Cum să curețe pantofii Dr. Martens

Pantofii Dr. Martens, numiți și Docs și Doc Martens, sunt o marcă de încălțăminte din piele cu un design foarte distinctiv. În timp ce astăzi sunt cunoscute pentru coaserea lor galben, tălpi căptușit și durabilitate, de fapt, Dr. Martens înapoi la al doilea război mondial, atunci când un medic german care a fost rănit în timpul unei călătorii de schi a creat prima pereche . Deși acum sunt disponibile în variante vegane, pantofii și ghetele Dr. Martens sunt în mod tradițional fabricate din piele, ceea ce înseamnă că au nevoie de unele îngrijiri suplimentare pentru a le menține. Dar curățarea și lustruirea Documentelor dvs. este un proces relativ simplu și, dacă le acordați o întreținere frecventă, pantofii dvs. vor dura ani întregi.

pași

Partea 1
Curăță pantofii Dr. Martens

Imaginea intitulată Clean Pupils Dr. Martens Pasul 1
1
Curățați tălpile. Umpleți o găleată sau un recipient mic cu apă caldă și câteva picături de săpun sau lichid lichid de spălat vase. Luați o pensulă de feluri de mâncare, pantofi sau dinți și frecați tălpile cu apă cu săpun pentru a îndepărta praful, murdăria, noroiul și orice altceva în care ați pășit.
 • Curățați talpa cu o cârpă umedă când ați terminat.
 • Imaginea intitulată Clean Pupils Dr. Martens Pasul 2
  2
  Scoateți șireturile. Acest lucru va facilita procesul de curățare și vă va oferi posibilitatea de a spăla șireturile. Deplasați cablurile în apă cu săpun și asigurați-le o spălare bună dacă sunt murdare. Clătiți-le cu apă curată, strângeți-le și agățați-le să se usuce.
 • Imagine cu titlul Curățați pantofii Dr. Martens Pasul 3
  3
  Periați praful și murdăria. Cu un pantof vechi sau o perie de unghii, periați cu grijă praful, murdăria și noroiul uscat al Documentelor dvs. De asemenea, asigurați-vă că ați periat toate locațiile greu accesibile, cum ar fi cusăturile și interiorul filelor.
 • Dacă nu aveți o pensulă sau o pensulă de unghii, puteți utiliza o cârpă umedă, fără scame, pentru a îndepărta praful și murdăria.
 • Imaginea intitulată Clean Pupils Dr. Martens Pasul 4
  4
  Elimină zgârieturile și bitumul vechi. Dacă detectați zgârieturi sau acumulări de bitum în Documentele dvs., puteți elimina ambele soluții cu un produs de îndepărtare a lacului fără acetonă. Aplicați o soluție de îndepărtare a unghiilor pe o cârpă curată sau fără scame. Îndepărtați ușor zăbrelele și acumulările de bitum până când zăbrelele dispar și bitumul este îndepărtat.
 • După terminare, frecați pantofii cu o cârpă curată și umedă și lăsați-le să se usuce singure.
 • Nu frecați prea tare removerul pentru unghii, altfel puteți deteriora finisajul încălțămintei.
 • Imagine cu titlul Curățați pantofii Dr. Martens Pasul 5
  5
  Condiționați pielea. Deoarece pielea era pielea unui animal viu, trebuie să fie hidratată și condiționată, la fel ca pielea umană, pentru a împiedica uscarea, crăparea și pierderea durabilității. Retrageți Documentele dvs. cu o cârpă sau burete pentru a masca un balsam pentru a pătrunde în piele, asigurându-vă că ajungeți și la părțile dificile. Lăsați-le să se usuce timp de aproximativ 20 de minute. Agenții de epurare pentru piele includ următoarele:
 • Ulei esențial de lămâie, nu utilizați ulei de măsline, care poate deteriora pielea.
 • Ulei de miros.
 • Wonder Balsam, un produs produs de Dr. Martens care conține ulei de nucă de cocos, ceară de albine și lanolină, conceput pentru a ajuta la protejarea pielii împotriva apei și a sării.
 • Deși săpunul din piele este adesea recomandat ca balsam, înălbitorul pe care îl conține poate, de fapt, să usuce pielea și să o deterioreze mai repede.
 • Partea 2
  Lustruiți pantofii Dr. Martens

  Imagine cu titlul Curățați pantofii Dr. Martens Pasul 6
  1
  Obțineți bitumul corect. Pentru a lustrui pielea, veți dori să potriviți culoarea cât mai mult posibil. Alegeți un bitum neutru dacă nu puteți găsi o culoare precum Documentele dvs. sau dacă pantofii dvs. au mai multe culori.
  • Dr. Martens recomandă folosirea numai a bitumului pe bază de ceară și în special a produselor sale pentru a înmuia pielea.
 • Imagine cu titlul Curățați pantofii Dr. Martens Pasul 7
  2
  Răspândiți ziarul. Alegeți un loc care se poate murdări dacă apare un accident și proteja suprafața pe care o veți lucra cu pungi, ziare sau alte capacuri.
 • Imaginea intitulată Clean Pupils Dr. Martens Pasul 8
  3


  Aplicați bitumul. Luați o cârpă sau o cârpă fără scame și treceți-o peste bitum cu o mișcare circulară pentru a încălzi ceara, ceea ce va facilita aplicarea ceară. Aplicați bitumul pe întregul pantof cu o presiune blândă dar fermă, astfel încât să pătrundă prin porii pielei. Dacă este necesar, utilizați un tampon de bumbac sau o periuță de dinți moi pentru a aplica bitumul în locuri greu accesibile.
 • Dacă pantofii tăi sunt bătrâni și nu i-ai lustruit niciodată, ia în considerare posibilitatea aplicării unui al doilea strat de bitum.
 • Când ați terminat, lăsați pantofii să pătrundă pantofii timp de 10 până la 20 de minute.
 • Imagine cu titlul Curățați pantofii Dr. Martens Pasul 9
  4
  Lustrați pielea. Cu o perie de pantofi începe să strălucească și lumina pielea toată suprafața sa, provocând bitumul să penetreze încălțămintei și eliminarea exceselor, în același timp. Dacă doriți să obțineți o strălucire oglindă, procesul este puțin mai profund:
 • Îndepărtați un deget într-un castron de apă curată și lăsați câteva picături să cadă pe o suprafață de piele.
 • Puneți o cârpă pe lustruirea pantofului și frecați zona cu mișcări circulare. Lucrați pe zone mici în același timp, aplicând apă și frecându-i puțin bitum pe piele cu o cârpă.
 • Este posibil să dureze câteva ore pentru a acoperi suprafața unui pantof sau a unui bocan întreg, dar veți observa cum pielea devine din ce în ce mai moale.
 • Imagine cu titlul Curățați pantofii Dr. Martens Pasul 10
  5
  Lustruiți cizmele. După ce ați terminat Docs, lustruire cu o perie sau folosind tehnica de mirrorizing, frecat cu o cârpă curată din nylon piele cârpă pentru a îndepărta praful și bitum în exces și pentru a termina lustruire piele si lumina.
 • Imaginea intitulată Clean Pupils Dr. Martens Pasul 11
  6
  Repetați procedura la fiecare trei luni. Pentru a prelungi durata de viață a Documentelor dvs. cât mai mult posibil, curățați-le și condiționați-le la fiecare trei luni. Pentru a vă păstra încălțămintea cât mai nouă posibil, pictați-o de fiecare dată când curățați-o și condițiile.
 • Partea 3
  Îndepărtați petele persistente de la pantofii Dr. Martens

  Imagine cu titlul Curățați pantofii Dr. Martens Pasul 12
  1
  Scoateți guma de mestecat. Cu o spatulă, o lingură sau un card de credit, eliminați cât mai mult guma de mestecat. Luați un uscător de păr și încălziți guma rămasă până când devine lipicioasă. Apoi aplicați o bucată de bandă pe ea și scoateți-o pentru a îndepărta mai mult gumă de mestecat. Apăsați de mai multe ori banda adezivă de pe gumă și scoateți-o. Dacă este necesar, reîncălziți guma cu uscătorul de păr și repetați procedeul până când îl îndepărtați complet.
  • Odată ce ați îndepărtat toate petele încăpățânate din cizme, procedați în mod normal la curățarea acestora pentru a elimina toate deșeurile în exces și produsele de curățat.
 • Imagine cu titlul Curățați pantofii Dr. Martens Pasul 13
  2
  Scoateți vopseaua. Alcoolul mineral este cea mai bună opțiune pentru a îndepărta vopseaua de la Dr. Martens. Alcoolul mineral este un solvent pe bază de petrol care funcționează foarte bine pentru a dizolva vopseaua. Deoarece are o bază de ulei, este sigur să se folosească pe piele.
 • Luați o cârpă curată și o înmoaieți într-un pic de băuturi spirtoase minerale. Tăiați zona afectată cu aceasta, adăugând mai multe băuturi spirtoase, dacă este necesar. Păstrați frecarea până când vopseaua se dizolvă și dispare.
 • Imagine cu titlul Curățați pantofii Dr. Martens Pasul 14
  3
  Scoateți adezivul. Pentru acest proiect DIY, veți avea de fapt nevoie de un ulei pătrunzător precum WD-40. Aplicați uleiul în adeziv și într-o mică zonă a cizmei din jurul acestuia. Lăsați-l până când adezivul se înmoaie, apoi îndepărtați adezivul cu un cuțit de unt sau o spatulă. Dacă este necesar, repetați acești pași până când adezivul a dispărut complet.
 • Imaginea intitulată Clean Pupils Dr. Martens Pasul 15
  4
  Îndepărtați etichetele deșeurilor. Utilizați o spatulă sau un card de credit pentru a elimina substanța lipicioasă cât mai mult posibil. Luați o cârpă curată și umeziți-o cu puțină acetonă, un produs de îndepărtare a lacului sau chiar unt de arahide. După ce frecați curățatul de pe pantofi, răzuiți din nou zona. Repetați dacă este necesar.
 • Curățați zona cu o cârpă umedă curată și lăsați-o să se usuce.
 • sfaturi

  • Dacă pantofii tăi se udă, lasă-i să se usuce în aer, în mod natural.
  • Rețineți că condiționarea noilor Documente va ajuta imediat la înmuierea pieii, permițându-vă să înmuiați mai repede pantofii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa dezinfectati pantofii folositiCum sa dezinfectati pantofii folositi
  Cum sa alegi pantofii potrivitiCum sa alegi pantofii potriviti
  Cum să eliminați mirosul rău al pantofilor, folosind lucrurile pe care le aveți în cămarăCum să eliminați mirosul rău al pantofilor, folosind lucrurile pe care le aveți în cămară
  Cum să eliminați în miros rău pe pantofii dvs. cu bicarbonat de sodiuCum să eliminați în miros rău pe pantofii dvs. cu bicarbonat de sodiu
  Cum să întindeți tocuri înalteCum să întindeți tocuri înalte
  Cum sa faci tenisul sa arate ca nouCum sa faci tenisul sa arate ca nou
  Cum sa faci pantofii sa nu mai cureteCum sa faci pantofii sa nu mai curete
  Cum se spală pantofii pentru sala de gimnasticăCum se spală pantofii pentru sala de gimnastică
  Cum sa curatati pantofii de baletCum sa curatati pantofii de balet
  Cum să cureți adidașiiCum să cureți adidașii
  » » Cum să curețe pantofii Dr. Martens

  © 2011—2020 ertare.com