Cum să cureți un piercing de corp

Piercing-uri de corp au devenit la modă în ultimii ani și mulți oameni au piercing-uri fără a fi pe deplin conștienți de cum să curăță sau să aibă grijă de ei. Aceste sfaturi vă vor ajuta să o păstrați în stare bună.

pași

Imaginea intitulată Curățarea unui corp de piercing Pasul 1
1
Evitați să-l atingeți sau să atingeți zonele înconjurătoare timp de cel puțin 24 de ore de la punerea în funcțiune. Chiar și după cele 24 de ore, trebuie să vă spălați mâinile înainte de ao atinge. Substanțele străine, cum ar fi praful și uleiurile, pot agrava procesul de vindecare și, eventual, pot provoca o infecție. De fapt, ar trebui să evitați atingerea piercing-ului în orice moment singura excepție este atunci când o curățați.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui corp de piercing Pasul 2
  2
  Recunoașteți semnele că piercing-ul vostru vindecă în mod corespunzător. Deși este bine să fii precaut, cunoașterea semnelor vă va ajuta să vă liniștiți mintea și să vă împiedicați să vă curățați prea mult. Iată câteva simptome care fac parte din procesul de vindecare:
 • Sângerări, umflături, sensibilitate și vânătăi. Cantități mici de sânge și umflături în zonă sunt complet normale după punerea pe piercing. Acest lucru poate cauza sensibilitate și vânătăi. Cu toate că aceste patru semne sunt normale cu moderație, apelați persoana care la plasat în cazul în care sângerarea este excesivă sau dacă vânătăile sunt încă acolo de peste o săptămână (ținând cont de piercing-uri pe organele genitale pot sangera în primele zile) .
 • Mâncărime și decolorare. Mancarimea este frecventa in orice proces de vindecare, partial pentru ca pielea noua este in crestere. Dislocarea poate fi cauzată de un anumit fluid secretat de piercing. Aceasta se numește limfa, și nu trebuie să vă faceți griji. Cu toate acestea, dacă începeți să observați puroi în jurul piercing ar trebui să apelați persoana care a plasat piercing imediat.
 • Imaginea intitulată Curățați un corp de piercing Pasul 3
  3
  Selectați o rutină de îngrijire aprobată. Profesioniștii care plasează piercing recomandă folosirea sarei de mare o dată sau de două ori pe zi timp de câteva săptămâni după ce piercing-ul a fost plasat. Dacă credeți că metoda pe care o utilizați vă irită pielea în jurul piercingului, întrebați persoana care a pus-o pe alte metode.
 • Salina înmuiată va fi mai potrivită pentru unele piercing-uri. Pentru lobi, înmoaieți piercing-ul într-o ceașcă de apă sărată. Pentru o piercing pe ombilă, răsuciți-o rapid într-o ceașcă de soluție salină de sus în jos peste piercing. Pentru cele mai multe piercing-uri este eficient să saturați o tifon curată sau un prosop de hârtie în soluție și apoi aplicați-l la piercing.
 • Asigurați-vă că soluția atinge toate locațiile de piercing, nu doar în jurul acesteia. Deși probabil că nu doriți să mutați multă cerneală, doriți ca soluția să ajungă la întreaga cerc și la gaură. În caz contrar, veți fi expuși riscului de a avea o infecție în interiorul piercing-ului.
 • Utilizați un vas sub presiune de soluție salină. Acest lucru poate fi folosit în loc sau adăugat la soluția salină. Adresați-vă persoanei care v-a străpuns cu privire la beneficiile fiecăruia. Blairex este cel mai comun și poate fi achiziționat de la orice farmacie, cum ar fi Walgreens sau Rite Aid.
 • Unii oameni preferă să spele piercing-ul cu apă caldă și să frece ușor săpun. Dacă decideți să faceți acest lucru, nu-l sapa mai mult de două ori pe zi. Cea mai bună modalitate de a vă spăla piercing-ul cu săpun este când faceți duș: utilizați puțin săpun și curățați cu grijă cercelul. Clătiți-l după aproximativ 15 sau 30 de secunde.
 • Evitați utilizarea produselor și tehnicilor abrazive. Există o serie de tehnici de curățare pe care ar trebui să le evitați, chiar dacă acestea par a fi o idee bună.
 • Curățați excesiv. Credeți-l sau nu puteți să-l curățați excesiv. Limitați orele pe care le curățați de două ori pe zi pentru a evita iritarea și uscăciunea pielii.
 • Sapun abraziv si produse antibacteriene. Dial, betadină, Hibiclens și peroxid de hidrogen poate deteriora celulele care vă ajută să vindece și uscați piercing-ul, creșterea acumulării de cruste. Ar trebui să evitați frecarea alcoolului din același motiv.
 • Alifii. Vindecarea unguentelor restricționează fluxul de aer și întârzie procesul de vindecare
 • Imaginea intitulată Curățați un corp de piercing Pasul 4
  4
  Scoateți cântarele. Un fluid gălbui și limpede (limfa) va ieși din piercing ca parte a procesului de vindecare. Fără o curățare zilnică, acest fluid va crea cântare în jurul piercingului, creând tensiuni inutile. Asigurați-vă că ați curățat cu atenție periodic, frecându-vă o cârpă sau tampon cu câteva soluții saline și curățați zona. "Niciodată" nu forțați cântarele să se desprindă
 • Dacă utilizați un tampon sau un tampon de bumbac, asigurați-vă că este saturat și că nu există fibre pierdute care pot rămâne pe cercei. Dacă rămân unele fibre, îndepărtați-le imediat pentru a evita iritarea. Evitați utilizarea bilelor de bumbac. Nu scoateți niciodată cântarele cu degetele - atingerea pierderii inutile poate cauza o infecție.
 • Imaginea intitulată Curățați un corp de piercing Pasul 5
  5
  Curăță-te pentru a-ți curăța piercing-ul. Înotarea și plasarea unui curent de apă direct pe cântare / murdărie îi ajută să-i slăbească. Fiți atent în acest domeniu și discutați cu persoana care a introdus piercing-ul pe tipul de săpun sau șampon pe care ar trebui să-l utilizați.
 • Evitați scăldatul în cada de baie în primele câteva săptămâni de punere în funcțiune. Acest tip de baie tinde să acumuleze bacterii care pot intra în piercing și pot provoca infecții. Dacă trebuie să faceți acest lucru, curățați mai întâi cada. Spălați și clătiți piercing-ul după plecare.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui corp de piercing Pasul 6
  6
  Reducerea traumei din zonă. Nu atingeți niciodată și nu vă jucați cu piercing-ul dacă nu trebuie să-l curățați. Evitați frecare / atingere, contact orală sau contactul cu alte fluide. Dacă aveți un piercing, purtați haine largi peste ea până când se vindecă. Dacă este în urechi, folosiți-vă părul astfel încât să nu atingă piercing-ul.
 • Imaginea intitulată Curățați un piercing de corp Pasul 7


  7
  Păstrați-l departe de bacteriile cu apă. Lacurile, bazinele, căzile de baie și alte surse posibile de contaminare ar trebui evitate până când piercing-ul sa vindecat. Ca și căzile de baie, acestea pot provoca infecții în piercing. Dacă trebuie să înoțiți, găsiți un bandaj impermeabil ca Nexcare Clean Seals.
 • Imaginea intitulată Curățați un corp de piercing Pasul 8
  8
  Fii răbdător Amintiți-vă că piercingurile se vindecă din exterior. Se pare că piercingul sa vindecat, dar nu sa vindecat complet. Dacă scoateți sau schimbați bijuteria, puteți rupe interiorul piercingului, forțând să începeți din nou procesul.
 • Nu forțați bijuteriile. Dacă nu vă curățați piercing-ul, puteți începe să miroșiți rău în interiorul piercing-ului, ceea ce face destul de dificilă mutarea piercing-ului. În loc să-l forțați să se miște, ceea ce poate provoca ruperea interioară a pielii, continuați curățarea până când este mai ușor să vă mișcați.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui corp de piercing Pasul 9
  9
  Așteptați într-un pat curat. Fiți foarte atent atunci când schimbați foile și pernele. Purtați întotdeauna haine se răcească când dormiți. Permițând circulația aerului va ajuta la aducerea oxigenului la piercing-ul dvs., va ajuta, de asemenea, vindecarea ranii rapid și sănătos.
 • Imaginea intitulată Curățați un corp de piercing Pasul 10
  10
  Rămâi sănătos Ca și în cazul oricărei răni, procesul de vindecare va fi mai rapid dacă corpul dumneavoastră nu luptă împotriva unei infecții. De asemenea, țineți-vă corpul sănătos și fericit va avea același efect asupra piercing-ului.
 • Faceți exerciții. Cu câteva excepții, exercițiile fizice sunt perfecte în timpul procesului de vindecare. Dar asigurați-vă că curățați transpirația care se poate acumula în piercing și ascultați corpul.
 • Evitați utilizarea excesivă a medicamentelor recreaționale. Aceasta include nicotina, alcoolul și cofeina.
 • Evitați stresul Prea mult stres in viata ta poate provoca stres in corpul tau, incetind procesul de vindecare.
 • Imaginea intitulată Curățați un corp de piercing Pasul 11
  11
  Rămâi acordat pentru orice semne de infecție. Piercing-ul dvs. ar trebui să pară sănătos, cu excepția cazului în care a fost eliminat sau ați avut un incident. Dacă aveți dureri, umflături, sau o descărcare de gestiune, este important să contactați persoana care a plasat piercing-ul sau ai putea fi în pericol de a pierde sau provoacă daune la corpul tau.
 • sfaturi

  • Este posibil să se curețe excesiv și să se irită pielea. Curățarea de trei ori pe zi este mai mult decât suficient pentru majoritatea oamenilor.
  • Nu te juca cu cercelul. Piele, de obicei, atașat la crotalii, acest lucru este normal la începutul și dacă activați face pielea si fortelor de rupere la nivelul pielii pentru a separa cercelul, provocând traume și, eventual, extinderea procesului de vindecare
  • Dacă nu puteți cumpăra soluție salină, faceți-o singură. Inmuierea piercing cu apă caldă și sare de mare neiodata (sare de mare neiodata este utilizat ca un supliment. Persoana care a pus piercing-ul ar trebui să vă dea un pic, dar, de asemenea, pot cumpăra de la farmacii). Nu mai mult decât un ciupit la fiecare 8 oz de apă - amestecuri prea puternice usca piercing.
  • Utilizați trucul tricoului pe pernă pentru piercing pe ureche și față. Puneți o cămașă mare pe pernă. Întoarceți-vă în timpul nopții, deoarece o cămașă curată vă va oferi 4 ore de curățare la suprafață.
  • Evitați să atarnați ornamentele pe piercing până când s-au vindecat.
  • Aveți grijă de piercing-uri orale. Acestea au o rutină de curățare care ar trebui urmată și care este puțin diferită de cele ale celorlalte piercing-uri. Unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le țineți minte sunt:
  • Evitați fumatul Aceasta va irita pielea din interiorul și din afara zonei de piercing crescând șansele de infectare.
  • Utilizați apă de gură fără alcool în ea. Ar trebui să-l utilizați de 2 până la 3 ori pe zi, mai ales după masă (și fumatul în cazul în care nu se poate opri). Pentru curățarea suplimentară folosiți sare și apă sau periați dinții.
  • Evitați berea sau alcoolul. Acest lucru poate provoca infecții bacteriene și iritații în gură. Este bine dacă beți alcool după două săptămâni, dar continuați să evitați berea până la vindecarea piercingului.
 • Când piercing-ul este nou, probabil că simțiți durere din când în când. Încercați să faceți o compresă rece cu unele hârtie sau tifon înmuiate cu soluție salină rece pentru a atenua disconfortul.
 • Evitați utilizarea produselor cosmetice și a produselor cosmetice. Aceasta include machiajul, spray-urile, lotiunile etc.
 • Re-vizita persoana care ți-a dat piercing-ul dacă ești îngrijorat de ceva. Trebuie să te asculte.
 • Aveți grijă de piercingurile ombilicale. Purtați haine libere. Nu numai că va fi mai puțin dureroasă pentru dvs., dar va atenua și trauma din zonă și vă va oferi o ventilație corespunzătoare.
 • Luați în considerare plasarea unui plasture pentru ochi. Dacă trebuie să purtați haine strânse, mergeți la farmacie și cumpărați un plasture. Puteți să-l asigurați cu șosete sau bandaj de nailon pentru a proteja piercing-ul de frecare cu hainele.
 • avertismente

  • Nu utilizați alcool sau peroxid de hidrogen într-un piercing pentru ao curăța. Ambele vor rezeca pielea din jurul piercing-ului.
  • Asigurați-vă că știți ce este indicat pentru piercingul dvs. specific. Timpul de îngrijire și de vindecare variază pentru diferite tipuri de piercing, deși există unele principii care se aplică tuturor piercerilor.
  • Dacă piercing-ul este grav infectat. Nu-l scoateți. Contactați persoana care a plasat piercing-ul cât mai curând posibil. Scoaterea cercei va închide singura rută de ieșire care are infecția.
  • Dacă aveți un exces de inflamație, durere în piercing sau începeți să aveți o secreție verzui / gri și aveți un miros rău, contactați persoana care a plasat piercing-ul imediat.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Soluție salină, Blairex
  • Numărul de telefon al persoanei care a introdus piercing-ul
  • Sare de mare
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aibă grijă de un piercing de mamelonCum să aibă grijă de un piercing de mamelon
  Cum să aveți grijă de o perforare în buzăCum să aveți grijă de o perforare în buză
  Cum de a vindeca un inel nas și de a trata infecțiileCum de a vindeca un inel nas și de a trata infecțiile
  Cum de a vindeca un piercing nas infectatCum de a vindeca un piercing nas infectat
  Cum de a alege un studio pentru a obține un tatuaj sau un piercingCum de a alege un studio pentru a obține un tatuaj sau un piercing
  Cum să ascundeți o gaură în limbaCum să ascundeți o gaură în limba
  Cum să obțineți o piercing ombilicalCum să obțineți o piercing ombilical
  Cum să obțineți un piercing industrialCum să obțineți un piercing industrial
  Cum de a obține o piercing nasCum de a obține o piercing nas
  Cum sa curatati piercing-ul urechiiCum sa curatati piercing-ul urechii
  » » Cum să cureți un piercing de corp

  © 2011—2020 ertare.com