Cum sa curata bijuteriile de argint

Argintul este un metal versatil, cu un luciu foarte moale, cu care se fabrică bijuterii prețioase. Din păcate, argintul este, de asemenea, foarte fragil în comparație cu multe alte metale care sunt utilizate în mod normal, astfel încât să poată pătrunde, pata sau zgâria rapid. Ar putea fi, de asemenea, un pic intimidant să fii încurajat să curățești bijuteriile de argint datorită delicateții sale. Cu toate acestea, nu va trebui să fii un profesionist sau să folosiți instrumente scumpe pentru a vă curăța singur. Mergeți la pasul 1 pentru a afla cum să vă curățați bijuteriile făcute cu acest metal.

pași

Metoda 1
Faceți o baie de sare

1
Turnați două cupe de apă fierbinte într-un castron. Veți avea nevoie doar de a acoperi bijuteriile pe care le veți curăța. Această metodă este o soluție de curățare ușoară, care va elimina murdăria fără a fi abrazivă. Dacă argintul este ușor opac, baia de sare o va îndepărta.
 • Dacă aveți de gând să curățați multe bijuterii deodată, puteți utiliza mai multă apă, dar pentru o singură bijuterie, va trebui să utilizați mai puțin.
 • Dacă bijuteria are pietre, asigurați-vă că nu sunt afectate de imersarea acestora în soluția de apă sărată. Această soluție va fi moale pentru majoritatea pietrelor, dar dacă doriți să curățați bijuteriile foarte fine cu pietre scumpe, vă recomandăm să le luați la un profesionist, doar pentru că este cazul.
 • 2
  Adăugați sare și folie de aluminiu. Adăugați o lingură de sare în apă fierbinte până când se dizolvă complet. Luați o foaie de folie de aluminiu și trageți câteva benzi, apoi puneți-le în castron. Combinația dintre sare și aluminiu va crea o reacție de zăpadă pe suprafața argintului, va fi îndepărtată și, în final, va avea o suprafață lucioasă.
 • Păcatul apare atunci când suprafața argintului este combinată cu sulf și devine sulfură de argint, care este negru. Atunci când sulfura de argint reacționează cu aluminiu în soluția salină, reacția chimică dintre aceste substanțe transformă culoarea neagră a sulfului în argint. Reacția va fi mai rapidă dacă soluția este călduță.
 • Dacă nu aveți sare de masă la îndemână, puteți să o înlocuiți cu bicarbonat de sodiu. Are proprietățile potrivite pentru a facilita aceleași reacții chimice.
 • 3
  Îndepărtați bijuteriile din soluție. Lăsați-o să stea 5 minute. Se amestecă puțin pentru a vedea dacă disprețul a dispărut. Când vedeți din nou că argintul și-a recuperat strălucirea, scoateți-l din soluție.
 • Dacă aveți de gând să curățați argintul, care este extrem de perturbat, este posibil să trebuiască să repetați procesul de două sau de mai multe ori. Asigurați-vă că soluția este foarte fierbinte, deoarece reacția va fi mult mai lentă dacă apa este rece.
 • 4
  Clătiți bijuteria. Clătiți-l cu apă rece de la robinet pentru a scoate sarea și apoi o uscați ușor cu o cârpă moale sau un prosop din microfibră. Bijuteria ar trebui să arate nouă. Dacă încă mai aveți semne de rău, repetați procesul până când acesta pare curat.
 • Metoda 2
  Curata bijuteriile de argint la adancime

  1
  Cumpărați un polish special pentru argint. Uneori este posibil să nu fie suficient să folosiți o baie de sare și aluminiu pentru a elimina murdărirea din argint. Formulările de înălbire special create pentru bijuteriile de argint vor fi cea mai sigură opțiune pentru a le straluci, mai ales dacă aveți o bijuterie veche sau cu gravuri complexe.
  • Chiar și lustrurile speciale ar putea elimina un strat de argint, deci dacă doriți să curățați o piesă delicată, duceți-o la un profesionist.
  • În loc să cumperi un polonez de argint la farmacie, l-ai putea cumpăra la un magazin de bijuterii sau un magazin care are un departament de bijuterii de înaltă calitate.
 • 2
  Rotiți bijuteria cu puțin agent de clătire. Umpleți o cârpă moale pentru a lustrui argintul sau buretele care vine cu produsul și turnați puțin din el. Tăiați polish pe bijuteria de argint ușor. Utilizați numai mișcări drepte, din spate în față. Evitați frecarea în cercuri, deoarece puteți zgâria suprafața bijuteriei. Doar lăsați produsul să-și facă treaba.
 • 3
  Clătiți și uscați bijuteria de argint. Clătiți-l cu apă rece din robinet. Asigurați-vă că eliminați toate urmele produsului astfel încât acesta să nu continue să acționeze pe suprafața bijuteriei. Uscați-l complet cu o cârpă moale.
 • 4
  Puteți utiliza, de asemenea, produse comune de casă dacă aveți mai puține bijuterii speciale și valoroase. Ele sunt, de obicei, eficiente în îndepărtarea greșelilor dificile, dar ar putea deteriora bijuteriile, deoarece ar putea lăsa urme sau zgârieturi. Încercați-le dacă doriți, dar deja știți riscurile.
 • Încercați pasta de dinți. Alegeți o pastă de dinți albă care nu are ingrediente speciale de înălbire. Luați o cârpă moale, umedă sau un burete umed, apoi turnați o parte din pasta de dinți. Treceți-l peste bijuteria de argint făcând mișcări drepte înainte și înapoi. Fii foarte delicat și dacă observați că la un moment dat dungile, opriți și îndepărtați pasta de dinți cu apă. Pe măsură ce cârpa sau buretele devine mai întunecată de la pătate, aplicați mai multă pastă de dinți într-o zonă curată a cârpei sau buretei umede și continuați să lustruiți ușor. Clătiți bine cu apă caldă și uscați cu un prosop moale.

 • În timp ce bicarbonatul de sodiu poate elimina murdărirea, nu o utilizați decât dacă știți că ar putea deteriora argintul. Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu și apă caldă, frecați-o cu grijă pe suprafața bijuteriei și clătiți-o în momentul în care pătarea a dispărut.
 • 5
  Încercați băi chimice pentru a curăța argintul. Băile comerciale pentru argint dizolvă petele și nu va trebui să frecați bijuteria însăși, deși ar putea elimina un strat de argint. Din acest motiv, trebuie să le folosiți numai ca ultimă soluție. Spre deosebire de semnificația expresiei "băi chimice", profesioniștii rareori îmbibă argint în aceste tipuri de produse, cel puțin nu pentru mult timp. În general, acestea conțin substanțe chimice potențial periculoase și abrazive, deci urmați instrucțiunile cu atenție și consultați un specialist dacă aveți întrebări.
 • Metoda 3
  Aveți grijă de bijuteriile dvs.

  1
  Curățați bijuteria frecvent. Curățați-l frecvent și curățați-o de îndată ce o opriți. Bijuterii de argint care este folosit foarte mult aproape niciodată nu au probleme de rătăcire. Atunci când încă nu vedeți nici un semn de pătare sau când se formează abia, va trebui să spălați bijuteria numai în apă caldă (nu fierbinte) cu un detergent slab, fără fosfați.
  • Curățarea imediat va fi foarte importantă, mai ales dacă bijuteria a fost expusă anumitor alimente cu sulf, acizi sau sărate, de exemplu sare de masă, ouă, câteva fructe, ceapă, maioneză și oțet. Aceste produse sunt dăunătoare argintului
  • În orice caz, spălați-l imediat sau cel puțin clătiți-l bine cu apă caldă și nu lăsați-l să se înmoaie în apă din feluri de mâncare care ar putea conține urme de astfel de alimente.
 • 2
  Spălați-l separat. Vă recomandăm spălarea bijuteriilor de argint, astfel încât acestea să nu fie în contact cu alte piese de argint, cum ar fi boluri sau tacâmuri, deoarece chiuvetele și ustensilele metalice le pot zgâria.
 • De asemenea, trebuie să evitați folosirea mănușilor de cauciuc atunci când spălați argintul, deoarece cauciucul îl corodează.
 • În cazul în care oțelul inoxidabil vine în contact cu bijuteria de argint, ar putea deteriora finisajul, astfel încât să nu-l puneți în chiuvetă, mai degrabă utilizați un castron pentru ao spăla.
 • 3
  Uscați-l cu o cârpă de lustruire. Utilizați o cârpă specială de lustruit sau o cârpă moale, fără scame, pentru a freca ușor argintul după spălare. Asigurați-vă că este complet uscat.
 • Argintul este uneori atât de moale încât chiar și un prosop dur îi poate zgâria suprafața, deci asigurați-vă că folosiți o cârpă moale.
 • În timp ce uscați bijuteria, restabiliți ușor strălucirea acesteia cu o cârpă moale din bumbac.
 • 4
  Economisiți bijuteria de argint corect. În plus față de curățarea ei frecvent și imediat atunci când este necesar, cel mai bun mod de a păstra argintul va fi să-l păstrați în mod corespunzător. Asigurați-vă că fiecare piesă este complet uscată înainte de ao depozita. Puteți cumpăra pungi speciale pentru bijuterii de argint care să împiedice rănirea, dar dacă nu le aveți, puteți folosi următoarea tehnică:
 • Înfășurați fiecare piesă de argint cu hârtie fără acid sau cu hârtie anti-șocantă. De asemenea, puteți împacheta bucățile cu flanel.
 • Păstrați argintul într-un compartiment separat de restul bijuteriilor. Nu păstrați niciodată bijuterii de argint oriunde v-ați putea afla în contact cu cauciuc, oțel inoxidabil sau vopsea.
 • video

  avertismente

  • Aceste sfaturi vor elimina răzbunarea bijuteriilor dvs., chiar și cele vechi. Când apa sărată se răcește, aruncați-o în jos. Acest mod de curățare a argintului este o simplă reacție între metalul de aluminiu și sulfura de argint. Sarea de masă acționează ca un electrolit pentru ca reacția să aibă loc.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați bijuterii de aurCum să cumpărați bijuterii de aur
  Cum sa faci un bijuterii mai curatCum sa faci un bijuterii mai curat
  Cum să identificați bijuterii din platină și argintCum să identificați bijuterii din platină și argint
  Cum sa curatati cerceii cu diamanteCum sa curatati cerceii cu diamante
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum să curăț bijuterii de aurCum să curăț bijuterii de aur
  Cum de a curăța bijuterii fantezieCum de a curăța bijuterii fantezie
  Cum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să străluceascăCum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să strălucească
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum sa curatati bijuteriile de chihlimbarCum sa curatati bijuteriile de chihlimbar
  » » Cum sa curata bijuteriile de argint

  © 2011—2020 ertare.com