Cum sa curatati sandalele de piele

Sandalele din piele sunt confortabile, elegante și tind să fie mai durabile decât cele ale altor materiale. Dezavantajul este că, de asemenea, ele tind să arate murdărie, pete de apă și alte semne care îi fac să nu pară la fel de bine ca noi. Deoarece pielea nu poate fi spălată în mașină sau scufundată în apă, vă puteți întreba cum să vă curățați sandalele. Identificați-vă ce trebuie să faceți și materialele de care aveți nevoie pentru a face sandalele curățate foarte repede.

pași

Partea 1
Curățați partea superioară a pieii

Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 1
1
Identificați problema Petele și decolorările pieilor se datorează multor factori diferiți, astfel încât ar trebui să aflați ce anume afectează încălțămintea înainte de ao rezolva.
 • Sandalele din piele sunt de obicei colorate sau decolorate datorită contactului cu apa, care poate părea neplăcut, dar nu va fi "murdar" în sine. O remediere rapidă poate fi un amestec de 1 parte oțet alb și 1 parte apă, pe care îl puteți aplica cu peticele pe zonele decolorate - aceasta funcționează și cu petele de sare pe cizmele din piele în timpul iernii. Asigurați-vă că nu înmuiați pielea.
 • Sandalele murdare pot conține totul, de la pete de nămol la pete mai profunde de ulei, vin sau alte lichide. Va trebui să țineți cont de tipul de pată și de rezultatele pe care le așteptați să curățați sandalele din piele în mod corect. De asemenea, este posibil ca pur și simplu doriți să le lustruiți sau să le lustruiți pentru a elimina zgârieturile, zgârieturile sau alte urme.
 • Dacă au doar un mic loc, săpunul sau săpunul cu mâna lichidă vor funcționa. Evitați săpunul de bar, deoarece are un pH mai ridicat decât pielea și poate provoca uscarea acestuia. Pentru a elimina petele cele mai mari sau cele mai dificile, încercați să faceți cumpărăturile de piele pe care le puteți cumpăra la un supermarket, la un magazin local de pantofi sau online, la cele mai multe magazine de vânzare cu amănuntul.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 2
  2
  Înlăturați murdăria și alte substanțe solide. Trebuie să îndepărtați întotdeauna reziduurile uscate de pe încălțăminte înainte de a aplica orice produs de curățare sau hidratare pe piele. În caz contrar, veți crea o dezordine care va fi mai dificil de eliminat.
 • Utilizați o cârpă moale, uscată sau perie moale (o periuță de dinți veche va funcționa bine), fiți foarte atent. Amintiți-vă că pielea moale și flexibilă se poate zgâria ușor, deci dacă doriți să îndepărtați murdăria și să utilizați multă forță, puteți face o marcă permanentă pe pantof.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 3
  3
  Spălați sandalele. Mai întâi umeziți o cârpă curată și moale și apoi aplicați o cantitate mică de săpun sau balsam de piele.
 • Acum, frecați ușor părțile murdare. Ar trebui să încercați să o faceți cu o mișcare uniformă și uniformă și să creați spumă.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 4
  4
  Scoateți spuma și balsamul. Cu o altă cârpă curată și puțin umedă, efectuați o mișcare circulară pentru a scoate produsul din piele. Asigurați-vă că eliminați totul.
 • Deși trebuie să reduceți nivelul de umiditate pe care îl introduceți în sandală, este important să îndepărtați orice produs de curățat din sandale. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu o cârpă umedă. Dacă o cârpă nu este suficientă pentru a scoate produsul, utilizați altul.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 5
  5
  Uscați sandalele. Înainte de a le pune din nou, ar trebui să le lăsați să se usuce complet. În caz contrar, este posibil ca mai mult praf sau murdărie să se lipească pe petele ude și se va forma o pată.
 • Lumina naturală și soarele reprezintă cele mai bune modalități de a usca pantofii din piele, dar nu le așezați în lumina directă a soarelui. Soarele poate sparge pielea și poate cauza fisuri.
 • Nu încercați să uscați sandalele atunci când le frecați și nu le folosiți până când nu sunt complet uscate.
 • Partea 2
  Eliminați mirosurile

  Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 6
  1
  Aplicați bicarbonat de sodiu la sandale uscate pentru a scăpa de mirosuri rele. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile în mod natural, este foarte economic și îl puteți găsi la orice magazin alimentar sau supermarket.
  • Puneți pantofii în interiorul unei pungi mari din plastic cu fermoar. Pulverizați cu generozitate interiorul pantofilor cu bicarbonat de sodiu. Sigilați sacul și lăsați-l să stea peste noapte.
  • De asemenea, puteți încerca să adăugați una sau două picături de uleiuri esențiale, cum ar fi ulei de lavandă sau portocaliu dulce, pentru a le da un miros plăcut. Așezați uleiul pe bicicletă înainte de al aplica pe încălțăminte, nu-l aplicați direct. Nu adăugați mai mult de câteva picături, deoarece uleiul poate provoca și mai multe probleme prin lipirea pantofilor și atragerea murdăriei.
  • Asigurați-vă că ați îndepărtat praful înainte de a pune din nou pantofii.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 7
  2
  Testați cu așternut de pisici. În cazul în care singură de coacere nu funcționează, puteți încerca utilizarea de așternut de pisici pentru a absorbi mirosurile rămase.
 • Ia o pereche de ciorapi vechi. Dacă nu aveți nimic la îndemână, puteți utiliza șosetele de unică folosință disponibile în majoritatea magazinelor de încălțăminte pentru clienții care încearcă noi pantofi.
 • Umpleți piciorușul chilotelor cu o linguriță de pisică. Dacă nu aveți o pisică, cereți-i unui prieten să aibă unul dacă poate să vă dea niște nisip. Veți avea nevoie de aproximativ două cești în total, deci într-adevăr nu merită să cumpărați o pungă întreagă.
 • Adunați ciorapii, introduceți-i în pantof și lăsați-i să se odihnească în timpul nopții. Nisipul este conceput pentru a absorbi mirosurile - în plus, multe dintre marcajele pentru pisici lasă un miros plăcut.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 8


  3
  Înlocuiți șabloanele. Mirosul interior al pantofilor din piele este, de obicei, în șablon, unde sunt prinși murdăria și transpirația, iar bacteria provoacă mirosul rău. Înlăturarea șabloanelor este, de obicei, singura modalitate de a salva încălțămintea.
 • Dacă șabloanele sunt detașabile, înlocuiți-le cu altele noi. Puteți cumpăra șabloanele în funcție de numărul de încălțăminte în orice supermarket sau online. Căutați un brand care are comentarii bune de la clienți și este conceput special pentru încălțămintea deschisă.
 • Dacă încălțămintea nu are tălpi interioare detașabile, poate doriți să le luați cu un expert în repararea încălțămintei. Adesea, un shoemaker poate să taie și să extragă șabloanele și să facă altele noi. Este probabil că merită să încercați numai dacă pantofii sunt scumpe sau nu mai sunt de vânzare, deoarece un încălțăminte vă va percepe suficient pentru a înlocui tălpile încălțămintei.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 9
  4
  Scapa de germeni. Mirosul rău al pantofilor apare de obicei din cauza bacteriilor care se hrănesc cu murdăria și transpirația care se află în interiorul pantofilor. Dacă doriți să eliminați mirosul, va trebui să eliminați bacteriile.
 • La sfârșitul zilei, pulverizați interiorul încălțămintei cu un deodorant comercial sau dezinfectant de încălțăminte, special conceput pentru a ucide bacteriile. Căutați un spray de pantofi care este comercializat pentru a fi folosit în pantofi sport - acestea sunt cele mai puternice pe care le puteți găsi, deoarece pantofii de atletism tind să fie cei care miros cel mai rău.
 • În schimb, puteți încerca faceți propriul spray de dezinfectare naturală cu apă, ulei de arbore de ceai și oțet și îl puteți folosi pentru a pulveriza pantofii.
 • Asigurați-vă că lăsați pantofii să se usuce complet înainte de a le repune. Le puteți lăsa afară în timpul unei zile fierbinți, dar asigurați-vă că nu le puneți în lumina directă a soarelui. Puteți, de asemenea, să le așezați pe uscător sau într-un alt loc cald din interior.
 • Partea 3
  Preveniți petele și murdăria

  Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 10
  1
  Încercați sandale noi cu un conservant de piele. Când cumpărați sandale sau alte pantofi de piele, puteți pulveriza exteriorul pieii astfel încât să devină rezistent la apă și pete.
  • Pentru a împiedica pulverizarea să ajungă la branțul sandalei, umpleți sandala cu ziarul înțepenit înainte de ao pulveriza.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 11
  2
  Ține sandalele uscate. Pielea se va decolora dacă se ude și, dacă înmuiați sandalele, pot apărea și probleme de miros neplacut.
 • Alegeți încălțăminte sintetică pentru zile ploioase, cum ar fi cizme de ploaie sau sandale de cauciuc. Dacă doriți să purtați sandale de piele elegante cu ocazia unei ocazii speciale, introduceți-le în geantă sau rucsac și schimbați-vă atunci când sunteți în interior și uscat.
 • Asigurați-vă că lăsați sandalele să se aerisesc complet dacă se udă. Așezați-le într-un loc cald, însorit și uscat până se usucă, dar nu le lăsați în lumina directă a soarelui, deoarece acestea pot usca pielea și pot crea fisuri. O fereastră este un loc bun.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 12
  3
  Nu lăsa murdăria să intre în pantofii tăi. În vreme caldă, murdăria, praful sau nisipul sunt adesea prinși în interiorul sandalelor. Când praful este combinat cu sudoarea naturală a picioarelor, se poate transforma într-o situație foarte mirositoare. Acest lucru poate fi dăunător în special în zonele cu climă umedă, unde umiditatea aerului contribuie la mediul umed și cald al încălțămintei. Acesta este motivul pentru care oamenii care nu au, de obicei, un miros rău în picioare pot avea brusc un miros rău în timpul verii.
 • Purtați încălțăminte închise, cum ar fi încălțămintea pentru sport, dacă veți merge pe nisip sau pe murdărie, cum ar fi când mergeți în parc sau pe plajă. Dacă doriți să simțiți nisipul dintre degete, scoateți încălțămintele și nu le puneți din nou până când nu vă puteți spăla picioarele în mod corespunzător.
 • Asigurați-vă că evitați murdăria în pantofii dvs. Este necesar doar o dată pentru ca murdăria să pătrundă în pantofi și să creeze o problemă de miros neplacut, mai ales dacă pantofii au un șablon de pânză care este dificil de curățat.
 • Imaginea intitulată Sandale din piele curată Pasul 13
  4
  Practicați o bună igienă a picioarelor. Poate părea evident, dar uneori mirosul rău în pantofi se datorează mirosului rău pe picioare și singura modalitate de a rezolva problema este să ai grijă mai bine de picioare.
 • Spălați-vă picioarele cu apă și săpun în fiecare zi când vă întoarceți acasă de la școală sau de la serviciu și faceți-o din nou înainte de a merge la culcare noaptea.
 • Aplicați o pulbere de talc în fiecare zi, care vă va ajuta să absorbiți mirosurile și să reduceți transpirația. De asemenea, puteți încerca un antiperspirant pentru picioare, care poate ajuta la prevenirea transpirației de la început. Pentru a găsi un produs bun, încercați să căutați pe Internet pentru un produs care are comentarii bune de la clienți.
 • sfaturi

  • Curățați sandalele după o călătorie lungă sau după ce le folosiți intens. Cel mai bine este să îndepărtați murdăria și petele lichide cât mai curând posibil. Dar nu le curățați prea des sau înainte de a le folosi intens, deoarece procesul de curățare în sine este ușor dăunător pentru sandale.
  • Nici o problema daca sandalele nu au aceeasi culoare pe care au avut-o inainte de a le curata. Modificarea culorii este normală atunci când se utilizează puternic pielea și, de-a lungul timpului, va oferi pieței un aspect frumos și unic. Dacă nu vă place, puteți să le frecați cu un conservant de piele după ce acestea se usucă pentru a menține o culoare uniformă sau puteți încerca să folosiți un lustruit pentru a întuneca culoarea.

  avertismente

  • Nu scufundați niciodată încălțămintea din piele în apă. Îngrijirea adecvată a sandalelor înseamnă reducerea riscului de agravare a problemei și oamenii observă adesea că după ce pulverizează și frecrează sandalele timp de câteva ore, petele devin mai mari. Folosiți cantitatea minimă de apă posibilă și frecați-le ușor.
  • Unele tipuri de piele suedeză și piele de piele de căprioară sunt foarte greu de curățat acasă. Dacă ați cheltuit o mulțime de bani pe pantofi și doriți să aveți sandale curate pe care să le puteți folosi de mai mulți ani și să păstrați aspectul lor proaspăt, ar fi mai bine să consultați un profesionist.

  Lucruri de care ai nevoie

  • sandale murdare
  • două cârpe uscate
  • săpun sau balsam pentru piele
  • apă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminteCum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminte
  Cum sa faci sandale mai confortabileCum sa faci sandale mai confortabile
  Cum sa faci sandale desculteCum sa faci sandale desculte
  Cum sa curatati cizmele TimberlandCum sa curatati cizmele Timberland
  Cum să curățați pielea albă brevetatăCum să curățați pielea albă brevetată
  Cum sa curatati cizmele de pieleCum sa curatati cizmele de piele
  Cum să cureți pantofii din piele albăCum să cureți pantofii din piele albă
  Cum sa curatati nubuculCum sa curatati nubucul
  Cum să cureți o pungă de piele albăCum să cureți o pungă de piele albă
  Cum să cureți sandalele RaimbowCum să cureți sandalele Raimbow
  » » Cum sa curatati sandalele de piele

  © 2011—2020 ertare.com