Cum să faceți brevet în Spania

Pentru un inventator, brevetul este cheia care asigură proprietatea asupra invenției sale și exploatării sale comerciale. Cu toate acestea, procesul pe care trebuie să-l urmați pentru a vă asigura că autorul invenției sau ideii dvs. este aproape la fel de complex ca munca pe care ați făcut-o pentru a crea acea idee. Să vedem din ce constă acest proces.

pași

Partea 1
Pregătiți procedura

Imagine intitulată Brevet de invenție Pasul 3
1
Evaluați dacă ideea dvs. este brevetabilă. Pentru a ști dacă ideea dvs. este brevetabilă, aceasta trebuie să fie nouă, provenind din inventiv și cu o capacitate de producție industrială. Aceasta înseamnă că invenția trebuie să poată fi produsă în masă într-o fabrică sau atelier. Acest ultim aspect este cheia deoarece, prin acest principiu, nu putea fi brevetat, în conformitate cu legislația spaniolă și, prin urmare, cu Uniunea Europeană, lucruri precum programele de calculator sau formele de afaceri. Aceste invenții ar fi protejate prin formularul de drepturi de autor sau respectiv de franciză.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru o etapă de testare 18
  2
  Analizați ciclul de viață al produsului dvs. Datorită faptului că procedurile de brevet de invenție se iau în sine, cel puțin de la 3 la 4 ani, este important să țineți minte care este ciclul de viață al produsului dvs., deoarece este posibil ca nu este rezonabil să intrați pe piață. costul muncii și banii unui brevet când, până atunci, produsul dvs. este un lucru din trecut.
 • Imaginea intitulată
  3
  Planifică costurile finale ale unui brevet. Un brevet presupune că o idee pe care ați avut-o numai va fi în măsură să fie exploatată de dvs. sau de oricine decideți. Acest proces are costuri considerabile pe care trebuie să le confruntați, odată ce începeți să vă mișcați procesul și, cu siguranță, veniturile nu vor apărea până la sfârșit. De aceea, trebuie să țineți cont de întreaga costă a procesului și dacă veți putea avea destui bani pentru asta.
 • Imaginea intitulată Protejați-vă ideile fără un brevet Pasul 4
  4
  Luați în considerare alte modalități de a vă proteja ideea. Datorită complexității, costului și a tot ceea ce am comentat deja, este posibil să credeți că poate un brevet nu este cel mai adecvat pentru a vă proteja ideea. Există și alte modalități de a vă proteja proprietatea intelectuală, mai simplu și mai ieftin. În caz de îndoială, puteți consulta întotdeauna un avocat specializat în brevete.
 • Imaginea intitulată
  5
  Căutați ajutor legal. Dacă ați decis în cele din urmă să faceți pasul de depunere a unei cereri de brevet, trebuie să căutați a avocat de brevetare deoarece mii de întrebări care implică procesul implică faptul că trebuie să aveți o consiliere juridică în timpul întregului proces. Atât pentru cererea, cât și pentru apărarea brevetului dvs. după înregistrare.
 • Partea 2
  Înregistrați-vă brevetul

  Imaginea intitulată Protejați-vă ideile fără un brevet Pasul 9
  1
  Pregătiți documentația aplicației. Pentru a începe cererea pentru brevetul dvs., este necesar să prezentați diferite documente, cum ar fi cererea în sine, datele dvs. personale, datele invenției pe care intenționați să le brevete, precum și planurile sau modelele în funcție de tipul de element care urmează să fie brevetat. Trebuie, de asemenea, să ridicați revendicările brevetului, cum ar fi să vă acordați, de exemplu, utilizarea și exploatarea invenției prezentate.
  • Documentația menționată poate fi trimisă prin poștă obișnuită la sediul Oficiului pentru Brevete și Mărci, situat la Paseo de la Castellana 75 din Madrid. Gestionarea poate fi făcută și prin birou virtual al OEB pentru care este necesar să aveți un certificat digital sau să îl prezentați în orice registru oficial al comunităților autonome.


 • Imagine cu titlul Tarife
  2
  Plătiți taxa corespunzătoare. Una dintre cele mai notabile cheltuieli din lumea brevetelor sunt taxele pe care trebuie să le plătiți. În procesul de înregistrare este necesară achitarea taxei de înscriere începând cu examinarea anterioară, care se ridică la o sumă considerabilă. Puteți verifica valoarea acestor taxe pe site-ul web al companiei Oficiul de Brevete din Spania
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un pas de testare 01
  3
  Introduceți data prezentării brevetului. Odată ce documentația este prezentată, înregistrarea vă va trimite așa-numita dată de depozit. Această dată este importantă, deoarece din ea aveți un an pentru a vă înregistra ideea în alte țări, data originală fiind data de depozit.
 • Imaginea intitulată
  4
  Evaluați raportul anterior. Odată ce documentația este primită, biroul de brevete face o primă căutare a unor idei similare deja înregistrate și o evaluare inițială a posibilităților de prosperare a cererii.
 • Imaginea intitulată Reducerea unei solicitări de referință Pasul 1
  5
  Accesați examenul de fundal. Odată ce această primă evaluare a fost obținută, biroul de brevete se angajează la publicarea protejată a ideii, la aproximativ 18 luni după faza de prezentare. În acest moment, trebuie să decideți dacă doriți să continuați procedura, solicitând înregistrarea definitivă sau dacă, având în vedere faptele și coincidențele constatate, preferați să opriți procesul. În acest moment, trebuie să decideți și în ce țări să înregistrați brevetul, astfel încât să nu uitați să faceți numere cu taxele.
 • Imaginea intitulată Face o verificare de fond criminală Pasul 6
  6
  Trece examenul de fundal. Dacă vă decideți să continuați, va începe o perioadă de întâlniri cu profesioniștii biroului de brevete din Spania, care vor acorda definitiv acest brevet, pe baza brevetelor similare deja prezentate și a documentației existente. În această fază, ajutorul avocatului dvs. de brevetare este esențial pentru a avea succes în acest proces.
 • Imaginea intitulată Inventați un produs Pasul 8
  7
  Efectuați procesul de validare final. Dacă în cele din urmă întreaga procedură este de succes, veți obține cererea dvs. și va fi publicată ca atare, trecând astfel procesul de validare. Din acel moment, veți putea să o exploatați în mod comercial în Spania, deși va trebui să validezi acest brevet în alte țări în care l-ați solicitat, astfel încât acesta să fie valabil și în aceste țări.
 • avertismente

  • Faptul de a avea un brevet nu înseamnă că oricine poate folosi ideea ta. Vă oferă doar autorul și baza pentru a putea depune acțiuni legale cu oricine vă folosește ideea fără permisiune.
  • Când căutați un avocat de brevetare, cereți opinii diferite și nu rămâneți cu primul avocat pe care îl găsiți. Este cel mai bine să economisiți costurile și să aveți un serviciu mai bun.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să salvați muzică de pe o pagină MySpace fără a utiliza butonul de descărcareCum să salvați muzică de pe o pagină MySpace fără a utiliza butonul de descărcare
  Cum să brevetezi programele de calculatorCum să brevetezi programele de calculator
  Cum să cumpărați drepturile unei cărțiCum să cumpărați drepturile unei cărți
  Cum să te ocupi de cineva care te copiazăCum să te ocupi de cineva care te copiază
  Cum să obțineți un loc de muncă în Spania când sunteți în străinătateCum să obțineți un loc de muncă în Spania când sunteți în străinătate
  Cum să patenți în ColumbiaCum să patenți în Columbia
  Cum să faceți brevet în MexicCum să faceți brevet în Mexic
  Cum să faceți brevet în PeruCum să faceți brevet în Peru
  Cum să faceți brevet în ChileCum să faceți brevet în Chile
  Cum se calculează amortizarea unui brevetCum se calculează amortizarea unui brevet
  » » Cum să faceți brevet în Spania

  © 2011—2020 ertare.com