Cum se curata urechile cu peroxid

Toți oamenii produc ceară naturală, dar excesul acestei substanțe poate interfera cu capacitatea de auz, devine oarecum inconfortabil și crește riscul de infecții ale urechii. Mulți oameni folosesc tampoane de bumbac pentru a se curăța, dar, prin aceasta, pot împinge ceara de urechi și o pot plasa mai adânc în ureche (ceea ce ar putea provoca daune). Cel mai bine este utilizarea peroxidului de hidrogen în acest scop. Dacă luați măsurile de precauție adecvate, curățarea urechilor cu acest produs poate fi o experiență sigură și eficientă.

pași

Metoda 1
Pregătiți-vă

Imaginea intitulată
1
Consultați medicul înainte de a încerca să vă curățați urechile acasă. Oamenii sunt proiectați să producă cerumen. Această substanță are rolul important de a ne proteja urechile de bacterii și ciuperci. Este rară producerea de ceară prea mare și apoi trebuie să o îndepărtați. Cu toate acestea, dacă aveți o pierdere de auz, durere, senzație de plinătate sau presiune în ureche, trebuie să vă consultați cu medicul pentru a vă asigura că problema se datorează unui exces de cerumen și nu altceva.
 • Un profesionist din domeniul sănătății îndeplinește îndepărtarea cerumenului în siguranță.
 • Utilizarea peroxidului poate cauza deteriorarea urechii dacă problema nu se datorează unui exces de cerumen.
 • Dacă medicul aprobă, puteți continua să utilizați peroxidul la domiciliu. Ar trebui să cereți sfaturi despre cum să alegeți și să utilizați produse pentru curățarea urechilor la domiciliu.
 • Imaginea intitulată
  2
  Luați în considerare posibilitatea achiziționării unui kit de îndepărtare a cerumenului. Adesea, farmaciile oferă truse gata făcute, ușor de utilizat acasă. Adesea, aceste seturi conțin dedurizatoare de ceruire (de exemplu, marca Debrox sau Murine) care sunt produse care conțin o formă moale de peroxid. În plus, aceste kituri pot include un bec de aspirație sau alte instrumente de care aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată
  3
  Colectați-vă materialele. De asemenea, puteți utiliza produse pe care le aveți deja acasă. Procesul de curățare ar trebui să dureze între 30 și 45 de minute. Trebuie să aduni și să pregătiți următoarele materiale înainte de a începe să vă curățați urechile:
 • ulei pentru a înmuia meciul (de exemplu, ulei mineral, ulei pentru bebeluși, ulei de măsline sau glicerină)
 • peroxid de hidrogen sau o soluție de peroxid de carbamidă (disponibilă la majoritatea farmaciilor)
 • Trebuie să diluați peroxidul. Asigurați-vă că obțineți peroxid cu o rezistență de 3% sau un procent mai mic.
 • 2 containere medii
 • 1 picurător
 • 1 pere de aspirație
 • 1 prosop curat
 • Imaginea intitulată
  4
  Ulei de căldură și peroxid. S-ar putea să nu fiți convins să puneți lichide în ureche, așa că ar trebui să încălziți uleiul și peroxidul înainte de a le folosi. Umpleți cele 2 recipiente cu apă fierbinte. Îndepărtați recipientul de peroxid într-unul și sticla de ulei în cealaltă. Lăsați-i să se lase câteva minute să se încălzească. De asemenea, puteți plasa uleiul și peroxidul în două recipiente mai mici și adăugați apă fierbinte.
 • Verificați temperatura uleiului și a peroxidului pe mâna înainte de a o plasa în ureche. Acest lucru ar trebui să fie cald, nu fierbinte.
 • Metoda 2
  Realizați procedura

  Imaginea intitulată
  1
  Scădeți Înclinați-vă capul în lateral astfel încât urechea pe care o să curățați să fie îndreptată spre tavan. Pentru a preveni căderea picăturilor de apă pe haine, trebuie să așezați prosopul curat sub cap (sau pe umăr sub urechea pe care o veți curăța). Puteți face ceea ce este mai confortabil pentru dvs.
 • Imaginea intitulată
  2
  Înmoaie ceara folosind uleiul. Puneți puțin ulei cald în interiorul picăturii și aruncați aproximativ două picături în ureche. Cu capul înclinat, ar trebui să lăsați uleiul să stea în ureche timp de aproximativ 3 minute.
 • Evitați introducerea picăturii prea mult în canalul urechii. Introduceți ușor vârful și lăsați uleiul să cadă sau să alunece spre timpan.
 • Imaginea intitulată
  3
  Se adaugă peroxidul cald. Puneți mai multe picături de peroxid în dropper și lăsați-le să cadă ușor în aceeași ureche. Apoi, lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute.
 • Este posibil să observați o bubblare sau furnicături sau să vă simțiți mâncărime în timp ce acționează peroxidul. De asemenea, puteți simți o criză.
 • Imaginea intitulată
  4
  Clătiți urechea clătită folosind apă caldă. De îndată ce bubblingul se oprește și timpul se scurge, beți puțină apă caldă cu becul de aspirație. Înclinați urechea pe care o curățați peste chiuvetă. Țineți becul de aspirație la un unghi de 45 ° față de ureche și goliți ușor apă caldă în canalul urechii. Trebuie să trageți urechea în sus și înapoi cu cealaltă mână pentru a îndrepta canalul urechii și pentru a permite ca apa să intre mai bine în ureche.
 • Imaginea intitulată


  5
  Goliți complet urechea. Lăsați apă, peroxid și ulei să se scurgă de la ureche în chiuvetă sau pe prosop. Probabil că veți detecta cerumen în lichidul care iese. Ar trebui să vă trageți urechea în sus și înapoi pentru a permite un drenaj mai bun. Apoi, eliberați-l și așteptați ca tot conținutul să se scurgă complet.
 • Imaginea intitulată
  6
  Uscați ușor urechea. Trebuie să faceți acest lucru folosind prosopul. În plus, puteți utiliza un uscător de păr la setarea scăzută sau rece pentru a usca canalul urechii.
 • Imaginea intitulată
  7
  Ștergeți cealaltă ureche. Repetați procesul anterior cu cealaltă ureche. Trebuie să reîncălziți peroxidul și uleiul dacă s-au răcit.
 • Imaginea intitulată
  8
  Faceți această procedură de câte ori aveți nevoie. Este posibil să fie nevoie să efectuați această procedură de mai multe ori pentru a înmuia suficient ceara de urechi pentru a elimina majoritatea sau toate din ea. Puteți încerca repetarea procedurii pentru mai multe zile. Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră dacă simptomele nu se îmbunătățesc după câteva încercări.
 • Odată ce urechile sunt curate, puteți efectua acest proces de curățare o dată pe lună.
 • Dacă aveți adesea dificultăți cu excesul de ceară de urechi (și nu aveți altă problemă la ureche), puteți utiliza ulei o dată pe săptămână pentru a înmuia ceara de urechi. Ar trebui să utilizați două până la trei picături în fiecare ureche și să le clătiți cu apă caldă. Este posibil ca peroxidul să vă usuce prea mult pielea pentru utilizare săptămânală.
 • Imaginea intitulată
  9
  Utilizați peroxid o dată pe săptămână, dacă aveți "urechea înotătorului". Această problemă (care este cunoscută sub numele de "otita interna") este o infecție a urechii externe (în afara timpanului) pe care mulți o primesc când înotați. Dacă aveți greață frecventă și medicul v-a diagnosticat deja în trecut, trebuie să vă curățați ocazional urechile cu peroxid pentru a preveni inflamația.
 • Înainte de înot, puteți pune două până la trei picături de ulei în fiecare ureche ca măsură de protecție.
 • Metoda 3
  Utilizați peroxidul în siguranță

  Imaginea intitulată
  1
  Adăugați ulei mineral sau ulei pentru bebeluși la peroxid dacă aveți piele sensibilă. Este posibil ca peroxidul de hidrogen să fie prea greu dacă aveți piele sensibilă. Acest produs vă poate usca excesiv pielea, ceea ce este iritant dacă sunteți predispus la erupții sau reacții cutanate. Dacă peroxidul usucă canalele urechii, ar trebui să încercați să adăugați câteva picături de ulei mineral sau ulei de bebeluși la peroxid. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți utiliza o metodă alternativă pentru curățarea urechilor.
  • Puteți încerca, în schimb, apă caldă singur sau cu o soluție salină. Poți preparați o soluție salină dizolvând ½ linguriță de sare într-o ceașcă de apă fiartă.
 • Imaginea intitulată
  2
  Consultați-vă medicul dacă aveți semne de infecție a urechii. Dacă aveți o infecție, nu încercați să vă curățați urechile cu peroxid. Trebuie să mergeți la medic pentru a diagnostica și a vă oferi un tratament adecvat. Este posibil să fie nevoie să administrați antibiotice, în funcție de cauza infecției.
 • Dacă aveți durere (mai ales atunci când vă culcați), scăderea auzului și scurgerea fluidă, probabil că aveți o infecție a urechii. În plus față de aceste simptome, puteți simți, de asemenea, senzația de plinătate, presiune sau febră.
 • Trebuie să detectați semnele unei posibile infecții la urechi la copii (de exemplu, atunci când ei plâng și își trag urechile sau întâmpină dificultăți de somn, ascultă și răspund la sunete, au febră de 38 ° C sau mai mare, arata pierderea echilibrului, nu mai mananca sau se plange de dureri de cap).
 • Imaginea intitulată
  3
  Țineți urechea curată și uscată dacă aveți un timpan perforat. Dacă timpanul este perforat sau rupt, nu ar trebui să puneți lichid în ureche. Dacă aveți această problemă, este posibil să observați o creștere a durerii sau a presiunii în interiorul urechii (urmată de eliberarea rapidă), drenajul fluidului și pierderea auzului. Ar trebui să-l vezi imediat pe medic. De obicei, timpanele perforate se vindecă singure, dar este posibil ca acestea să fie reparate chirurgical. Între timp, ar trebui să țineți urechea curată și uscată.
 • Nu trebuie să utilizați peroxid dacă aveți tuburi de tip tympanostomy în urechi. Unii oameni implinesc mici tuburi goale în timpan prin intervenție chirurgicală la o vârstă fragedă când au infecții frecvente ale urechii. Dacă ați avut vreodată o intervenție chirurgicală la nivelul urechii, nu trebuie să utilizați peroxid
 • sfaturi

  • Ar trebui să vă curățați urechile după ce ați luat un duș fierbinte, deoarece ceara va fi puțin mai moale.
  • Nu utilizați în același timp peroxizi sau picături de urechi antibiotice. Peroxidul interferează cu antibioticele, deci trebuie să păstrați un interval de separare între cele două substanțe timp de cel puțin 30 de minute.

  avertismente

  • Dacă utilizarea peroxidului în casă nu vă limpezează urechile într-o manieră reușită, trebuie să consultați medicul. S-ar putea să fiți nevoit să vă adresați unui otolaringolog.
  • Nu așezați niciodată obiecte în urechi (acestea includ tampoane). Nu încercați să extrageți ceara cu ajutorul unei cleme de hârtie sau a unui creion. Este posibil să împingeți cerumenul mai departe și să deteriorezi grav timpanul.
  • Nu folosiți lumânări pentru ureche. Nu sa dovedit că acestea funcționează și pot cauza răniri.
  • Dacă, atunci când utilizați peroxid, simptomele se înrăutățesc sau cauzează durere, trebuie să vă opriți imediat de utilizare și să vă adresați medicului dumneavoastră.
  • Dacă se scurge ceva din ureche sau dacă prezentați o durere severă, ar trebui să mergeți la un profesionist de sănătate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a curăța o piercing ureche infectateCum de a curăța o piercing ureche infectate
  Cum se administrează un medicament pentru ureche unui câineCum se administrează un medicament pentru ureche unui câine
  Cum să ușurați mâncărimea urechilor unui câineCum să ușurați mâncărimea urechilor unui câine
  Cum sa elimini acarienii in urechile pisicilorCum sa elimini acarienii in urechile pisicilor
  Cum să cureți urechile câineluiCum să cureți urechile câinelui
  Cum să cureți urechile pisicilorCum să cureți urechile pisicilor
  Cum să vă curățați urechile de iepureCum să vă curățați urechile de iepure
  Cum să ușurați congestia în urecheCum să ușurați congestia în ureche
  Cum să scapi de cosuri în urecheCum să scapi de cosuri în ureche
  Cum să dezinfectați dopurile pentru urechiCum să dezinfectați dopurile pentru urechi
  » » Cum se curata urechile cu peroxid

  © 2011—2020 ertare.com