Cum să curăț bijuterii de aur

Spre deosebire de argint, aur

nu-și pierde strălucirea în timp. Totuși, aurul poate acumula praful și impuritățile cu utilizare normală. Citiți acest wikiHow pentru a afla cum să restabiliți strălucirea inelelor prețioase, brățărilor, colierelor și altor bijuterii de aur, veți avea nevoie doar de câteva unelte și ingrediente de casă. Doar urmați pașii de mai jos!

pași

Metoda 1
Curata bijuteriile cu lichide de spalat vase

Image cu titlul Curățare bijuterii de aur Pasul 1
1
Se toarnă câteva picături de detergent lichid de spălat vase într-un castron de apă caldă (nu fierbinte). Se amestecă ușor. În timp ce apa de la robinet va funcționa, pentru cele mai bune rezultate, puteți utiliza apă gazoasă fără apă sodică sau carbonată. Carbonizarea în aceste lichide va ajuta la eliberarea murdăriei și reziduurilor acumulate.
 • Nu utilizați apă fierbinte sau fierbinte, mai ales dacă bijuteriile dvs. au pietre fragile. Unele pietre prețioase, cum ar fi opalul, ar putea sparge dacă sunt supuse unor modificări drastice și rapide ale temperaturii. În același mod, nu utilizați apă înghețată deoarece murdăria se va contracta și se va întări.
 • 2
  Înmuiați bijuteriile de aur în soluție. Lăsați-i să se înmoaie timp de aproximativ 15 minute. În timpul înmuiere, apa caldă cu săpun va pătrunde în crăpături și crăpături, eliberând astfel acumulările de murdărie greu accesibile.
 • 3
  Îndepărtați ușor bijuteriile cu un a periuță de dinți de păr moale. Tăiați fiecare bijuterie separat și acordați o atenție deosebită colțurilor și crăpăturilor unde se poate ascunde murdăria. Utilizați o perie foarte moale, cu atât este mai moale, cu atât mai bine. Părul dur ar putea să scape suprafața bijuteriei. Dacă bijuteriile sunt înmuiate în aur (și nu sunt aur solid), părul dur ar putea chiar să șterge stratul de aur în întregime! Cu toate acestea, în cazul în care există orice fisură care nu este curățată, luați un tampon și frecați ușor de-a lungul cleft
 • În mod ideal, ar trebui utilizate perii special concepute pentru acest scop, dar cele mai multe perii moi și mici (de exemplu, perii de sprâncene) vor funcționa bine.
 • 4
  Clătiți fiecare piesă cu apă curentă caldă. Îndepărtarea cu atenție a acestora va ajuta la îndepărtarea murdăriei permanente care a fost detașată de perie. Nu uitați să vă asigurați că apa nu este fierbinte, mai ales dacă bijuteriile dvs. au pietre fragile. Nu lăsați curgerea apei să curgă foarte puternic, deoarece toarnă multă forță în bijuterie.
 • Dacă vă veți clăti bijuteriile într-o chiuvetă, conectați gaura la scurgere astfel încât să nu vă pierdeți dacă vă lăsați în mod accidental mâinile. O altă opțiune este să le clătiți într-un filtru de paste sau filtru de cafea din metal.
 • 5
  Uscați-le cu o cârpă moale. Apoi, lăsați bijuteriile să se odihnească pe un prosop, astfel încât să se usuce complet înainte de a le pune din nou. Dacă bijuteriile dvs. sunt încă ude și le-ați pus pe ea, ar putea prinde umezeală în piele, ceea ce ar putea irita puțin.
 • Metoda 2
  Curățați bijuteriile cu amoniac

  Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor de aur Pasul 6
  1
  Ar trebui să știți când să curățați cu amoniac. Această substanță este un agent puternic curat, dar chimic ar putea fi oarecum caustic. Evitați utilizarea amoniacului pentru a curăța prea mult bijuteriile, astfel încât să nu se uzeze - amoniacul este excelent pentru curățările adânci ocazionale (nu frecvente).
  • Această substanță ar putea deteriora anumite tipuri de materiale folosite în mod obișnuit în bijuterii. Nu utilizați amoniac pentru a curăța bijuteriile de aur cu platină sau perle.
 • 2
  Adăugați o parte din amoniac pentru șase părți de apă. Se amestecă bine pentru a asigura o amestecare uniformă.
 • 3
  Sortați bijuteriile în amestecul menționat nu mai mult de un minut. Nu lăsați-i să se înmoaie în amoniac prea mult, deoarece această substanță puternică poate fi ușor corozivă.
 • Pentru a elimina rapid toate bijuteriile dintr-o dată, utilizați un filtru de bucătărie, ca și cum ați fi preparat paste făinoase. Aveți două opțiuni: le puteți apuca cu un filtru de mână, altfel puteți turna întregul castron în chiuveta care are un filtru mare.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor de aur Pasul 9
  4
  Clătiți bijuteriile foarte bine cu apă curentă. Acoperiți gaura de scurgere a chiuvetei astfel încât să nu pierdeți niciun fel de bijuterii prețioase care să vă poată aluneca din mâini. O altă opțiune este pur și simplu să folosiți filtrul pe care l-ați folosit pentru a elimina bijuteriile de amoniac.
 • 5
  Usuceți usor bijuteriile cu o cârpă moale de lustruire. Înainte de a le pune pe ei, lăsați-i să se odihnească pe un prosop până când sunt complet uscați.
 • Metoda 3
  Curățați bijuteriile care au pietre blocate

  Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor de aur Pasul 11
  1
  Păstrați în minte ce fel de bijuterii ar trebui să fie păstrate uscate. Cei care au pietre atașate la cadru (la fel ca multe cercei nu trebuie să fie scufundate în apă.) Apa caldă ar putea elibera adezivul, ceea ce ar determina căderea pietrelor, mai ales atunci când a fost supus unei perii intense. utilizați o metodă specială de curățare care evită imersarea totală în apă.
 • 2


  Curățați bijuteriile cu o cârpă umedă cu săpun. Pregătiți o cantitate mică de soluție lichidă de spălat vase ca în Metoda 1. Îndepărtați un prosop delicat și moale în soluție și frecați ușor bijuteriile.
 • 3
  "Clătiți bijuteriile cu o cârpă umezită cu apă curgătoare. Curățați cu grijă bijuteriile cu o cârpă umedă, încercând să absorbiți resturile de săpun rămase.
 • Imagine cu titlul Curățare bijuterii de aur Pasul 14
  4
  Distribuiți sau agățați piesele cu capul în jos după ce le-ați curățat. Lăsați-le să se usuce în acest fel. În timp ce faceți acest lucru, orice umiditate rămasă va scădea, așa că vă veți asigura că nu umezi montura.
 • Metoda 4
  Curățați bijuterii cu pastă de dinți

  Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor de aur Pasul 15
  1
  Utilizați această metodă cu grijă. Puteți zgâria aurul și argintul. De asemenea, substanțele chimice care vă curăță dinții pot lăsa un film pe pietre și aur. Dacă aveți îndoieli, încercați una dintre metodele alternative mai moi.
 • 2
  Se amestecă o cantitate mică de pastă de dinți și apă. Se toarnă aproximativ 1 cm de pastă de dinți într-un castron (sau palma din mâna ta!) Și se amestecă cu o lingura sau două de apă pentru a forma o pastă ușoară. Pasta de dinți, care este un material abraziv moale, servește la îndepărtarea impurităților acumulate în bijuteriile de aur preferate, fără a le șterge.
 • Puteți utiliza această metodă pentru articolele de aur pe care le utilizați frecvent și care necesită curățare rapidă sau când nu aveți acces la alte materiale de curățare (de exemplu, dacă călătoriți).
 • 3
  Îndepărtați-le cu o periuță de dinți (perii moi). Utilizați o periuță de dinți veche cu peri moi și pastă de dinți pentru a freca delicat murdăria. De asemenea, puteți pune o pastă de dinți pe o cârpă pentru a lustrui o bijuterie cu mâna. Dacă vedeți că bijuteriile dvs. au zgârieturi, este probabil din cauza periuței de dinți, nu a pastă de dinți - utilizați o perie cât mai moale posibil.
 • O altă alternativă este pur și simplu să le frecați cu pastă de dinți nediluată. Cu toate acestea, va fi mai dificil să eliminați pasta din mici crăpături ale bijuteriei.
 • 4
  Clătiți-le liber cu apă curată. Așa cum vă spălați după ce vă spălați dinții, ar trebui să clătiți bijuteriile pentru a îndepărta impuritățile sau murdăria!
 • Metoda 5
  Cu apă fiartă

  Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor de aur Pasul 19
  1
  Ar trebui să știți când să le fierbeți. Aurul poate să fiarbă fără probleme. Cu toate acestea, pietre delicate la fierbere (cum ar fi opal, perle, corali și luncă) ar putea să le spargă sau să le deterioreze - mai ales dacă bijuteriile erau reci înainte de fierbere. De asemenea, nu se recomandă fierberea bijuteriilor cu pietre lipite, deoarece ar putea elibera adezivul. Cu toate acestea, dacă doriți să curățați bijuteriile solide realizate în întregime din aur sau care conțin pietre "puternice" (cum ar fi diamantele), fierberea lor va fi o alegere excelentă.
 • Imaginea intitulată Curățare bijuterii de aur Pas 20
  2
  Se fierbe apa. Nu este necesar să fierbeți multă apă, suficientă pentru a umple bijuteria. În timp ce așteptați să fiarbă, puneți-l într-un castron sau în alt container robust, care nu va fi deteriorat de apă clocotită. Vă recomandăm boluri sau tăvi metalice sau pyrex.
 • Distribuiți bijuteriile în tavă sau în castron, astfel încât nimeni să nu intre în contact cu celălalt - apa ar trebui să ajungă la fiecare bijuterie.
 • 3
  Treceți cu grijă apa în bijuterii. Fiți foarte atenți să nu turnați prea repede apa, dar ar putea să vărsați și să aruncați picăturile - apa care fierbe ar putea provoca arsuri grave. Când toate bijuteriile sunt complet scufundate, trebuie să vă opriți.
 • Imaginea intitulată Curățarea bijuteriilor de aur Pasul 22
  4
  Așteptați până când apa se răcește. Când vă puteți pune mâinile în apă fără disconfort, le puteți îndepărta. După acest pas, frecați fiecare bijuterie cu o perie moale, apoi uscați fiecare cu un prosop moale (patting) și lăsați-o să se usuce complet.
 • Nu vă speriați dacă apa pare murdară, este un semn bun! Deoarece apa eliberează impurități, ceară, murdărie etc. acumulate în bijuterie, ar putea pluti pe suprafața apei. Cu cât mai murdare vedeți apa, cu atât mai multă murdărie va fi eliminată din bijuterii!
 • video

  sfaturi

  • Păstrați bijuteriile de aur în așa fel încât să nu fie zgâriate. Fiecare bijuterie trebuie păstrată în punga sa proprie.
  • Puteți elimina grăsimea rebelă prin imersarea bijuteriei de aur în alcool (dacă nu aveți pietre atașate).
  • Amintiți-vă că puteți lua bijuteriile la un profesionist pentru ao curăța.
  • Pentru a curăța aurul într-un alt mod, încercați acest truc: ridicați o bucată de cretă de pe plajă, unde o spăla marea. Așezați degetul mare pe cretă și apoi frecati degetul mare cu creta pe aur pentru câteva secunde. Ștergeți-l cu o cârpă uscată.
  • Pietrele opale sunt foarte delicate. Nu utilizați niciodată substanțe chimice, abrazive, pastă de dinți sau substanțe de curățat cu ultrasunete, ci curățați-le ușor cu un țesut sau o bucată de mătase.

  avertismente

  • Dacă aveți un inel de aur cu a diamant sau orice altă bijuterie, asigurați-vă că suporturile pietrei nu sunt deteriorate, astfel încât să nu cadă.
  • Nu utilizați înălbitor. Mai mult decât atât, nu vă expuneți bijuteriile la orice tip de clor, deoarece acestea ar putea să le decoloreze definitiv.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un bijuterii mai curatCum sa faci un bijuterii mai curat
  Cum sa curatati cerceii cu diamanteCum sa curatati cerceii cu diamante
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum sa curata bijuteriile de argintCum sa curata bijuteriile de argint
  Cum de a curăța bijuterii fantezieCum de a curăța bijuterii fantezie
  Cum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să străluceascăCum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să strălucească
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum sa curatati bijuteriile de chihlimbarCum sa curatati bijuteriile de chihlimbar
  Cum să curățești bijuteriile din turcoaz și argintCum să curățești bijuteriile din turcoaz și argint
  Cum sa curata bijuteriile de tungsten din carburiCum sa curata bijuteriile de tungsten din carburi
  » » Cum să curăț bijuterii de aur

  © 2011—2020 ertare.com