Cum să curăți un rucsac

Dacă v-ați luat rucsacul cu dvs. la mai multe excursii pe teren accidentat, este posibil să vă miroși în prăjiturele mucegai sau să arătați petele zilnice care apar din cauza zborurilor zilnice. Nu contează dacă o spălați cu mâna sau o puneți în mașina de spălat. Puteți să vă restabiliți rucsacul în splendoarea originală, urmând instrucțiunile producătorului și câteva sfaturi simple de îngrijire.

pași

Partea 1
Pregătiți rucsacul

Imaginea intitulată Curățați un rucsac Pasul 1
1
Îndepărtează murdăria din exterior. Puteți utiliza o cârpă umedă sau o pensulă pentru a elimina murdăria. Obiectivul este ca deșeurile să nu se amestece cu apa în timpul spălării rucsacului. Nu frecați murdăria sau grăsimea pe material.
 • 2
  Tăiați toate firele libere. Este posibil să găsiți aceste articole în jurul fermoarelor și curelelor, deoarece acestea tind să fie prinse provocând mai multe daune. Trebuie să tăiați toate firele libere pentru a vă asigura că aceste zone nu suferă mai multe pagube.
 • Image cu titlul Curățați un rucsac Pasul 3
  3
  Strângeți materialele de curățat. În funcție de cât de murdar este rucsacul, este posibil să trebuiască să căutați produse de curățare specifice pentru a oferi un tratament prealabil pete. De exemplu, probabil că aveți nevoie de un produs de îndepărtare a grăsimilor sau de un produs specific pentru a elimina orice substanță lipicioasă. În plus, puteți utiliza o periuță de dinți pentru a curăța detaliile rucsacului.
 • Imaginea intitulată Curățați un rucsac Pasul 4
  4
  Verificați mărimea rucsacului. Rucsacurile vin în diferite forme și dimensiuni. Trebuie să stabiliți dacă dvs. se poate potrivi într-o mașină de spălat sau dacă aveți nevoie să o curățați manual. Dacă eticheta o indică, probabil că va trebui să mergeți la un profesionist pentru a fi curățat.
 • 5
  Goliți rucsacul. Asigurați-vă că verificați toate buzunarele în cazul în care ați uitat monedele sau obiectele mici. Ați putea să stricați o memorie USB importantă sau să vă pierdeți bijuteriile dacă nu verificați cu atenție fiecare compartiment. Deșeurile au tendința să se blocheze între falduri, astfel încât să puteți utiliza furtunul unui vid pentru a le elimina.
 • Ar trebui să lăsați fermoarele buzunarelor deschise și să întoarceți rucsacul înăuntru afară, în timp ce aspirați fiecare milimetru din el.
 • Partea 2
  Utilizați o mașină de spălat

  1
  Scoateți toate accesoriile. Unele rucsaci au un cadru metalic și alte curele sau compartimente. Trebuie să scoateți acest cadru astfel încât să nu deterioreze mașina de spălat. Dacă rucsacul are curele detașabile și alte accesorii, trebuie să verificați eticheta pentru a determina cea mai bună metodă de curățare a acestor articole.
 • 2
  Oferă un tratament pre-tratament pentru toate petele folosind un produs de îndepărtare a petelor. Nu contează dacă produsul dvs. curat este complet natural sau are un nume comercial, nu trebuie să folosiți nici un detergent care să decoloreze sau să afecteze culorile materialului din rucsac. În funcție de severitatea petei, este probabil că va trebui să înmuiați rucsacul timp de câteva ore înainte să îl spălați.
 • Puteți verifica site-ul sau forumurile producătorului pentru a determina ce funcționează cel mai bine pentru fiecare tip de pată.
 • Imaginea intitulată Curățați un rucsac Pasul 8
  3
  Urmați instrucțiunile de spălare. Cele mai multe rucsacuri indică faptul că pot fi spălate cu mașina, într-un ciclu delicat de spălare și cu apă rece. În funcție de design, poate fi necesar să o spălați manual dacă aveți bijuterii sau decalcomanii care pot fi deteriorate în interiorul mașinii de spălat.
 • 4
  Plasați rucsacul într-o pungă de rufe. Dacă rucsacul este prea mare, puteți folosi o pernă pentru a preveni prinderea curelelor sau a fermoarelor în interiorul mașinii și deteriorarea rucsacului (sau, mai rău, a mașinii de spălat).
 • Puteti intoarce rucsacul inauntru daca este prea mare pentru a se potrivi intr-o perna sau punga de rufe. Dacă este posibil, ar trebui să scoateți chingile și să le spălați într-o pungă separată.
 • Imaginea intitulată Curățați un rucsac Pasul 10
  5
  Asigurați-vă că mașina de spălat este curată și curată. Nu ar trebui să spălați rucsacul împreună cu alte materiale pentru a preveni căderea culorilor în rucsac. În plus, puteți utiliza mașina de spălat într-un ciclu de spălare și clătire în vid pentru a îndepărta toate resturile de detergent.
 • 6
  Aplicați detergent de spălare. Ar trebui să utilizați cantitatea recomandată de detergent sau detergent ușor. Dacă nu este instruit altfel, trebuie să așezați mașina de spălat într-un ciclu delicat de spălare cu apă rece pentru a spăla rucsacul.
 • Reglajele de bumbac sau detergentul obișnuit pot deteriora anumite materiale, deci citiți și respectați instrucțiunile producătorului de curățare.
 • Imaginea cu titlul Curățați un rucsac Pasul 12
  7
  Uscați rucsacul în mod natural. Imediat ce terminați, trebuie să scoateți rucsacul de la mașina de spălat și de la punga de rufe. Opriți-l să se usuce. Ar trebui să îl țineți departe de orice sursă de căldură directă și să o atârnați cu susul în jos pentru a permite scurgerea apei din buzunare și pliuri. Evitați utilizarea unui uscător, deoarece acest dispozitiv poate deteriora anumite țesături.


 • Partea 3
  Spălați-l cu mâna

  1
  Utilizați o cadă sau o chiuvetă. În funcție de mărimea și materialul rucsacului dvs., este posibil să nu puteți utiliza o mașină de spălat pentru spălarea acesteia. Dacă rucsacul este foarte mare, trebuie să umpleți o cadă cu apă caldă și, dacă este mică, puteți folosi o chiuvetă.
  • Apa caldă poate face ca anumite materiale să scadă. Cu excepția cazului în care eticheta indică altceva, trebuie să utilizați întotdeauna apă caldă sau rece.
 • Image cu titlul Curățați un rucsac Pasul 14
  2
  Urmați instrucțiunile de spălare în cazul în care trebuie să dați jos rucsacul. Unele rucsacuri indică faptul că acestea nu trebuie să fie complet scufundate, deoarece culorile pot cădea sau materialul se poate deteriora. Dacă nu puteți umple complet rucsacul, trebuie să utilizați o cârpă sau un burete umed împreună cu un produs de curățare.
 • 3
  Adăugați săpun la apă. Trebuie să utilizați o cantitate prudentă de săpun fără detergent sau balsam de țesături, deoarece aceste articole pot deteriora anumite materiale (de exemplu, țesături impermeabile). Puteți verifica site-ul sau forumurile producătorului pentru a determina săpunurile care funcționează cel mai bine pentru materialul rucsacului.
 • 4
  Rotiți rucsacul. În funcție de material, puteți folosi o perie (pentru țesături mai puternice cu pete mai dificile) sau un burete (pentru țesături delicate). În plus, puteți utiliza alte unelte, cum ar fi o perie moale sau o cârpă moale, pentru a curăța rucsacul.
 • Ar trebui să vă concentrați pe zone care au pete mari și vizibile. Puteți folosi o periuță de dinți pentru a trata petele încăpățânate și pentru a ajunge în zone cu acces dificil. Mizeria poate intra mai ușor în zonele brodate și cele cu detalii fine, astfel încât acestea necesită mai multă atenție.
 • Imaginea intitulată Curățați un rucsac Pasul 17
  5
  Uscați rucsacul. Pentru a efectua această procedură, trebuie să așezați rucsacul cu fața în jos și departe de orice sursă de căldură directă. Nu îl așezați în uscător, deoarece acest dispozitiv poate deteriora materialul. Trebuie să vă asigurați că rucsacul este complet uscat înainte de a-l depozita, deoarece se poate forma mucegaiul pe materialul umed.
 • Partea 4
  Aveți grijă de rucsac

  1
  Curățați întotdeauna rucsacul. În timp ce nu ar trebui să-l spălați în fiecare zi (sau chiar în fiecare lună), ar trebui să-l curățați cu o cârpă umedă pentru a preveni acumularea murdăriei din utilizarea zilnică.
 • Imaginea intitulată Curățați un rucsac Pasul 19
  2
  Nu lăsați apa să intre în rucsac. Chiar dacă este rezistent la apă, mucegaiul se poate forma dacă materialul nu se usucă în mod corespunzător. Aveți posibilitatea să utilizați un capac de ploaie sau chiar o pungă de plastic pentru a vă asigura că rucsacul nu se udă și totul în el este păstrat uscat și protejat.
 • Image cu titlul Curățați un rucsac pas 20
  3
  Depuneți orice mâncare sau lichid în interiorul rucsacului. Se întâmplă adesea să vă vărsați băutura sau sandwich-ul să devină piure în timp ce împachetați rucsacul în grabă. Trebuie să vă asigurați că utilizați recipiente potrivite și sigilați complet capacele pentru a preveni ca interiorul rucsacului să se murdărească sau să miroasă rău.
 • Imaginea intitulată Curățați un rucsac Pasul 21
  4
  Împachetați rucsacul în funcție de specificațiile dvs. Verificați eticheta pentru a afla cât de mult poate păstra rucsacul. Ar trebui să aveți grijă să nu împachetați obiecte care pot să le perforeze, să le rupă sau să le deterioreze (de exemplu, cuțite sau obiecte grele care au muchii ascuțite). Puteți împacheta obiectele ascuțite și le puteți împacheta ferm pentru a limita mișcarea lor.
 • Imaginea intitulată Curățați un rucsac Pasul 22
  5
  Urmați instrucțiunile producătorului. Toate rucsaci sunt proiectate și testate pentru consumatori specifici. Nu trebuie să depășiți limitele cu care dvs. ați fost testate. Cu toate acestea, rețineți că, dacă faceți o investiție bună, puteți obține un produs de o calitate mai bună. Dacă aveți bugetul potrivit, veți obține probabil un rucsac puternic, confecționat dintr-un material foarte durabil, care necesită o grijă minimă. Indiferent de cantitatea de buget pe care vă bazați, trebuie să vă tratați întotdeauna rucsacul cu grijă.
 • sfaturi

  • Dacă nu doriți să-l așezați în mașina de spălat, puteți folosi furtunul unui aspirator pentru a extrage rămășițele din partea de jos a rucsacului.
  • Dacă rucsacul este prea deteriorat și nu îl puteți repara deloc, ar trebui să luați în considerare obținerea unui nou.
  • Ar trebui să verificați eticheta pentru a vă asigura că rucsacul este lavabil înainte de al introduce în mașină de spălat.
  • Pentru a preveni ruginirea fermoarelor, puteți să le pulverizați cu spray de silicon (care nu pată sau să fie gras) imediat ce rucsacul se usucă.
  • Puteți pulveriza rucsacul cu o impermeabilizare pentru a rezista la apă și pentru a minimiza petele. Poți pulveriza această substanță după spălarea rucsacului și lăsați-o să se usuce.

  avertismente

  • Nu trebuie să vă spălați rucsacul mai mult de o dată sau de două ori pe an. De fiecare dată când spălați rucsacul, puteți deteriora materialul și puteți reduce rezistența acestuia la apă.

  Lucruri de care ai nevoie

  • un rucsac
  • un burete, o cârpă sau o pensulă
  • o periuță de dinți
  • săpun
  • o mașină de spălat
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă organizați rucsaculCum să vă organizați rucsacul
  Cum să cureți pantofii din piele albăCum să cureți pantofii din piele albă
  Cum sa curatati o perie de parCum sa curatati o perie de par
  Cum să cureți un ceasCum să cureți un ceas
  Cum să cureți pantofii din pieleCum să cureți pantofii din piele
  Cum sa curatati pantofii din satinCum sa curatati pantofii din satin
  Cum sa alegi un rucsacCum sa alegi un rucsac
  Cum să eliminați o pată de tip ballpointCum să eliminați o pată de tip ballpoint
  Cum să vă spălați rucsaculCum să vă spălați rucsacul
  Cum se spală un strat de lânăCum se spală un strat de lână
  » » Cum să curăți un rucsac

  © 2011—2020 ertare.com