Cum să cureți un ceas

Unele ceasuri de mână sunt bijuterii foarte fine, precum inele, coliere și brățări. Acestea necesită îngrijire pentru a-și menține funcționarea corectă și aspectul bun. Metoda pe care o folosiți pentru a curăța un ceas de mână va depinde de tipul pe care îl aveți. Cu toate acestea, va fi bine ca toți să facă o curățare ușoară frecventă.

pași

Partea 1
Pregătește-te pentru a-ți curăța ceasul

Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 1
1
Stabilește tipul de material al benzii de ceas. Metoda pe care o veți utiliza va depinde de tipul de brățară pe care îl aveți. În mod obișnuit, acestea sunt fabricate din metal, din piele, din țesătură sau din oțel inoxidabil.
 • Dacă ceasul dvs. este fabricat din plastic, puteți urma aceeași procedură pentru ao curăța ca și când ar fi făcută din metal.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 2
  2
  Dacă este posibil, scoateți brățara de cadran. Fii foarte atent cu lichidele pe care le folosești pentru a le curăța dacă nu poți scoate brățara, pentru că o poți deteriora iremediabil. Dacă este posibil acest lucru, veți găsi două șuruburi mici pe fiecare parte a acestuia în punctul în care se conectează la cadran.
 • Este posibil să aveți nevoie de unelte de ceasornicărie, în funcție de mărimea șuruburilor, dar dacă le scoateți, puteți scoate brățara. Puneți-le într-un loc sigur și nu le pierdeți.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de urmărire 3
  3
  Colectați-vă materialele. În funcție de tipul de ceas aveți, poate fi necesar pentru a curăța cârpe sau detergent fără scame, ușoară, un bol sau un castron mic și un aspirator de piele în cazul în care brățara este realizat din acest material.
 • Partea 2
  Curățați brățara de ceas

  Imaginea intitulată Curățați un pas de urmărire 4
  1
  Puneți brățările din mașină de spălat. Acest lucru este foarte ușor! Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ele atâta timp cât le puneți într-o geantă de plasă separată. Cauciucul de pe brățara dvs. din nailon va absorbi transpirația și grăsimea și dacă nu o spălați din când în când, acesta se va sparge și apoi se va rupe.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 5
  2
  Faceți un amestec de detergent slab și apă. Dacă aveți o brățară de piele sau o cârpă, utilizați un pic de oțet în loc de detergent. Puteți folosi detergentul de spălat vase la apă la temperatura camerei.
 • Doar folosiți un pic de detergent. Nu există o formulă fixă, dar nu prea durează.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de urmărire 6
  3
  Așezați brățara în amestec. Nu uitați să utilizați doar un amestec de apă și detergent slab dacă brățara este făcută din metal, în caz contrar înlocuiți urmă produs cu oțet, pentru a vă ajuta să-l curățați dacă este făcută din piele sau din pânză, fără uscarea sau crăparea.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 7
  4
  Lăsați brățara să se înmoaie. Nu va trebui să așteptați câteva ore dacă murdăria nu este foarte evidentă. Îmbrăcați-l pentru câteva minute într-un vas sau într-un recipient puțin adânc va avea efectul pe care îl căutați.
 • Dacă ceasul a fost îngropat în noroi în fața ușii tale timp de zece ani și tocmai l-ai găsit, trebuie să-l lăsați să se înmoaie câteva ore.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 8
  5
  Scoateți brățara din amestec. Îndepărtați-l și uscați-l cu o bijuterie sau cu o pânză de curățat fără scame, pe care ați cumpărat-o la orice magazin. Aveți grijă să nu zgâriați suprafața și să verificați dacă există murdărie pe brățară.


 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 9
  6
  Rotiți și îndoiți brățara pentru a verifica colțurile și crăpăturile. Dacă brățara dvs. are legături, asigurați-vă că le verificați în față și înapoi. Aceste zone, de obicei, adăpostesc pielea moartă, murdăria și grăsimea.
 • brățări din piele au mai puține decât adâncituri de metal, dar încă găsi zone în care sudoare și deșeurile au acumulat și a format un strat de murdărie.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 10
  7
  Utilizați o scobitoare pentru a elimina murdăria rămasă în spațiile mici. Dacă găsiți murdărie sau alt material de pe brățara de ceas, puteți utiliza o scobitoare pentru ao elimina.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 11
  8
  Uscați bine brățara de ceas. Este posibil să trebuiască să îndepărtați excesul de apă cu o cârpă și lăsați-o să se usuce în aer liber dacă timpul permite. Uscarea pe uscat este probabil cea mai buna optiune.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 12
  9
  Utilizați un detergent de piele pentru a freca brățările acestui material. Când reasamblați ceasul, asigurați-vă că nu mai este niciun excedent pe brățară.
 • Partea 3
  Curățați cadranul de ceas

  Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 13
  1
  Pregătiți un amestec de apă și detergent. Utilizați un detergent ușor de spălat vase și asigurați-vă că nu puneți prea mult. Este posibil ca acest lucru să nu vă facă rău, dar apa va reveni foarte săpată.
  • Nu utilizați înălbitor, vă va distruge ceasul. Nu utilizați alt tip de substanță chimică decât un detergent ușor sau puteți provoca daune grave. Întotdeauna acționați cu prudență și observați cum ceasul reacționează la procedură.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 14
  2
  Rotiți cadranul sau partea de jos a ceasului. În această parte aveți câteva opțiuni, puteți să o curățați cu o cârpă de curățat sau fără scame, cu o perie moale sau cu o cârpă de piele de piele. Pur și simplu nu periați prea tare sau ați putea zgâria cadranul ceasului. Tăiați-l pentru a îndepărta amprentele digitale și petele din sticlă sau sticlă.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 15
  3
  Curățați zonele ceasului care sunt atașate brățării. Puteți folosi o scobitoare pentru a ajunge la ele. Tampoanele sunt, de asemenea, o alternativă bună.
 • Dacă aveți de gând să faceți o curățare temeinică a ceasului dvs., va trebui să vă asigurați că ați curățat-o peste tot. Nu neglijați brățara doar pentru că nu vă spune timpul, deoarece cu cât mai mult timp petreceți curățarea, cu atât va dura mai mult.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vizionare 16
  4
  Ștergeți din nou întregul ceas cu o cârpă curată și fără scame. Odată ce ați reasamblat cadranul cu brățara, ar trebui să curățați întregul ceas pentru a elimina excesul de apă sau detergent.
 • sfaturi

  • Nu aruncați ceasurile care au zgârieturi pe capacul cadranului, deoarece bijutierul le poate elimina și poate restabili aspectul ceasului.
  • Curățați ceasul mai mult sau mai puțin la fiecare 2 luni dacă îl purtați adesea. Unul care a fost colorat sau murdar foarte mult ar trebui să fie luate la un bijutier profesionist pentru o curățare temeinică.
  • Nu scoateți brățara dacă nu sunteți sigur de metoda potrivită. În acest caz, pur și simplu ștergeți întreaga suprafață a ceasului cu o cârpă și utilizați o scobitoare pentru mici fisuri. Nu utilizați un lichid de curățare dacă ceasul rămâne asamblat.
  • Păstrați zona de supraveghere departe când aplicați parfumuri și loțiuni. Acest lucru vă va ajuta să reduceți cantitatea de curățenie de care aveți nevoie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a alege un ceasCum de a alege un ceas
  Cum să faci brățări de cânepăCum să faci brățări de cânepă
  Cum sa faci bratari din pieleCum sa faci bratari din piele
  Cum sa faci o bratara (bratara) de firCum sa faci o bratara (bratara) de fir
  Cum sa faci o bratara cu fir de memorieCum sa faci o bratara cu fir de memorie
  Cum sa faci o bratara americana cu panglicaCum sa faci o bratara americana cu panglica
  Cum să deschideți un ceas fără instrumentele potriviteCum să deschideți un ceas fără instrumentele potrivite
  Cum să reglați cureaua metalică a unui CasioCum să reglați cureaua metalică a unui Casio
  Cum să reglați brățara unui ceasCum să reglați brățara unui ceas
  Cum să schimb bateria unui ceasCum să schimb bateria unui ceas
  » » Cum să cureți un ceas

  © 2011—2020 ertare.com