Cum să facem față unei amenințări

Este foarte probabil ca în cursul vieții dvs. să aveți de a face cu mai multe tipuri de amenințări. Unele vor fi urgente, imediate și violente, altele nu vor fi iminente, dar, eventual, vor fi la fel de periculoase. Evaluați situația și decideți ce trebuie să faceți pentru a rămâne în siguranță. Acționează rapid, calm și rațional.

pași

Metoda 1
Evaluați situația

Image cu titlul Deal cu o amenințare Pasul 1
1
Determinați urgența amenințării. Decideți dacă sunteți sigur că persoana care vă amenință va respecta ceea ce spuneți. Rețineți că există o mare diferență între o notă amenințătoare și un om care stă în fața ta cu un cuțit în mână. Modul în care reacționați va depinde direct de pericolul imediat al situației cu care vă confruntați.
 • Image cu titlul Deal cu o amenințare Pasul 2
  2
  Evaluați situația. Dacă amenințarea este imediată, priviți-vă rapid și calm pentru a găsi mecanisme de apărare și posibile căi de evacuare. Dacă amenințarea este mai abstractă, încercați să aveți o idee mai clară despre ceea ce se întâmplă. Asigurați-vă că înțelegeți de ce vă amenință și care este riscul real în care vă aflați.
 • De ce te amenință? Dacă nu știți, întrebați. Dacă vă este imposibil să întrebați, speculați.
 • Vreau ceva de la tine? Luați în considerare să dați persoanei care vă amenință ceea ce doriți. Niciodată nu știți cât de des poate fi cineva disperat și nu are sens să te omoare pentru ceea ce ai în portofel.
 • Cine este liderul grupului? Dacă totul vine împotriva ta împotriva ta, atunci liderul ar putea fi primul tău țel.
 • Image titled Deal cu o amenințare Pasul 3
  3
  Evaluați zona. Cunoașteți terenul care vă înconjoară? Există camere de supraveghere în jurul tău? Ai vreo șansă să scapi? Aceasta va fi ceea ce definește ce veți face pentru a face față situației.
 • Metoda 2
  Gestionați o amenințare care nu este imediată

  Imaginea cu titlul Deal cu o amenințare Pasul 4
  1
  Vorbește cu persoana Dacă știți persoana care vă amenință, verificați dacă există o modalitate de a rezolva situația fără ao agrava. Dacă vă șantajează sau vă cer ceva, încercați să negociem. Discutați despre situația față în față și încercați să ajungeți la un acord reciproc.
  • Decideți dacă vă amenință cu ceva valabil. Poate că persoana își asumă responsabilitatea pentru ceva ce nu ați făcut.
  • Nu lăsați mândria voastră să vă oprească să vă cereți scuze. O scuză bună poate calma chiar și cele mai tensionate situații.
 • Image cu titlul Deal cu o amenințare Pasul 5
  2
  Faceți-vă de șantaj. Șantajul este, de asemenea, o amenințare, chiar dacă nu este violentă. Felul în care răspundeți va depinde de ce știe cealaltă persoană despre dvs. și cât de mult trebuie să pierdeți. Asigurați-vă că nu vă dați înainte să luați în considerare alte ieșiri. Dacă vă simțiți încrezători, apărați-vă.
 • Image titled Deal cu o amenințare Pasul 6
  3
  Spune-i pe cineva Asigurați-vă că nu vă ocupați singur cu problema. Implicați pe cineva în care aveți încredere cât mai curând posibil, această persoană ar putea fi un profesor, unul dintre părinți, un prieten, un partener, un coleg sau cineva cu autoritate. Împreună vor avea mai multe posibilități de a rezolva problema. Arătați persoanei de încredere mesajele amenințătoare pe care le-au trimis și asigurați-vă că știți exact cine vă amenință.
 • Image titled Deal cu o amenințare Pasul 7


  4
  Obțineți un ordin de restricționare. Dacă nu există altă modalitate de a calma amenințarea, luați în considerare obținerea unui ordin judecătoresc, astfel încât persoana să nu vă deranjeze. Va trebui să dovedești adevărul și urgența amenințării și să faci un raport la departamentul poliției locale. Puteți cere o dispoziție pentru ca persoana să se abțină de la anumite comportamente sau pentru ca instanța să-l interzică să se apropie de dvs.
 • Odată ce ai o decizie de restricție împotriva acelei persoane, ea nu se va putea apropia de tine la o anumită distanță, care în Statele Unite este între 45 și 90 de metri (50 și 100 de metri). Acest lucru nu ar putea rezolva amenințarea dacă persoana este foarte disperată, dar cel puțin va stabili o barieră juridică între ea și dumneavoastră.
 • Metoda 3
  Gestionați o amenințare imediată

  Imaginea cu titlul Deal cu o amenințare Pasul 8
  1
  Acționați fără a recurge la violență ori de câte ori este posibil. Încercați să gestionați amenințarea dând drumul, scăpând sau vorbind pentru a ieși din necazuri. S-ar putea să descoperiți că oamenii sunt mult mai rezonabili decât vă așteptați.
  • Faceți un angajament sau un acord. Verificați dacă există vreo modalitate de a calma situația, astfel încât toată lumea să plece fericită și sănătoasă.
  • Decideți dacă aveți un traseu de evacuare. Dacă sunt în fața ta, ai putea să fugi de cealaltă parte. Fugiți într-un loc unde există mai mulți oameni, considerați că există securitate în companie.
  • Dacă nu există nici o cale non-violentă de a scăpa, va trebui să vă apărați. Pregătește-te să faci asta, dar nu încerca să fii prima ta reacție.
 • Imaginea cu titlul Deal cu o amenințare Pasul 9
  2
  Apără-te. Fii realist cu privire la posibilitățile tale. Dacă sunt mai mulți sau mai puternici decât tine, ar fi o idee bună să căutați o soluție care să nu implice forța. Amintiți-vă că violența nu este niciodată o metodă garantată pentru a face față unei persoane. Odată ce intensificați situația, ar putea fi foarte greu să o liniștiți.
 • Dacă există camere de supraveghere în care sunteți și intenționați să luptați pentru a rezolva situația, veți dori ca persoana care vă amenință să faceți prima mișcare. Cu toate acestea, dacă depășesc numărul dvs. și unul sau mai mulți dintre oponenții dvs. este armat într-un mod vizibil, acest lucru ar putea fi suficient pentru a vă justifica acțiunile de autoapărare.
 • Imaginea cu titlul Deal cu o amenințare Pasul 10
  3
  Bate liderul. Încearcă o lovitură la nivelul bustului, o înțepătură în coaste sau o lovitură bine plasată. Nu veți primi puncte pentru stil sau joc fair-play, deci dacă vă puneți toată puterea într-o singură lovitură, puteți evada rapid. Acum va trebui să reevaluați situația.
 • Acum, dacă este posibil, scăpați. Deplasați rapid spațiul pe care tocmai l-ați creat. Dacă ești norocos, restul grupului va fi momentan distras.
 • Dacă nu puteți scăpa, va trebui să puneți ceva între restul grupului și dumneavoastră. Ați putea profita de cineva din grup pentru a crea o barieră. Prindeți cel mai apropiat de gât sau gât, doriți să rămâneți în spatele lui, astfel încât acesta nu este într-o poziție bună, asigurați-vă că îl răniți suficient încât să nu te atace. Încercați să o luați din ureche cu celălalt braț și să-l trageți cât mai mult posibil.
 • Image cu titlul Deal cu o amenințare Pasul 11
  4
  Lucha. Luați bătaia aproape și murdară. Arde și du-te din nou, și nu-i lăsa să te apuce. Rețineți că dacă unul sau doi dintre ei reușesc să vă apucă, veți fi pierduți. Se rulează de îndată ce ai un spațiu pentru a face acest lucru.
 • Loviți-vă de genunchii "scut" cu o lovitură puternică, astfel încât să cadă pe podea. În mod ideal, veți dori să fracturați un os. Apoi va trebui să vă ocupați și de ceilalți într-un mod similar.
 • Încercați să atacați obiective neașteptate. Genunchii sunt slabi și pot fi rupți ușor cu o lovitură.
 • Lovituri neașteptate în maxilar pot bate pe cineva în jos, dar din moment ce alții vor fi în gardă, vor fi greu de lovit.
 • Image cu titlul Deal cu o amenințare Pasul 12
  5
  Contactați autoritățile. Informați poliția sau un gardian cu privire la confruntare. Alternativ, utilizați telefonul mobil sau un telefon cu plată pentru a apela caz de urgență. Faceți tot ce puteți pentru a descrie în detaliu situația: când, unde și înfățișarea celor care v-au amenințat.
 • sfaturi

  • Ia cu tine a "portofel pentru hoț" fals. Dacă te-au lovit pe stradă, dă-i hoțului portofel fals, apoi fugi. Dacă o arunci, veți avea mai mult timp să scăpați. Cel mai probabil, agresorul este mai interesat de conținutul portofelului tău fals decât de tine.
  • Păstrați carduri de credit și cecuri false și, poate, chiar și unele facturi reale. Asta ar putea să-l păstreze pe agresor satisfăcut pentru suficient timp pentru a face imposibilă ca el să te persecute.
  • Păstrați portofelul pentru hoț în buzunarul pantalonilor dvs. și cel real în altul, mai puțin vizibil.
 • Dacă trebuie să dați un pumn, amintiți-vă să închideți corect pumnul: închideți-l cu forța cu degetul mare de pe degete, nu pe lateral. Practicandu-ti mana in fata ta. Închideți-l cu degetul mare pe degetele îndoite, nu lângă ele. Stick cu pumnul strâns sau veți avea un risc mai mare de a vă răni degetele și mâinile.
 • Luați cursuri de arte marțiale. Rețineți că practica dă încredere, stil și putere.
 • Dacă nu aveți nici o pregătire în artă marțială și nu ați lovit mulți oameni înainte, încercați să utilizați lovituri mici, stil de fotbal, îndreptate spre genunchi și glezne. Luați în considerare faptul că loviturile dvs. vor fi mai slabe. Poate ai putea să-ți practici tehnica de lovire și lovire în cazul în care te confrunți cu o confruntare.
 • Rețineți punctele vulnerabile pe care le puteți lovi dacă trebuie să răniți grav pe cineva. De la picioare în sus, acestea sunt gleznele, genunchii, inghinala, stomacul, coaste plutitoare, clavicula, gâtul, maxilarul, ochii, templele. Fiți deosebit de atenți cu gâtul, ochii și templele, dacă nu sunteți foarte disperați sau foarte siguri că vreți să vă răniți grav pe cineva. Loviturile din aceste zone pot fi letale.
 • Pentru a evita să vă predați portofelul adevărat dacă vă atacă, păstrați portofelul pentru hoț în buzunarul din spate al pantalonilor sau în față și cel real în altul.
 • avertismente

  • Transportați un telefon mobil cu dvs. în orice moment. Poate că nu îl puteți folosi împotriva atacatorilor, dar va fi util mai târziu. Apelați imediat serviciile de urgență cu telefonul mobil dacă au reușit să vă rănească în vreun fel. Așa că tipul care a făcut-o cu bandana te-ar putea face să te provoacă o boală.
  • Dacă știți că vă vor ataca, evitați oamenii, locul și lucrurile pe care le știți ar putea declanșa confruntarea.
  • Întotdeauna încercați să scăpați de situație înainte de a apela la violență.
  • Dacă sunteți implicat în orice activitate "clandestin" (droguri, agenții de noapte, bande), asigurați-vă că sunteți întotdeauna în bună companie. Nu te implici în situații în care nu te poți ocupa.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să te descurci cu teenul tău fiind arestatCum să te descurci cu teenul tău fiind arestat
  Cum să acționați într-un schimb de focuri (supraviețuiți unui schimb de focuri)Cum să acționați într-un schimb de focuri (supraviețuiți unui schimb de focuri)
  Cum să-ți sperii dușmanulCum să-ți sperii dușmanul
  Cum să eviți o luptăCum să eviți o luptă
  Cum să tratăți abuzul emoționalCum să tratăți abuzul emoțional
  Cum să calmezi o persoană supăratăCum să calmezi o persoană supărată
  Cum să vorbim cu un schizofrenicCum să vorbim cu un schizofrenic
  Cum să faci ceea ce trebuieCum să faci ceea ce trebuie
  Cum să facem față agresiunii impulsiveCum să facem față agresiunii impulsive
  Cum să rezolvați o situație de urgențăCum să rezolvați o situație de urgență
  » » Cum să facem față unei amenințări

  © 2011—2020 ertare.com