Cum să patenți o invenție

O idee strălucită ți-a apărut! Ar putea fi revoluționar pentru o anumită nișă. Acum doriți să protejați ideea astfel încât să puteți câștiga bani cu ea. Ce ar trebui să faceți?

pași

1
Scrie ideea ta Actul de scriere vă va forța să vă definiți invenția, să vă descompuneți elementele sale și să vă gândiți la variațiile invenției. Materialele scrise produse ca rezultat vor fi, de asemenea, utile în pregătirea aplicării brevetului.
 • 2
  Realizați o căutare de brevete pentru a vă ajuta să aflați dacă invenția dvs. este o noutate. Dacă fiecare element al invenției dvs. este dezvăluit într-o publicație, ideea dvs. nu este potrivită pentru un brevet.
 • 3
  Decideți dacă doriți să depuneți o cerere de brevet provizorie sau non-provizorie. Aplicarea provizorie are cote relativ ieftine, dar servește pur și simplu la "salvarea locului tău în rând" în biroul de brevete timp de până la un an. Dacă nu depuneți o cerere necondiționată la sfârșitul acelui an, toate drepturile dvs. de aplicare provizorie vor fi abandonate.
 • Aplicațiile provizorii sunt de obicei pregătite pentru neprofesioniști. Acestea pot fi informale în format, dar trebuie să includă detalii suficiente în ceea ce privește invenția, pentru a permite tuturor să practice. Orice lipsă dintr-o aplicație provizorie nu va avea dreptul la protecție, astfel încât este mai bine să greșească pentru a include mai multe lucruri.
 • Aplicațiile non-provizorii necesită de obicei mai multă muncă. Declarațiile unei cereri de brevet stabilesc distribuția și limitele invenției dvs. și vă definesc drepturile legale în cadrul invenției. Prin urmare, aceasta este partea în care experiența profesională ajunge într-adevăr la lumină. Dacă aveți bani pe care să-i cheltuiți pentru pregătirea brevetului, acesta este locul unde să-l cheltuiți. Un profesionist experimentat poate face ca o persoană obișnuită să nu se gândească niciodată.


 • 4
  Decideți dacă aveți de gând să aveți un profesionist, de exemplu, un agent de brevete sau un avocat de brevet, să vă elaborați cererea de brevet sau să încercați să o faceți singur. De obicei, o aplicație pregătită profesional va fi de o calitate superioară.
 • Odată ce declarațiile sunt scrise, partea din descrierea detaliată a aplicației poate fi pregătită folosind instrucțiunile ca ghid. Aceasta este o descriere detaliată a invenției dvs. Multe invenții au nevoie de desene. Desenele numerotate vor ilustra mecanismele, procesele sau procedurile necesare pentru a vă exersa invenția, care este inima ei. Va trebui să vă referiți la numerele anumitor părți ale desenelor din descriere.
 • 5
  În Statele Unite, depuneți brevetul la Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA. Puteți verifica taxele de pe site-ul dvs.
 • Se va examina o cerere non-provizorie. Procesul de examinare este legat de un contract de negociere cu un examinator de brevete. În timpul examinării, examinatorul vă va cere să vă clarificați invenția sau să vă prezentați un rezumat al domeniului de protecție pe care îl căutați. În plus, nu există nicio garanție că orice cerere va fi în cele din urmă acceptată ca brevet. Procesul de examinare va varia în funcție de durata în funcție de natura invenției dumneavoastră și de orele de funcționare a brevetelor.
 • În timpul fazei "în curs de brevetare" a cererii dvs., puteți încerca să vindeți sau să exploatați invenția fără teama de a pierde drepturile invenției.
 • sfaturi

  • Când căutați un profesionist în domeniul brevetelor, asigurați-vă că acesta are cunoștință despre tehnologia dvs. Cereți mostre de scris.
  • Familiarizați-vă cu problemele legate de costurile și fluxurile de numerar asociate brevetelor înainte de a începe. Nu are nici un rost să cheltuiți banii pentru a obține un brevet dacă brevetul nu va genera bani.
  • Dacă plătiți pentru a scrie cererea dumneavoastră de brevet de invenție, poate doriți să găsiți un brevet bun profesionist. Cereți recomandări de la cunoștințele care au afaceri. Apelați asociațiile inventatorilor pentru a vă oferi recomandări.

  avertismente

  • Fii atent cu anunțurile, cum ar fi cele care oferă ajutor cu invenția. De obicei, acestea sunt companii care sunt foarte scumpe și oferă un serviciu de calitate foarte scăzută.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să brevetezi programele de calculatorCum să brevetezi programele de calculator
  Cum să te ocupi de cineva care te copiazăCum să te ocupi de cineva care te copiază
  Cum să începeți o companie în PeruCum să începeți o companie în Peru
  Cum să patenți în ColumbiaCum să patenți în Columbia
  Cum să faceți brevet în MexicCum să faceți brevet în Mexic
  Cum să faceți brevet în PeruCum să faceți brevet în Peru
  Cum să faceți brevet în ChileCum să faceți brevet în Chile
  Cum se calculează amortizarea unui brevetCum se calculează amortizarea unui brevet
  Cum să trimiteți articolele dvs. publicațiilor diferiteCum să trimiteți articolele dvs. publicațiilor diferite
  Cum să inventezi un produsCum să inventezi un produs
  » » Cum să patenți o invenție

  © 2011—2020 ertare.com