Cum sa curatati un colier de perle

Considerat inca din cele mai vechi timpuri ca o bijuterie de mare valoare, atât de mult încât se spune că generalul roman Vitellius a vândut cercei perla mama ei pentru a finanța o campanie militară, chiar și astăzi perle păstrează farmecul său ca o bucată de bijuterii distinctiv, mai ales daca vin sub forma unui colier sau a unui ciocan.

Pentru a menține frumusețea perlelor, este necesar să știți cum să aveți grijă de ele în mod corespunzător. Deși structura cristalină și compactă le face durabile, perlele sunt moi prin natura lor și această realitate nu poate trece neobservată. Este foarte ușor să zgâriați perlele și contactul lor zilnic numai cu propriile uleiuri ale pielii poate dăuna. Prin urmare, o curățenie zilnică și meticuloasă ar trebui să facă parte din rutina fiecărui proprietar al unui colier de perle.

pași

Imagine cu titlul Curățarea unui colier perlat Pasul 1
1
Căutați o cârpă foarte moale. Alegeți o cârpă pentru bijuterii sau orice cârpă curată, preferabil din bumbac sau din bambus.
 • Nu folosiți niciodată produse abrazive pentru a curăța perlele, cum ar fi periuțele de dinți sau bureții de plastic. Singurul produs pe care ar trebui să îl folosiți pentru a curăța perlele este o cârpă moale.
 • Imagine cu titlul Curățarea unui colier perlat Pasul 2
  2
  De fiecare dată când scoateți colierul perlat, curățați-l ușor pentru a îndepărta orice ulei natural din corp sau transpirație. Umeziți ușor o cârpă și curățați fiecare perlă unul câte unul.
 • Nu aplicați niciodată mașini de curățare comerciale pentru bijuterii în perlele dvs. În general, aceste produse conțin o cantitate mare de amoniac, care ar putea deteriora perlele.
 • Imagine cu titlul Curățarea unui colier perlat Pasul 3
  3
  Pentru fiecare a cincea spălare, perlele dvs. vor avea nevoie de ceva mai puternic decât o cârpă simplă umezită. Dați o cârpă moale în apă caldă, ușor săpată. Nu utilizați detergent lichid. Utilizați un săpun foarte ușor, cum ar fi săpunul Castilla, fără parfum sau fără coloranți.
 • Ștergeți perlele cu o cârpă curată, umezită pentru a îndepărta resturile de săpun.
 • Imagine cu titlul Curățenie un colier perla Pasul 4


  4
  Dacă trebuie să curățați PIN-ul, utilizați un tampon umezit cu un detergent pentru bijuterii (asigurați-vă că este compatibil cu clema de metal) sau este realizat dintr-un metal dur (cu excepția aurului), fara pietre pretioase, puteți utiliza o cantitate mică de pasta de dinti. Indiferent de produsul pe care îl alegeți, evitați contactul cu perlele, deoarece acestea le pot deteriora.
 • Pasta de dinți este potrivită pentru utilizarea în arsul ars.
 • Imagine cu titlul Curățare un colier perla intro
  5
  Efectuat.
 • sfaturi

  • Colierul perlat este realizat cu un fir de mătase folosit pentru a înfunda perlele și, în cazul în care firul este întins sau slăbit, se poate rupe în orice moment. Chiar dacă nu folosiți colierul perlat foarte des, este recomandat să înlocuiți șirul la fiecare 5 ani.
  • Uleiurile de piele (elementele acide), parfumurile, sprayurile de păr și chiar machiajul sunt cele mai frecvente cauze ale degradării perlelor. Înainte de a vă pune colierul perlat, trebuie să așteptați până când parfumul sau lacul se va disipa.
  • Protejați-vă colierul perlat de la impacturi bruște, zgârieturi, produse chimice, lumina soarelui și temperaturi ridicate sau scăzute. Păstrați colierul dvs. perlat într-o cutie sau în cazul căptușit cu țesături moi, cum ar fi mătasea, satinul sau catifea. Nu depozitați-o niciodată în cutii din plastic, deoarece aceasta va provoca uscarea și spargerea.
  • Dacă vreunul dintre noduri se desprinde, trimiteți-l unui bijutier pentru a-l regla sau pentru al face singur. Puneți un nod pentru fiecare perlă și, cu ajutorul unui ac, ghidați nodul spre perla înainte de al ajusta.

  avertismente

  • Previne dvs. perle de contact colier anumite substanțe, cum ar fi amoniac, inalbitori clor sau în alt mod, cerneluri, lacul de unghii, parfumuri, lacuri sau colonii.
  • Nu depozitați perlele în locuri excesiv de uscate. Păstrați bijuteriile perla în cazuri separate pentru a evita zgârierea suprafeței datorită muchiilor sau marginilor ascuțite ale metalului sau a pietrelor prețioase.
  • Nu folosiți niciodată aparate de curățat cu ultrasunete sau substanțe de curățare care conțin amoniac, oțet sau alte elemente abrazive.
  • Înainte de a face exerciții de impact sau de a face o muncă grea, trebuie să vă eliminați perlele. Nu merge niciodată în înot cu perlele tale.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Curățați pânza cu o cârpă moale
  • apă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți faci propriile bijuteriiCum să-ți faci propriile bijuterii
  Cum sa faci cercei perlaCum sa faci cercei perla
  Cum se face un colier de coajăCum se face un colier de coajă
  Cum să faci rapid un colier de paieteCum să faci rapid un colier de paiete
  Cum sa faci un caine cu margele de festival Mardi GrasCum sa faci un caine cu margele de festival Mardi Gras
  Cum sa cumperi bijuterii cu bijuterii organiceCum sa cumperi bijuterii cu bijuterii organice
  Cum sa alegi bijuteriile corecte pentru culoarea pielii si pentru forma feteiCum sa alegi bijuteriile corecte pentru culoarea pielii si pentru forma fetei
  Cum să-ți faci propriile accesoriiCum să-ți faci propriile accesorii
  Cum sa faci un bijuterii mai curatCum sa faci un bijuterii mai curat
  Cum să curăț bijuterii de aurCum să curăț bijuterii de aur
  » » Cum sa curatati un colier de perle

  © 2011—2020 ertare.com