Cum se curata scalpul

Având un scalp sanatos înseamnă, de asemenea, că aveți păr sănătos. Din cauza murdăriei, a grăsimii, a transpirației și a produselor de păr, scalpul se poate murdări și poate acumula murdăria. Dacă vă curățați scalpul la fiecare câteva săptămâni pentru a elimina deșeurile, veți reduce mâncărimea, uscăciunea și peelingul, stimulând în același timp sănătatea părului. Pentru a vă curăța scalpul, puteți încerca produse de curățare profundă și șampoane, utilizați un remediu natural sau încercați o scrub de scalp.

pași

Metoda 1
Curățați scalpul cu produse comerciale

Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 1
1
Utilizați un șampon de curățare profundă. Ar trebui să vă spălați părul cu un șampon curat profund o dată pe lună. Lăsați-o să stea pe scalp timp de trei minute (sau urmați instrucțiunile de șampon). În acest fel, veți elimina acumulările și celulele moarte ale pielii.
 • Șampoanele de curățare profundă pot elimina culoarea părului, așadar ar trebui să o utilizați mai bine înainte de ao vopsi din nou.
 • Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 2
  2
  Încercați un produs pentru curățarea scalpului. Puteți cumpăra multe produse de pe piață pentru a face o curățare profundă. Puteți cumpăra exfolianți, spumă de curățare pentru masaj și seruri care elimină celulele moarte ale pielii.
 • Spuma se poate aplica imediat părului și se poate masca în scalp. Exfolierea elimină o mare parte din acumularea de produse. Sera poate elimina deșeurile după curățarea scalpului.
 • Unele dintre aceste produse pot fi costisitoare și sunt disponibile numai la magazinele de cosmetică sau pe Internet.
 • Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 3
  3
  Utilizați un balsam adânc după curățarea scalpului. Când vă curățați scalpul, eliminați tot ce este în păr. Aceasta înseamnă că trebuie să o condiționezi mai târziu.
 • Balsamul trebuie aplicat numai pe vârful părului și nu pe scalp sau pe lungimea părului, deoarece poate face parul subțire să pară drept.
 • De asemenea, puteți utiliza un balsam fără clătire pentru a restabili umiditatea.
 • Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 4
  4
  Planificați zilele în care vă veți curăța scalpul. Pentru a avea grija de parul corect, ar trebui să vă curățați frecvent scalpul. Acest lucru va depinde de tipul de păr al fiecărei persoane. Începeți să o curățați o dată pe lună.
 • Dacă aveți o mulțime de acumulare, utilizați o mulțime de produse sau transpirați foarte mult, poate că ar trebui să o curățați la fiecare două săptămâni.
 • Indiferent dacă vă curățați scalpul în fiecare săptămână, la fiecare două săptămâni sau în fiecare lună, trebuie să includeți această curățare în rutina de îngrijire a părului.
 • Metoda 2
  Curățați scalpul în mod natural

  Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 5
  1
  Utilizați oțet. Oțetul este un lichid uscat pentru scalp. În primul rând, ar trebui să vă spălați părul ca de obicei. După clătirea șamponului, aplicați un amestec de oțet cu apă. Lăsați-o să se odihnească timp de aproximativ cinci minute. Clătiți-l cu apă rece.
  • Pentru a face amestecul, combinați o parte din oțet cu două părți de apă.
 • Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 6
  2


  Încearcă otetul de cidru de mere. Acest tip de oțet poate îmbunătăți starea de sănătate a scalpului, deoarece elimină bacteriile, virușii și ciupercile care provoacă uscăciunea și mătreața. În plus, se va elimina acumularea și se va curăța.
 • Se amestecă ¼ ceasca de otet de mere cu 1 ceasca de apa. Se toarnă amestecul într-o sticlă de pulverizare și se pulverizează pe păr și pe scalp. Apoi, faceți un masaj și lăsați amestecul să se odihnească timp de 3 până la 5 minute. Clătiți cu apă caldă și spălați ca de obicei cu șampon.
 • Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 7
  3
  Folosește vrăjitorie. Witch Hazel este un astringent care elimină acumularea și reziduurile scalpului. Puteți să înmuiați o minge de bumbac cu vrăjitorie și să o frecați de scalp sau să faceți o clătire cu o parte din căpșună și două părți de apă. Lăsați clătirea să stea câteva minute și apoi spălați-vă părul cu șampon.
 • Alegeți o marcă de căpșuni vrăjitoare care nu conține alcool.
 • Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 8
  4
  Faceți un amestec de săpun de Castilla cu bicarbonat. Dacă aveți o cantitate mare de îngrășăminte pe scalp, este posibil să aveți nevoie de ceva mai puternic. Amestecați săpunul cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Masați amestecul pe scalp și lăsați-l să stea cinci minute.
 • Clătiți cu apă caldă și, în final, clătiți cu apă rece.
 • Metoda 3
  Utilizați produse de curățare exfoliante pentru scalp

  Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 9
  1
  Pregătiți un exfoliant cu zahăr brun. Dacă aveți nevoie să vă exfoliați scalpul, încercați acest scrub făcut cu zahăr brun, fulgi de ovăz și balsam. În primul rând, spălați-vă părul. Apoi, masați scrub pe scalp cu mișcări circulare. Lăsați-o să stea câteva minute și clătiți-o. Este foarte bun dacă aveți păr uscat.
  • Pentru a face scrub, se amestecă 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri de fulgi de ovăz și 2 linguri de balsam.
  • Această frecare este bună pentru scalpurile sensibile.
 • Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 10
  2
  Utilizați o mască de scorțișoară Scorțișoară elimină bacteriile din scalp. Bicarbonatul elimină reziduurile și uleiul de măsline hidratează scalpul și părul. Acoperiți scalpul cu masca și puneți un capac de duș. Lăsați-o să stea 10-15 minute și apoi spălați cu șampon.
 • Pentru a face masca, amestecați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de ulei de măsline și 1/2 linguriță de pudră de scorțișoară.
 • Această mască este bună pentru părul uscat.
 • Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 11
  3
  Încercați o frecare bicarbonat. Bicarbonatul curăță scalpul și uleiul de arbore de ceai ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă matreata. Se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei de arbore de ceai împreună cu șamponul. Când aplicați amestecul pe păr, asigurați-vă că îl masați pe scalp. Acest lucru este mai bine dacă îl aveți uscat și fulgi.
 • Clătiți cu apă caldă pentru a îndepărta amestecul.
 • Nu-l folosiți dacă aveți păr vopsit. Nu este recomandat să-l utilizați dacă aveți un scalp sensibil, deoarece uleiul de arbore de ceai îl poate irita.
 • Imaginea intitulată Curățați scalpul dvs. Pasul 12
  4
  Pregătiți un exfoliant cu sare. Sarea este un exfoliant bun și, dacă este amestecat cu uleiul de măsline, elimină cântecele, matreata și alte reziduuri. Dacă adăugați suc de lamaie, puteți elimina acumularea de produse. Se amestecă cele trei ingrediente și se amestecă amestecul pe scalp pentru câteva minute înainte de clătire. Apoi, se spală cu șampon.
 • Pentru a face scrub, folositi 2 linguri de sare de mare, 1 lingura de suc de lamaie si 2 linguri de ulei de masline.
 • Datorită sare și suc de lămâie, nu este recomandat să-l utilizați dacă aveți scalp sensibil.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa aplicati ulei in parul dumneavoastra inainte de ao spalaCum sa aplicati ulei in parul dumneavoastra inainte de ao spala
  Cum să aveți grijă de părul Afro deteriorat de procesele termice și chimiceCum să aveți grijă de părul Afro deteriorat de procesele termice și chimice
  Cum sa scapi de parul grasCum sa scapi de parul gras
  Cum de a înăbuși părul curat în mod naturalCum de a înăbuși părul curat în mod natural
  Cum se elimină matreata cu oțetCum se elimină matreata cu oțet
  Cum să eliminați mâncărimea scalpuluiCum să eliminați mâncărimea scalpului
  Cum de a începe o rutină pentru îngrijirea păruluiCum de a începe o rutină pentru îngrijirea părului
  Cum sa alegi cele mai bune produse pentru parul finCum sa alegi cele mai bune produse pentru parul fin
  Cum să evitați deteriorarea păruluiCum să evitați deteriorarea părului
  Cum să evitați părul uscat și scalpulCum să evitați părul uscat și scalpul
  » » Cum se curata scalpul

  © 2011—2020 ertare.com