Cum să curățați lentilele polarizate

Lentilele polarizate ajută la reducerea reflexiilor și la îmbunătățirea acuității vizuale, mai ales când există o mulțime de lumină. Cu toate acestea, aceste lentile au fost tratate special pentru a obține acest efect și necesită o atenție specială pentru a-și păstra eficacitatea și aspectul. Nu toate lentilele polarizate sunt aceleași și trebuie să respectați întotdeauna instrucțiunile producătorului. Dincolo de cele de mai sus, unele orientări generale vă pot ajuta să vă păstrați lentilele curate și în stare bună.

pași

Partea 1
Curățați lentilele

Imaginea cu titlul Ochelari polarizați curățați Pasul 1
1
Urmați recomandările producătorului. Nu există un tip universal de lentile polarizate, nici nu există o modalitate universală de a le menține curat. Producătorii diferiți folosesc diferite tehnici și materiale pentru a realiza polarizarea, așadar trebuie să urmați instrucțiunile specifice pentru îngrijirea lentilelor.
 • Verificați site-ul web al mărcii dvs. sau mergeți la un magazin dacă aveți nevoie de sfaturi specifice despre lentilele dvs.
 • Cu toate acestea, dincolo de marcă, este sigur să presupuiți că puteți aplica următorii pași.
 • Imaginea intitulată Ochelari polarizați curățați Pasul 2
  2
  Investiți într-o cârpă din microfibră. Cine nu a curățat un spot pe lentilele lor cu o secțiune de tricou, manșon sau hârtie de țesut? Astfel de materiale pot fi prea tari și impregnate cu particule de praf sau resturi care ar putea zgâria capacul lentilelor polarizate.
 • Multe lentile polarizate includ o cârpă mică din microfibră pentru a le curăța. În caz contrar, aceste cârpe sunt ușor de găsit în magazinele cu lentile sau în departamentul de optică din magazinele mai mari.
 • De asemenea, puteți folosi o cârpă moale și curată pentru bumbac, dar producătorii nu o recomandă prea mult.
 • Indiferent de tipul de pânză pe care o utilizați, asigurați-vă că este curată. Stofele din microfibră pot fi spălate, dar nu se utilizează dedurizatori de țesături, deoarece acestea pot absorbi substanțele chimice și uleiurile nedorite.
 • Imaginea cu titlul Ochelari polarizați curățați Pasul 3
  3
  Utilizați mai întâi apă. Apa curată caldă este cea mai simplă, mai ieftină, cea mai sigură și, adesea, eficientă metodă de a curăța petele, praful, uleiul etc. de lentilele polarizate.
 • Înainte de a face o curățare, îndepărtați praful și resturile de pe suprafață prin suflare pe lentilele dvs. și, dacă este necesar, plasați-le sub curentul de apă caldă.
 • În cazul în care lentilele au reziduuri de apă sărată, apă de mare sau orice alt tip de material abraziv pe acestea, asigurați-vă că le clătiți cu grijă cu apă înainte de a le freca cu orice metodă.
 • După clătire, frecați lentilele cu o cârpă din microfibră în timp ce acestea sunt încă ude sau în timp ce acestea sunt încă sub apă curgătoare. Aplicați numai presiunea necesară pentru a îndepărta praful și petele.
 • Vechea metodă de expirare a respirației pe lentile și apoi de curățare ușoară este acceptabilă pentru curățarea rapidă și minoră. Totuși, asigurați-vă că lentilele sunt complet oprite.
 • Imaginea intitulată Ochelari polarizați curățați Pasul 4
  4
  Utilizați aparate de curățat lentilele numai în funcție de recomandări și dacă este necesar. Lentilele polarizate sunt adesea scumpe, astfel încât este posibil să fiți tentați să economisiți prețul unui produs de curățare a lentilelor. La urma urmei, nu ați putea folosi detergent pentru spălarea vaselor sau curatator de sticlă? Răspunsul este nu, mai ales atunci când vine vorba de lentile polarizate.
 • Săpunurile comerciale, detergenții de uz casnic și în special detergenții de sticlă vor dizolva încet, dar sigur stratul de lentile. Acest lucru le va lăsa opace și mai puțin eficace în reducerea reflexiilor.
 • Producătorii mai multor branduri populare de lentile polarizate au recomandări specifice pentru utilizarea aparatelor de curățare a lentilelor. Acestea includ:
 • Cumpărați propriul brand de curățitor sau alegeți unul cu un pH cuprins între 5,5 și 8.
 • Cumpărați un produs de curățare comercial (altul decât marca producătorului) sau utilizați altul care conține mai puțin de cinci procente alcool.
 • Evitați folosirea completă a unui produs de curățare și utilizați în schimb apă caldă.


 • Partea 2
  Extindeți curățenia și funcționalitatea lentilelor

  Imaginea cu titlul Curățați ochelarii polarizați Pasul 5
  1
  Înțelegeți elementele de bază ale polarizării. Fără a intra în prea multe detalii, polarizarea constă în filtrarea și eliminarea reflexiilor orizontale, adică a luminii care se reflectă în apă, zăpadă, corpurile mașinilor și așa mai departe.
  • Reducerea substanțială a reflexiilor pe care le pot realiza explică de ce lentilele polarizate sunt preferate de schiori, pescarii și șoferii profesioniști.
  • Efectul este obținut prin aplicarea unui strat subțire pe fiecare suprafață a lentilei. Dar consideră că, dacă nu i se acordă îngrijirea corespunzătoare, acest strat este susceptibil la zgâriere sau dizolvare.
 • Imaginea cu titlul Curățați ochelarii polarizați Pasul 6
  2
  Protejați-vă lentilele. Deși există lentile cu costuri reduse polarizate pe piață, este foarte probabil că ați investit o sumă bună de bani în a voastră. De aceea, urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului pentru a avea grijă de ele. Rețineți următoarele sfaturi:
 • Când nu le folosiți, păstrați întotdeauna lentilele în carcasa protectoare în care vin. Aceasta este una dintre cele mai simple căi de a evita zgârieturile și acumularea de praf și murdărie.
 • Nu lăsați lentilele expuse la temperaturi extreme, deoarece acestea ar putea deforma stratul polarizat. Evitați, de exemplu, lăsarea lentilelor lângă parbrizul din față, unde ar putea fi prăjite sub soarele aprins.
 • Nu frecați niciodată lentilele polarizate pentru a le usca, chiar și cu o cârpă din microfibră curată. Frecarea cauzată chiar de cele mai mici particule de praf sau murdărie poate provoca daune dacă acestea nu sunt lubrifiate cu apă sau cu un detergent aprobat.
 • Imaginea cu titlul Ochelari polarizați curățați Pasul 7
  3
  Ia curățenie și reparații profesionale. Ați putea primi un kit de reparații și curățare cu lentilele dvs. polarizate. Utilizați-l așa cum este recomandat pentru curățarea regulată și reparațiile minore. Cu toate acestea, ar putea fi foarte convenabil să mergeți la magazinul cu amănuntul sau la un alt optician care oferă servicii de curățare, inspecție și reparații.
 • Obiectivele polarizate de înaltă calitate pot avea un preț foarte ridicat și probabil merită să investești niște bani pentru a le oferi un serviciu profesional. Du-te atunci când ceva nu reușește în mod evident sau lentilele sunt prea acoperite cu uleiuri, reziduuri etc., astfel încât să le curățați. De asemenea, luați în considerare posibilitatea de a le examina o dată sau de două ori pe an.
 • Imaginea intitulată Fină finală a ochelarilor polarizați
  4
  Efectuat.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci propriile ochelari 3DCum sa faci propriile ochelari 3D
  Cum să vă curățați ochiiCum să vă curățați ochii
  Cum se aplică machiajul ochilor cu lentile de contactCum se aplică machiajul ochilor cu lentile de contact
  Cum sa alegi ochelari de soareCum sa alegi ochelari de soare
  Cum sa alegi lentilele de contact cu culoare (pentru fetele cu piele intunecata)Cum sa alegi lentilele de contact cu culoare (pentru fetele cu piele intunecata)
  Cum se curăță lentile opaceCum se curăță lentile opace
  Cum se curata lentilele (ochelarii)Cum se curata lentilele (ochelarii)
  Cum sa curatati ochelari de soareCum sa curatati ochelari de soare
  Cum să arăți bine cu lentileleCum să arăți bine cu lentilele
  Cum să arăți mai puțin nerdy cu ochelariCum să arăți mai puțin nerdy cu ochelari
  » » Cum să curățați lentilele polarizate

  © 2011—2020 ertare.com