofoliu electronic. Dacă sunteți pasionat de modă, puneți niște piese uimitoare, căutați un model și creați pagina de modă. Poate muzica este mai aproape de ceea ce iti place si iti place sa compui melodii si sa le imparti online. Aceste utilizări utile ale timpului dvs. vă vor activa creativitatea și vor da altor persoane ceva ce le pot iubi, bucura sau învăța ca rezultat: toată lumea câștigă!
 • Imaginea intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 5
  5
  Voluntari. Dacă v-ați oferit deja voluntar, veți realiza beneficiile pe care le va aduce acest lucru. Dacă aveți suficient timp liber să îl împărțiți cu cineva care are nevoie de ea, acesta poate fi un mod foarte satisfăcător de a lucra pentru societatea sau comunitatea dvs. Chiar și mai bine, puteți alege ce să faceți voluntar în funcție de convingerile dvs. și ce credeți că este cel mai important. Caută oportunități de voluntariat cerând oamenilor pe care le cunoașteți, care s-au oferit deja, căutarea paginilor on-line sau de voluntariat sau de a cere oamenilor care lucrează în locuri care fac apel pentru a va oferi ca voluntar. Indiferent de nivelul de experiență, există probabilitatea ca esti voluntar si-a lungul timpului, puteți obține cunoștințe, vă dezvolta experiența profesională și de bună reputație prin munca de voluntariat și pentru a găsi că vă puteți transforma într-o experiență uimitoare și plină de satisfacții, care îi ajută pe alții.
 • Unele idei pentru a oferi ca voluntar includ munca în calculator / e-mail / wiki-uri pentru organizații de caritate, ajuta la un magazin de cumpătare, de strângere de fonduri, adăposturi de bucătărie, lucru cu animale (rezervații naturale, grădini zoologice, de salvare a animalelor sau de formare, etc. .), să se alăture unei echipe de conservare, să devină voluntari în străinătate, să facă lucruri pentru persoanele în nevoie și să desfășoare activități într-un club muzeal / expoziții / excursii ghidate.
 • Voluntar, așa că vă place puțin sau prea mult. Îți vei dedica timpul liber unei cauze bune, așa că ar trebui să te bucuri de ea. Chiar luați în considerare voluntariatul în diferite locuri și în diferite momente ale zilei, pentru a da o anumită varietate experienței și oamenilor pe care îi veți întâlni.
 • Imaginea intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 6
  6
  Luați în considerare un stil de viață mai simplu. Dacă constatați că timpul dvs. liber a fost împiedicat de a avea o casă mare, întreținerea și curățenia, căutați mai mult timp liber să curățați mizeria și chiar să vă gândiți să cumpărați o casă mai mică.
 • Poate dura câteva luni pentru a curăța mizeria acumulată din viața ta. Acordați-vă un timp, dar și un termen până la care totul trebuie terminat și eliminat din viața voastră, pentru binele vostru.
 • Faceți vânzări în garaj și grădină pentru a scăpa de lucrurile pe care nu trebuie să le păstrați. Puteți aloca banii pentru activitățile dvs. de timp liber.
 • Evitați să vedeți reajustarea ca și cum v-ar lipsi de un anumit nivel de viață. Odată ce v-ați eliberat de cerințele ridicate de întreținere, veți afla în curând că timpul liber suplimentar pe care l-ați câștig merită mult mai mult.
 • Unele organizații, cum ar fi I.R.S. în Statele Unite, vă cer să aveți documente financiare de acum șapte ani, deci nu aruncați hârtia fără să vedeți mai întâi despre ce este vorba.
 • Împărțiți cu informații personale, cum ar fi numărul de securitate socială sau numerele contului dvs. bancar, înainte de a le arunca, pentru a preveni furtul de date sau datele financiare.
 • Imaginea intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 7
  7


  Aflați de dragul învățării. Școala, colegiul, universitatea și învățarea continuă la locul de muncă se concentrează, de obicei, pe orientarea spre un loc de muncă care generează profituri. Uneori, învățarea de dragul învățării se pierde înaintea termenelor limită, nevoia de note bune și presiunea de a păstra un loc de muncă. Învățarea în timpul liber poate fi liberă de aceste restricții și poate fi o experiență complet diferită de profesia pe care o alegem în viață, liberă de motivele obișnuite de ce dobândim anumite abilități pentru un loc de muncă sau o anumită promovare. V-ați imaginat întotdeauna că vă implicați în arheologie, în dansul în sala de bal, în bijuterii, în primirea de ajutor medical sau în siguranță? Utilizați timpul liber pentru a vă scufunda în învățarea acestor lucruri pentru plăcerea de a le învăța, fără a avea presiunea de a atinge obiectivele pe care le-ați propus.
 • Luați în considerare revenirea la colegiu pentru a crește cunoștințele.
 • În mod ironic, cu toate că acest tip de învățare nu poate avea nici o ceea ce faci restul relației tale de viață, acesta va fi în continuare benefică, deoarece crește capacitatea de a înțelege mai bine lumea, vă oferă noi modalități de a vedea lucrurile și vă echipează cu abilități noi Acestea pot fi aplicate mai târziu, permițându-vă să vă gândiți mai departe și să veniți cu soluții noi și creative pentru activitățile dvs. de zi cu zi.
 • Imaginea intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 8
  8
  Dă-te hobby-ului sau hobby-ului tău. Timpul liber este o scuză pentru a vă implica complet în a face ceva ce considerați un hobby sau un hobby. Hobby-urile sunt utile pentru că vă oferă ocazia de a vă extinde cunoștințele, de a vă îmbunătăți abilitățile și de a vă concentra, de a se îngriji și de a avea un creier activ. În plus, un hobby vă permite să vă bucurați în timp ce vă scufundați în complexitatea sa. Asigurați-vă că vă apropiați de alții cu același hobby, astfel încât aceștia să poată conversa, să împărtășească idei și să-și dea dovadă de realizările lor. Aceasta este o zonă în care boastul din când în când nu durează, deoarece totul se face într-o atmosferă de distracție și, de asemenea, vă întoarceți favoarea complimentând eforturile altora.
 • Chiar și cu un hobby, există multe căi pe care le puteți lua pentru a vă menține ocupat. De exemplu, arta este plină de idei cu unghiuri diferite. Numai în vopsea poate investiga acrilic, email, vopsea encaustic (ceara), proaspete, guașe, cerneluri, uleiuri, uleiuri care se dizolvă în apă, prăjituri și prăjituri uscate, pasteluri ulei, pasteluri în creioane, vopsea spray Creați-vă propriile graffiti, vopsele tempera, picturi de apă și schițe.
 • Imaginea intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 9
  9
  Întoarceți gătitul și grădinăritul în ceva vesel în loc de acasă. Aceste două activități pot fi o povară sau o sursă mai mare de dezvoltare terapeutică și bucurie interioară - depinde într-adevăr de abordarea dvs. și vă oferă timp liber pentru a explora. Aceasta va deschide posibilitățile de a le considera util și plăcut, în loc să le vadă ca o sarcină.
 • Obțineți o carte de bucate și încercați să preparați rețete noi. Sau arătați în frigider și dulap, apoi căutați online o rețetă care folosește aceste ingrediente (de exemplu, căutați "broccoli, ananas și jalapeño rețete"). Petreceți o coacere după-amiaza și învățați cum să utilizați tehnici pe care nu le-ați încercat niciodată înainte. Faceți-vă cât mai mult pentru a efectua o cină ocazională pentru unii oameni care contează cu adevărat pentru dvs.
 • Reproiectați-vă grădina sau schimbați propunerea dvs. cu privire la ceea ce crește în ea. Plantați un cactus, sunt plante incredibile care au flori frumoase care sunt aproape imposibil de ucis. Sau puteți încerca ierburi ușor de întreținut, distractiv de utilizat (în bucătărie sau în arte) și să păstreze inovația an după an. Sau cum despre crearea unei grădini de meditație sau a unei grădini persane?
 • Imagine intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 10
  10
  Petreceți mai mult timp cu animalele de companie. Dacă nu aveți un pește, acum ar fi un moment bun pentru a obține unul. Animalele de companie au nevoie de îngrijire specială și te pot ajuta să creezi timp liber doar pentru că au nevoi și pentru că poate fi foarte pozitiv pentru tine, mai ales dacă ai tendințe de obsesie la locul de muncă. Găsiți un animal de companie într-un adăpost pentru animale și acest lucru va salva viața animalului de companie și veți deveni centrul vieții dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 11
  11
  Concentrați-vă pe spiritualitatea voastră. Timpul liber este timpul perfect pentru toate lucrurile spirituale, deoarece vă dați spațiu pentru a vă dezvolta, a reflecta și a vă gândi la ceea ce este cu adevărat important și la scopul vieții voastre. Indiferent dacă sunteți religioasă sau nu, timpul spiritual este o parte esențială a vieții unei ființe umane și dacă vă veți apleca pe această parte a personalității voastre, aceasta ar fi una dintre cele mai sănătoase decizii pe care le puteți lua. Există multe modalități de a învăța și de a ști despre spiritul tău "eu" și poți începe prin a citi și învăța cât poți. Alte lucruri pe care ați putea dori să le faceți cu timpul liber și pentru a vă spori viața spirituală sunt:
 • Învață să meditezi. Stați liniștit timp de 20 de minute și respirați în mod natural. Contorizați-vă respirația până la 10 și începeți din nou. Ideea este să ai ceva să te concentrezi, astfel încât să rămâi pe deplin prezent și să nu devii mental (ceea ce tu tind să faci, apropo). Unele rugăciuni folosesc metode similare într-un context creștin. După mai multe săptămâni și zile de rugăciune, puteți începe să observați rezultate pozitive în viața voastră: mai calm, mai multă concentrare, mai multă concentrare și mai multă înțelegere a gradului negativ al "chitchat" minte.
 • Alăturați-vă sau reveniți la biserică, sinagogă, moschee sau templu. Aceasta este o modalitate sigură de a întâlni oameni interesați și de a te implica în comunitatea ta. Nu trebuie să fie atât religioase, dacă nu sunt - de exemplu, unitarieni universaliști, care provin din rădăcini creștine, sunt cunoscute pentru a primi și includ oameni de alte credințe, inclusiv agnostici, atei, păgâni, liber-cugetători, oameni umaniști și liberali de tot felul.
 • Imagine intitulată Umpleți timpul liber cu lucruri utile Pasul 12
  12
  Faceți noi prieteni Nu în ultimul rând, nu te ascunde în timpul liber. Petreceți timp cu oameni care contează pentru dvs. Organizați întâlniri cu prietenii dvs. cu o anumită regularitate, părăsiți spontan din când în când și prindeți-vă cu niște membri ai familiei pe care nu ați văzut vreodată, pentru a ști cum sunt. Chiar dacă nu doriți să-și petreacă mult timp cu privire la aceste activități, inclusiv ceva timp în săptămâna dvs. pentru a vă asigura că menține conexiunea cu ceilalți într-un mod care este liber de cătușele de timp, obligații și termene pe care le le aveți taxa, astfel încât să aveți ocazia să vă împărtășiți ideile, să vă distrați și să vă reîntregiți prin conexiunile dvs.
 • sfaturi

  • Rămâneți în formă fizică bună. Timpul liber vă oferă o bună oportunitate de a vă menține nivelul de exerciții, fie cu o plimbare, fie cu o muncă în sală de gimnastică - modul în care vă mențineți în formă depinde de dvs. Încercați să faceți distracție. Puteți chiar să ascultați muzică în timpul exercițiilor fizice.
  • Un mod de a aprecia mai mult viața este la sfârșitul zilei. Înainte de a merge la culcare, scrieți cinci lucruri ale zilei pentru care sunteți recunoscător. Poate fi dificil să te gândești la cinci lucruri la început, dar e bine dacă repetă lucrurile din zilele anterioare. Veți realiza că veți căuta lucrurile bune pe parcursul zilei pentru a le scrie noaptea. Acest lucru vă va îmbunătăți viziunea vieții. Nu fi stricte cu privire la punctuație, scriere, cât de des scrieți etc. Veți fi descurajați. Scrieți ceea ce este, indiferent și ori de câte ori doriți (dacă nu încercați să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere).
  • Ia-ți timp încercând noi experiențe. Ceva care pare inițial dificil poate începe să vă placă și va fi mult mai plăcut atunci când vă obișnuiți cu asta.
  • Nu comite prea mult. Nu doriți să distrugeți distracția, punând împreună multe lucruri de făcut. Timpul liber ar trebui să fie plăcut, nu stresant.
  • E timpul tău Dacă vă decideți să părăsiți o biserică, un grup de voluntari sau să lăsați un hobby, este bine. Sunteți prima și ultima persoană care poate judeca ceea ce este bine pentru timpul dvs. - opiniile altor oameni sunt doar opiniile lor. Amintiți-vă, este viața voastră, faceți tot ce este mai bun cu ea și deveniți o persoană bună.

  avertismente

  • Discutați cu medicul înainte de a începe orice program de exerciții fizice sau activități fizice stresante. De asemenea, nu lasa acest detenga- medicul dumneavoastră va fi bucuros să știu că doriți să începeți ceva nou și doar preveni dacă există un motiv bun pentru asta.

  Lucruri de care ai nevoie

  • O agendă sau o tabelă de vizualizare
  • zilnic
  • Oportunități de voluntariat
  • Hobby-uri și activități similare
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa-ti petreci timpul liber (fete)Cum sa-ti petreci timpul liber (fete)
  Cum să petreceți timp de calitate cu copiii dvs.Cum să petreceți timp de calitate cu copiii dvs.
  Cum se face un programCum se face un program
  Cum să mănânci în aer liberCum să mănânci în aer liber
  Cum să includeți activitatea fizică în timpul liberCum să includeți activitatea fizică în timpul liber
  Cum să faci față temerilor existențialeCum să faci față temerilor existențiale
  Cum să vă controlați entuziasmulCum să vă controlați entuziasmul
  Cum să vă bucurați de singurătateCum să vă bucurați de singurătate
  Cum să-ți faci productiv timpul tău liberCum să-ți faci productiv timpul tău liber
  Cum să devii liber din punct de vedere emoționalCum să devii liber din punct de vedere emoțional
  » » Cum să vă umpleți timpul liber cu lucruri productive

  © 2011—2020 ertare.com