Cum să vă ocupați de sentimentele voastre

Emoțiile sunt intense, volatile, imprevizibile și uneori incontrolabile. Ca oameni, sentimentele nu sunt tot ce poate fi ușor de gestionat. Emoțiile transcend logica atunci când știți mai mult și încercați să vă păstrați și să vă depășiți în rațiune atunci când prietenii pe care îi acționați ca consilieri și surse de sprijin. Emoțiile te fac să acționezi într-un mod pe care niciodată nu ți-ai gândit să îl acționezi. Dar ele sunt și ele naturale și ne unesc ca ființe umane cu experiențe similare. Iată câteva sfaturi pentru a vă ocupa de sentimentele dvs.

pași

Imagine cu titlul Deal cu sentimentele tale Pasul 1
1
Ia câteva respirații. Înțelegeți că este normal să aveți sentimente, indiferent de cât de intenți sau de agitați sunt, pentru că sunt normali în toate ființele umane. Nu te pedepsi pentru că ai reacționat la o anumită situație într-un anumit mod sau că-ți iei emoțiile care te-au făcut să faci ceva pe care îl regreți. Face parte din fiecare ființă umană. Faptul că aveți emoții, dintre care unele scapă de sub control, vă fac o persoană absolut normală, chiar dacă vă dezvăluie o parte din dvs. pe care ați prefera să o ascundeți. Acceptați că veți fi bine, veți depăși acest lucru și întotdeauna va fi mai bine.
 • Imaginea cu titlul Deal cu sentimentele tale Pasul 2
  2
  Reflectați asupra conflictului în care v-ați aflat. Ce sa întâmplat exact? De ce au făcut ceea ce au făcut și de ce ați făcut ceea ce ați făcut? Deși nu doresc să supra-analiza o situație sau de a face puzzle-uri pe surse care au motivat acest lucru și care nu pot să știu, vă poate ajuta să face sens unei situații complexe, care, probabil, sa întâmplat într-o ceață. Încercați să fiți cât mai imparțiali în analiza dvs. Sigur că ești de partea ta și aveți o justificare pentru acțiunile tale, dar asta nu înseamnă că nu poate indica greșelile tale sau pentru a vedea zonele în care au fost interpretate greșit acțiunile tale bine intenționate. Mai onest vă puteți fi pe dvs. presupuneri incorecte, judecăți și lipsă de comunicare care au dus la conflict, poate depăși cel mai bine anxietatea care rezultă din partea ta.
 • Imagine cu titlul Deal cu sentimentele tale Pasul 3
  3


  Distribuiți revelațiile dvs. cuiva în care aveți încredere. Vorbind despre lucruri este incredibil de cathartic. Mergeți cu cel mai bun prieten sau partenerul dvs. și spuneți-le ce sa întâmplat, urmat de analiza dvs. despre ceea ce credeți că a mers prost. Dacă aveți vreo regretă sau vină, exprimați-o. Deci, credeți că există un plan de acțiune pe care doriți să îl faceți în viitor, să aveți încredere în ele. Chiar dacă nu aveți nimic de spus ca răspuns, faptul că ați luat acest lucru este incredibil de bun. Nu trebuie să suferiți singur cu gândurile voastre sau să mergeți nebun din nou.
 • Asigurați-vă că persoana cu care sunteți în căutarea de consolare nu este ocupată în propria viață atunci când doriți să discutați cu ei despre problema dvs. Întrebați mai întâi dacă sunt ocupați și ce zi au avut astăzi. Dacă se află într-o stare de stres sau furie sau au trecut printr-un anumit conflict, ei nu vor fi într-o poziție foarte bună să vă asculte sau să vă sfătuiască.
 • Dacă este posibil, alegeți o persoană de încredere pe care o cunoașteți și care a trecut printr-o experiență similară cu cea a dvs. Ei vor înțelege mai mult situația actuală și empatia lor poate fi extrem de reconfortantă. Ca răspuns la povestea ta, ei pot să împărtășească puțin din experiența personală și să vă arate că ceea ce vi sa întâmplat se întâmplă oricui. Este parte a fi umană.
 • În funcție de severitatea situației, poate doriți să subliniați confidențialului dvs. că acest lucru nu este spus nimănui altcuiva. Sau cel puțin, dacă o spun unei alte persoane, ei nu menționează numele. Asigurați-vă că este o persoană pe care puteți avea încredere sinceră - dacă acest lucru este dezvăluit, vă poate cauza mai multă neliniște și jena mai târziu.
 • Imagine cu titlul Deal cu sentimentele tale Pasul 4
  4
  Distrați-vă cu alte lucruri. După ce ați vorbit cu prietenii sau partenerul dvs. despre situație, nu este nimic de făcut. Poate vrei să-ți ceri scuze persoanei de a doua zi și să-ți amintești că trebuie să fii mai precaut în viitor, dar acum ai făcut tot ce poți. Acest gând nu poate fi reconfortant, dar este realitate. Acum trebuie să ieșiți împreună cu prietenii dvs. - mergeți la cină, mergeți la o băutură sau dansați - și uitați ce sa întâmplat. Puteți activa televizorul sau puteți viziona un film care nu este relevant pentru ceea ce sa întâmplat cu dvs. Trebuie să te distrați puțin.
 • Imagine cu titlul Deal cu sentimentele tale Pasul 5
  5
  Dacă este posibil, încercați să închideți această etapă pentru sentimentele dvs., rezolvând conflictul sau făcând pace cu oamenii implicați. Acest lucru va necesita acțiuni diferite pentru diferite situații și persoane (familia, partenerul, prietenii, cunoștințele, colegii, șeful), deci gândiți-vă ce este potrivit pentru situația dvs. Dacă ați fost victima în situație, exprimați cum vă simțiți într-un ton calm, dar ferm. Este mai bine să rezolvăm aceste probleme decât să le lăsăm pentru totdeauna și să trăim într-o stare agresivă pasivă cu oamenii implicați.
 • Imagine cu titlul Deal cu sentimentele tale Pasul 6
  6
  Terminați acest capitol din viața voastră. Din orice motiv, dacă încercările dvs. de a încheia etape sunt ineficiente sau dacă este practic imposibil pentru dvs. să faceți pașapoartele cu persoanele implicate în această situație, sunteți obligați să vă deplasați înainte. Fara inchidere, tratarea sentimentelor nu va fi usoara, dar este singura alternativa de a iesi din depresie care poate aparea in viata ta pentru un eveniment ca acestea. Faceți pace cu voi înșivă, realizând ceea ce ați învățat din situație, veți face ceva diferit în viitor. Apoi, apelați la voința voastră pentru a vă deplasa într-o călătorie pentru a merge mai departe: nu vă lăsați să fiți deprimați de asta. Convinge-te ca totul va fi bine.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înlăturați sentimentele nedoriteCum să înlăturați sentimentele nedorite
  Cum să demonstrați emoțiileCum să demonstrați emoțiile
  Cum să înțelegeți emoțiileCum să înțelegeți emoțiile
  Cum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți răuCum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți rău
  Cum să-ți exprimi sentimenteleCum să-ți exprimi sentimentele
  Cum se face curățarea emoționalăCum se face curățarea emoțională
  Cum să ne ocupăm de vesti proasteCum să ne ocupăm de vesti proaste
  Cum să rezolvați efectiv declanșatorii emoționaliCum să rezolvați efectiv declanșatorii emoționali
  Cum să vă gestionați emoțiileCum să vă gestionați emoțiile
  Cum să mențineți un echilibru între sentimentele dvs. și cele ale celorlalțiCum să mențineți un echilibru între sentimentele dvs. și cele ale celorlalți
  » » Cum să vă ocupați de sentimentele voastre

  © 2011—2020 ertare.com