Cum să vă plătiți mai întâi

Sintagma "plătiți-vă mai întâi" a devenit populară în cercurile de finanțe și investiții. În loc să vă plătiți mai întâi toate datoriile și încasările și să salvați ceea ce rămâne, faceți exact opusul. bani separate pentru a investi, de pensii, colegiu, o plată în jos, sau orice altceva care necesită un efort pe termen lung, iar apoi are grijă de orice altceva.

pași

Imagine intitulată Pay Yourself First Step 1
1
Creați un cont separat de toate celelalte conturi. Acest cont trebuie să aibă doar un scop specific, de obicei pentru economii sau investiții. Dacă este posibil, alegeți un cont cu un interes mai mare - de obicei, acest tip de cont limitează cât de des puteți obține bani, ceea ce este un lucru bun, pentru că, oricum, nu veți obține bani.
 • Imagine intitulată Pay Yourself First Step 2
  2
  Determinați cât doriți să puneți în cont și la ce interval. De exemplu, puteți decide să includeți 300 USD pe lună sau 150 USD pentru fiecare plată efectuată. Acest lucru va depinde de ceea ce doriți să faceți cu banii. De exemplu, dacă doriți să separați 20.000 $ pentru plata în avans a unei case în 36 de luni (3 ani), va trebui să salvați în jur de 550 $ pe lună, în fiecare lună.
 • Imagine intitulată Pay Yourself First Step 3


  3
  Puneți banii într-un cont de îndată ce este disponibil. Dacă puteți efectua plăți directe, aveți o parte din fiecare plată depusă automat în contul separat. De asemenea, puteți transfera automat un transfer automat lunar sau săptămânal de la contul dvs. principal activ în contul dvs. separat, dacă vă puteți ține pasul cu soldul suficient pentru a evita taxele de descoperit de cont. Ideea este de a face acest lucru înainte de a cheltui bani pe orice altceva, inclusiv încasări și chirie.
 • Imagine intitulată Pay Yourself First Step 4
  4
  Lăsați banii în pace. Nu atingeți Nu iei bani din cont. Trebuie să aveți un fond separat pentru situații de urgență care este pentru acele situații de urgență. De obicei, fondul ar trebui să fie suficient pentru a acoperi trei până la șase luni. Nu confunda un fond de urgență cu un fond de economii sau cu un fond de investiții. Dacă vă dați seama că nu aveți destui bani pentru a vă plăti facturile, căutați alte modalități de a câștiga bani sau de a vă reduce cheltuielile. Nu o încărcați pe cardul dvs. de credit (vedeți avertismentele de mai jos).
 • sfaturi

  • Ideea din spatele conceptului de a plăti în primul rând este că, dacă nu, veți găsi întotdeauna modalități de a cheltui banii până când nu au lăsat foarte puțin. Cu alte cuvinte, este ca și cum cheltuielile noastre se vor extinde pentru a ne apropia mai mult de veniturile noastre. Dacă îți taie venitul plătind mai întâi, cheltuielile tale vor fi sub control. Dacă nu se întâmplă acest lucru, gândiți-vă la alte resurse, în loc să faceți o scufundare în economiile dvs.
  • Stabiliți un obiectiv, de exemplu: "Voi avea 20.000 $ în 5 ani". Acest lucru vă poate ajuta să vă păstrați mai întâi plățile.
  • Începeți mici, dacă este necesar. Este mai bine să separați 5 dolari sau chiar 1 dolar pe săptămână decât nimic în general. Dacă cheltuielile dvs. sunt reduse sau venitul dvs. crește, puteți crește suma pe care o plătiți singuri.

  avertismente

  • Dacă devii din ce în ce mai dependent de cardurile de credit pentru a te putea plăti mai întâi, atunci nu înțelegi punctul. De ce a economisi 20.000 $ pentru o plată în jos, în timp ce acumularea de 20.000 $ în (taxe și dobânzi care vin cu ea) datorii?
  • Poate fi greu să vă răsplătiți, după cum sa arătat mai sus, dacă obligațiile financiare sunt urgente, ca și cum chiria dvs. este datorată sau dacă colectorii sunt la ușă. Unii oameni cred că ar trebui să se plătească indiferent de ce și alții cred că există un punct în care ar trebui să plătiți pe alții mai întâi. În cazul în care pentru a trage linia depinde de tine.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să plătiți facturile onlineCum să plătiți facturile online
  Cum să plătiți online fără un card de credit sau cu PaypalCum să plătiți online fără un card de credit sau cu Paypal
  Cum să solicitați un împrumut în PeruCum să solicitați un împrumut în Peru
  Cum se scrie un contract de platăCum se scrie un contract de plată
  Cum să economisiți pentru ceea ce doriți să cumpărațiCum să economisiți pentru ceea ce doriți să cumpărați
  Cum să începeți economisirea pentru a deveni independentăCum să începeți economisirea pentru a deveni independentă
  Cum de a cumpăra un fond mutual cu VanguardCum de a cumpăra un fond mutual cu Vanguard
  Cum să decideți ce tip de cont bancar trebuie deschisCum să decideți ce tip de cont bancar trebuie deschis
  Cum de a dezvolta opulența generațiilorCum de a dezvolta opulența generațiilor
  Cum să eliminați datoriile fără venituri suplimentareCum să eliminați datoriile fără venituri suplimentare
  » » Cum să vă plătiți mai întâi

  © 2011—2020 ertare.com