Cum să curățați o perie de păr pentru păr

Curățarea de rutină a periilor de păr este adesea o parte subestimată a menținerii igienei. Această curățare este important, deoarece hairbrush poate fi unsă, umplut cu murdărie și firele de par, sau transferul rămâne de produse pentru păr în rândul membrilor de familie, colegi de cameră sau cupluri. Puteți revitaliza și extinde durata de viață a periei vechi de păr dacă îndepărtați părul acumulat, curățați-l cu un produs de curățat și uscați-l corect.

pași

Partea 1
Scoateți părul

Imaginea intitulată Curățați o pensulă pentru păr cu pensulă Pasul 1
1
Utilizați degetele dacă peria dvs. are un strat mic de păr acumulat. Vârful degetelor este instrumentul cel mai accesibil și profitabil. Începeți la baza cilindrului sau a cearceafului, prindeți niște păr și trageți ușor. Este important să vă luați timpul, deoarece firul de păr se rupe ușor și, dacă se întâmplă, va fi dificil de îndepărtat.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr cu pensulă
  2
  Utilizați o rake în miniatură pentru a curăța periile dacă peria dvs. are o cantitate mare de păr acumulat. Gratarul în miniatură este pe primul loc în lista de instrumente care pot fi utilizate pentru curățarea părului. Deși acest instrument este similar cu un pieptene, este mult mai eficient. Greblele vin în diferite dimensiuni, precum și pe una sau două. Dacă aveți o perie de peri sau dacă aveți diferite stiluri și dimensiuni de perii, rețineți că gheața cu două fețe este foarte versatilă.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr cu pensulă Pasul 3
  3
  Utilizați o perie de nylon dacă aveți deja una. Țineți peria de peri peste chiuvetă, peste o coș de gunoi sau în aer liber. Pensula, cu peria de nylon, între perii periei. Acest lucru va elimina parul acumulat și, în plus, rămășițele de piele și de matretă. Periați până când peria de nylon iese curată după ce trece prin perii periei.
 • Spălați peria de nylon pentru a îndepărta murdăria și lăsați-o să se usuce complet înainte de ao folosi din nou pentru același scop.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr cu pensulă Pasul 4
  4
  Utilizați un pieptene de șobolan pentru straturile de păr care sunt bine atașate. Piesele de coadă de șobolan au două laturi: pe o parte, au peri - pe de altă parte, un vârf pentru a împărți părul numit coada șobolanului. Începeți la baza periei de păr, glisați coada șobolanului sub părul acumulat și îndepărtați ușor. Repetați pe toate părțile laterale ale cilindrului sau pe toată fața fetei de perie. Odată ce ați reușit să eliberați și să ridicați părul de pe mâner, îndepărtați pur și simplu părul cu degetele.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr cu pensulă 5
  5
  Folosiți foarfece pentru a elimina nodurile și părurile greu de îndepărtat. Adesea, părul se încurcă sau formează o mată în timp ce încercați să o îndepărtați. Asigurați-vă că aveți o pereche de foarfece la îndemână pentru aceste ocazii. Pur și simplu trebuie să tăiați covorul sau nodul pentru al împărți în două sau trei părți. Aveți grijă să nu tăiați prea mult, deoarece părul mai mic poate fi prins.
 • Partea 2
  Curățați murdăria și uleiul

  Imaginea intitulată Curățați o pensulă pentru păr cu pensulă 6
  1
  Utilizați ulei de arbore de ceai ca un produs de curățare complet natural. Uleiul din arbore de ceai este un produs de curățare complet natural și foarte eficient pe care îl puteți găsi într-o farmacie sau într-un magazin de produse alimentare de sănătate. Se toarnă o ceașcă de apă caldă într-un castron de dimensiuni medii. Adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai și amestecați.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr cu pensulă Pasul 7
  2
  Utilizați un șampon și o bicarbonat de sodiu dacă aveți piele sensibilă. O opțiune sigură dacă aveți pielea sensibilă sau suferiți de alergii este să utilizați propriul șampon și să adăugați bicarbonat de sodiu. Se toarnă o ceașcă de apă caldă într-un castron mediu, se adaugă o linguriță de șampon și o linguriță de bicarbonat de sodiu și se amestecă.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă pentru păr cu pensulă Step 8
  3


  Spălați o periuță de dinți curată în produsul de curățare. Spălați vârful periuței de dinți în soluție. Asigurați-vă că perii periuței de dinți sunt umeziți complet de produsul de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr în formă de inimă Pasul 9
  4
  Îndepărtați perii periei de păr și suprafața plăcuței. Cu periuța de dinți, periați de la baza cilindrului sau a periei, în care perii sunt conectați cu capul periei, până la tot. Acest lucru va elimina ulei, murdărie și resturi din produsele pentru păr. Deplasați-vă deasupra periei pentru a acoperi întreaga suprafață. Faceți mișcări circulare mici pentru a curăța periile murdare.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr cu înfășurătoare Pasul 10
  5
  Îndepărtați peria de păr cu păr natural din castron cu produsul de curățare pentru a elimina particulele libere și pentru a obține o curățare profundă. După curățarea cilindrului sau a cavității periei, acesta își scufundă capul în produsul de curățare. Acest lucru vă va ajuta să eliminați particulele libere și, în plus, vă va oferi o a doua clătire, care este deosebit de utilă pentru îndepărtarea produselor de păr rămase.
 • Dacă peria de păr are un mâner sau un palet de lemn, nu-l scufundați în apă. Cele mai multe perii de păr din lemn sunt acoperite cu un strat de impermeabilizare, dar nu sunt rezistente 100%. În loc să înmuiați aceste perii în castron cu apă, dați-le una sau două curățiri suplimentare cu periuța de dinți.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă pentru păr cu pensulă 11
  6
  Clătiți peria cu apă curată și rece. Umpleți un al doilea bol de dimensiuni medii cu apă curată rece. Îndepărtați cu atenție întreaga parte care are perii în apă. Dacă aveți o perie rotundă, este posibil să trebuiască să răsuciți peria peste mâna pentru a vă asigura că întreaga suprafață a fost clătită.
 • Dacă aveți o perie din fire naturale, puneți părul cu fața în jos pe o chiuvetă sau un prosop și, cu un pulverizator, înmuiați părul până când apa care iese din acestea este curată.
 • Partea 3
  Uscați-vă pensula

  Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr cu înfășurătoare Pasul 12
  1
  Utilizați o cârpă uscată și curată pentru a vă usca peria dacă are un mâner sau un palet de lemn. Este important să eliminați imediat excesul de apă care a fost colectată în firele de păr sau în plăcuța unei perii de lemn. Umiditatea poate să adere și să se strecoare în firele de păr și pe materialul sau pe căptușeala din lemn a periilor, care va cauza ciuperci și putregai. Cu o cârpă, apăsați cu grijă între peri pentru a ajunge la suprafața cilindrului sau a căptușelii. Asigurați-vă că utilizați suficientă presiune pentru a usca excesul de umiditate.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr cu înălțime Pasul 13
  2
  Lăsați pensula cu perii jos pe o cârpă pentru a se usca cu aer. Odată ce ați absorbit excesul de umiditate, este important să lăsați peria să se usuce complet înainte de ao folosi. Puneți părul pe un prosop curat și uscat și lăsați-l să se usuce peste noapte.
 • Imaginea intitulată Curățați o pensulă de păr cu înveliș 14
  3
  Utilizați un uscător de păr pentru a usca rapid peria. Dacă aveți nevoie să utilizați pensula imediat, utilizați un uscător de păr la cea mai mică viteză. Mutați-l de pe o parte în alta a pensulei de mai multe ori pentru a usca resturile de apă și pentru a vă asigura că peria este umedă în loc să fie înmuiată.
 • sfaturi

  • De asemenea, puteți curăța periile cu mătreață cu suc de lămâie.
  • Există produse de curățare comerciale pentru pensule.
  • O perie curată de păr vă va oferi un păr curat și sănătos.
  • Puteți folosi un recipient cu oțet și apă în loc de apă cu săpun dacă aveți părul uscat care nu lasă reziduuri de grăsime pe perie. În caz contrar, folosiți ceva care poate elimina grăsimea.

  avertismente

  • Nu vă curățați peria de păr cu un șampon care conține silicon, deoarece va acoperi perii și nu va mai fi la fel de eficient când vă periați părul.
  • Utilizați uscătorul de păr numai în modul rece pentru a usca peria.
  • Aveți grijă cu perii de lemn cu fire naturale.

  Lucruri de care ai nevoie

  • păr natural perie de păr
  • perie sau pieptene de nylon
  • 2 boluri sau containere mici
  • șampon și ulei de copt sau de copt de ceai
  • periuță de dinți (curată)
  • prosop
  • uscător de păr
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să îndepărtați vopseaua de ulei de pe o pensulă cu săpunCum să îndepărtați vopseaua de ulei de pe o pensulă cu săpun
  Cum se curata periile de vopsea pe baza de uleiCum se curata periile de vopsea pe baza de ulei
  Cum să curățați periile de vopsea acriliceCum să curățați periile de vopsea acrilice
  Cum sa curatati monedele vechiCum sa curatati monedele vechi
  Cum sa faci propriul curatator pentru periile cu care aplici machiajulCum sa faci propriul curatator pentru periile cu care aplici machiajul
  Cum să-ți faci propriul cărucior de unghiiCum să-ți faci propriul cărucior de unghii
  Cum sa curatati perii de machiajCum sa curatati perii de machiaj
  Cum să cureți sub unghiiCum să cureți sub unghii
  Cum sa curatati perii de par si piepteniCum sa curatati perii de par si piepteni
  Cum să curățați periile de machiaj cu oțetCum să curățați periile de machiaj cu oțet
  » » Cum să curățați o perie de păr pentru păr

  © 2011—2020 ertare.com