Cum să vă organizați conturile plătibile

Există câteva reguli pe care le puteți urma atunci când plătiți facturile.

pași

Imaginea intitulată Organizați facturile dvs. Pasul 1
1
Înregistrați totul când plătiți pentru prima dată. Suma, data scadenței, rata dobânzii, soldul etc. Scrieți tot ceea ce considerați că este relevant. Poate veți plăti un cont pentru mama dvs. (de exemplu, o factură telefonică, o factură pentru reparații auto etc.) sau pentru unul dintre frații dvs. pentru câteva luni. Acest tip de conturi va dispărea (adică vor fi lichidate) mult mai repede decât ipoteca - chiar și așa păstrează o evidență a acestora.
 • Imaginea intitulată Organizați facturile dvs. Pasul 2
  2
  Sortați-vă conturile în funcție de cele care sunt cele mai importante pentru dvs. Puteți să vă sortați conturile după data scadentă, de exemplu, astfel încât să nu pierdeți bani înainte de a plăti facturile lunare. De asemenea, puteți să le ordonați în funcție de sold (de exemplu, arătând că soldul mai mare atrage întotdeauna atenția, dar vă indică mai întâi că echilibrul mai mic vă motivează, deoarece cel puțin puteți soluționa un cont în curând).
 • Imaginea intitulată Organizați facturile dvs. Pasul 3
  3


  Grupați conturile. De exemplu, puteți face după cum urmează: servicii casnice (apă, gaz, electricitate, etc), plăți casa (chirie, ipoteca, asigurare, etc), auto (facturi auto, benzina, etc. ), asigurare, taxe și carduri de credit (Visa, Mastercard, Discover, etc) pot înrola american Express, dar trebuie să plătească lunar, astfel încât să puteți da propria linie de credit. Ceilalți pot continua mai mult cu soldul.
 • În ceea ce privește conturile de plătit o dată pe an, ca taxe (în cazul în care aveți tendința să plătiți taxele sau să le plătească cu întârziere), face o listă să ne amintim că acestea au o dată de expirare (de exemplu, în luna aprilie).
 • Imaginea intitulată Organizați facturile dvs. Pasul 4
  4
  Utilizați o foaie de lucru unde puteți lista fiecare factură sau cont din stânga, de sus în jos, de exemplu, apă, gaz, ipotecă sau chirie etc. În registrele de sus și de dreapta: suma sau plata lunară, data scadenței, rata dobânzii și soldul.
 • Imaginea intitulată Organizați facturile dvs. Pasul 5
  5
  Include unele lucruri pe care, probabil, nu cred ca de asigurare de viață, asigurare medicala, asigurare de invaliditate, facturile de doctor, facturile dentare, de economii (de exemplu, conturi pe perioadă determinată cu data expirării), împreună cu lor soldurile, ratele dobânzilor etc. Cât de mult le iau de la cec sau salarizare în fiecare lună? Îl folosești? (De exemplu, asigurarea de sănătate - luați în considerare utilizarea acesteia ori de câte ori puteți și vă va ajuta să vă păstrați sănătatea în stare bună). În ceea ce privește asigurările de viață sau de limită de vârstă, important este că este viitorul familiei tale. Dacă vă îmbolnăviți, sunteți incapabil sau mai rău, ce s-ar întâmpla cu familia (soția, copiii etc.)? Ar putea să plătească acea plată de la dvs. fără a se potrivi cu venitul dvs.? Cât de mult deduc din venitul dvs. (de exemplu, 60%)? Cât timp? Unele linii directoare sugerează o economie de 3 până la 6 luni, mai ales că economia este astăzi. De asemenea, gândiți-vă la pensionare: sunteți la timp?, Vă simțiți confortabil? Această foaie de lucru poate fi ceva pe care îl revizuiți săptămânal, să zicem, în zilele de duminică - puteți să o verificați lunar. Dacă vă puteți plăti facturile la timp, veți avea un credit bun. Dacă plătiți facturile după timp, istoricul dvs. de credit va fi teribil, în ciuda a ceea ce ați salvat. Dacă nu aveți economii, acum este momentul să începeți economisirea - nu toți oamenii au datorii. Unii oameni trebuie să plătească doar pentru servicii interne, alimente, benzină etc. Există persoane care nu utilizează carduri de credit - au propriul lor magazin, conturi de economii etc.
 • Imaginea intitulată Organizați facturile dvs. Pasul 6
  6
  Bucurați-vă de viață, dar trăiți în cadrul posibilităților. Cumpărați un BMW sau Corvette, o pungă de marcă sau cercei cu diamant, dacă aceasta vă va face să ieșiți din pat și să lucrați la timp zilnic. Nu cumpărați o barcă dacă nu vă place să pescuiți sau să navigați. Nu investiți prea mulți bani în ceva cu care nu puteți petrece mult timp cu. Dacă îi iubești pe copiii tăi, ajută-i să meargă la colegiu sau să absolve fără datorii. Ajutați-i să-și cumpere prima casă și poate vă vor invita să trăiți "în apropierea lor" când te retragi
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să trimiteți bani prin PayPalCum să trimiteți bani prin PayPal
  Cum să plătiți facturile onlineCum să plătiți facturile online
  Cum se calculează amortizareaCum se calculează amortizarea
  Cum se calculează dobânda pe cardurile de creditCum se calculează dobânda pe cardurile de credit
  Cum se calculează perioada de colectare a conturilor de încasatCum se calculează perioada de colectare a conturilor de încasat
  Cum se calculează valoarea la expirareCum se calculează valoarea la expirare
  Cum se calculează rata implicită a dobânziiCum se calculează rata implicită a dobânzii
  Cum să decideți ce tip de cont bancar trebuie deschisCum să decideți ce tip de cont bancar trebuie deschis
  Cum să dezvolte abilități de gestionare a banilorCum să dezvolte abilități de gestionare a banilor
  Cum să scapi de datoriile cărților de creditCum să scapi de datoriile cărților de credit
  » » Cum să vă organizați conturile plătibile

  © 2011—2020 ertare.com