Cum să obțineți un ordin de restricționare

Dacă dvs. sau copiii dvs. sunteți victime ale abuzurilor sau amenințărilor, puteți obține o ordine de restricționare împotriva abuzatorului. Amenințările pot veni de la un cuplu, un membru al familiei sau un străin. Este o hotărâre judecătorească care împiedică abuzatorul să vă contacteze. Ordinul de restricționare oferă o anumită protecție și creează consecințe asupra abuzorului în cazul în care încalcă dispozițiile. După ce înțelegeți aceste informații, puteți trece prin procesul de obținere a ordinului de restricționare.

pași

Partea 1
Luați decizia de a obține o comandă de restricționare

Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 1
1
Identificați amenințarea sau abuzul. Este posibil să depuneți un ordin de reținere pentru a vă proteja pe dvs. și pe copiii dvs. de la un abuzar sau un stalker. Trebuie să îl obțineți în cazul în care abuzatorul a cauzat rău fizic sau psihic în trecut sau dacă reprezintă o posibilă amenințare în viitor. Există multe acțiuni care pot fi considerate amenințări. Este considerat un abuz în cazul în care o persoană vă amenință sau vă provoacă daune fizice prin atacuri, lovituri sau contact fizic dur cu dvs. sau cu copiii dumneavoastră. Este vorba de abuz dacă comiți un atac sau un abuz sexual împotriva ta sau a copiilor tăi. Este, de asemenea, considerată o amenințare dacă vă hărțuiește sau vă tulbură pe voi sau pe copiii voștri.
 • Distrugerea proprietății personale este, de asemenea, considerată o amenințare pentru viața ta și pentru cea a copiilor tăi.
 • Un exemplu este atunci când o femeie și copiii ei cad victimă hărțuirii unui fost prieten. Într-o zi acest om sparge geamul casei sau masina femeii, și atunci când acest lucru se întâmplă, ea poate aplica pentru un ordin de restricție pentru ea și copiii ei. Chiar dacă partenerul tău trăiește încă acasă, femeia poate obține ordinul de restricționare în cazul în care a acționat violent împotriva copiilor ei.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 2
  2
  Cereți ajutor. Obținerea unui ordin de restricționare este un proces destul de simplu, dar documentele juridice sunt de obicei complicate. Nu vă fie frică să cereți ajutorul unui avocat pentru a prezenta ordinea pentru a vă asigura că o faceți corect de la început. De asemenea, un avocat vă va îndruma să includeți detalii relevante în ordinea dvs. care ar putea facilita aprobarea instanței.
 • Pe lângă asistența juridică, nu uitați să recurgeți la ajutorul emoțional. Luați legătura cu prietenii sau familia pentru a vă ajuta în aceste momente dificile.
 • Luați în considerare vizitarea unui terapeut sau a merge la un grup de sprijin pentru victimele abuzului sau hărțuirii.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 3
  3
  Contactați numărul de urgență de fiecare dată când simțiți că sunteți în pericol. Înainte sau după obținerea ordinului de reținere, trebuie să contactați numărul de urgență în cazul în care considerați că dumneavoastră sau copiii dvs. sunteți în pericol iminent. Această comandă vă poate proteja doar într-o oarecare măsură, deoarece unul nu garantează că agresorul dvs. vă va respecta termenii. Siguranța dvs. este importantă, iar ordinul de restricționare vă poate ajuta numai dacă abuzatorul respectă regulile dvs.
 • Dacă credeți că dumneavoastră sau copiii dvs. sunteți în pericol din cauza abuzului, chiar și cu o comandă de restricționare, contactați numărul de urgență. Nu aveți încredere în ordinul de restricție pentru a obține protecția completă. Abuzorul tău te-ar putea viola și ți-ar face rău grav.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 4
  4
  Amintiți-vă că abuzul nu este niciodată vina dvs. Multe victime ale abuzului ezită să ia măsuri legale împotriva abuzatorilor lor, deoarece consideră că sunt de vină pentru acest fapt. Indiferent de propriile tale cuvinte și acțiuni, abuzul nu este vina ta. Meriți să trăiți o viață fericită, fără amenințări și fără frică.
 • Partea 2
  Trimiteți o comandă de restricționare

  Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 5
  1
  Obțineți formularele corespunzătoare. Trebuie să te duci la curtea din orașul tău. Este posibil să fie necesar să mergeți la tribunal unde locuiește abuzatorul sau unde a avut loc abuzul. Odată ce ați ajuns acolo, trebuie să solicitați un formular de solicitare pentru tipul de restricție pe care doriți să îl trimiteți. În unele cazuri, puteți găsi aceste formulare pe site-urile instanțelor, astfel încât să le puteți imprima și să le aveți pregătite atunci când mergeți la entitățile corespunzătoare.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 6
  2
  Luați un avocat. Deși nu este necesar ca un avocat să depună un ordin de restricționare, poate doriți să discutați cu unul în cazul în care aveți câteva întrebări suplimentare despre situația dvs. De asemenea, ar trebui să discutați cu unul în cazul în care întregul proces pare foarte confuz pentru dvs. El vă va ajuta să completați formularele necesare și să vă sfătuiți cu privire la tipul de care aveți nevoie.
 • S-ar putea să aveți întrebări, dar poate că nu doriți să sau nu poți angaja un avocat. În acest caz, cereți asistență în instanța locală. Aici ar putea rezolva toate îndoielile.
 • Puteți contacta o linie de asistență împotriva violenței domestice pentru a vă întreba ce alternative aveți. În unele cazuri, organizația legată de linia de asistență vă poate atribui un avocat.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 7
  3
  Completați formularele. Trebuie să completați o solicitare pentru a obține o comandă de restricționare. De asemenea, trebuie să aveți o faptă notarială care să explice evenimentele care au determinat depunerea ordinului. Această înregistrare va include toate comportamentele abuzive sau amenințătoare care se comportă împotriva dvs. sau a copiilor dvs. Va trebui să furnizați informații despre apariția celeilalte persoane în plus față de locul în care locuiți și lucrați.
 • Va trebui, de asemenea, să prezentați înregistrări medicale sau dosare de poliție care detaliază orice abuz vătămător asupra dumneavoastră sau copiilor dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 8
  4
  Solicitați audierea în instanță. După trimiterea ordinului de restricționare, veți obține informații despre auzul dvs. Aflați cât va dura acest lucru în sala de judecată la care mergeți. În general, ședința va fi programată în termen de două săptămâni de la depunerea documentației. Dacă ați solicitat o comandă de urgență, audierea va avea loc cât mai curând posibil. În general, se va face într-o săptămână.
 • În unele locuri, puteți cere să nu organizați o audiere. Indiferent de aceasta, un judecător poate ordona în continuare unul la care trebuie să participați. Dacă nu doriți să aveți o audiere, comanda dvs. poate fi limitată. În aceste cazuri, judecătorul poate ordona unui abuzor să părăsească locuința în cazul în care locuiește împreună cu dvs. De asemenea, îi puteți cere să oprească amenințările atât pentru soțul dvs., cât și pentru copiii dvs. În această situație, ordinul poate fi puțin mai pretențios.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 9
  5
  Trimiteți ordinul instanței abuzatorului. Ordinul de restricționare nu produce efecte decât după ce abuzatorul primește documentația respectivă. Nu este necesar să oferiți documentația pe cont propriu. Dacă nu știți locația acestora, va trebui să completați formulare speciale pentru a explica acest lucru. Puteți alege să aibă pe cineva de vârsta legală, care nu primește protecția pentru a trimite documentația sau puteți închiria, de asemenea, un curier pentru a face acest lucru.
 • Puteți solicita serviciile unui executor judecătoresc prin căutarea în agenda telefonică sau într-un director online.
 • Dacă, în cazul în care legea cere livrarea în persoană, trebuie să faceți apel la autoritățile locale sau la un executor judecătoresc care să fie responsabil pentru desfășurarea procesului. În acest fel, vor fi responsabili de situație. Este posibil să fiți nevoit să plătiți o taxă pentru acest serviciu, deci vă recomandăm să aflați pașii pe care trebuie să îi urmați în aceste cazuri.
 • În unele cazuri, puteți livra documentația unei persoane printr-o "publicație". Acest lucru apare numai atunci când nu îl puteți localiza. Trebuie să faceți o publicație pe care instanța o specifică în ziarul local pentru o anumită perioadă de timp. Chiar dacă acuzatul nu îl vede, este considerat încă livrat.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 10
  6


  Participați la ședința de judecată. Trebuie să furnizați o declarație judecătorului care vă susține solicitarea. În funcție de situația dvs., puteți solicita o protecție specifică în ședință. Transportați dovezile care vă susțin pretențiile. Acestea includ toate înregistrările medicale sau de poliție, precum și imagini. De asemenea, abuzatorul va avea ocazia să ofere versiunea sa despre poveste. În majoritatea cazurilor, în cazul în care inculpatul nu participă la ședință, ordinul de restricționare va fi acordat.
 • Când participați la audiență, rochie în mod oficial și rămân calm. Nu striga sau nu manifesta comportament furios, chiar si atunci cand simti cu adevarat asa. Asta nu te va ajuta să obții ordinea de restricție. De asemenea, acordați atenție modului în care vă adresați judecătorului.
 • Trebuie să participați la audiere sau procesul va fi întârziat.
 • Ați putea avea un avocat care este prezent la audiere, dar nu este necesar.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 11
  7
  Acceptați decizia judecătorului. În general, judecătorul va decide dacă va emite ordinul de restricționare în aceeași zi a ședinței. Dacă acceptați cererea dvs., judecătorul va emite un ordin cu o anumită durată, care poate fi provizoriu sau permanent, ca în cazul Spaniei. Va descrie drepturile și limitările impuse celeilalte persoane.
 • Partea 3
  Utilizați ordinul de restricționare

  Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 12
  1
  Păstrați o comandă a ordinului. Pentru a vă proteja, va trebui să aveți o copie a ordinului de restricționare în orice moment. Acest lucru vă va ajuta să îl utilizați în cazul în care abuzul vă ignoră și încearcă să vă contacteze. Dacă trebuie să sunați la poliție, documentul vă va ajuta să înțelegeți situația mai repede. Dacă pierdeți comanda, contactați instanța pentru a solicita o altă copie.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 13
  2
  Aflați despre modalitățile de încălcare a ordinului de restricționare. Dacă abuzatorul vă contactează sau rupe o regulă, puteți fi arestat. Puteți solicita, de asemenea, ordinul de reținere într-o instanță civilă, unde se pot rezolva problemele legate de familie într-o manieră adecvată. De obicei, cineva nu poate merge în închisoare în conformitate cu regulile dictate de instanța civilă. În unele cazuri, încălcarea ordinului de restricționare poate determina situația să treacă la situații mai înalte.
 • În cazul în care o persoană disobeys regulile stabilite într-un ordin de restricție poate fi încărcat cu dispreț, care va trece cazul în instanță civilă în instanță penală.
 • În cazul în care inculpatul nu încalcă niciodată hotărârea de reținere, cazul va rămâne în instanța civilă și nu va apărea în cazierul său judiciar
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 14
  3
  Intrați în legătură cu curtea. În cazul încălcării ordinului de reținere, cazul trebuie raportat instanței. Ordinul de restricție trebuie să precizeze în mod clar și exact ce nu poate face cealaltă parte. Dacă încălcați aceste reguli, puteți fi arestat și acuzat de o infracțiune. Dacă această persoană se apropie de proprietatea dvs., nu plătește sprijinul copilului sau nu acționează așa cum prevede judecătorul, contactați instanța de judecată pentru ao raporta.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 15
  4
  Extinde sau anulează ordinul de restricționare Puteți contacta instanța civilă pentru a extinde sau anula comanda de restricționare, dar pentru aceasta trebuie să vă explicați motivele. Fiecare ordin de reținere are o dată de expirare, după care îl puteți reînnoi chiar și atunci când nu apare nici un incident sau un abuz nou. Dacă doriți să trăiți cu persoana căreia i-ați impus ordinul de restricționare, asigurați-vă că ați anulat primul document. Dacă nu, o puteți face în necaz.
 • Partea 4
  Înțelegerea aspectelor fundamentale ale unei ordini de restricționare

  Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 16
  1
  Aflați despre tipurile de protecție pe care le oferă. Dacă depuneți un ordin de reținere, un judecător va decide tipul de protecție pe care îl veți primi pe baza înțelegerii situației. Abuzanții sau agresorii pot fi obligați să evite orice contact cu dvs. și cu copiii dvs., fie în persoană, prin telefon, prin e-mail sau prin orice alte mijloace. Abuzivii sau stalkerii pot fi, de asemenea, obligați să nu se apropie de o anumită distanță de dvs. sau de copiii dumneavoastră. De exemplu, în Spania distanța obișnuită aplicată de obicei este de 500 m, deși poate fi mai mare sau mai mică în funcție de situație.
  • Dacă locuiți cu agresorul, judecătorul vă poate ordona să vă mutați.
  • Judecătorul poate ordona prezența unei escorte de poliție în timpul oricărui contact necesar cu abuzatorul. Acest lucru se poate întâmpla când vă întoarceți la o locuință comună pentru a vă ridica lucrurile.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 17
  2
  Aflați despre cerințele. Există câteva cerințe pe care trebuie să le îndepliniți pentru a solicita o comandă de restricționare. Trebuie să fii adult sau sub o anumită vârstă. Trebuie să dovediți judecătorului că persoana împotriva căreia doriți să prezentați ordinul este o amenințare la adresa sănătății dvs. fizice și mintale. Părinții pot depune ordine de reținere în numele minorilor. Cu toate acestea, orice minor care trăiește independent poate primi un ordin de reținere.
 • Cerințele minime de vârstă pentru a solicita o comandă de restricționare pot varia în funcție de țara și jurisdicția căreia îi aparțineți, deci ar trebui să aflați acele informații în instanța în care doriți să o solicitați.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 18
  3
  Obțineți un ordin de restricționare ex parte Există multe ordine ale instanței care primesc în mod obișnuit numele Restrângerea ordinelor, dar toate sunt foarte diferite. O ordine de restricție Un ex parte este, de asemenea, cunoscut ca un ordin de siguranță de urgență sau ordin de protecție de urgență. Este o hotărâre temporară emisă de instanță, fără a fi nevoie ca abuzul sau stalkerul să fie prezenți pentru a se apăra. Dacă credeți că cineva reprezintă o amenințare imediată pentru dvs., puteți obține un ordin de restricționare ex parte pentru al ține departe.
 • Puteți semna această comandă în aceeași zi în care o solicitați. Aceasta înseamnă că veți primi protecția dvs. înainte de data audierii.
 • Cu toate acestea, este necesară o altă audiere pentru a menține valabilitatea acestei ordine de restricționare. În această a doua ședință, inculpatul se poate apăra pe sine.
 • Imaginea intitulată Obțineți un ordin de restricționare Pasul 19
  4
  Aflați despre tipurile de comenzi din țara în care locuiți. Există diferite tipuri de ordine de restricționare, iar diferența depinde de obicei de instanța în care sunt prezentate. De asemenea, aceasta va varia în funcție de persoana împotriva căreia o prezentați (în cazul unei rude sau al unui cuplu). Această persoană poate fi un soț, un partener intern, un prieten sau o prietena, un fost partener sau chiar tatăl sau mama unuia dintre copiii tăi. Asigurați-vă că vă informați despre legile locului în care locuiți pentru a determina tipul de comandă pe care o puteți solicita și în fața instanței în care trebuie să o faceți.
 • Unele dintre tipurile de ordine de restricție există ordine de restricționare a violenței în familie, ordine de restricție hărțuire civilă ordinul de restricție abuzul asupra persoanelor în vârstă sau a ordinelor de restricție pentru adulți dependente sau violență la locul de muncă. Aflați care dintre aceste tipuri de ordine se aplică în țara în care locuiți
 • De exemplu, puteți solicita o hărțuire civilă ordin de restricție într-un tribunal civil sau al familiei, dacă ați fost o victimă a abuzului, amenințări, agresiune sexuală sau hărțuire. În acest caz, persoana împotriva căreia să înaintați ordinea de hărțuire civilă poate fi un vecin, un coleg de cameră (fără să fi avut o relație), un prieten, o familie cu mai mult de două grade de separare sau de alte persoane care nu sunt legate.
 • Un alt tip de restricție comun ordin este ordinul de restricție a violenței în familie, pe care le protejează împotriva abuzurilor sau a riscului de abuz de cineva cu care ai o relație apropiată (sau căsătorit necăsătorit, divorțat sau separat, coabitează , afinitate paternă sau alt tip de legătură strânsă).
 • sfaturi

  • Nu minți judecătorului sau altcuiva în scopul obținerii unui ordin de restricționare. Dacă vă aflați în instanță, puteți intra în necaz și puteți fi acuzat de curvare, ceea ce reprezintă o infracțiune.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să tratăm violența domesticăCum să tratăm violența domestică
  Cum să scapi de stalkerul tăuCum să scapi de stalkerul tău
  Cum să facem față unei amenințăriCum să facem față unei amenințări
  Cum să lași în urmă o relație violentăCum să lași în urmă o relație violentă
  Cum să setați limiteleCum să setați limitele
  Cum să eviți pe cinevaCum să eviți pe cineva
  Cum să eviți fostul tău iubitCum să eviți fostul tău iubit
  Cum să scapi de o prietena obsesivăCum să scapi de o prietena obsesivă
  Cum să te descurci cu un ex-iubit răuCum să te descurci cu un ex-iubit rău
  Cum să ne ocupăm de un prieten abuzivCum să ne ocupăm de un prieten abuziv
  » » Cum să obțineți un ordin de restricționare

  © 2011—2020 ertare.com