Cum să vă organizați finanțele personale

Există multe modalități prin care puteți stabili o stare financiară bună în viața personală, care are un element în comun: auto-disciplină. Nici o metodă nu va funcționa dacă nu sunteți consecvent în formarea și menținerea unor obiceiuri bune de a câștiga bani și de a le cheltui. Dacă doriți cu adevărat să vă organizați finanțele personale, luați în considerare acești pași.

pași

Imaginea intitulată Faceți un pas bugetar lunar 16
1
Creați un sistem de fișiere organizat. Împărțiți-vă viața financiară în mai multe categorii - de exemplu, conturi, plăți de plată și încasări. Păstrați totul într-o ordine cronologică, astfel încât să puteți accesa cu ușurință.
 • Imaginea intitulată Închideți un cont bancar Pasul 17
  2
  Curățați conturile bancare și de credit. Nu lăsați conturile inactive să rămână deschise. Saturați portofoliul dvs. financiar și vă puteți deteriora creditul.
 • Imaginea intitulată Închideți un cont bancar Pasul 3
  3
  Limitați conturile bancare. Doar păstrați ceea ce aveți nevoie și utilizați în mod activ. Poate că unii oameni au nevoie doar de un cont bancar. Poate că alții preferă să-și împartă finanțele în conturi de economii, credite și de urgență.
 • Imaginea intitulată Faceți un buget lunar Pasul 1
  4
  Limitați cantitatea de carduri de credit pe care le aveți. Având mai multe carduri de credit vă poate face să cheltuiți mai mult decât ați cheltui. Indiferent de cartele pe care le utilizați, nu trebuie să efectuați niciodată un echilibru de la o lună la alta. Plătiți-le în fiecare lună sau cel puțin plătiți suma minimă necesară pentru această lună.
 • Imaginea intitulată Face un buget lunar Pasul 5
  5


  Controlați-vă cheltuielile prin stabilirea unui buget. Faceți o listă pentru cumpărăturile de băcănie și respectați-le. Salvați toate chitanțele și luați notă de fiecare cheltuială. Nu fi unul dintre acei oameni care spun "Nu știu unde merg banii!"
 • Imagine intitulată Obțineți un card de credit fără credit Pasul 3
  6
  Cumpărați de cele mai multe ori cu carduri de credit. Dacă vă simțiți confortabil cu cardurile de credit și sunteți disciplinat în legătură cu plata acestora în fiecare lună, cumpărați cu ei. Există două motive pentru care ar trebui să o faceți:
 • Situațiile lunare de cont vă vor arăta exact ceea ce ați cheltuit
 • Majoritatea cardurilor oferă recompense lunare sub formă de reduceri, bani sau cadouri. Dacă găsiți o carte care vă oferă o reducere instantă în fiecare lună, este probabil cea mai practică recompensă disponibilă (probabil nu cea mai distractivă). Doar asigurați-vă că nu cumpărați dincolo de bugetul dvs. Permiteți-vă bugetul, nu limita de credit, să determinați suma pe care o puteți cheltui.
 • Imaginea intitulată Fișier și extensie pentru taxe Pasul 8
  7
  Organizați un loc pentru a vă prezenta conturile fără a plăti și a stabili o zi pentru plata facturilor în fiecare săptămână sau la fiecare două săptămâni. Rețineți când trebuie să plătiți ceva și să marcați acea zi într-un program zilnic, în mod special pentru plata conturilor.
 • Imaginea intitulă Efectuați o prezentare de vânzări Pasul 2
  8
  Lăsați tehnologia să vă ajute să vă organizați finanțele. Stabiliți plăți automate pentru conturile dvs. obișnuite, astfel încât să nu le plătiți cu întârziere. În cazul plăților automate, veți primi, cel mai probabil, mementouri prin e-mail. Documentați aceste date în programul dvs. și asigurați-vă că aveți suficiente fonduri în contul corespunzător. Luați notă de fiecare plată și prezentați-o în dosarul corespunzător.
 • Imaginea intitulată Anunțați etapa de pensionare 8
  9
  Faceți o listă cu toate numele de utilizator și parolele. Păstrați-l într-un loc sigur. Veți dori să aveți acces la aceste informații în ziua plății conturilor, deci păstrați-le ușor.
 • Imaginea intitulată Eliminarea hârtiei Pasul 10
  10
  Investește într-un tocător. Distruge documentele financiare nedorite care conțin informații confidențiale. De asemenea, distruge ofertele cărților de credit.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să trimiteți bani prin PayPalCum să trimiteți bani prin PayPal
  Cum să faci bani cu cardul de debit PayPalCum să faci bani cu cardul de debit PayPal
  Cum să păstrați siguranța conturilor onlineCum să păstrați siguranța conturilor online
  Cum să obțineți un plan de telefonie mobilă fără o verificare de creditCum să obțineți un plan de telefonie mobilă fără o verificare de credit
  Cum să vă organizați fișierele personaleCum să vă organizați fișierele personale
  Cum să vă organizați lucrărileCum să vă organizați lucrările
  Cum să deschideți un cont bancar în Insulele CaymanCum să deschideți un cont bancar în Insulele Cayman
  Cum se deschide un cont curentCum se deschide un cont curent
  Cum să economisiți bani dacă cineva este tânărCum să economisiți bani dacă cineva este tânăr
  Cum să închideți un cont bancarCum să închideți un cont bancar
  » » Cum să vă organizați finanțele personale

  © 2011—2020 ertare.com