Cum sa curatati nubucul

Nubuck este un tip de vacă. Ca și piele de nucșug, nubucul are o textura catifelată obținută prin șlefuire. Cu toate acestea, în timp ce pieptanul este fabricat din blană, nubucul este făcut cu partea exterioară, mai puternic și mai durabil. Dezavantajul materialelor din piele de catifea este acela ca sunt mai vulnerabili la pete si murdarie, deci pentru curatare este necesar sa folositi unelte si produse special concepute pentru a avea grija de suede si nubuc. Ele pot fi, de asemenea, șlefuite cu o piatră gravată texturate pentru a elimina petele dacă alte metode mai puțin agresive nu funcționează.

pași

Metoda 1
Curățați praful și murdăria

1
Îndepărtați suprafața nubucului cu o cârpă de nubuc. Acest tip de pânză este special conceput pentru a curăța nubucul. În mod normal, produsul de curățare este integrat în fibrele sale. Închideți nubucul cu această cârpă în mod regulat pentru a îndepărta murdăria și pete mici. În acest fel, veți preveni acumularea murdăriei.
 • Tăiați diferite direcții folosind mișcări circulare pentru a curăța toată suprafața catifelată a nubucului.
 • Dacă curățați unele pantofi, asigurați-vă că ați îndepărtat șnururile înainte de a începe.
 • 2
  Periați suprafața cu o perie de nubuc. Faceți mișcări circulare fără a insista mai mult de câteva secunde pe aceeași zonă, deoarece periajul excesiv ar putea deteriora fibrele. În acest fel, veți elimina murdăria și murdăria de la nubuc.
 • Puteți găsi perii nobuk în majoritatea magazinelor mici care vând articole nubuck. O altă opțiune este să le cumperi prin Internet pe o pagină ca Amazon.
 • 3
  Curățați zonele foarte murdare cu un dispozitiv de curățare cu nubuc. Aceste produse de curățare sunt vândute în lichid și în aerosoli și sunt formulate pentru a îndepărta murdăria din nubuc. Pulverizați curățatul pe o cârpă de nubuc și frecați întreaga suprafață a încălțămintei sau a îmbrăcămintei. Finalizați prin periajul nubucului pentru a îndepărta orice reziduu lăsat între fibre.
 • Nubuck cleaners pot fi achiziționate la magazinele care vând articole nubuck cum ar fi pantofi și cizme. O altă opțiune este să le cumperi prin Internet, în magazine virtuale precum Amazon sau Wal-Mart.
 • 4
  Tăiați nubucul în mod regulat și folosiți un protector din când în când. Trecerea în mod regulat a unei pânze de nubuc va împiedica recurgerea la utilizarea de degresanți și detergenți de piele. De asemenea, puteți aplica cel puțin un spray de protecție la fiecare șase luni. Pulverizați suprafața nubucului cu spray-ul de protecție și lăsați-l să se usuce bine înainte de a reuși să utilizați încălțămintea sau îmbrăcămintea în cauză.
 • Cel mai bun moment pentru a utiliza spray-ul de protecție este imediat după curățarea nubucului.
 • Asigurați-vă că ridicați fibra de nubuc înainte de a aplica spray-ul de protecție.
 • Metoda 2
  Tratează cele mai dure pete

  1
  Începeți prin a trece o pânză de nubuc peste pată. Indiferent de substanța care a cauzat petele, este esențial să se elimine toate excesele posibile cu o cârpă. Pentru a curăța pete minore, acest pas este probabil suficient.
  • O pânză de nubuc este concepută pentru curățarea suprafețelor de acest tip de piele, cu un dispozitiv de curățare specific integrat în fibrele sale.
 • 2
  Utilizați degresant și detergent de piele pentru a dizolva petele de grăsime. Acest tip de spoturi apar de obicei pe gulerul jachetelor și pe tapițeria tetierelor. Degresantul pentru piele este de obicei vândut ca un aerosol. Spray-o pe pată și lăsați-o să acționeze timp de aproximativ o oră.
 • Degresantul pentru piele va fi transformat în praf stând pe pată, absorbind unsorile.
 • Scoateți praful rămas cu un burete și un produs de curățare din piele.
 • Dacă pata persistă, repetați procesul.


 • 3
  Utilizați un dispozitiv de îndepărtare a petelor pentru a elimina petele de cerneală. Este important să începeți îndepărtarea petelor înainte de a se stabili, ceea ce se întâmplă de obicei după primele șase ore. Dispozitivele de îndepărtare a petelor pentru îndepărtarea cernelei din piele sunt substanțe grase care sunt de obicei vândute sub formă de bare asemănătoare cu cele ale balsamului pentru buze. Așezați substanța pe suprafața de tratat până când acoperă complet cerneala. Apoi, utilizați o cârpă de nubuc și un detergent de piele pentru a elimina orice cerneală rămasă.
 • 4
  Se usucă nubucul cu un uscător și se spală. Periați nubucul în timp ce îl uscați. În acest fel, veți împiedica depistarea oricăror urme de pete. Periajul bine a fibrelor de nubuc va elimina orice reziduuri și va menține suprafața curată.
 • Metoda 3
  Sand pe cele mai dure pete

  1
  Utilizați o piele de cauciuc sau un șmirghel pentru a freca suprafața nubucului. Deoarece nubucul este fabricat prin șlefuirea viei, acesta poate fi șlefuit fără probleme pentru a-l curăța. Pentru a îndepărta cele mai dure pete, frecați viguros cu șmirghel sau cu nubuc de cauciuc până când dispar. Dacă trebuie doar să curățați o anumită pete, spargeți numai suprafața afectată.
  • Asigurați-vă că cauciucul este curat înainte de al freca de nubuc.
 • 2
  Dacă nubucul este foarte murdar, șlepiți toată suprafața acestuia. Dacă petele s-au stabilit sau materialul este murdar peste tot, ar trebui să șlefuiți întreaga suprafață a nubucului. Răspândiți o gumă sau un șmirghel pe toată suprafața până când petele dispar. Nubucul va fi practic la fel de bun ca noul.
 • 3
  Utilizați o perie de nubuc pentru a îndepărta resturile. Atunci când se șlefuiește nubucul, se va forma praful compus din piele și murdăria acumulată pe suprafața sa. Periați nubucul pentru al menține curat și fără resturi.
 • sfaturi

  • Luați în considerare cumpărarea unei perii cu perii metalice în centru și perii de nylon în jurul acestuia. Utilizați perii de nailon pentru a peria cu atenție nubucul delicat și perii de metal pentru a curăța cu atenție cel mai dificil nubuc găsit, de exemplu, în cizme de drumeții.

  avertismente

  • Aveți grijă atunci când periați fibrele de nubucă. Dacă periați o parte cu prea multă forță sau prea mult timp, puteți strica finisajul catifelat al nubucului.
  • Nu încercați niciodată să curățați nubucul cu apă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa curatati cizmele TimberlandCum sa curatati cizmele Timberland
  Cum să curețe piele de căprioarăCum să curețe piele de căprioară
  Cum să cureți pantofii din piele albăCum să cureți pantofii din piele albă
  Cum de a curăța o pungă de autocareCum de a curăța o pungă de autocare
  Cum să cureți o pungă de piele albăCum să cureți o pungă de piele albă
  Cum sa curatati pantofii BirkenstockCum sa curatati pantofii Birkenstock
  Cum sa curatati pantofii SperryCum sa curatati pantofii Sperry
  Cum să cureți pantofii din pieleCum să cureți pantofii din piele
  Cum sa curatati pantofii de piele folosind WindexCum sa curatati pantofii de piele folosind Windex
  Cum să curăți falsulCum să curăți falsul
  » » Cum sa curatati nubucul

  © 2011—2020 ertare.com