Cum să obțineți o marcă comercială înregistrată

Dacă utilizați un cuvânt, un simbol, o frază sau un desen sau model pentru a vă identifica produsul sau serviciul și pentru a îl distinge de cele ale altor companii, atunci aveți deja o marcă. Cu toate acestea, simplul fapt de a avea aceasta vă oferă foarte puțină protecție, dacă există, împotriva infracțiunilor. Dacă doriți să impuneți brand-ul împotriva făptuitorilor (alte afaceri care ar putea utiliza marca comercială fără permisiunea sau folosind astfel ca a ta care derutează clienții) trebuie să-l înregistreze la entitatea guvernamentală corespunzătoare.

pași

Partea 1
Evaluați dacă aveți nevoie de o marcă înregistrată

Imaginea intitulată
1
Rețineți ce este marca și ce nu. O marcă este o formă de proprietate intelectuală, cum ar fi un cuvânt, o expresie, un simbol sau un design, care este folosit pentru a identifica și distinge produsele sau serviciile dvs. de cele ale altor persoane.
 • O marcă de serviciu identifică și distinge originea serviciului.
 • O marcă protejează numele de marcă și logo-urile.
 • Imaginea intitulată
  2
  Identificați domeniul geografic al protecției de care aveți nevoie. Nu vă comercializați produsul sau serviciul în cadrul statului, fără intenția de a vă extinde vânzările către alte domenii? Apoi, probabil că trebuie doar să înregistrați marca în stat. Pe de altă parte, dacă intenționați să comercializați produsul sau serviciul dvs. la nivel național și, probabil, în străinătate, vă recomandăm să vă înregistrați marca la guvernul federal și în așa fel încât înregistrarea să fie valabilă și în alte țări.
 • Imagine intitulată Obțineți un marcaj comercial în etapa 3
  3
  Înregistrați-vă marca la guvernul federal (aceasta variază în funcție de țară). În Statele Unite, guvernul federal conduce un departament centralizat de înregistrare a mărcilor comerciale prin intermediul Oficiului pentru Mărci și Brevete (PTO pentru acronimul său în limba engleză). Nu trebuie să vă înregistrați marca cu PTO, dar acest tip de înregistrare oferă anumite avantaje.
 • Confruntat cu o cerere de încălcare a brevetului de invenție, acordă prezumția legală de proprietate (dacă doriți să dați în judecată o persoană care utilizează marca dvs. fără permisiune, trebuie să dovediți că sunteți proprietarul acesteia).
 • Asigurați-vă că drepturile dvs. sunt publice.
 • Puteți înregistra marca dvs. la Serviciul vamal și de protecție a frontierelor din Statele Unite pentru a preveni importul de produse care încalcă drepturile.
 • Vă permite să utilizați simbolul ® în produsele sau serviciile dvs.
 • Vă permite să inițieți o procedură de încălcare a dreptului comunitar în instanța federală.
 • Vă permite să solicitați protecția mărcii dvs. în alte țări.
 • Imaginea intitulată
  4
  Înregistrați-vă marca în statul dvs. Acest registru oferă protecție în interiorul frontierelor de stat și puteți iniția procedura de încălcare a dreptului comunitar în fața instanței de stat. În plus, vă permite să utilizați simbolul ™ pentru produse și SM pentru servicii (deși nu simbolul federal ®).
 • Imaginea intitulată
  5
  Evaluați utilizarea mărcii dvs. fără a o înregistra. Dacă marca dvs. este puternică și alte persoane nu au folosit-o niciodată, aceasta va fi considerată marcă comercială înregistrată în virtutea utilizării sale comerciale timp de mai mulți ani. Puteți scrie acronimul TM după cuvântul, fraza sau desenul fără a fi înregistrat. Cu toate acestea, în Statele Unite, dacă nu înregistrați marca la Oficiul de Brevete (USPTO), nu veți avea anumite drepturi, printre care:
 • dreptul de a utiliza sigla înregistrată a mărcii comerciale (®) -
 • capacitatea de a iniția un proces juridic în fața unei instanțe federale -
 • dreptul de înregistrare a mărcii dvs. comerciale în baza de date PTO, astfel încât alte persoane să o poată căuta.
 • Partea 2
  Alegeți un brand și evitați similitudinea și confuzia

  Imaginea intitulată Obțineți un marcaj comercial 6
  1
  Investigați mărcile existente pentru a le evalua similitudinea sau posibilitatea de confuzie cu ale dvs. Utilizați sistemul electronic de căutare a mărcilor (TESS) pentru a compara marca dvs. cu alte persoane care sunt deja înregistrate sau în așteptare pentru înregistrare. De asemenea, căutați cuvinte pe Internet și în baza de date a mărcilor comerciale înregistrate ale statului dvs. pentru a găsi acelea care sunt similare, precum și pentru bunuri și servicii conexe, pentru a vă asigura că marca dvs. nu este confundată cu alte persoane. sunt în registrul federal. PTO nu va înregistra marca dvs. comercială dacă constată că două sau mai multe mărci comerciale sunt foarte asemănătoare și că produsele sau serviciile pe care le protejează sunt atât de legate încât consumatorii pot crede în mod eronat că ambele au aceeași origine.
 • Imaginea intitulată Obțineți un marcaj comercial în etapa 7
  2
  Determinați dacă unele mărci existente sunt similare cu ale dvs. În cazul în care mărcile sunt fonetic (Apple și Appel) arata la fel (un măr albastru și o piersică albastru) sau au același înțeles, chiar dacă tradus (Apple și Pomme, atât ca medie de mere, în limbile engleză și franceză, respectiv), atunci ele sunt similare și PTO va evalua dacă produsele și serviciile sunt de asemenea legate.
 • Imaginea intitulată Obțineți un marcaj comercial 8
  3
  Evaluați dacă mărcile similare protejează produsele sau serviciile conexe. În cazul în care două mărci sunt similare și produsele sau serviciile pe care le protejează au o relație suficientă, astfel încât consumatorii să poată presupune că ambele provin de la aceeași sursă, atunci PTO poate refuza înregistrarea pe baza similitudinii sau confuziei. De exemplu, dacă încercați să înregistrați marca comercială "Pomme" pentru a proteja computerele și alte dispozitive tehnice, PTO poate respinge cererea de existență a mărcii comerciale Apple. Cu toate acestea, dacă doriți să vă înregistrați "Pomme" Pentru a proteja o linie de prosoape de bucătărie, este probabil că PTO va considera că nu există nici un risc de confuzie pentru consumator în prezența mărcii comerciale Apple.
 • Partea 3
  Selectați o marcă și alegeți cea mai puternică posibilă

  Imaginea intitulată Obțineți un marcaj comercial 9
  1
  Alege un brand solid. Cu cât marca este mai puternică, cu atât mai dificilă va fi utilizarea neautorizată de către terți. Orice marcă se încadrează în una sau mai multe dintre următoarele categorii, care sunt listate dintre cele mai puternice și cele mai slabe. Încercați cel mai puternic brand pe care îl puteți:
  • Fantasiosa. Un cuvânt inventat fără semnificație cunoscută, cum ar fi înregistrarea cuvântului "Vingra" pentru a distinge articole de îmbrăcăminte.
  • BRA. Un cuvânt real cu semnificație cunoscută, dar care nu are nicio legătură cu produsele și produsele pe care le distinge. Marca "măr" pentru a distinge produsele de calculator se încadrează în această categorie.
  • Sugestiv. O marcă care sugerează calități sau conexiuni la produse sau servicii fără a le descrie în mod deschis, cum ar fi "Zi de zi" pentru un calendar.
  • Descriptively. Un cuvânt sau un design care descrie în mod deschis bunuri sau servicii, cum ar fi utilizarea figurii unui cookie de ovăz pentru o companie cookie. În general, mărcile descriptive nu pot fi înregistrate decât dacă dobândesc un caracter distinctiv prin utilizarea pe scară largă în comerț timp de cinci ani sau mai mult.
  • Generica. Marci generice, cum ar fi "Automobile" pentru o serie de autoturisme, acestea nu pot fi înregistrate și nici nu pot fi executate împotriva unor terțe părți.
 • Imaginea intitulată
  2
  Asigurați-vă că marca dvs. îndeplinește celelalte cerințe pentru înregistrare. PTO poate respinge cererea dvs. dacă marca se încadrează într-una din următoarele categorii:
 • este un nume de familie sau numele complet al unei persoane sau ceva asemănător -
 • Este ofensator -
 • descrie din punct de vedere geografic originea produsului sau a serviciului -
 • este traducerea unui cuvânt generic sau descriptiv într-o altă limbă -
 • Este titlul unei cărți sau al unui film.


 • Imaginea intitulată Obțineți un marcaj comercial 11
  3
  Analizați motivele comerciale pentru marca dvs. Fie că marca este înregistrabil și executorie, aceasta nu va fi în valoare de mult pentru tine, dacă publicul nu poate aminti, pronunța, scrie sau să traducă într-o altă limbă este oarecum absurd sau ofensator (de exemplu, marca "Ikea" mijloace "pune mâna" în Thai).
 • Imaginea intitulată
  4
  Închiriați un avocat în marcă. Un avocat în domeniu poate ajuta să alegeți un brand de succes, deoarece a făcut căutările adecvate, se va ocupa de procesul de aplicare complicat, va informa cu privire la valabilitatea și să se asigure că respectați toți termenii de întreținere. Dacă decideți să angajați un avocat, asigurați-vă că găsiți pe cineva care are o vastă experiență în lucrul cu PTO.
 • Partea 4
  Solicitați înregistrarea mărcii înaintea PTO

  Imaginea intitulată
  1
  Completați aplicația PTO online. Cea mai ușoară modalitate de a depune o cerere de înregistrare este prin intermediul Sistemului de aplicații electronice a mărcilor (TEAS) pe site-ul PTO. Vi se va cere să prezentați următoarele:
  • Identificarea proprietarului mărcii. Poate fi o persoană fizică sau juridică. Nu este necesar ca reclamantul să fie cetățean american.
  • Numele și adresa solicitantului. Toată corespondența de la și la PTO va fi trimisă prin acești oameni, deci asigurați-vă că este cineva în care aveți încredere.
  • Descrierea mărcii Este un desen al mărcii care poate fi clasificat ca "caracterul standard" (care conține numai o imagine, fără litere sau cuvinte) sau "formă specială" (o versiune stilizată a unui cuvânt care poate include un design, o siglă, o textură specială sau culori).
  • Clase de produse și servicii legate de marcă. Aceasta identifică produsele sau serviciile pe care le veți oferi consumatorilor și care vor fi asociate cu marca pe care ați ales-o.
  • Baza cererii. Trebuie să susțin că (1) utilizează în prezent marca in afacerea si marca pe produse ( „utilizarea comercială“) sau (2), care au intenții de a utiliza marca în viitorul dvs. de afaceri ( „utilizare preconizată“) .
  • Arată. Dacă doriți să înregistrați marca pe baza "utilizării comerciale", trebuie să prezentați o imagine a produsului sau a serviciului dvs. care indică utilizarea mărcii (cum ar fi un tricou cu o etichetă care poartă marca pe care o atașați).
  • Semnătura.
 • Imaginea intitulată
  2
  Plătiți taxele pentru cereri. În prezent, taxa de cerere a TEAS este de 325 USD pentru fiecare clasă de produse sau servicii.
 • În schimb, pentru 275 USD puteți alege să trimiteți cererea "primă" din TEAS, caz în care trebuie să fiți de acord să trimiteți și să primiți toată corespondența de la PTO în format electronic și, în plus, va trebui să alegeți dintr-o listă prealabilă de produse și servicii.
 • Toate taxele pentru cererile pentru PTO nu sunt rambursabile, chiar dacă cererea este în cele din urmă respinsă.
 • Imaginea intitulată
  3
  Verificați starea solicitării dvs. Verificați starea aplicației la fiecare trei sau patru luni. Introduceți numărul de serie (acesta vă va fi dat când trimiteți cererea) în Sistemul de interogare de stare și document de recuperare a documentelor (TSDR) pentru a examina starea aplicației.
 • Examinatorul PTO va revizui cererea dvs. la aproximativ trei luni de la prezent.
 • Dacă examinatorul PTO vă trimite un document cunoscut sub numele de acțiune oficială, înseamnă că există probleme cu cererea dvs. (pe baza similitudinii sau confuziei cu o marcă existentă, puterea mărcii etc.). Veți avea șase luni să răspundeți la acțiunea oficială sau cererea dvs. va fi considerată abandonată.
 • Dacă examinatorul vă aprobă cererea, marca dvs. va fi publicată în buletinul informativ oficial PTO, care este publicat online în fiecare săptămână.
 • Imaginea intitulată
  4
  Așteptați treizeci de zile. După publicarea în Monitorul Oficial, publicul are la dispoziție treizeci de zile pentru a se opune înregistrării mărcii, depunând o cerere de opoziție la Oficiul de Apeluri pentru brevete și mărci comerciale (TTAB). Dacă se întâmplă acest lucru, consultați un avocat cu privire la pașii următori.
 • Imaginea intitulată Obțineți un marcaj comercial 17
  5
  Obțineți certificatul de înregistrare. Timpul va depinde de fundamentele aplicației dvs. și de faptul dacă cineva se opune înregistrării mărcii comerciale atunci când o publică.
 • Dacă nu există obiecții sau dacă câștigați procesul de opoziție, trebuie să primiți certificatul de înregistrare unsprezece săptămâni după publicare, dacă este o marcă comercială "comercială" sau o marcă comercială bazată pe o înregistrare străină.
 • În cazul mărcilor comerciale ale "intenția de a utiliza"Dacă nu există obiecții sau dacă câștigați procesul de opoziție, veți primi o notificare de aprobare la opt săptămâni după publicare. Apoi, veți avea șase luni pentru a depune o declarație de utilizare cu PTO sau pentru a solicita o prelungire a termenului timp de încă șase luni pentru a face acest lucru. După aprobarea de către PTO a declarației de utilizare, veți primi certificatul de înregistrare.
 • Imaginea intitulată
  6
  Păstrați înregistrarea mărcii înaintea PTO-ului. Pentru a păstra validitatea înregistrării mărcii comerciale, țineți cont de următorii termeni:
 • Trebuie să depuneți o declarație de utilizare (sau utilizare neexclusivă), care este un document de întreținere, la PTO între al cincilea și al șaselea an de înregistrare a mărcii sau să o anulați.
 • Trebuie să depuneți o cerere de reînnoire înainte de al zecelea an de la termenul limită de înregistrare sau o veți anula.
 • Partea 5
  Trimiteți o cerere de înregistrare de stat sau internațională

  Imaginea intitulată Obțineți un marcaj comercial 19
  1
  Înregistrați marca în statul dvs. Dacă decideți că nu aveți nevoie de un registru național, puteți înregistra marca în starea dvs. Registrul de stat oferă drepturi de executare numai în limitele statului. Dacă vă aflați în Statele Unite, pe următoarea pagină web, puteți face clic pe statul dvs. pentru a afla care sunt cerințele și procedurile specifice pentru înregistrare.
  • Procesul de înregistrare de stat poate fi mai rapid și mai puțin costisitor decât înregistrarea la PTO.
  • Înregistrarea de stat nu vă dă dreptul să utilizați sigla federală de înregistrare (®) pentru produsele sau serviciile dvs.
 • Imaginea intitulată
  2
  Înregistrați-vă brandul pe plan internațional. Cel puțin nouăzeci și cinci de țări membre, inclusiv Statele Unite, au adoptat Acordul de la Madrid pentru înregistrarea internațională a mărcilor. Acordul de la Madrid este un proces centralizat care vă permite să trimiteți o singură cerere, într-o singură limbă, cu un singur set de taxe, pentru a proteja un brand în țările pe care le alegeți.
 • Trebuie să transmiteți cererea prin intermediul PTO-ului pentru ao trimite Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (WIPO). OMPI va examina în mod oficial cererea dvs., o va înregistra în Registrul Internațional și apoi o va trimite spre aprobare teritoriilor solicitate (de obicei în termen de 12-18 luni).
 • Înregistrarea în fiecare țară va fi valabilă timp de zece ani, din acest moment vă puteți reînnoi pentru perioade suplimentare de zece ani.
 • Deși multe țări semnează Acordul de la Madrid, există câteva excepții notabile. De exemplu, începând din 2015, Canada nu este o țară membră. Dacă doriți să înregistrați marca dvs. comercială în Canada, va trebui să o faceți prin Registrul de proprietate industrială.
 • sfaturi

  • De asemenea, puteți trimite cererea la PTO prin poștă. În plus, puteți solicita să vă trimită formularul de cerere prin poștă și să îl returnați în același mod. În prezent, taxa de depunere a cererii prin poștă este de 375 USD. Rețineți că PTO-ul nu acceptă aplicațiile de marcă trimise prin fax.
  • Țineți minte că mărcile fanteziste sau arbitrare pot deveni generice odată cu trecerea timpului, dacă proprietarul nu controlează bine utilizarea lor (cum ar fi "Aspirina", care este acum utilizat pe scară largă ca termen de tip "wildcard" pentru analgezice, fără luați în considerare marca).
  • Monitorizați utilizarea mărcii dvs. Dacă într-un anumit moment veți descoperi că marca dvs. a fost slăbită sau că alții o folosesc fără consimțământul dvs., o terță parte ar putea depune o opoziție la TTAB și ați putea pierde înregistrarea.
  • Dacă nu reușiți să vă impuneți marca, ați putea să-l pierdeți în cele din urmă. Înregistrarea mărcii va fi anulată dacă numărul de persoane care o utilizează fără permisiune este atât de mare încât este imposibil de impus.
  • Rețineți că un domeniu de Internet nu este un brand și că înregistrarea acestuia nu vă conferă drepturi de marcă comercială. Ocazional, utilizarea vizibilă a unei adrese electronice în public (cum ar fi "match.com") ar putea fi calificat ca o utilizare reală a mărcii pentru a solicita înregistrarea, dar rețineți că numele de domeniu, prin el însuși, nu constituie o înregistrare automată a mărcii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă un filigran într-o pagină în Microsoft WordCum se adaugă un filigran într-o pagină în Microsoft Word
  Cómo crear una marca de agua en Adobe IllustratorCómo crear una marca de agua en Adobe Illustrator
  Cum să alegi un computerCum să alegi un computer
  Cum se introduce un marcaj în ExcelCum se introduce un marcaj în Excel
  Cum de a identifica un portofel fals Vera BradleyCum de a identifica un portofel fals Vera Bradley
  Cum se fac macaroane și brânză marca Kraft®Cum se fac macaroane și brânză marca Kraft®
  Cum să obțineți un brand de skateboard pentru a vă sponsorizaCum să obțineți un brand de skateboard pentru a vă sponsoriza
  Cum se creează un simbolCum se creează un simbol
  Cum să activați redirecționarea apelurilorCum să activați redirecționarea apelurilor
  Cum se scrie o declarație de poziționareCum se scrie o declarație de poziționare
  » » Cum să obțineți o marcă comercială înregistrată

  © 2011—2020 ertare.com