Cum să patenți în Argentina

În prezent, pentru a avea dreptul exclusiv la ideea dvs. inovatoare, trebuie să-l păstrați. Acest brevet va dura 20 de ani, timp în care puteți preveni sau aproba terțe părți să vă exploateze invenția. În acel moment puteți exercita dreptul exclusiv al invenției. În Argentina, brevetele sunt împărțite în brevete de proprietate industrială și brevete de copyright.

pași

Metoda 1
Brevetarea unei invenții: brevet de proprietate industrială

Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 2
1
Patenta ceva nou. Ceea ce doriți să faceți brevet trebuie să fie ceva care nu a fost înregistrat înainte.
 • Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 9
  2
  Considerați că invenția dvs. trebuie să fie susceptibilă de aplicare industrială. Aceasta înseamnă că rezultatul trebuie să fie repetitiv și trebuie să poată fi executat în industrie.
 • Imaginea intitulată Protejați-vă ideile fără un brevet Pasul 9
  3
  Trimiteți o cerere de brevet Este primul pas pentru a vă obține brevetul. Trebuie sa-l prezinte la Institutul Național de Proprietate Industrială, care este situat în orașul Buenos Aires pe strada Paseo Colón 717. Cererea trebuie să conțină:
 • O declarație prin care solicitați brevetul.
 • Identificarea dvs. ca solicitant
 • O descriere a ceea ce doriți să brevetați.
 • Imaginea intitulată Face o verificare de fond criminală Pasul 6
  4
  Efectuați examinarea preliminară. După 90 de zile de depunere a cererii, trebuie să faceți examenul pentru a rezolva eventualele defecțiuni formale care ar fi putut fi în cadrul cererii.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un pas de testare 01
  5
  Așteptați publicarea cererii dvs. După ce ați finalizat examinarea preliminară, cererea va fi publicată în termen de 18 luni de la data depunerii. Dacă doriți, puteți solicita publicarea în avans, cu plata corespunzătoare în avans.
 • Imaginea intitulată Deschideți un cont bancar în Insulele Cayman Pasul 11
  6
  Plătiți taxa corespunzătoare. Odată ce acest lucru se va face, veți putea efectua o examinare mai aprofundată, astfel încât, în registrul de brevete, puteți stabili noutatea a ceea ce ați propus.
 • Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 7
  7
  Păstrați brevetul. Odată ce ai brevetul, trebuie să plătești anuități pentru a-l menține.
 • Metoda 2
  Realizați ideea

  Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 1
  1
  Scrieți ideile dvs. Obișnuiți-vă să vă scrieți ideile, să faceți note, diagrame și desene. Încercați să găsiți soluții la probleme sau să facilitați activitățile pe care le vedeți în viața de zi cu zi.
 • Imaginea intitulată Cumpărați stocurile Pasul 2
  2
  Testați-vă ideile. Imaginați-vă cum le puteți lua pentru a practica, gândiți-vă la toate detaliile și consecințele invenției voastre. Gândiți-vă cine este invenția dvs. și cum puteți continua să vă îmbunătățiți. Rețineți că în prezent există peste 40.000.000 de brevete în întreaga lume, deci dacă ideea dvs. este originală, nu pierdeți timpul pentru brevetarea acesteia.
 • Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 3
  3
  Efectuați o căutare pentru brevete similare. Este de preferat să verificați istoricul brevetelor înainte de a investi timp și bani în proiectul dvs. Pentru a face acest lucru puteți căuta fie pe Internet sau biblioteci, fie consultați și Institutul Național al Proprietății Industriale. Când aveți siguranța pe care credeți că este originală, continuați.


 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității în consiliere Pasul 02
  4
  Protejați-vă ideea Păstrați-vă ideea un secret În acest moment vă veți patenta ideea. Aceasta include brevetarea mărcii, designului, drepturilor de autor, vânzărilor, în plus față de invenția dvs.
 • Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 9
  5
  Construiți-vă planul de afaceri. Trebuie să investiga piața, să calculeze numărul de potențiali cumpărători sau utilizatori, banii necesari, profiturile așteptate, printre alți factori. Această parte este importantă pentru a vă oferi ideea, cu baze și argumente solide, diferitelor companii și / sau pentru a obține ajutor financiar.
 • Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 8
  6
  Creați prototipuri Testați-vă produsul pe piață. Creați câteva prototipuri bine realizate pentru a lansa pe piață și pentru a vedea răspunsul publicului. Cu cât sunt mai bine prezentate și cu cât sunt mai atractive, cu atât mai ușor va fi convingerea oamenilor despre produsul dvs. Asociați prototipurile cu broșuri care vă explică invenția.
 • Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 12
  7
  Introduceți produsul pe piață. După depășirea cu succes a etapei de lansare a prototipurilor, este timpul ca produsul dvs. să intre pe piață. Obțineți oameni profesioniști care să vă ajute să o poziționați. Este important ca toți oamenii care vă însoțesc în acest stadiu să aibă încredere în voi în totalitate.
 • Metoda 3
  Brevet: drepturi de autor

  Imagine intitulată Brevet de invenție Pasul 3
  1
  Introduceți invenția într-una dintre categorii. Categorii posibile sunt lucrări nepublicate sau publicate: filme, compozitii muzicale, desene, scrieri, sculpturi, înregistrări audio, fotografii, hărți, lucrări de arhitectură, piese de teatru, picturi, desene, radio, TV, periodice, software , printre altele.
 • Imaginea intitulată
  2
  Completați formularul. În funcție de categoria invenției dvs., trebuie să completați unul sau altul. Acesta este disponibil pe site. Sau puteți să o solicitați entității cooperante care corespunde categoriei invenției dvs.
 • Imaginea intitulată
  3
  Plătiți formularul. Prețul variază în funcție de ceea ce doriți să vă înregistrați.
 • Imaginea intitulată Revendicări de deducere pentru biroul de acasă Pasul 10
  4
  Trimiteți formularul. Puteți să faceți acest lucru și în cadrul Direcției Naționale a Drepturilor de Autor (DNDA).
 • Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 6
  5
  Așteptați acreditarea brevetului dvs. După ce ați finalizat toți pașii, nu trebuie decât să așteptați brevetul.
 • sfaturi

  • Dacă doriți să acordați brevete modelelor industriale și modelelor online, puteți să o faceți.
  • Țineți cont de faptul că brevetele pot fi transferate. Există modalități diferite de a face acest lucru, puteți să-l vindeți, să îl acordați prin moștenire sau chiar să-l dați departe. Pentru a face acest lucru, trebuie să înregistrați transferul la INPI (Institutul Național al Proprietății Industriale).
  • Numărați pe un notepad de buzunar pe care îl puteți purta întotdeauna cu dvs. sau scrieți-vă pe telefonul mobil. Vă va permite să vă amintiți ideile pe care le aveți în timpul zilei.
  • Puteți găsi Direcția Națională de autor în orașul autonomă Buenos Aires în 1230 Moreno Street sau puteți apela (54-11) 4121-7200. Sau, de asemenea, la (011) 4124-7200 de la 9:30 până la 2:30 pm.

  avertismente

  • Anumite invenții nu pot fi brevetate ca proprietate industrială: descoperiri, teorii științifice și metode matematice. Lucrări literare sau artistice. Pe lângă lucrările științifice. Și nici nu poate fi brevetat planuri sau reguli pentru jocuri sau pentru activități economice comerciale sau forme sau metode de tratament chirurgical, terapeutice aplicabile organismului uman de raportare. Și, bineînțeles, nu puteți brevet substanțele preexistente în natură. Dar cele de mai sus pot fi brevetate drept drepturi de autor.
  • După 20 de ani, brevetul dvs. va deveni domeniul public, ceea ce înseamnă că oricine îl poate folosi fără a fi nevoit să plătească pentru utilizarea brevetului.
  • Dacă două persoane depun o cerere de brevet pentru aceeași invenție, se va acorda prioritate celui care l-a prezentat mai întâi. În timp ce a doua cerere va fi rezervată până când prima va fi rezolvată.
  • Dacă în momentul acordării brevetului nu plătiți anuitatea corespunzătoare, brevetul va expira.
  • Brevetul acordă protecție numai în Argentina. Prin urmare, trebuie să prezentați cererea de brevet în fiecare țară în care sunteți interesat să îl protejați. Pentru aceasta aveți avantaje oferite de Convenția de la Paris, în Legea 17.011.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să brevetezi programele de calculatorCum să brevetezi programele de calculator
  Cum să te ocupi de cineva care te copiazăCum să te ocupi de cineva care te copiază
  Cum să exportați produse mexicaneCum să exportați produse mexicane
  Cum să începeți o companie în PeruCum să începeți o companie în Peru
  Cum să înființezi o franciză în MexicCum să înființezi o franciză în Mexic
  Cum să patenți în ColumbiaCum să patenți în Columbia
  Cum să faceți brevet în MexicCum să faceți brevet în Mexic
  Cum să faceți brevet în PeruCum să faceți brevet în Peru
  Cum să faceți brevet în ChileCum să faceți brevet în Chile
  Cum se calculează amortizarea unui brevetCum se calculează amortizarea unui brevet
  » » Cum să patenți în Argentina

  © 2011—2020 ertare.com