Cum să vă curățați pielea peste noapte

Uneori, când primiți un cos și aveți un eveniment important a doua zi, ceea ce doriți cel mai mult este eliminarea acelei imperfecțiuni peste noapte. Deși nu este garantat să fie eficient pentru toate tipurile de acnee sau pentru toate tipurile de piele, puteți continua să faceți pași pentru a curăța unele imperfecțiuni rapid, posibil într-o singură noapte.

pași

Partea 1
Utilizați regimul de curățare corespunzător

Imagine intitulată Ștergeți pielea peste noapte Pasul 1
1
Evitați spălarea în exces. Poate că tu crezi că pentru a curăța o imperfecțiune peste noapte trebuie să-ți freți pielea în mod repetat cu o noapte înainte. Cu toate acestea, spălarea în exces poate să se usuce și să irită pielea. Dacă vă uscați foarte mult pielea în încercarea de ao curăța, vă puteți trezi în dimineața următoare cu mai multe imperfecțiuni decât ați avut când v-ați culcat. Spălarea de două ori pe zi este o modalitate excelentă de a menține pielea curată.
 • Chiar dacă imperfecțiunea nu dispare complet, spălarea cu o frecvență adecvată reduce roșeața care înconjoară imperfecțiunile pentru a ajuta la reducerea aspectului. Pe de altă parte, spălarea excesivă face pielea uscată să pară mai roșie și mai iritată.
 • Imaginea intitulată
  2
  Folosiți o substanță uscată, fără ulei, pentru curățarea feței. În plus față de spălarea cu o frecvență adecvată, ar trebui să vă asigurați, de asemenea, să vă spălați cu un detergent adecvat. Sapunurile granulate sau cele care conțin substanțe chimice dăunătoare usucă și pielea. Apoi, pielea uscata incepe sa creasca productia de ulei, ceea ce inseamna de fapt mai multe focare in loc sa le scada. Pentru a combate această problemă, utilizați un remediu uscat, fără ulei, care conține un ingredient recomandat de un dermatolog, cum ar fi peroxidul de benzoil sau acidul salicilic.
 • Pe lângă indicarea faptului că este "fără ulei", agentul curat poate fi de asemenea etichetat ca "non-acnegenic" sau "non-comedogenic". Oricare dintre aceste etichete sunt bune, deoarece înseamnă că produsul nu acoperă porii.
 • Imaginea intitulată Ștergeți pielea peste noapte Pasul 3
  3
  Utilizați vârfurile degetelor pentru a freca pielea. Stofele, bureții de plasă sau alte dispozitive de exfoliere a căror scop este de a exfolia pielea pot, de asemenea, să o irită și să o înroșească, deoarece sunt foarte abrazive pentru multe tipuri de piele predispuse la acnee. Evitați să curățați pielea cu aceste instrumente și pur și simplu utilizați degetele degetelor pentru a freca ușor cu mișcări circulare. De asemenea, trebuie să vă uscați pielea, lustindu-l cu un prosop curat, în loc să-l frecați, ceea ce, la rândul său, poate irita zonele cu imperfecțiuni.
 • În plus față de abrazivitatea sa, dacă le lăsați ude și agățate de rafturile de duș, multe dintre aceste dispozitive de exfoliere pot deveni locuri de reproducere pentru bacterii. Pentru a face lucrurile mai rele, folosirea lor poate răspândi germenii care înfundă porii și pe care încercați să eliminați.
 • Imaginea intitulată
  4
  Tratați zonele specifice cu o cremă anti-acnee. Deși trebuie să evitați tratarea foarte intensă a întregii fețe, puteți trata zonele pe care doriți să le curățați. Căutați o cremă anti-acnee cu peroxid de benzoil, special concepută pentru a trata anumite zone și pentru a aplica conform instrucțiunilor produsului. Aplicați-o imediat după curățarea pielii, cu ajutorul degetelor bine curățate sau a unui isop.
 • Imaginea intitulată Ștergeți pielea peste noapte Pasul 5
  5
  Aplicați o loțiune hidratantă. Dacă restul pielii se simte prea uscat după curățare, aplicați o loțiune hidratantă pe celelalte zone în timp ce părăsiți zona liniștită cu peroxid de benzoil. Ar trebui să căutați o loțiune care să indice "eticheta noncomedogenică" pe etichetă pentru a vă asigura că nu acoperă porii și nu produce mai multe imperfecțiuni. Loțiunile pentru combaterea acneei sunt de asemenea disponibile în multe magazine.
 • Partea 2
  Păstrați-vă pielea curată și odihnită

  Imaginea intitulată Ștergeți pielea peste noapte Pasul 6
  1
  Nu rupeți imperfecțiunile. În timp ce uneori puteți reduce o imperfecțiune într-un timp scurt, un lucru pe care nu-l puteți face este să vindecați o rană pe față de la o zi la alta. Îndepărtarea sau stoarcerea unui cos nu numai că răspândește bacteriile din interior, ci creează și o abraziune pe față, care durează mult mai mult decât vindecarea imperfecțiunii pe cont propriu.
 • Imaginea intitulată Ștergeți pielea peste noapte
  2
  Stai departe de produsele cosmetice grele cât mai curând posibil. Dacă știți astăzi că într-adevăr doriți să aveți pielea curată mâine, evitați cosmeticele. S-ar putea să vă simțiți dezbrăcați dacă nu mai folosiți agentul de îngrijire pe care îl puneți în mod obișnuit într-o imperfecțiune, dar dacă păstrați pielea curată și clară de acum încolo, zona va afecta o șansă mai mare de vindecare.
 • O regulă generală în ceea ce privește produsele cosmetice este aceea că bazele și buzele cremoase au tendința de a bloca porii, în timp ce produsele din pulbere pe bază de produse minerale și ușoare sau pe bază de apă sunt mai puțin susceptibile de a face acest lucru. Ca și în cazul produselor de curățare, puteți căuta produse cosmetice etichetate "fără ulei", "non-acnegene" sau "non-comedogene". Cu toate acestea, rămâne cea mai bună opțiune de a lăsa complet cosmeticele dacă căutați rezultate imediate.
 • Dacă nu puteți evita utilizarea cosmeticei cu o zi înainte, curățați-vă bine pielea pentru a elimina reziduurile cât mai curând posibil pe timp de noapte. Indiferent cât de obosit sunteți, asigurați-vă că vă curățați fața înainte de a merge la culcare, deoarece dormit cu machiajul este o modalitate sigură de a vă trezi cu mai multe imperfecțiuni în loc să le reduceți.
 • Ca și în cazul dispozitivelor de exfoliere a feței, aplicatoarele de machiaj sunt adesea încărcate cu germeni. Trageți aplicatorul și utilizați tampoane sau tampoane pentru a aplica machiaj ori de câte ori este posibil. Dacă trebuie să utilizați un aplicator, spălați-l în mod regulat și schimbați frecvent.


 • Imaginea intitulată Ștergeți pielea peste noapte Pasul 8
  3
  Evitați utilizarea altor produse grase. Alte produse grase (în special produsele pentru păr) care vin în contact cu fața dvs. pot agrava zona problemei sau pot provoca mai multe imperfecțiuni peste noapte. Evitați folosirea cât mai curând posibil a produselor de păr gras și protejați-vă fața când aplicați spray-uri sau geluri pe păr.
 • Imaginea intitulată Ștergeți pielea peste noapte Pasul 9
  4
  Ține-ți părul de pe față. Chiar și parul curat fără nici un produs conține uleiuri naturale care pot bloca porii. În timp ce poate fi tentant să vă ascundeți în spatele părului în timpul zilei (mai ales dacă nu purtați machiaj pentru a curăța rapid pielea), cea mai bună opțiune de a face ca imperfecțiunea să dispară peste noapte este să vă păstrați părul departe din fata ta
 • Imaginea intitulată Ștergeți pielea peste noapte Pasul 10
  5
  Evitați atingerea feței. Este întotdeauna tentant să atingi imperfecțiunile de-a lungul zilei, dar degetele murdare și uleioase sunt ultimul lucru care va curăța o imperfecțiune într-un timp scurt, așa că face tot posibilul să-ți ții mâinile departe de față. Acest sfat se aplică și telefonului dvs. mobil. Mulți oameni nu o iau în considerare, dar atingem telefoanele celulare cu degetele murdare toată ziua și le păstrăm în portofele și portofele murdare care acționează și ca paturi germinale. Dacă țineți telefonul mobil în fața dumneavoastră, transferați germenii în această zonă. Dacă doriți să curățați rapid o imperfecțiune și să evitați să obțineți mai mult, utilizați funcția de voce tare sau mesaje text în timpul zilei.
 • Imaginea intitulată
  6
  Nu utilizați un pat de bronzare. Este un mit ca razele ultraviolete usuca imperfectiuni si ca ele pot fi tratate miraculos peste noapte, prin urmare, sa evite plaja de soare sau sa se supuna unei sesiuni de urgenta in patul de bronzare. Dimpotrivă, sudoarea extra care provoacă expunerea la soare sau efectul obstructiv al uleiurilor de bronzare poate agrava problema pe care doriți să o eliminați.
 • Dacă vă consultați deja cu un dermatolog și ați prescris medicamente (în special cele care includ retinoizi), pielea dvs. va fi mult mai sensibilă la razele UV decât în ​​mod normal, ceea ce face ca această opțiune să fie și mai inadecvată.
 • Imaginea intitulată
  7
  Evitați pasta de dinți. Mulți oameni au auzit mitul că pasta de dinți este un leac miraculos pentru cosuri care funcționează peste noapte, dar acest lucru este fals. În timp ce pasta de dinți conține ingrediente cum ar fi bicarbonatul de sodiu și peroxidul de benzoil care contribuie la reducerea cosurilor, aceasta nu este formulată pentru a fi mai eficace decât detergenții obișnuiți și peroxidul de benzoil conceput special pentru acest scop. În plus, pH-ul pasta de dinți și celelalte ingrediente tind să irită pielea. Ca urmare, există o înroșire în jurul zonei pe care încercați să o tratați și este posibil ca imperfecțiunea să devină mai vizibilă în acest proces.
 • Imaginea intitulată Ștergeți pielea peste noapte 13
  8
  Așteptați 8 ore întregi. Visul este perioada naturală de restaurare pe care o are corpul. Studiile au arătat că reînnoirea celulelor este de opt ori mai rapidă în timpul somnului, permițând organismului să doarmă timp de 8 ore este o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă curățați pielea.
 • Imaginea intitulată Goliți-vă pielea peste noapte 14
  9
  Continuați să practicați un regim standard de curățare. Chiar dacă te trezești a doua zi și imperfecțiunea este încă acolo, nu dispera. Ceilalți nu o vor observa la fel de mult ca tine. În plus, o imperfecțiune nu este sfârșitul lumii. Continuați cu regimul de curățare pe care l-am descris și, dacă pielea dvs. nu este complet curățată în 3 luni, gândiți-vă să consultați un dermatolog pentru a obține tratamente pentru acnee pe bază de rețetă.
 • sfaturi

  • O dietă neechilibrată poate afecta, în general, glandele care produc ulei în piele. Cu toate acestea, este un mit ca alimentele grase sau zaharoase pot provoca acnee pe cont propriu. Din păcate, încercarea de a vă detoxifia corpul de la o zi la alta pentru a vă curăța pielea va avea un efect foarte redus.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se aplică machiajul pe pielea grasăCum se aplică machiajul pe pielea grasă
  Cum să acoperiți imperfecțiunileCum să acoperiți imperfecțiunile
  Cum să îngrijești pielea după 40 de aniCum să îngrijești pielea după 40 de ani
  Cum de a vindeca pielea grasăCum de a vindeca pielea grasă
  Cum să scapi de cicatrici de acnee fără substanțe chimiceCum să scapi de cicatrici de acnee fără substanțe chimice
  Cum sa scapi de o imperfectiune rapid si usor folosind acid salicilicCum sa scapi de o imperfectiune rapid si usor folosind acid salicilic
  Cum să eliminați acneea cu peroxid de hidrogenCum să eliminați acneea cu peroxid de hidrogen
  Cum să eliminați petele de pe vopselele de păr de pe pieleCum să eliminați petele de pe vopselele de păr de pe piele
  Cum sa alegi un hidratant pentru pielea uscataCum sa alegi un hidratant pentru pielea uscata
  Cum să faceți propriul dvs. tratament pentru acneeCum să faceți propriul dvs. tratament pentru acnee
  » » Cum să vă curățați pielea peste noapte

  © 2011—2020 ertare.com