Cum să ceri o cunoștință să-ți împrumute bani pentru afacerea ta

Solicitarea de bani de la o cunoștință pentru a începe afacerea dvs. este foarte diferită de cererea unei cereri de împrumut la bancă. Vestea bună este că, deoarece au deja o relație personală bazată pe încredere, există șanse să nu-ți verifice creditele sau să-ți ceară casa ca o garanție a plății. Cunoscătorii dvs. vă pot oferi chiar și o afacere bună, cu o rată scăzută a dobânzii și condiții de plată generoase. Vestea proastă este că întregul proces (de la cererea împrumutului la plata acestuia) poate fi influențat de emoții. Iată câteva sfaturi pentru a "naviga în aceste ape".

pași

Imaginea intitulată Împrumutați bani de la oamenii pe care îi cunoașteți pentru afacerea dvs. Pasul 1
1
Căutați antreprenori în cercul dvs. de cunoștințe. Găsiți o persoană mai veche și bogată care este sau a fost un antreprenor. Unele studii arată că acești oameni au mai multe șanse de a face împrumuturi și investiții informale în afacerea cunoștințelor lor.
 • Imaginea intitulată Împrumutați bani de la oamenii pe care îi cunoașteți dvs. de afaceri Pasul 2
  2
  Preparată. Aveți un plan de afaceri în avans și calculați cât de mulți bani aveți nevoie. Chiar și Granny Mabel merită o descriere bună a modului în care intenționați să vă utilizați banii și când o veți rambursa. Decideți următoarele înainte de a solicita împrumutul: cât de mulți bani aveți nevoie, ce ratele dobânzilor plătiți și ce fel de plată și plan de securitate puteți oferi.
 • Imaginea intitulată Împrumutați bani de la persoane pe care le cunoașteți pentru afacerea dvs. Pasul 3
  3
  Sugerați o sumă variabilă în loc de una fixă. Când începi să vorbești despre bani, sponsorii tăi vor dori să simtă că ei sunt cei care decid suma. Dacă nu vă simțiți confortabil utilizând o sumă variabilă, sugerați trei opțiuni cu sumele diferite, ratele dobânzilor și termenii de împrumut.
 • Imaginea intitulată Împrumutați bani de la oamenii pe care îi cunoașteți pentru afacerea dvs. Pasul 4


  4
  Când ați ajuns la un acord verbal, agitați mâna și promiteți să trimiteți un proiect conform e-mailului. Deși conversația a fost informală până în acest moment, este timpul să formalizăm acordul.
 • Imaginea intitulată Împrumutați bani de la oamenii pe care îi cunoașteți pentru afacerea dvs. Pasul 5
  5
  Dacă respectați acordul ca și dvs. dacă ar fi un străin, toată lumea se va simți mai încrezătoare. Dacă este un cadou, ai nevoie doar de o scrisoare de la sponsorul tău. Dacă este un împrumut, trebuie să semnați un bilet la ordin care include termenii împrumutului pe care ambele părți l-au convenit anterior.
 • Imaginea intitulată Împrumutați bani de la oamenii pe care îi cunoașteți pentru afacerea dvs. Pasul 6
  6
  Oferiți ca acordul să fie formal și administrat de un profesionist. Un avocat, consultant financiar, contabil sau o companie de servicii de împrumut privat poate face acest lucru pentru dumneavoastră. Sponsorul dvs. se va simți mai încrezător, știind că este vorba despre un acord de afaceri legat de un contract legal.
 • sfaturi

  • Dacă vă puteți permite, clarificați-vă că veți plăti cu siguranță într-o anumită perioadă.
  • Oferiți o plată competitivă. Dacă viitorul dvs. sponsor este nehotărât, oferiți-i o rată a dobânzii mai mare decât ar putea câștiga într-o investiție financiară în condiții similare. De exemplu, procentul de profit când se investește într-un Certificat de Depunere într-o perioadă de 5 ani este de 4,5%. Oferiți între 7 și 10% pentru a vă capta pe deplin atenția.
  • Păstrați cererea dvs. informală. Fii tu însuți, descrie-ți afacerea, descrie-ți eforturile de a strânge fonduri și de a-ți măsura interesul, dar nu confundă să fii informat cu faptul că nu te pregătești. Afișați-vă sponsorul că sunteți pregătit cu un plan de afaceri și că ați pregătit opțiunile financiare pe care le-ați solicitat să le ia în considerare.
  • Utilizați e-mail pentru a vă prezenta ideea de afaceri. E-mailurile reprezintă o modalitate excelentă de a proiecta o rețea extinsă într-un mod blând și informal. Descrieți conceptele dvs. și invitați pe oricine este interesat să vă contacteze despre planul dvs. de afaceri. Investigați-i pe acești oameni vorbind despre nevoia de capital.

  avertismente

  • Acordați o atenție specială relațiilor personale și ce știți despre sponsorul dvs. Nu împrumutați de la persoane care nu își pot permite o pierdere, cum ar fi cele care au un venit fix sau limitat, mai ales dacă știți că vă vor fi greu să vă spună nu. De asemenea, gândiți cu atenție dacă doriți cu adevărat ca persoana respectivă să fie sponsorul dvs., înainte de a cere banii. Încredeți-vă în instinct și nu împrumutați bani de la cineva care va fi enervant de partea voastră.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează un interes simpluCum se calculează un interes simplu
  Cum se calculează amortizareaCum se calculează amortizarea
  Cum se calculează rata efectivă a dobânziiCum se calculează rata efectivă a dobânzii
  Cum se calculează cheltuielile cu dobânzileCum se calculează cheltuielile cu dobânzile
  Cum să cumpărați o afacere fără baniCum să cumpărați o afacere fără bani
  Cum să scapi de capcana pentru împrumuturi de platăCum să scapi de capcana pentru împrumuturi de plată
  Cum de a determina cât de mult poți plăti pentru o casăCum de a determina cât de mult poți plăti pentru o casă
  Cum să conduci o afacere de amenajare a teritoriuluiCum să conduci o afacere de amenajare a teritoriului
  Cum de a alege un creditor ipotecarCum de a alege un creditor ipotecar
  Cum să găsești investitori pentru o mică afacereCum să găsești investitori pentru o mică afacere
  » » Cum să ceri o cunoștință să-ți împrumute bani pentru afacerea ta

  © 2011—2020 ertare.com