Cum să curățați lamele ruginii ruginite

Atunci când lamelele de ras sunt expuse la umezeală pentru o lungă perioadă de timp, are loc oxidarea. Acest lucru face ca oxidul să se formeze pe metal. Cei mai mulți oameni aruncă lame de ras în coșul de gunoi atunci când sunt ruginite. Cu toate acestea, puteți elimina rugina în ele și le puteți folosi în siguranță pentru mult mai mult timp. Există câteva trucuri simple pe care le puteți folosi pentru a împiedica rularea lamelor de ras, ceea ce vă va lărgi performanța și durata de viață.

pași

Metoda 1
Curățați-le cu oțet alb

Imaginea intitulată Curățați o lamă de ras rugină Pasul 1
1
Strângeți materialele necesare. Veți avea nevoie de sare de mare, oțet alb și o periuță de dinți veche. Aciditatea oțetului alb va elimina rugina de pe lamele de ras. Sarea de mare va acționa ca un ingredient abraziv care va permite oțetului să elimine rugina.
 • Puteți utiliza sare de masă obișnuită, deși sarea de mare oferă o abraziune mai mică pentru frecat.
 • Aveți la dispoziție unele prosoape moi și proaspete, împreună cu alcool frecare și câteva bile de bumbac pentru a steriliza.
 • 2
  Clătiți temeinic lama cu apă. Nu este necesar să utilizați în acest scop săpun, înălbitor sau alte detergenți. Nu folosiți niciodată substanțe chimice puternice. Pur și simplu clătiți lama cu apă curată direct de la robinet. Temperatura apei nu este relevantă.
 • Dacă aveți de gând să curățați o mașină de ras, asigurați-vă că o rotiți cu susul în jos și lăsați apa să curgă prin orificiile dintre lame.
 • 3
  Umpleți un castron mic cu oțet alb. Puneți lama de ras în interiorul vasului și lăsați-o să se înmoaie în oțet timp de cel puțin 30 de secunde. Puteți să-l lăsați în oțet timp de câteva minute, dacă doriți, mai ales dacă aveți de gând să vă ocupați de rebele de rugină.
 • Asigurați-vă că utilizați oțet suficient, astfel încât lama este complet scufundată în ea.
 • 4
  Faceți o pastă cu sare de mare și oțet. În timp ce lama de ras este înmuierea în oțet, puneți o lingură de sare de mare într-un alt bol mic. Apoi, turnați peste el o cantitate mică de oțet. Se amestecă cele două substanțe cu o lingură pentru a forma o pastă groasă.
 • 5
  Așezați pasta pe periuța de dinți și frecați bine lama. Scoateți lama de ras din bolul de oțet. Apoi, așezați periuța de dinți în pastă, asigurându-vă că firele sunt bine încărcate. Limitați bine lama și încărcați peria cu mai multă pastă, dacă este necesar.
 • 6
  Clătiți lama cu apă. Curățați cu grijă reziduurile de paste mai mari folosind un prosop curat. Apoi, așezați lama sub ața de la robinet și clătiți-o până când nu există nici o urmă de pastă pe ea. Verificați cu atenție lama pentru a vă asigura că ați îndepărtat rugina.
 • Nu lăsați nici o urmă de rugină, deoarece se poate răspândi.
 • Repetați pașii dacă rămâne un pic de rugină.
 • 7
  Uscați lama cu un prosop moale. Odată ce ați îndepărtat rugina de la lamă, ștergeți-o cu atenție cu un prosop pentru a îndepărta umezeala rămasă, care este una dintre cauzele principale ale formării ruginii. Curățați lama cu un burete de bumbac înmuiat în alcool. În acest fel, veți accelera uscarea oricărei umidități rămase și veți steriliza lama pentru utilizare ulterioară.
 • Lăsați lama să se usuce pe un prosop curat.
 • Depozitați lama unde nu există umiditate. Dacă este posibil, depozitați-o undeva departe de abur și umiditatea băii.
 • Uscați întotdeauna lama după ce ați folosit.
 • Metoda 2
  Curățați-le cu suc de lamaie și sare

  Imaginea intitulată Curățați o lamă de ras rugină Pasul 8
  1
  Strângeți materialele necesare. Veți avea nevoie de sare de mare, o lămâie și o periuță de dinți veche. Aveți la dispoziție niște prosoape moi și proaspete, împreună cu alcool frecare și câteva bile de bumbac. Veți folosi aceste materiale la sfârșit pentru a steriliza lama.


 • 2
  Clătiți lama cu apă obișnuită de la robinet. Nu este necesar să utilizați în acest scop săpun sau produse de curățat. Tot ce trebuie să faceți este să așezați lama sub ața de la robinet. Asigurați-vă că clătiți fiecare colț al lamei de ras bine.
 • 3
  Tăiați lamaie la jumătate.Luați una din jumătățile de lamaie și stoarceți sucul într-un castron mic. Așezați lama de ras în interiorul vasului și lăsați-l să se înmoaie pentru cel puțin 30 de secunde. Dacă doriți, puteți lăsa în suc de câteva minute.
 • Asigurați-vă că există suficiente sucuri în bol, astfel încât lama este complet scufundată în ea.
 • 4
  Presuriți o cantitate mare de sare de mare pe cealaltă jumătate de lămâie. Asigurați-vă că ați pulverizat-o pe partea de purice de lamaie și nu pe piele. După aceasta, puteți folosi jumătate din lămâie pentru ao freca direct de lama de ras. Acidul din suc și boabele din sarea de mare vor lucra împreună pentru a curăța rugina de la lamă.
 • 5
  Uscați și clătiți lama cu apă. Curățați cu grijă cea mai mare parte a pulpei de lamaie și sare de mare folosind un prosop curat. Apoi, așezați lama sub ața de la robinet pentru a spăla pulpa și sarea rămasă. Apoi, examinați-o pentru zonele ruginite pe care nu le-ați eliminat.
 • Repetați pașii dacă rămâne un pic de rugină.
 • Rugul se poate răspândi, deci asigurați-vă că îl eliminați complet.
 • 6
  Utilizați un prosop moale pentru a usca lama. După ce ați îndepărtat toată rugina de la lama, uscați-o cu atenție cu un prosop curat pentru a scăpa de orice umiditate rămasă, care este una dintre cauzele principale ale formării ruginii. Umeziți o bilă de bumbac în alcool și curățați cu lama pentru al steriliza. Lăsați lama să se usuce cu aerul pe un prosop.
 • După ce este complet uscat, țineți lama departe de umiditate, fie în exteriorul băii, fie în interiorul unei pungi de plastic cu etanșare strânsă.
 • Uscați întotdeauna pânza de ras cu un prosop curat după ce ați folosit.
 • Metoda 3
  Extindeți durata de viață a lamelor de ras

  1
  Clătiți bine lamelele de ras după fiecare utilizare. Se recomandă clătirea cu apă fierbinte după o dată sau de două ori pentru a preveni părul blocat în ea. După ce ați terminat de bărbierit, așezați lamele sub un jet de apă fierbinte timp de 5 până la 10 secunde.
  • În cazul în care există încă păr caprată între lame, rotiți-le la un unghi de 45 de grade și clătiți-le pentru încă câteva secunde.
 • 2
  Uscați bine lamele. Umiditatea rămasă va provoca oxidarea metalelor, ceea ce va genera formarea de oxid. Coroziunea va face, de asemenea, lame plictisitoare și va trebui să le înlocuiți mai repede. Asigurați-vă că le uscați bine după ce le utilizați. Puteți să le uscați cu un prosop moale, cu atingeri ușoare (nu ca și cum le uscați cu o cârpă). Cu toate acestea, aveți grijă să nu vă tăiați.
 • De asemenea, le puteți usca rapid cu un uscător de păr pentru a elimina umezeala.
 • Pur și simplu uscați lamele de ras cu uscătorul de păr timp de aproximativ 10 secunde.
 • Imaginea intitulată Curățați o lamă de ras rugină Pasul 16
  3
  Salvați lamele de ras în afara băii. Aburul și umiditatea în baie pot accelera formarea ruginei pe lamele de ras. Dacă este posibil, păstrați-le în altă parte decât în ​​baie. De asemenea, va fi suficient să le păstrați în interiorul unei mici pungi de plastic cu etanșare etanșă.
 • Imaginea intitulată Curățați o lamă de ras rugină Pasul 17
  4
  Aplicați băuturi spirtoase sau alcool pentru a freca lamele. După fiecare utilizare, scufundați aparatul de ras în alcool. În acest fel, veți accelera uscarea lamelor și le sterilizați. Dacă sunteți predispus să suferiți de acnee, puteți preveni sterilizarea lamelor de ras. Apoi, scufundați-le în ulei mineral, ceea ce va îmbunătăți performanța lamelor, le va proteja de elemente și le va face să dureze mai mult.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ascuți mașina de tuns părulCum să ascuți mașina de tuns părul
  Cum să fixăm un trusă de unghiiCum să fixăm un trusă de unghii
  Cum să eliminați mirosul de benzină de pe mâiniCum să eliminați mirosul de benzină de pe mâini
  Cum sa curat bijuteriile de argint cu otetCum sa curat bijuteriile de argint cu otet
  Cum sa curatati rugina si petele de fantani de staniuCum sa curatati rugina si petele de fantani de staniu
  Cum să cureți un cuțitCum să cureți un cuțit
  Cum de a ascuți un tuns de câine de câineCum de a ascuți un tuns de câine de câine
  Modul de schimbare a lamelor unui tractor de tuns iarbaModul de schimbare a lamelor unui tractor de tuns iarba
  Cum să deblocați un canal de scurgere cu sare și oțetCum să deblocați un canal de scurgere cu sare și oțet
  Cum să eliminați oxidul de metalCum să eliminați oxidul de metal
  » » Cum să curățați lamele ruginii ruginite

  © 2011—2020 ertare.com