Cum să curățați șireturile de pantofi

Șitețele sunt fabricate din piele, cânepă sau bumbac pentru o lungă perioadă de timp, de obicei din materiale cu care sunt fabricate corzi. Cu toate acestea, progresele în producția de fibre sintetice, cum ar fi nailon, poliester și elastice, au fost integrate în diferitele varietăți posibile. Acum, că există mai multe moduri de a vă personaliza pantofii, veți dori să le păstrați curate și atractive.

pași

Metoda 1
Spălați șireturile albe

Imaginea intitulată Curățați șuruburile dvs. Pasul 1
1
Scoateți șireturile de la pantofi. Este mult mai simplu și mai eficient să vă curățați șireturile atunci când le scoateți de pe încălțăminte.
 • 2
  Periați orice praf sau murdărie din șireturi cu o perie sau cu mâinile. Mizeria de suprafață și noroiul trebuie curățate cu ușurință cu puțină periere.
 • 3
  Faceți o soluție de 3 linguri de înălbitor cu 3,8 litri (1 galon) de apă într-un bol sau castron. De asemenea, puteți adăuga un pic de săpun sau detergent pentru a îmbunătăți spălarea.
 • 4
  Așezați șireturile într-o pungă cu ochiuri mici și le înmuiați în soluție de curățare timp de câteva minute. Utilizați o lingură sau o spatulă pentru a scutura șireturile din apă. Utilizați un vas de spălat vase pentru a menține cablurile sub apă și împiedicați-le să plutească.
 • Este important să purtați mănuși și să nu atingeți apa cu înălbitor, deoarece poate provoca iritarea pielii.
 • Imaginea intitulată Curățați șireturile dvs. Pasul 5
  5
  Spălați cablurile în mașina de spălat. Așezați șnururile care sunt încă în interiorul sacului de plasă în mașina dvs. de spălat și spălați-le cu detergent și cu o jumătate de cești de albire cu apă fierbinte.
 • Imaginea cu titlul Curățarea șuruburilor dvs. Pasul 6
  6
  Așezați șireturile pe chiuvetă sau prosop pentru a vă usca cu aer. Pentru a evita deteriorarea strungului și strangerea șireturilor, nu le puneți în uscător. Este posibil ca fibrele elastice sau țesăturile care fac cablul să rămână legat mai mult timp, sunt ruinate. Va dura câteva ore pentru ca dantele să se usuce complet.
 • 7
  Puneți dantele pe pantofii dvs. Dacă ștergătoarele sunt deteriorate în timpul procesului de spălare, puteți folosi o bucată de bandă pentru a înfășura capetele șireturilor dvs. și, astfel, să le treceți ușor prin găurile pantofului.
 • Metoda 2
  Curățați cablurile colorate

  1
  Scoateți șireturile de la pantofi. Este mult mai simplu și eficient să vă curățați șireturile atunci când le scoateți de pe încălțăminte.
 • 2
  Periați orice urmă de praf sau murdărie din șireturi cu o perie, de asemenea, puteți folosi mâinile. Mizeria de suprafață și noroiul trebuie curățate cu ușurință cu puțină periere.
 • 3
  Umpleți un castron sau castron cu apă fierbinte și adăugați puțin săpun sau detergent de spălare. Veți folosi apa pentru a satura cordoanele. Săpunul ajută la curățarea ușoară a particulelor de murdărie din țesătura șireturilor.


 • 4
  Permiteți-vă șorțurile să se înmoaie în apă săpată pentru câteva minute. Lăsați materialele să se înmoaie complet. Șireturile dvs. vor avea tendința de a se înfunda și orice suprafață murdară va ieși. Îndepărtați-le puțin dacă doriți să încurajați detașarea.
 • 5
  Utilizați o perie mică sau o periuță de dinți pentru a vă spăla corzile. Rețineți că acest lucru poate afecta sau rupe agletul dacă îl faceți foarte greu.
 • 6
  Umpleți vasul sau castronul cu apă proaspătă pentru a clăti funiile. Dacă gripa persistă, repetați de la pasul 2 până la 6 până când acestea sunt complet curățate.
 • Imaginea intitulată Curățarea șuruburilor dvs. Pasul 14
  7
  Așezați șireturile pe chiuvetă sau prosop pentru a vă usca cu aer. Pentru a evita deteriorarea șireturilor și strângerea șuruburilor, nu le puneți în uscător. Aceasta va distruge fibrele elastice sau materialul care face ca firul să rămână legat mai mult timp. Este posibil să dureze câteva ore până când cablurile dvs. se usucă complet.
 • 8
  Puneți dantele pe pantofii dvs. În cazul în care cercei a fost distrus prin spălare, puteți utiliza o bucată de bandă pentru a înfășura capetele șireturilor și astfel trece ușor prin găurile pantofului.
 • Metoda 3
  Curățați șireturile din piele

  1
  Îndepărtați orice resturi sau resturi din cablurile dvs. cu o periuță de dinți sau o perie mică. Scoaterea resturilor în acest pas vă poate economisi efort și evitați deteriorarea materialului. Aceste cordoane nu sunt la fel de absorbante ca sinteticele și nu este necesar să le tratezi ca și cum ar fi absorbit murdăria la care au fost expuse.
 • 2
  Utilizați săpun din piele și apă caldă pentru curățarea șireturilor. Îndepărtați-le ușor și aplicați ușor săpunul în cablul de alimentare. Nu înmuiați pielea din soluție cu săpun, deoarece vă puteți distruge tonul sau puteți decolora. Uscați-le cu o cârpă umedă.
 • Imaginea intitulată Curățarea șuruburilor dvs. Pasul 18
  3
  Plasați șireturile pe o prelată sau un ziar vechi care să se usuce. Lăsați-le să se usuce în aer liber și evitați expunerea la soare, deoarece acestea pot să decoloreze. Acestea trebuie să fie complet uscate înainte de a avansa la pasul următor.
 • 4
  Aplicați un ulei natural, cum ar fi măsline sau nucă de cocos, pentru a restabili strălucirea pieii. Aplicați-o cu o cârpă curată. Asigurați-vă că o faceți pe panza și purtați mănuși, deoarece uleiurile din piele pot pata pe suprafețe. Lăsați uleiul să se înmoaie. Acest tratament va atenua și îmbunătăți aspectul șireturilor din piele.
 • Imaginea intitulată Curățați șireturile dvs. Pasul 20
  5
  Lăsați-le să se usuce timp de câteva ore. După ora, curățați orice ulei în exces. Așteptați până când cordoanele sunt complet uscate înainte de a le reatași la pantofi, altfel veți pata sau rupe cablul. Uleiul de nurcă seamănă cu sebumul uman, se simte lubrifiat în majoritatea țesăturilor dacă nu este permis să se absoarbă complet.
 • sfaturi

  • Luați în considerare înlocuirea șireturilor și curățarea încălțămintei în conformitate cu instrucțiunile producătorului de îngrijire. Pantofii de pantofi sunt de obicei ieftini, în timp ce efortul de a restabili șireturile murdare poate fi în zadar.

  avertismente

  • Aveți grijă când utilizați înălbitor, deoarece decolorează hainele sau provoacă arsuri pe pielea expusă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă legați cizmeleCum să vă legați cizmele
  Cum sa albiti pantofii de culoarea panzeiCum sa albiti pantofii de culoarea panzei
  Cum sa dezinfectati pantofii folositiCum sa dezinfectati pantofii folositi
  Cum să cureți adidașiiCum să cureți adidașii
  Cum să cureți pantofii din piele albăCum să cureți pantofii din piele albă
  Cum să-ți cureți pantofii ConverseCum să-ți cureți pantofii Converse
  Cum să cureți o pereche de tenisCum să cureți o pereche de tenis
  Cum să cureți un alb ConverseCum să cureți un alb Converse
  Cum sa curatati si sa fixati pantofii TOMSCum sa curatati si sa fixati pantofii TOMS
  Cum sa curatati adidaii noroiosiCum sa curatati adidaii noroiosi
  » » Cum să curățați șireturile de pantofi

  © 2011—2020 ertare.com