Cum sa curatati perii de par si piepteni

Periile, ca orice alt instrument de frumusețe, se murdăresc în timp. Dacă peria începe să pară puțin murdară, ar putea fi un timp bun de curățare. Periile și pieptenii pot fi de obicei curățate cu un produs de curățare ușor și o periuță de dinți. Dacă nu ați curățat peria sau pieptenele de mult timp, este o idee bună să o dezinfectați cu oțet sau alcool. După ce ați terminat, veți avea perii și piepteni curate și curate.

pași

Metoda 1
Asigurați o curățare de bază

Imaginea intitulă Perie și pieptene curată Pasul 1
1
Îndepărtați părul de pe pensulă cu degetele. Mai întâi îndepărtați cele mai multe păruri de pe perie sau pieptene, îndepărtându-le cu degetele. Părul ar trebui să iasă foarte ușor, așa că încercați să o faceți cât mai bine posibil. Dacă găsiți părul blocat, utilizați o scobitoare pentru ao elibera și apoi o îndepărtați cu degetele.
 • Imaginea intitulată Ștergeți părul și pieptenii Pasul 2
  2
  Se amestecă un produs ușor de curățat cu apă caldă. Nu este nevoie să folosiți produse de curățare puternice pentru o pensulă sau pieptene. Un produs ușor de curățat, cum ar fi un detergent sau un șampon, funcționează foarte bine. Adăugați un vârf al produsului de curățare într-un bol mic de apă caldă. Nu există cantități precise care să fie recomandate, dar de obicei nu aveți nevoie de o cantitate excesivă de produs de curățare pentru ao curăța.
 • Imagine cu titlul Curățare păr și pieptene Pasul 3
  3
  Curățați peria sau pieptenele cu o periuță de dinți. Umezește o periuță de dinți neutilizată cu produsul de curățare ales. Apoi, prăjiți-l cu grijă între peri. De asemenea, trebuie să curățați părțile laterale ale pensulei, deoarece acestea au contact cu părul și acumulează deșeuri în timp.
 • Cu toate acestea, dacă aveți o perie cu un mâner din lemn, evitați umezirea părților laterale. Apa poate deteriora lemnul.
 • Imaginea intitulă Perii și pieptenele curățate Pasul 4
  4
  Clătiți peria sau pieptenele. Odată ce ați curățat bine, ar trebui să clătiți produsul de curățare. Clătiți peria sub robinet cu apă fierbinte până când apa devine curată.
 • Lăsați-o să se usuce la aer după curățare. Dacă vă grăbiți, o puteți usca și cu un prosop de hârtie sau o cârpă.
 • Metoda 2
  Curățare profundă și dezinfectare

  Imaginea intitulă Perie și pieptene curată Pasul 5
  1
  Dip pieptenii din plastic în oțet sau alcool. Pieptenii din plastic pot fi dezinfectați în siguranță fie cu oțet de alcool, fie cu oțet de cidru de mere. Umpleți o ceașcă sau un castron suficient de mare pentru a se potrivi pieptenei cu oțetul de alcool sau de cidru de mere. Lăsați pieptenele să se înmoaie timp de 10 minute. Apoi, scoateți peria sau pieptenele și clătiți-o cu apă curentă.
 • Imaginea intitulată Ștergeți părul și pieptenii Pasul 6


  2
  Îndepărtați capul unei perii în oțet pentru al dezinfecta. Trebuie doar să înmuiați capul unei perii pentru ao dezinfecta. Adăugați un amestec de o parte din oțet alb cu o parte din apă într-un castron suficient de mare pentru a se potrivi cu capul periei. Apoi, înmuiați-l în amestec timp de 20 de minute. Clătiți peria cu apă curgătoare când ați terminat.
 • Imaginea intitulată Ștergeți părul și pieptenii Pasul 7
  3
  Permiteți periei sau pieptenelui să se usuce la aer. Acestea ar trebui să fie uscate în aer pe un prosop. Vremurile vor varia în funcție de tipul care este. Unele vor dura câteva ore să se usuce, în timp ce altele ar putea avea nevoie să se usuce toată noaptea.
 • Imagine cu titlul Curatarea parului si a pasarilor Pasul 8
  4
  Curățați mânerele. Mânerele periilor și pieptenilor au de asemenea contact cu mulți germeni. De asemenea, trebuie să le curățați în timpul procesului de dezinfectare. Curățarea depinde de pensulă sau materialul pieptene, dar puteți curăța majoritatea suprafețelor cu alcool pentru a îndepărta reziduurile. Apoi puteți freca mânerele cu o cârpă umedă.
 • Ar fi mai bine să evitați produse de curățare puternice, cum ar fi alcoolul, pe perii de lemn.
 • Metoda 3
  Luați măsuri de precauție

  Imaginea intitulată Ștergeți părul și pieptenii Pasul 9
  1
  Curățați cu atenție părul. Când curățați perii periilor, faceți-le încet și utilizați mișcări blânde. Curățarea părului prea agresiv poate cauza îndoirea sau ruperea acestuia în timpul procesului de curățare.
 • Imaginea intitulată Perie și pieptene curată Pasul 10
  2
  Evitați umezirea periilor căptușite pentru o perioadă lungă de timp. Periile care au umplutura sub mânere nu trebuie umezite pentru perioade lungi de timp. Evitați să înmuiați aceste perii pentru a le dezinfecta și a le freca doar pentru a le oferi o curățare blândă, cu un produs ușor de curățat și apă.
 • Imaginea intitulă Perii și pieptenele curățate Pasul 11
  3
  Nu înmuiați periile de lemn. Periile cu mânere sau rame de lemn nu trebuie niciodată înmuiate. Lemnul este foarte susceptibil la umezeală și înmuierea unei perii de lemn îl poate ruina cu ușurință. Urmați să spălați aceste perii cu o periuță de dinți și un produs de curățare.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se curata periile de vopsea pe baza de uleiCum se curata periile de vopsea pe baza de ulei
  Cum să curățați periile de vopsea acriliceCum să curățați periile de vopsea acrilice
  Cum să vă spălați părulCum să vă spălați părul
  Cum să periați părul lungCum să periați părul lung
  Cum să dezlegeți părul african american în mod corespunzătorCum să dezlegeți părul african american în mod corespunzător
  Cum să vă dezlegeți părulCum să vă dezlegeți părul
  Cum sa gasesti un pieptene potrivite pentru parul tauCum sa gasesti un pieptene potrivite pentru parul tau
  Cum sa faci propriul curatator pentru periile cu care aplici machiajulCum sa faci propriul curatator pentru periile cu care aplici machiajul
  Cum sa curatati cizmele TimberlandCum sa curatati cizmele Timberland
  Cum sa curatati perii de machiajCum sa curatati perii de machiaj
  » » Cum sa curatati perii de par si piepteni

  © 2011—2020 ertare.com