Cum se obține un nou număr de securitate socială

Dacă viața ta este în pericol, ești o victimă a furtului de identitate, aveți un număr duplicat sau dacă aveți un alt valabil pentru care doresc un nou număr de asigurări sociale motiv, vă puteți califica pentru a obține unul. Schimbarea numărului dvs. nu este ușoară și este o decizie care nu ar trebui luată cu ușurință. Dacă decideți să mergeți mai departe pentru a obține unul, vă puteți întreba cum să procedați. Continuați să citiți, astfel încât să știți răspunsul la această întrebare și multe altele.

pași

Partea 1
Calificați-vă pentru un nou număr de securitate socială

Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 1
1
Înțelegeți ce nu vă califică pentru a obține o nouă carte. Nu puteți primi un nou card de securitate socială doar pentru că doriți unul. În acest sens, nu vi se va atribui un nou număr de securitate socială din următoarele motive:
 • Pentru a evita consecințele declarării falimentului
 • Pentru a rezolva problemele de creditare
 • Dacă intenționați să evitați legea sau responsabilitatea juridică
 • Dacă cardul dvs. de securitate socială este furat sau pierdut, dar nu există dovezi de furt de identitate.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 2
  2
  Obțineți un nou număr de securitate socială după ce sunteți victima furtului de identitate. Dacă cineva ți-a furat identitatea și ți-a utilizat în mod activ numărul de securitate socială, te poți califica pentru un nou număr. Rețineți că vă calificați numai pentru un număr nou dacă problemele legate de furtul de identitate sunt în desfășurare. Dacă problemele au fost rezolvate, atunci este puțin probabil să primiți o nouă carte.
 • Dacă observați că altcineva, pe lângă dvs., a utilizat cardul de credit sau contul dvs. bancar, cineva vă poate fi furat identitatea. Frecvent, atunci când un hoț de identitate obține informații de la o victimă, hoțul primește numărul său de securitate socială. Acest lucru vă permite să deschideți conturi de credit în numele victimei și, astfel, să-l dați îndatorați. Mulți oameni observă doar că identitatea lor a fost furată atunci când își verifică scorul de credit sau când încep să primească apeluri de la un creditor. Dacă observați că cărțile de credit au fost deschise în numele dvs., probabil că cineva are numărul dvs. de securitate socială.
 • Pentru a vă califica pentru un nou număr de securitate socială, trebuie să fi făcut tot ce este posibil pentru a prinde hoțul de identitate. Aceasta include: raportarea furtului către Comisia Federală pentru Comerț pe site-ul consumer.ftc.gov, contactând Serviciul Internal Revenue cu privire la furt și să depuneți o plângere la Centrul de reclamații privind criminalitatea internetului (Centrul de reclamații privind crimele pe internet) pe site-ul web ic3.gov.
 • Noul dvs. număr de securitate socială va avea o referință încrucișată la vechiul dvs. număr. Prin urmare, chiar dacă primiți un nou număr, câștigurile dvs. anterioare (în plus față de asigurările sociale, contribuțiile Medicare, etc.) vor fi legate în mod esențial de noul card. Informațiile de pe vechea carte nu vor fi pierdute.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 3
  3
  Obțineți un nou număr de securitate socială pentru a vă proteja viața. Dacă sunteți victimă a violenței domestice sau a altor circumstanțe în care ați suferit abuzuri, hărțuiri grave sau dacă viața dvs. a fost în pericol, vă puteți califica pentru un nou număr de securitate socială. Cu toate acestea, în aceste condiții este posibil să aveți nevoie de o schimbare completă a identității și nu doar de o modificare a numărului de securitate socială. O nouă identitate poate include și o schimbare de nume, o nouă adresă, un nou număr de telefon care nu se află în director și o nouă activitate.
 • Dacă sunteți victimă a violenței domestice sau a altor abuzuri, hărțuiri grave sau dacă viața dvs. este în pericol, vă puteți califica pentru un nou număr de securitate socială. Acest lucru se aplică persoanelor care au trecut prin sistemul judiciar și care au încercat deja să folosească alte forme de protecție (cum ar fi o ordine de restricționare, scăparea de abuz, etc.). Pentru a obține un nou număr de asigurări sociale din cauza violenței domestice, va trebui să prezentați dovada abuzului și că viața dumneavoastră este în pericol.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 4
  4
  Obțineți un număr nou dacă numărul dvs. este un duplicat. Deși este rară, au existat cazuri în care același număr de securitate socială a fost eliberat mai mult de o persoană. Pentru aceasta, există câteva modalități de a descoperi că altcineva are numărul dvs. de securitate socială. Puteți afla utilizând numărul pentru o verificare de credit sau verificare de fond și vedeți informațiile care apar de la o altă persoană. Având un număr duplicat de securitate socială, vă veți califica pentru a obține un nou număr de securitate socială.
 • Numerele secvențiale atribuite membrilor aceleiași familii pot provoca și probleme. Dacă aveți probleme din acest motiv, vă puteți califica pentru un nou număr.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 5
  5
  Obțineți un număr nou dacă aveți obiecții religioase cu numărul dvs. actual. Dacă numărul dvs. include numere care vă sunt ofensatoare (de exemplu, 666), vă puteți califica pentru un număr nou.
 • Partea 2
  Solicitați un nou număr de securitate socială

  Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 6
  1
  Completați o cerere oficială pentru un card de securitate socială. Puteți obține această cerere de la un birou local de securitate socială sau o puteți descărca de pe site-ul administrației de securitate socială la https://socialsecurity.gov/online/ss-5.pdf.
  • Va trebui să furnizați numele dvs. legal complet.
  • Dacă ați schimbat numele dvs. legal după naștere, va trebui să furnizați și numele dvs. complet la naștere. De asemenea, listați alte nume care sunt utilizate.
  • Formularul vă va cere să vă scrieți numărul original de securitate socială.
  • Dați-vă locul și data nașterii.
  • De asemenea, indică dacă există o altă dată de naștere pe care ați specificat-o greșit într-o cerere anterioară.
  • Indicați statutul de cetățean: cetățean american, străin legal cu permis de muncă, străin legal fără permis de muncă sau alt statut.
  • Indicați etnia, rasa și sexul.
  • Scrieți numele complet al nașterilor tatălui și mamei dvs., precum și numerele lor de securitate socială (dacă este cazul).
  • Indică faptul că ați primit un număr în trecut și scrieți numele care se află pe cel mai recent emis card.
  • Includeți data, numărul dvs. de telefon în timpul zilei și adresa dvs. de corespondență.
  • Terminați prin semnarea întregului nume în document. De asemenea, trebuie să indicați dacă sunteți persoana ale cărei număr va fi schimbat sau dacă sunteți tatăl legal sau tutore al acelei persoane.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 7
  2
  Colectați documentele care vă dovedesc identitatea și cetățenia. Va trebui să vă dovedească identitatea, cetățenia SUA, statutul de imigrant (dacă este cazul), vârsta și să prezinte dovada schimbării legale a denumirii (dacă este cazul).
 • Dovada de identificare poate fi un permis de conducere din SUA, un card de identitate care nu este eliberat de un șofer emis de un stat american sau un pașaport american. De asemenea, este posibil să utilizați un card de identitate al angajatului, un card de identitate al forțelor armate ale Statelor Unite, un card de asigurări de sănătate sau un card de trib indian din Statele Unite.
 • Dovada cetățeniei poate fi un certificat de naștere al Statelor Unite, un raport consular născut în străinătate, un pașaport american, un certificat de naționalizare sau a unui certificat de cetățenie. Toate documentele trebuie să fie originale: fotocopiile nu vor fi suficiente.
 • Vă puteți dovedi statutul de imigrare cu o înregistrare de sosire sau de plecare I-94, un card de ședere permanentă I-551 sau un card de autorizare a angajării I-766.
 • Vă puteți dovedi vârsta cu un certificat de naștere sau un pașaport.
 • Dovada schimbării numelui nu poate fi decât un document original sau o copie certificată a documentului de ordin judecătoresc.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 8
  3
  Obțineți dovezi pentru a vă susține solicitarea. Nu puteți să vă exprimați motivul pentru că doriți un număr nou. Indiferent de motivul pentru care aveți nevoie de un număr nou, trebuie să furnizați o declarație scrisă și dovezi credibile actuale de la o terță parte care să documenteze motivele pentru care aveți nevoie de un număr nou.
 • Dacă solicitați un nou număr de securitate socială datorită furtului de identitate, trebuie să prezentați mai multe dovezi. În primul rând, trebuie să arătați că cineva ți-a furat identitatea. Apoi, trebuie să arătați că au folosit numărul dvs. de securitate socială și că v-au rănit într-un fel (de exemplu, că au deschis cărți de credit etc.). În cele din urmă, trebuie să explicați modul în care ați urmat pașii anteriori pentru a încerca să prindeți hoțul identității. Va trebui să demonstrați că această problemă a continuat în ciuda eforturilor dvs.
 • Administrația de Securitate Socială stabilește că cele mai bune dovezi de abuz provin de la terți. Părțile terțe includ poliția sau personalul medical. Trebuie să obțineți rapoartele care descriu natura și amploarea hărțuirii, abuzului sau faptului care vă pune în pericol viața. Alte dovezi pot include hotărâri judecătorești de reținere și scrisori de refugiu, familie, prieteni, consilieri sau alte persoane care au cunoștințe despre violență în familie sau despre abuzuri.
 • Dacă aveți nevoie de un nou număr de securitate socială, deoarece este la fel ca al altcuiva, veți avea nevoie de alte dovezi. Livrați orice material pe care îl aveți și arătați că numărul dvs. este un duplicat. Aceasta include orice fotografie pe care o aveți de ambele carduri de securitate socială sau numele persoanei care are același număr ca și dumneavoastră.
 • Dacă aveți obiecții religioase sau culturale, veți avea nevoie de documente scrise care susțin presupusa obiecție și va trebui să dovediți că aveți o legătură stabilă cu acea cultură sau religie.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 9
  4


  Trimiteți cererea și documentele dvs. la un centru de carduri de securitate socială sau la un birou al Administrației de securitate socială aflată în apropiere. Funcționarii care lucrează acolo vor putea să vă revadă și să vă proceseze informațiile. În unele cazuri, este posibil să primiți un nou număr în loc. Cu toate acestea, alteori va fi necesar ca cazul dvs. să fie revizuit și veți primi un nou număr de securitate socială la o dată ulterioară. Trebuie să trimiteți cererea la birou, nu puteți să o trimiteți prin poștă dacă aveți peste 12 ani.
 • Având în vedere că documentele de identificare pe care vi se solicită trebuie să fie originale, mergerea personală va evita, de asemenea, orice pierdere de documente.
 • Funcționarii care lucrează acolo vor putea să vă revadă și să vă proceseze informațiile. Cazul dvs. va trebui să fie revizuit și un nou număr de securitate socială va fi emis la o dată ulterioară.
 • Veți primi un nou card, care vă va fi trimis în câteva luni de la solicitarea dvs.
 • Puteți găsi centrul de carduri de securitate socială sau biroul administrației de securitate socială care vă este cel mai apropiat https://secure.ssa.gov/ICON/main.jsp.
 • Rețineți că toate documentele pe care le aduceți trebuie să fie originale sau că copii certificate trebuie să fie eliberate de organismul care a emis documentul. Nu vor accepta fotocopii sau copii notariale.
 • Partea 3
  Obțineți un număr de securitate socială dacă nu ați avut niciodată unul

  Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 10
  1
  Obțineți un număr de securitate socială pentru copilul dvs. biologic. Este posibil să nu aveți nevoie de un număr de securitate socială pentru copilul dvs. Cu toate acestea, numărul de securitate socială este o formă de identificare care este recunoscută în toate tipurile de documente oficiale. În majoritatea cazurilor, puteți solicita un număr de securitate socială împreună cu cererea pentru un certificat de naștere formal de stat. Dacă nu v-ați solicitat la un moment dat, dar aveți un certificat de naștere, va fi mai ușor să solicitați personal un număr de securitate socială la un birou local de administrare a securității sociale. Trebuie să puteți verifica data și locul nașterii, dar ambele să apară în certificatul de naștere. În plus, trebuie să completați formularul SS-5, care este aplicația pentru un card de securitate socială.
  • Biroul administrației de securitate socială va lua ceva timp pentru a verifica autenticitatea certificatului de naștere. Așteptați să primiți cartea de securitate socială în termen de 12 săptămâni.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 11
  2
  Obțineți un număr de securitate socială pentru un copil adoptat. Dacă ați adoptat un copil care nu este din Statele Unite, copilul nu va avea un număr de securitate socială. Pentru a obține un număr de securitate socială pentru copilul dvs. adoptat, trebuie să aduceți o serie de documente biroului local al Administrației de Securitate Socială. Deoarece aceste documente trebuie să fie originale, este mai bine să le luați personal. Trebuie să aduceți:
 • Formular de cerere Formularul de cerere este cunoscut ca SS-5 și îl puteți găsi pe site-ul web al Administrației de Securitate Socială din România https://socialsecurity.gov/forms/ss-5.pdf.
 • O copie originală a certificatului de naștere străine al copilului dumneavoastră și a decretului de adopție
 • Un act de identitate cu fotografie al părinților sau al părinților copilului
 • Nu va trebui să aveți certificatul de cetățenie al copilului dvs. pentru a obține numărul de securitate socială. Cu toate acestea, trebuie să furnizați certificatul Administrației de securitate socială atunci când îl primiți. Cu excepția cazului în care aveți un motiv să eliminați imediat numărul de securitate socială pentru copilul dvs. (de exemplu, pentru impozitele anuale), este mai convenabil să așteptați până când certificatul sosește.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 12
  3
  Solicitați un număr de securitate socială după o schimbare a statutului dvs. legal în Statele Unite. Cei care nu sunt cetățeni americani pot solicita un card de securitate socială după obținerea dreptului la muncă. Posesorii de carduri verzi, oricine cu un I-766 (Ocuparea forței de muncă de autorizare a cardului) și cetățenii nou naturalizati pot aplica pentru numere de securitate socială. Trebuie să trimiteți următoarele la biroul local al Administrației de securitate socială:
 • O formă completă SS-5 (așa cum s-a descris mai sus)
 • Dovada identității Se poate utiliza un document de identificare dintr-un stat din Statele Unite, precum și un pașaport. Toate documentele de identificare valide trebuie să includă o fotografie curentă.
 • Dovada statutului de imigrare sau a cetățeniei. Dacă nu sunteți cetățean american, Administrația de Securitate Socială vă va solicita să vă arătați documentele actuale de emigrare ale Statelor Unite. Documentele acceptate sunt formularul I-551, cartea rezidentă permanentă, fișa de intrare sau plecare I-94, cartea de autor I-766 (permisul de muncă).
 • Dovada vârstei. Va trebui să prezentați certificatul de naștere. Dacă nu aveți un certificat de naștere, administrația de securitate socială poate accepta o înregistrare religioasă făcută înainte de vârsta de 5 ani, care vă arată data nașterii, o înregistrare a nașterii dvs. dintr-un spital din SUA sau din pașaport.
 • De asemenea, când mergeți la biroul Administrației de securitate socială pentru a solicita o carte, vi se va cere să faceți un "interviu".
 • Partea 4
  Protejați-vă noul număr de securitate socială

  Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 13
  1
  Trebuie să știți cine să vă dea numărul. Există unele entități legitime care pot cere ca numărul dvs. de securitate socială să vă confirme identitatea. Entitățile care vă pot solicita să vă furnizați numărul de securitate socială sunt:
  • patronat
  • Serviciul de venituri interne (Serviciul de venituri interne)
  • Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite și alte programe finanțate de guvern (asistență socială, compensații pentru lucrători etc.)
  • Băncile și alți creditori. Ei trebuie să obțină numărul dvs. de securitate socială atunci când deschideți un nou cont.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 14
  2
  Trebuie să știți căruia să nu-i dați numărul de securitate socială. Multe aplicații pentru numărul de securitate socială nu sunt necesare sau nu sunt legitime. Știți care sunt sursele comune la care nu trebuie să furnizați numărul dvs. atunci când o solicită.
 • Unele companii legitime vor cere numărul dvs. de securitate socială, cu toate acestea, mulți nu au nevoie de el. Aceste entități sunt: ​​administratorii și proprietarii de proprietăți, școlile, spitalele și birourile medicilor, ligile și cluburile sportive, companiile de asigurări și companiile de utilități sau companiile de telefonie mobilă. Aceste tipuri de organizații vă cer, de obicei, numărul de securitate socială pentru a vă verifica identitatea.
 • Unii escroci vor încerca, de asemenea, să afle numărul dvs. de securitate socială. Nu dați numărul dvs. nimănui care vă apelează sau trimite un e-mail care arată "oficial" sau cineva care vă apropie pe stradă.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 15
  3
  Respinge o cerere pentru numărul de securitate socială. Dacă o companie solicită numărul dvs. de securitate socială, aveți dreptul să refuzați să oferiți aceste informații.
 • Cu toate acestea, înțelegeți că o companie sau o agenție are dreptul să vă refuze serviciul pe care îl solicitați dacă nu furnizați aceste informații. În alte cazuri, este posibil să li se permită să nu dea numărul de securitate socială, ci ca urmare va trebui să plătească o rată mai mare. Înainte de a lua o decizie, el știe ce consecințe potențiale sunt în mintea ta și să le evalueze pentru a stabili dacă acestea sunt suficient de grave pentru a justifica scris numărul.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 16
  4
  Puneți multe întrebări Înainte de a vă da numărul de securitate socială cuiva, chiar și unei companii legitime, asigurați-vă că știți exact cum va utiliza compania respectivă.
 • Întrebați de ce au nevoie de numărul dvs., dacă îl vor împărți cu cineva și cum îl vor păstra. De asemenea, solicită să se vadă o copie a politicii de confidențialitate a companiei.
 • Imaginea intitulată Obțineți un nou număr de securitate socială Pasul 17
  5
  Blocați înregistrarea dvs. de securitate socială. Victimele violenței domestice pot bloca accesul electronic la dosarul lor de securitate socială. Acest lucru se face astfel încât nimeni să nu poată obține astfel de informații personale pe Internet sau prin serviciul de telefonie automat al Administrației de Securitate Socială.
 • avertismente

  • Înțelegeți posibilele consecințe care ar putea rezulta din modificarea numărului dvs. de securitate socială. De exemplu, schimbarea numărului dvs. de securitate socială ar putea duce la imposibilitatea obținerii unui pașaport sau a altui document federal, pierderea trecutului dvs. de angajare, dificultăți în obținerea de beneficii federale și de stat (bunăstare, handicap, siguranță). din venitul suplimentar) și că aveți dificultăți în a demonstra abuzurile de date trecute.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Modificarea numărului de cod de verificare a securității iCloud pe un iPhoneModificarea numărului de cod de verificare a securității iCloud pe un iPhone
  Cum se elimină programul Rogue Security ToolCum se elimină programul Rogue Security Tool
  Cum să evitați modelul de securitate pe un dispozitiv AndroidCum să evitați modelul de securitate pe un dispozitiv Android
  Cum sa faci un truc de matematica mintal scriseCum sa faci un truc de matematica mintal scrise
  Cum să vă înscrieți în IMSSCum să vă înscrieți în IMSS
  Cum se convertește un număr binar la octalCum se convertește un număr binar la octal
  Cum de a ridica cei 10 la puterea oricărui număr întreg pozitivCum de a ridica cei 10 la puterea oricărui număr întreg pozitiv
  Cum să scrieți o scrisoare de apel către persoanele cu dizabilități (US)Cum să scrieți o scrisoare de apel către persoanele cu dizabilități (US)
  Cum se face o multiplicare de două cifreCum se face o multiplicare de două cifre
  Cum se multiplică numerele mixteCum se multiplică numerele mixte
  » » Cum se obține un nou număr de securitate socială

  © 2011—2020 ertare.com