Cum se obține un brevet în India

Dacă sunteți inventator sau lucrați ca asistent al unui inventator, puteți avea mai multe întrebări în cap înainte de a vă comercializa invenția. Una dintre aceste întrebări ar putea fi: Cum am brevetat invenția mea? Invenția mea este brevetabilă? Pot să depun o cerere de brevet pe cont propriu? Există anumite linii directoare privind procesul de solicitare a brevetului care sunt deja cunoscute de către proprietarii de brevete pentru a ajuta inventatorii. Acest articol va servi drept ghid pentru inventatori și antreprenori.

pași

Imagine cu titlul Obțineți un brevet în India Pasul 1
1
În primul rând întrebați-vă: Am toate documentele necesare, precum și notele pe care le-am făcut când mi-am creat invenția? Ar trebui să scrie toate informațiile legate de invenție, deoarece aria invenției, descrie ceea ce este și cum funcționează, ceea ce este avantajul invenției și se adaugă desene, fotografii sau schițe. Cel mai important dintre toate este că acesta este semnat de dumneavoastră și au o dată superioară și pe fiecare pagină. Aceste informații sunt esențiale pentru a vă depune cererea la un judecător de brevete. Poate provoca vă dezvăluie invenția la un prieten sau unei terțe părți, dar păstrează în minte ar trebui să aibă mai bine un acord de confidențialitate înainte de a dezvălui invenția dumneavoastră.
 • Imagine cu titlul Obțineți un brevet în India Pasul 2
  2
  Verificați dacă invenția dvs. este brevetabilă sau nu. Nu toate invențiile sunt adecvate pentru brevetare. De exemplu, invențiile care se încadrează în domeniul agriculturii, horticulturii, procedee de tratament medical, plante, animale, metodele de afaceri, algoritmi, metode matematice, acte mentale, cunoștințele tradiționale și energia atomică enumerate în secțiunea 3 din Legea brevetelor din India nu pot fi brevetate. Pe de altă parte, zona invențiilor software este o problemă delicată, în special programele de calculator în sine nu sunt brevetabile în India, cu toate acestea, se poate face în orice altă jurisdicție.


 • Imagine cu titlul Obțineți un brevet în India Pasul 3
  3
  Află dacă îndeplinește cerințele. În afară de invențiile nebrevetabile, invenția trebuie să îndeplinească cerințe, cum ar fi noutate, să nu fie evidentă și aplicare industrială, care a fost discutată în detaliu în „Cum se aplica pentru un brevet în India“. Puteți obține opinii cu privire la capacitatea de a obține un brevet pentru o persoană care este specializată în obținerea de brevete pentru inventatori și consolidarea. Asigurați persoana semneze un acord de confidențialitate înainte de a afișa invenția, astfel încât să poată judeca pe capacitatea invenției de a obține un brevet sau brevete găsi similare.
 • Image cu titlul Obțineți un brevet în India Pasul 4
  4
  Decideți dacă doriți să brevetați sau nu. După analizarea capacității brevetate, va fi în poziția de a decide dacă trebuie să protejeze invenția, în temeiul unui brevet sau nu. În cazul în care invenția nu este brevetabilă, poate ar trebui să amane obținerea brevetului, în caz contrar, pasul următor ar fi elaborarea cererii de brevet pentru invenție. Această solicitare trebuie scrisă în mod specific înainte de completarea cererii în cadrul oficiului de brevete din India. În cazul în care invenția dvs. se află în stadiul de maturitate, aveți opțiunea de a depune o cerere de brevet provizorie. După aceea, aveți 12 luni pentru a depune cererea completă.
 • 5
  Așteptat. După completarea cererii de brevet, aceasta va fi publicată după 18 luni de la data la care ați completat-o. Dacă doriți ca acest proces va dura mai puțin, puteți plasa o cerere care urmează să fie publicate înainte de timp și de a atinge timpul de așteptare este redus la o lună de la data la care ați solicitat. Următorul pas este să completați o solicitare de testare. Controlorul atribuit cerere de brevet pentru un brevet de examinator pentru a testa invențiile și, astfel, să verifice dacă se aplică brevetate sau nu. În timpul prelucrării brevetate, examinatorul emite raportul de testare, care comunica dacă există un brevet anterior descalificarea invenția în cauză. Inventatorul ar trebui să analizeze raportul cu agentul său de brevete pentru a răspunde la raportul examinatorului, precum și suficientă cu privire la motivul pentru invenția lui ar trebui să fie brevetate. După îndeplinirea cerințelor examinatorului, cererea va fi acordată, iar grantul va fi publicat în jurnalul de brevete.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să brevetezi programele de calculatorCum să brevetezi programele de calculator
  Cum să adăugați un copil la asigurarea de sănătateCum să adăugați un copil la asigurarea de sănătate
  Cum să descoperiți un mincinos prin mișcarea ochilor luiCum să descoperiți un mincinos prin mișcarea ochilor lui
  Cum se creează un ONG în ColumbiaCum se creează un ONG în Columbia
  Cum se obține o viză pentru IndiaCum se obține o viză pentru India
  Cum să patenți în ColumbiaCum să patenți în Columbia
  Cum să faceți brevet în MexicCum să faceți brevet în Mexic
  Cum să faceți brevet în PeruCum să faceți brevet în Peru
  Cum să faceți brevet în ChileCum să faceți brevet în Chile
  Cum se calculează amortizarea unui brevetCum se calculează amortizarea unui brevet
  » » Cum se obține un brevet în India

  © 2011—2020 ertare.com