Cum să curețe o pălărie albă

În multe cazuri, puteți spăla o palarie albă cu mâna cu câteva produse de curățare simple. Odată ce ați determinat dacă pălăria dvs. este lavabilă, puteți să o curățați cu apă, produse de curățat și o periuță de dinți sau o perie de vase. Puteți să vă uscați pălăria albă la soare sau în interiorul casei.

pași

Metoda 1
Determinați dacă puteți spala o pălărie albă și cum să o faceți

Imaginea intitulată Curățați un pas alb 1
1
Examinați pălăria. Înainte de a decide să spălați o pălărie albă, trebuie să o examinați cu atenție. Observați cum este cusută, urmăriți trupa și aripa. Dacă pălăria este făcută dintr-un material de bună calitate, dacă cusăturile sunt durabile și dacă are aripă din plastic, este un bun candidat pentru spălare.
 • Nu încercați să vă spălați pălăria dacă are un geam din carton.
 • Nu spălați o pălărie care are cusături libere sau foarte subțiri.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui pas alb 2
  2
  Verificați materialul. Investigați din ce material este făcută pălăria. Observați eticheta sau informațiile imprimate în interiorul pălăriei. Acolo trebuie să spuneți ce material este făcut, cum ar fi bumbacul, poliesterul, ghirlanda sau lâna. Toate acestea sunt materiale lavabile.
 • Imaginea intitulată Curățați un alb pat 3
  3
  Căutați instrucțiuni de spălare. Eticheta sau informațiile tipărite pe pălăria dvs. vă vor spune cum să o spălați. Aceste instrucțiuni includ la ce temperatură trebuie să fie apa, dacă trebuie să o spălați manual sau într-o mașină de spălat și cum să o uscați. Este important să urmați aceste instrucțiuni dacă acestea sunt incluse în eticheta pălăriei dvs.
 • Imaginea intitulată Curățați un alb pat 4
  4
  Du-te la curatatorie. Dacă nu știți dacă este în siguranță să vă spălați pălăria albă la domiciliu, luați-o la curățare. La curățătorii chimici, vă pot curăța pălăria sau vă pot oferi sugestii despre cum să faceți singuri.
 • Imaginea intitulată Curățați un șurub alb 5
  5
  Gândiți-vă de două ori înainte de a utiliza mașina de spălat vase. Spălarea unei pălării în mașina de spălat vase poate duce la deteriorarea acesteia. Acest lucru se datorează temperaturilor ridicate și intensității spălării mașinii. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să vă spălați pălăria cu mâna sau să o luați la mașina de curățat.
 • Metoda 2
  Spălați mâna o pălărie albă

  Imaginea intitulată Curățați un șurub alb 8
  1
  Adunați materialele. Pentru a spăla o pălărie din bumbac sau din poliester alb, veți avea nevoie de o ceașcă de peroxid de hidrogen, o linguriță de săpun lichid și o ceașcă de măsurare Oxi Clean White Revive. Pentru o pălărie din lână albă, veți avea nevoie de un detergent special conceput pentru lână ca Woolite. Veți avea nevoie, de asemenea, de o chiuvetă sau o cadă pentru a vă spăla pălăria și o periuță de dinți veche sau o perie pentru a elimina petele încăpățânați.
 • Imaginea intitulată Curățați un păhăn alb 8
  2
  Pregătiți chiuveta în funcție de tipul de țesătură. Dacă veți spăla o pălărie de bumbac sau poliester, umpleți chiuveta sau cada cu apă caldă. În timp ce umpleți chiuveta cu apă, adăugați o ceașcă de măsurare Oxi Clean White Revive, o ceașcă de peroxid de hidrogen și o lingură de săpun lichid. Odată ce chiuveta este plină la 2/3 din capacitatea sa, opriți robinetul de apă și amestecați.
 • Pentru o pălărie de lână, umpleți chiuveta sau cada cu apă rece sau rece și adăugați un capac de detergent pentru lână, cum ar fi Woolite.
 • Imaginea intitulată Curățați un alb pat 8
  3
  Slăbiți pălăria. Odată ce chiuveta este plină la 2/3 din capacitatea sa și ați amestecat produsele de curățat pentru a le combina, plasați pălăria înăuntru. Asigurați-vă că pălăria este complet scufundată în mixul de produse.
 • Lăsați bumbacul sau pălăria de poliester înmuiată în amestec timp de 10 până la 15 minute.
 • Înmuiați pălăria de lână timp de cel puțin o oră.
 • Imaginea intitulată Curățați un alb pat 8
  4
  Îndepărtați pălăria de bumbac sau poliester cu o periuță de dinți. După înmuierea pălăriei timp de 10 până la 15 minute, îndepărtați petele încăpățânate. Luați o periuță de dinți veche sau o perie de vase. Îndepărtați ușor petele încăpățânați. Apoi curățați întreaga pălărie pentru a îndepărta murdăria rămasă.
 • Dacă pălăria dvs. este făcută din lână, evitați spălarea acesteia, deoarece aceasta va cauza formarea de lut pe lână.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas alb 10
  5


  Clătiți pălăria. După ce ați terminat curățarea pălăriei, clătiți-o cu apă caldă. Dacă pălăria este făcută din lână, clătiți-o cu apă rece sau rece. Asigurați-vă că eliminați toate substanțele de curățare din pălărie.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas alb 11
  6
  Uscați pălăria. Odată ce ați clătit pălăria, va trebui să o uscați cu aer. Nu puneți pălăria pe uscător. În schimb, puneți-l peste un castron cu capul în jos și lăsați-l să se usuce la soare. Acest lucru va ajuta pălăria să își păstreze forma. Dacă nu o puteți pune într-un loc însorit, uscați-o acasă. Puteți accelera procesul dacă puneți un ventilator în apropierea pălăriei.
 • Metoda 3
  Spălați o pălărie albă într-o mașină de spălat

  Imaginea intitulată Curățați un pas alb 12
  1
  Pre-tratați trupa și petele. Utilizați un spray de spălare înainte de tratare pentru pete pe pălărie. De asemenea, puteți pulveriza acest lucru în banda de pălării. Dacă pălăria dvs. are cusături colorate sau grafice, asigurați-vă că spray-ul de spălare este sigur pentru culori.
 • Imaginea intitulată Curățați o treaptă albă 13
  2
  Plasați pălăria într-o pungă de rufe Maya. Dacă aveți o pungă de rufe proiectată pentru a spăla haine delicate, cum ar fi lenjeria de corp, o puteți folosi pentru a vă spăla pălăria. Spalarea pălăriei într-o pungă de lenjerie se protejează de mașina de spălat.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas alb 14
  3
  Spălați pălăria cu apă rece și utilizați ciclul pentru haine delicate. După tratarea tuturor petelor, alegeți ciclul adecvat în mașina de spălat. Pentru cele mai multe pălării, ar trebui să puneți mașina de spălat în ciclu pentru haine delicate cu apă rece. Spălați pălăria în mașina de spălat și scoateți-o după terminarea ciclului.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui pas alb 15
  4
  Lasă pălăria să se usuce în aer. Nu puneți niciodată pălăria dvs. albă în uscător. În schimb, lăsați-o să se usuce cu aerul. Puteți, de asemenea, lăsați-l într-un loc bine ventilat pentru a se usca.
 • Metoda 4
  Detectați și curățați petele

  Imaginea intitulată Curățați un pas alb 16
  1
  Creați o soluție în funcție de tipul de țesătură. Pentru bumbacul și pălăria din poliester, amestecați o ceașcă (250 ml) peroxid de hidrogen, o lingură de săpun lichid și o ceașcă de măsurare Oxi Clean White revive în apă de 4 litri (1 galon). Pentru o pălărie de lână, adăugați 30 g (1 oz) de detergent special conceput pentru lână ca Woolite la 4 L (1 galon) de apă.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas alb 17
  2
  Umpleți pata cu apă simplă. Înainte de curățarea petelor, umeziți-le cu apă. Dacă curățați o pălărie de bumbac sau poliester, utilizați apă caldă. Pentru o pălărie de lână, utilizați apă rece.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui pas alb 18
  3
  Îndepărtați ușor pata cu o periuță de dinți moale. Îndepărtați periuța de dinți în soluția de apă și de produse de curățat. După aceea, curățați ușor pata cu o periuță de dinți veche și moale. Dacă vă îngrijorați de puful de pe pălărie, împrășați soluția cu degetele.
 • Imaginea intitulată Curățați un păhărel alb 19
  4
  Clătiți și uscați la aer. Odată ce ați curățat pata, clătiți zona cu apă rece. Asigurați-vă că eliminați toate soluțiile de curățare din pălărie. Uscați pălăria, dacă este posibil, în aer și în soare sau în interiorul casei.
 • avertismente

  • Nu utilizați înălbitor deoarece poate decolora pălăria dumneavoastră și poate deteriora țesătura.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu ai o pălărie în noul Super Mario Bros. WiiCum să nu ai o pălărie în noul Super Mario Bros. Wii
  Cum de a forma o pălărie de cowboyCum de a forma o pălărie de cowboy
  Cum să faci o pălărieCum să faci o pălărie
  Cum de a face o pălărie Peter PanCum de a face o pălărie Peter Pan
  Cum să faci o pălărie de bucătarCum să faci o pălărie de bucătar
  Cum să faci o pălărie simțităCum să faci o pălărie simțită
  Cum se face o pălărie de hârtieCum se face o pălărie de hârtie
  Cum să faci o pălărie de elf irlandezăCum să faci o pălărie de elf irlandeză
  Cum să fixați o pălărie de paie zdrobităCum să fixați o pălărie de paie zdrobită
  Cum de a alege pălăriile pentru forma feței taleCum de a alege pălăriile pentru forma feței tale
  » » Cum să curețe o pălărie albă

  © 2011—2020 ertare.com