Cum sa curatati aurul alb

Aurul alb este unul care a fost acoperit cu un strat de rodiu. Deși bijuteriile de aur alb nu sunt greu de îngrijit, este nevoie de un tratament special atunci când se curăță. Cu unele precauții simple, apă caldă, detergent și o cârpă moale, puteți curăța și străluci bijuteriile de aur alb cu ușurință. Aici veți găsi câteva sfaturi pentru a curăța aurul alb.

pași

1
Verificați dacă bijuteriile dvs. au pietre slăbite, capete deteriorate sau alte imperfecțiuni. Dacă găsiți un defect în bijuterii, opriți-le să le curățați și să le duceți la un bijutier. Dacă încercați să curățați bijuteriile, ați putea să le distrugeți sau să pierdeți niște pietre prețioase. Dacă nu găsiți deteriorări ale bijuteriilor, continuați procesul de curățare.
 • 2
  Se amestecă o linguriță (5 ml) de săpun și un litru (1,1 l) de apă caldă într-un castron. Agitați-o suficient până când săpunul bulează ușor. Puneți bijuteriile de aur alb în recipient și lăsați-o să se înmoaie timp de 10 până la 15 minute. Dacă este necesar, utilizați un cronometru, astfel încât să vă amintiți să scoateți bijuteriile din castron după ce l-ați lăsat să se înmoaie.
 • 3
  Elimină murdăria și murdăria din piesele de aur alb. Folosiți o periuță de dinți veche, o pastă de sifon și o apă caldă, frecați ușor părul periuței de dinți de piesa de aur alb pentru a îndepărta murdăria. Nu frecați prea tare sau puteți zgâria suprafața rodiului.
 • 4
  Clătiți aurul alb în apă caldă. Dacă vă veți clăti bijuteriile în chiuvetă, fiți foarte atenți să nu lăsați-o să coboare în scurgere. Asigurați-vă că clătiți toată soluția de săpun și de bicarbonat de sodiu.


 • 5
  Uscați piesa de aur alb cu un prosop moale sau o cârpă pentru a lustrui bijuteriile. Lăsați bijuteria complet uscată. Apoi frecați piesa puțin cu prosopul sau cu stofa de lustruire, dar nu foarte puternică pentru că puteți zgâria piesa.
 • 6
  Utilizați o cremă de curățare a bijuteriilor, utilizată de bijutieri profesioniști, dacă piesa dvs. de aur alb nu a fost complet curățată. Acest produs trebuie făcut special pentru aur alb - aceste produse sunt făcute pentru a elimina murdăria și străluci bijuteriile.
 • 7
  Dacă, după pașii descriși mai sus, bucățile de aur alb nu au fost încă curățate și arăteau opace, luați-le la un bijutier. Uneori este necesar să dați o bucată de aur din nou o baie de rodiu, mai ales dacă observați că bijuteriile dvs. au o culoare gălbuie. Un bijutier profesionist poate folosi un proces de galvanizare pentru a restabili luminozitatea și durabilitatea piesei dvs. de aur alb.
 • sfaturi

  • Îndepărtați toate piesele de aur alb pe care le aveți înainte de a vă înota într-o piscină cu clor. Clorul poate deteriora stratul de rodiu care are aur și astfel îl face opac, gălbui sau chiar îndepărtează complet placarea. Alte substanțe chimice puternice, cum ar fi înălbitorul și amoniacul, pot deteriora, de asemenea, bucățile de aur alb.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Apă caldă sau caldă
  • Săpun pentru plăci.
  • Un bol
  • O periuță de dinți veche.
  • 20 de minute din timpul tău.

  * Bicarbonat de sodiu

  • Prosop moale sau pânză pentru lustruit bijuterii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un bijuterii mai curatCum sa faci un bijuterii mai curat
  Cum sa curatati cerceii cu diamanteCum sa curatati cerceii cu diamante
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum să curăț bijuterii de aurCum să curăț bijuterii de aur
  Cum sa curata bijuteriile de argintCum sa curata bijuteriile de argint
  Cum de a curăța bijuterii fantezieCum de a curăța bijuterii fantezie
  Cum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să străluceascăCum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să strălucească
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum sa curatati bijuteriile de chihlimbarCum sa curatati bijuteriile de chihlimbar
  Cum să curățești bijuteriile din turcoaz și argintCum să curățești bijuteriile din turcoaz și argint
  » » Cum sa curatati aurul alb

  © 2011—2020 ertare.com