Cum sa faci un portofoliu publicitar

Un portofoliu de publicitate este o modalitate de a vă face publicitate. Este un instrument pentru tine de a te promova cu agentiile de publicitate. Majoritatea agențiilor revizuiește portofoliile înainte de a intervieva candidații pentru posturile disponibile. Este posibil să vi se solicite să prezentați un portofoliu fizic, dar trebuie să aveți și unul online. A face un portofoliu arata profesional necesita timp, efort si putin bani. Proiectați-vă portofoliul în funcție de fiecare aplicație și actualizați-l periodic cu noi locuri de muncă.

pași

Partea 1
Planificați-vă portofoliul publicitar

Imaginea intitulă Creați un portofoliu de publicitate Pasul 1
1
Luați în considerare resursele. Dacă sunteți un student publicitar, este foarte probabil că în școala dvs. există persoane care au rolul de a vă sfătui în pregătirea portofoliului. Discutați cu consilierul dvs. cu privire la proiectarea portofoliului dvs. sau pentru a pune întrebări antrenorului de carieră al școlii. Dacă nu ați mers la o școală de publicitate, dar doriți să deveniți un director de artă, un editor sau un director de creație, atunci ar trebui să luați în considerare cursuri de publicitate.
 • Dacă în prezent studiați publicitatea pentru a obține o diplomă de patru ani, există probabil clase special destinate designului portofoliului. Întreabă-l pe consilierul tău despre ei. Deși nu este o cerință, luați unul oricum.
 • Luați în considerare o școală de portofoliu. Aceste școli care durează 1 până la 2 ani vă învață să faceți publicitate și vă oferă oportunități de a dezvolta texte sau artă pentru portofoliul dvs. Trebuie să aveți un portofoliu care să arate profesional când ați terminat școala.
 • Luați o cursă de pregătire a portofoliului la o universitate locală sau la un centru comunitar.
 • Du-te la o conferință de publicitate și înscrie-te pentru o clasă de publicitate și de portofoliu. Dacă aveți foarte puține cunoștințe în pregătirea portofoliilor, atunci este bine să fiți informați cu privire la progresele recente ale lucrărilor online și tipărite.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu de publicitate Pasul 2
  2
  Colectați mostrele de publicitate. Trebuie să aveți la dispoziție cel puțin 10 eșantioane profesionale de publicitate. Majoritatea publicității contemporane se desfășoară simultan pe mai multe platforme, așa că veți face foarte bine dacă includeți mostre care acoperă o gamă largă de medii.
 • Dacă ați lucrat la mai multe anunțuri pentru o campanie, includeți-le. Agențiile de publicitate doresc să vadă capacitatea dvs. de a dezvolta branduri. O campanie bine integrată este cea mai profesională pe care o puteți afișa în portofoliul dvs.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu de publicitate Pasul 3
  3
  Generează mai multe materiale Dacă nu aveți suficiente eșantioane pentru a crea un portofoliu, atunci ar trebui să lucrați la crearea unor fonduri. Dacă ați lucrat în clasă sau ați lucrat "speculativ" pe care nu l-ați terminat sau publicat, vă recomandăm să o includeți. Asigurați-vă că munca dvs. "speculativă" are o calitate superioară, precum și piesele dvs. finite. Dacă proiectați lucrări de la zero pentru a face un portofoliu, luați în considerare donarea eforturilor dvs. unei organizații care vă poate ajuta.
 • De exemplu, puteți crea anunțuri pentru o campanie locală pentru a strânge fonduri pentru programul dvs. de artă elementară.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu de publicitate Pasul 4
  4
  Luați în considerare colaborarea Dacă sunteți editor, uniți-vă forțele cu un designer. Dacă sunteți designer, uniți-vă forțele cu un editor. Combinați-vă eforturile pentru a produce locuri de muncă care arată profesional pentru portofoliile lor respective. Puteți găsi pe cineva ale cărei abilități completează dvs. prin plasarea unui anunț online sau prin contactarea altor foști studenți la școală.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu de publicitate Pasul 5
  5
  Angajați-vă să faceți un portofoliu digital și un portofoliu fizic. Indiferent dacă doriți să fiți un designer de anunțuri online sau un designer de branduri sau logo-uri, probabil că veți avea nevoie de un portofoliu digital și fizic. Dacă vi s-a cerut să trimiteți un portofoliu fizic și lucrați la el, faceți câteva ore pentru a obține imagini ale lucrării dvs. scanate și pentru a configura o pagină web cu CV-ul dvs. și o galerie de lucrări.
 • Chiar dacă cineva v-a cerut să vă vedeți portofoliul fizic, este posibil să doriți să trimiteți un link de la locul de muncă la alt birou.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu publicitar Pasul 6
  6
  Evaluați selecția În fiecare versiune a portofoliului dvs., trebuie să începeți cu cea mai convingătoare piesă. Dacă aveți o serie de anunțuri pentru o campanie, începeți cu aceasta. Urmați de aici cu o altă piesă convingătoare care arată abilități diferite. Selecția dvs. se va schimba pentru fiecare lucrare pe care o postați, însă cel mai interesant loc de muncă ar trebui să apară în fiecare portofoliu.
 • Partea 2
  Faceți un portofoliu obligatoriu

  Imaginea cu titlul Creați un portofoliu publicitar Pasul 7
  1
  Cumpărați-vă utilajul la un magazin de artă. Aceste magazine trebuie să aibă o varietate largă de opțiuni de portofoliu. Opțiunile care arată mai profesionist sunt portofoliul hardcover sau cele care au un caz de piele sau vinil. Asigurați-vă că portofoliul pe care îl cumpărați este suficient de mare pentru a vă menține munca fără a vă deteriora. Cumpărați huse din plastic sau puneți foi și simțiți-vă munca.
  • Cumpărați pungi pentru emisiuni de televiziune și radio. Probabil că nu trebuie să includeți aceste eșantioane de fiecare dată când prezentați un portofoliu, cu excepția cazului în care doriți să lucrați exclusiv la radio sau la televizor.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu publicitar Pasul 8
  2
  Luați în considerare introducerea foilor și a pâslărilor în mostrele dvs. Luați-le la un magazin de imprimare profesionist și cereți o laminare rigidă pe hârtie neagră și optați pentru o armare simțită. Nu numai că face eșantioanele să pară profesionale, dar și ele vor dura mai mult decât probele cu capace din plastic.


 • Imaginea intitulă Creați un portofoliu publicitar Pasul 9
  3
  Imprimați-vă munca Alegeți o imprimantă care are o bună reputație. Verificați cu atenție eșantioanele înainte de a le tipări. Cere-i pe cineva să-ți revadă noua lucrare. Plasați hârtia în portofoliu. Includeți informațiile de contact, explicațiile și specificațiile pentru fiecare parte a portofoliului dvs. Puteți imprima acest lucru la început, pe pagina opusă sau pe aceeași pagină, în funcție de dimensiunile portofoliului dvs.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu de publicitate Pasul 10
  4
  Proiectați-vă portofoliul pentru fiecare cerere de locuri de muncă. Citiți cu atenție descrierea postului și căutați clienții agenției, astfel încât să aveți o idee despre ceea ce căutați. Luați 10 sau mai multe dintre cele mai bune mostre și puneți cele mai bune mostre din portofoliu care corespund industriei, produselor și imaginii mărcii pe care o produc în mod regulat.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu de publicitate Pasul 11
  5
  Nu includeți prea multe eșantioane. Amintiți-vă că încercați să arătați cea mai bună lucrare. Alegeți aproximativ 6 dintre cele mai bune eșantioane, în general, și alte 4 care sunt concepute pentru activitatea oferită de agenția de publicitate. Nu trebuie să depășiți 20 de probe.
 • Nu includeți multe locuri de muncă pentru alt mediu. De exemplu, dacă compania caută un copywriter publicitar pentru reviste, nu includeți mai mult de un anunț radio pe care l-ați scris.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu de publicitate Pasul 12
  6
  Păstrați portofoliul curat și ridicați-vă gratuit. Dacă vă decideți să utilizați pungi de plastic pentru materiale publicitare tipărite, înlocuiți-le imediat dacă se rupe sau se încrețesc. Publicitatea este o afacere competitivă și trebuie să evidențiați căi pozitive și nu negative.
 • Partea 3
  Creați un portofoliu digital

  Imaginea cu titlul Creați un portofoliu de publicitate Pasul 13
  1
  Alegeți cea mai bună platformă pentru pagina web a portofoliului dvs. Puteți să creați o pagină web proprie sau să utilizați un șablon pentru portofoliu. Dacă aplicați pentru locuri de muncă care includ design de pagini web, atunci trebuie să proiectați-vă. Dacă doriți să evidențiați textul sau desenele grafice imprimate, puteți alege un șablon profesionist pre-proiectat.
  • Profesioniștii în publicitate își încarcă adesea portofoliul la Behance, Coroflot și Cargo Collective.
 • Imaginea intitulă Creați un portofoliu de publicitate Pasul 14
  2
  Promovați-vă De fiecare dată când folosiți un șablon sau proiectați o pagină web, trebuie să luați decizii despre modul în care doriți să arătați. Trebuie să vă concentrați asupra unui aspect profesionist și original care afișează activitatea de publicitate în loc să distragă privitorul de la acesta.
 • Cumpărați numele domeniului dvs. Numele de domeniu poate fi numele tău sau numele tău și o referință la munca ta.
 • Chiar dacă utilizați o platformă gratuită pentru a vă crea portofoliul, se plătește să plătiți 10 USD pe an pentru a vă înregistra în numele dvs.
 • Imaginea cu titlul Creați un portofoliu publicitar Pasul 15
  3
  Luați în considerare existența mai multor portofolii digitale. Portofoliile bazate pe o carte permit oamenilor să schimbe mostrele în funcție de interviul de angajare. Dacă aveți abilități variate de publicitate, luați în considerare crearea unui portofoliu specific pentru fiecare tip, cum ar fi scrisul, designul de logo, publicitatea online sau pentru televiziune.
 • Poate ar trebui să includeți cele mai bune 6 mostre din fiecare dintre site-urile din portofoliul dvs. și apoi să adăugați alte mostre care sunt specifice acestui tip de portofoliu. Când prezentați portofoliul dvs., trebuie doar să prezentați cel care se potrivește cel mai bine descrierii postului.
 • Acesta include specificațiile, dimensiunile și detaliile pentru fiecare probă.
 • Imaginea intitulă Creați un portofoliu de publicitate Pasul 16
  4
  Protejați-vă munca Asigurați-vă că scrieți drepturile de autor pe care le postați online. Luați în considerare crearea de filigrane pentru imagini care sunt în mod special tentante pentru a fura, cum ar fi imagini de persoane sau imagini cu text puțin sau deloc.
 • sfaturi

  • Adăugați lucruri în portofoliul dvs. puțin câte puțin. Pe măsură ce munca ta se îmbunătățește, ar trebui să îți actualizezi portofoliul și să renunți la munca care nu este atât de convingătoare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un portofoliu de design interiorCum sa faci un portofoliu de design interior
  Cum se creează un portofoliu de fotografiiCum se creează un portofoliu de fotografii
  Cum sa faci un portofoliu de artaCum sa faci un portofoliu de arta
  Cum se face un portofoliu de hârtieCum se face un portofoliu de hârtie
  Cum să obțineți un loc de muncă ca fotografCum să obțineți un loc de muncă ca fotograf
  Cum de a identifica o geantă de imitație pentru autocareCum de a identifica o geantă de imitație pentru autocare
  Cum se face un portofoliu de modelareCum se face un portofoliu de modelare
  Cum să devii un animator pe computerCum să devii un animator pe computer
  Cum să devii consultant de marketingCum să devii consultant de marketing
  Cum să creați un portofoliu de carierăCum să creați un portofoliu de carieră
  » » Cum sa faci un portofoliu publicitar

  © 2011—2020 ertare.com