Cum să vă curățați unghiile

Curățarea și menținerea picioarelor este parte integrantă a îngrijirii adecvate a piciorului. Deoarece picioarele nu sunt de obicei vizibile și sunt uitate, este ușor să ignorați acumularea de murdărie și murdărie sub unghii. Crearea unor obiceiuri pentru curățarea picioarelor este un aspect important al igienei generale. De asemenea, vă va ajuta să preveniți problemele de sănătate legate de picioare și să creșteți nivelul de confort.

pași

Partea 1
Curățați unghiile picioarelor

Imaginea intitulată Unghiuri cuțite curățate Pasul 1
1
Spală-ți picioarele. Înainte de spălarea unghiilor, spălați-vă picioarele. Picioarele trebuie să fie spălate zilnic pentru a preveni infecția și acumularea de fungi.
 • Puneți picioarele într-un castron de apă caldă. De asemenea, puteți spăla picioarele într-o cada.
 • Fă-ți picioarele așa cum ai face cu orice altă parte a corpului. Utilizați un gel normal de săpun sau de baie. Poate doriți să utilizați o piatră ponce dacă picioarele sunt uscate și crăpate. Puteți utiliza un dispozitiv similar pentru a trata pielea aspră și zonele uscate.
 • Uscați picioarele complet după ce le spălați. Se recomandă să hidratezi picioarele în fiecare zi, deoarece acestea se usucă cu ușurință. Puteți folosi hidratantul pe care-l folosiți în mod obișnuit sau cumpărați un scrub special pentru picior într-un magazin.
 • Imaginea intitulată Cuie cuie curată Pasul 2
  2
  Înmuiați-vă picioarele în apă caldă. După ce ți-ai spălat picioarele, înmoaie-ți unghiile. Acest lucru va ajuta la spălarea pielii și a murdăriei. De asemenea, va înmuia picioarele, făcându-le mai ușor să le tăiați. Pentru a-ți înmuia unghiile, puteți folosi pur și simplu apă caldă. De asemenea, puteți adăuga uleiuri esențiale sau o mică sare de mare. Îndepărtați-le timp de aproximativ 15 minute.
 • Imaginea intitulată Cuie cuie curată Pasul 3
  3
  Exfoliază pielea din jurul unghiilor. Când terminați înmuierea picioarelor, exfoliați pielea din jurul vostru. Exfolierea este un act de îndepărtare a celulelor moarte ale pielii de la o anumită zonă a corpului. Acest lucru ajută la îndepărtarea pielii moarte de pe picioare, curăță și revitalizează zona din jurul unghiilor.
 • Puteți folosi o freză exfoliantă normală pentru a vă exfolia picioarele. Puteți utiliza, de asemenea, o piatră ponce sau alt dispozitiv conceput pentru a exfolia pielea.
 • Unii oameni folosesc sare Epsom, sare de mare, praf de copt sau alte substanțe granulare pentru a ajuta la procesul de exfoliere. Există exfolianți în magazinele de frumusețe care conțin microsfere, dar aceste substanțe au primit unele critici deoarece sunt dăunătoare mediului și nu funcționează neapărat mai bine decât substanțele naturale cu textura.
 • Tăiați ușor cuiele și picioarele cu produsul dorit. Este posibil să trebuiască să o faceți cu puțină forță pentru a slăbi celulele pielii. După terminare, clătiți-vă picioarele cu apă rece și uscați-le complet.
 • Imaginea intitulată Cuie cuie curată Pasul 4
  4
  Taie-ti unghiile. Asigurați-vă că vă tăiați unghiile. Acest lucru poate împiedica dezvoltarea ciupercilor și a altor tipuri de daune. Taie-ti unghiile drept. Apoi, lingeți-i pentru a le da forma rotunjită dorită. Nu încercați să vă tăiați unghiile într-un chip rotunjit, deoarece acest lucru poate provoca încarnarea unghiilor.
 • Imaginea intitulată Unghiuri curate pentru toe Pasul 5
  5
  Îndepărtați praful și murdăria cu o perie moale. Când ți-ai tăiat picioarele de la picioare, poți elimina murdăria din ele. Ar trebui să utilizați o perie moale pentru a le curăța, pe care le puteți cumpăra la orice magazin de frumusețe. Unii oameni folosesc de asemenea periuțe de dinți. Periați ușor în jurul unghiilor până când eliminați orice murdărie sau murdărie în exces.
 • Imaginea intitulată Unghiile cuțite curățate Pasul 6


  6
  Scoateți petele. Dacă aveți pete pe picioare, eliminați-o. Puteți elimina pete pe unghii cu unele produse de casă.
 • Puteți utiliza peroxidul de hidrogen pentru a îndepărta petele de unghii de pe picioare. Se amestecă o parte din peroxid cu trei părți de apă. Apoi, înmuiați unghiile timp de 10 minute și apoi clătiți-le.
 • Sucul de lamaie a lucrat, de asemenea, pentru unii oameni pentru a elimina petele. Frecați câteva picături de suc de lamaie pe fiecare cui, lăsați-o să stea câteva minute și apoi scoateți-o cu un prosop.
 • Dacă vopsiți picioarele pe picioare, aplicați un strat de bază înainte de a adăuga lustruitul pentru a preveni petele.
 • Partea 2
  Îndepărtați ciuperca de pe picioare

  Imaginea intitulată Unghiile cuțite curățate Pasul 7
  1
  Tăiați și arătați-vă unghiile. Dacă aveți ciupercă de unghii, va trebui să vă tăiați unghiile înainte de a elimina ciuperca. Încercați să vă tăiați unghiile într-o linie dreaptă. Taie-ti unghiile cât poți, fără să simți durere. Apoi, linge-ți unghiile ca să le dai forma dorită. Amintiți-vă că nu ar trebui să vă tăiați unghiile într-un mod rotunjit, deoarece acest lucru le poate face să se încarneze.
 • Imaginea intitulată Cuie cuie curată Pasul 8
  2
  Spălați și frecați. După ce ți-ai tăiat și ți-ai depus unghiile, ar trebui să te speli și să-ți freți degetele de la picioare. Scoateți zona infectată timp de aproximativ 10 minute. Apoi, aplicați săpunul și spuma. Puneți-vă greu până când ați îndepărtat toată murdăria, murdăria și sudoarea. Puneți unghiile infectate cu forță, făcând o mică presiune. Slăbiți pielea cât mai mult posibil în zonele infectate. Când ați terminat, clătiți-vă.
 • Imaginea intitulată Unghiile cuțite curățate Pasul 9
  3
  Uscați complet. Trebuie să vă uscați complet cuiele și degetele de la picioare după spălarea lor. Picioarele umede, în special atunci când poartă pantofi și șosete, pot stimula creșterea ciupercilor. Uscați-vă picioarele complet cu un prosop curat, uscat. Apoi, lăsați-i să se usuce câteva minute înainte de a vă pune pantofii sau șosetele.
 • Imaginea intitulată Cuie cuie curată Pasul 10
  4
  Luați în considerare unguentele. Ciupercile nu pot fi tratate întotdeauna cu o spălare simplă. Dacă suferiți de recidivă de ciuperci piciorului, discutați cu medicul dumneavoastră despre unguente topice pentru a trata ciupercile.
 • Unguentele sunt uneori puternice și necesită o rețetă. Cu toate acestea, în cazul în care infecția nu este atât de gravă, medicul poate recomanda o varietate de vânzări la negru. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizați unguent fără consultarea medicului, deoarece trebuie să vă asigurați că orice medicament este sigur pentru nevoile dvs. specifice.
 • De obicei, unguentul se aplică în mod asemănător cu unghiile, cu un aplicator furnizat de medic sau farmacist. Aplicați unguent conform indicațiilor. Discutați cu medicul sau farmacistul dacă aveți întrebări.
 • avertismente

  • Dacă aveți o problemă medicală legată de picioare, cum ar fi unghiile îngroșate sau îngroșate, consultați un podiatrist sau un medic care are certificare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă depilați picioarele din apăCum să vă depilați picioarele din apă
  Cum sa scapi de unghiile galbene pe picioareCum sa scapi de unghiile galbene pe picioare
  Cum să exfoliați picioarele pentru pedichiurăCum să exfoliați picioarele pentru pedichiură
  Cum se face pedichiuraCum se face pedichiura
  Cum să-ți faci frumos picioareleCum să-ți faci frumos picioarele
  Cum să-ți faci unghiile să arate sănătoșiCum să-ți faci unghiile să arate sănătoși
  Cum se face un spa pentru picioareCum se face un spa pentru picioare
  Cum se face un tratament spa pentru picioare (metoda laptelui și a zahărului)Cum se face un tratament spa pentru picioare (metoda laptelui și a zahărului)
  Cum sa faci o manichiura sau pedichiura cu parafinaCum sa faci o manichiura sau pedichiura cu parafina
  Cum se face pedichiura profesionala acasaCum se face pedichiura profesionala acasa
  » » Cum să vă curățați unghiile

  © 2011—2020 ertare.com