Cum să obțineți o carte verde sau o reședință permanentă în Statele Unite

Având o carte verde sau un statut permanent de reședință, vă oferă oportunitatea de a trăi și de a lucra legal în Statele Unite și este o altă cerință pe calea dobândirii cetățeniei americane. Puteți solicita o carte verde sau o reședință permanentă prin intermediul unei rude, al unui angajator sau din alte motive speciale. Procesul poate dura mult timp, dar recompensa este mare. Păstrați lectură pentru a afla tot ce trebuie să faceți pentru a obține acest beneficiu.

pași

Metoda 1
Cunoașteți categoria dvs. de eligibilitate

Imaginea intitulată Obțineți o carte verde Pasul 1
1
Determinați dacă puteți obține o rezidență permanentă prin intermediul unui membru al familiei. Aceasta este una dintre cele mai frecvente modalități de obținere a acesteia, iar în multe feluri este cea mai simplă. Dacă aveți o relație directă cu un cetățean al Statelor Unite, legile privind imigrația permit membrilor familiei dvs. să vă solicite să locuiți în Statele Unite.
 • Mulți oameni reușesc să obțină o carte verde ca membri imediate ai familiei unui cetățean al Statelor Unite. Dacă sunteți soțul (a) un cetățean (a), copil necăsătorit american sub 21, sau părintele unui cetățean american, cu mai mult de 21 de ani, familia ta poate depune formularul I-130- petiția pentru relativă străin. După aceasta, va trebui să continuați procesul prin procedura cunoscută sub numele de "ajustarea statutului" pentru a deveni un rezident permanent al Statelor Unite. Această procedură este puțin diferită pentru persoanele care nu sunt încă în Statele Unite și se numește "consular", în cazul în care vi se acordă o viză de către Departamentul de Stat și veți deveni un rezident permanent după ce sunteți admis în Statele Unite.
 • Procedura este similară, dar mai lentă, dacă încercați să obțineți o carte verde printr-o rudă directă care este deja rezidentă permanentă, dar nu este încă cetățean american.
 • Dacă în cursul procesului veți deveni mai mult de 21 de ani sau sunteți căsătorit, se va schimba statutul de membru de familie direct și acest lucru poate întârzia obținerea unui permis de ședere permanentă în categoria "familie".
 • De asemenea, puteți obține o carte verde prin situații familiale speciale - inclusiv o femeie sau un copil abuzat, văduvă sau văduv al unui cetățean al Statelor Unite sau fiul unui diplomat străin născut în Statele Unite. .
 • Imagine intitulată Obțineți o carte verde Pasul 2
  2
  Determinați dacă puteți obține un card rezident prin intermediul locului de muncă. Această categorie este împărțită în mai multe subcategorii - însă, în principiu, include toate cazurile în care se acordă un permis de ședere în scopuri legate de o ofertă de muncă, de investiții sau de o activitate specializată. Determinați dacă se poate aplica oricare dintre următoarele situații cazului dumneavoastră:
 • Ați primit o ofertă de muncă permanentă în Statele Unite. În acest caz, angajatorul trebuie să obțină un certificat de muncă și să completeze formularul I-140, Petiția privind imigrația pentru un lucrător străin.
 • Puteți obține un card rezident printr-o investiție. Dacă sunteți antreprenor și ați făcut o investiție de 1.000.000 US $ sau 500.000 USD într-o anumită zonă de lucru și intenționați să creați cel puțin 10 locuri de muncă pentru cetățenii americani, puteți solicita un card rezident. prin categoria de investiții. Pentru aceasta, este necesar să completați formularul I-526, petiția de imigrare a oamenilor de afaceri străini.
 • Dacă aveți abilități extraordinare în orice ramură de muncă, educațională sau științifică, puteți solicita personal pentru cartea dvs. rezidentă. Persoanele cu talent sau abilități deosebite, care sunt considerate cele mai bune din domeniul lor (câștigătorii premiului Nobel, sportivii super, etc.) pot aplica pentru rezidență permanentă. Luați în considerare faptul că aceasta este o categorie extrem de rară, dar este încă o opțiune.
 • Voi intrați într-o categorie specială de muncă. Dacă sunteți un traducător afgan sau irakian care a ajutat guvernul Statelor Unite, un membru al forțelor armate sau dacă aparții unei alte categorii speciale, puteți obține o carte verde în acest fel.
 • Imagine intitulată Obțineți o carte verde Pasul 3
  3
  Determinați dacă intrați în categoria refugiaților sau solicitanților de azil. Dacă ați intrat în Statele Unite ca refugiat sau solicitant de azil sau ca membru al familiei solicitantului de azil, puteți solicita o carte verde după un an de la intrarea în țară.
 • Dacă vă aflați în Statele Unite ca refugiat, trebuie să solicitați un statut de rezidență permanentă după un an de ședere în țară.
 • Dacă vă aflați în Statele Unite ca solicitant de azil, nu vi se cere să solicitați o carte verde.
 • Metoda 2
  Completați cererea dvs. și verificați disponibilitatea vizei

  Imagine intitulată Obțineți o carte verde Pasul 4
  1
  Trimiteți cererea corectă Odată ce ați determinat ce categorie de imigranți aparțineți, este necesar ca ruda sau angajatorul dvs. să vă trimită o cerere de imigrare. În anumite cazuri, trebuie să trimiteți singur solicitarea.
  • Dacă solicitați un card rezident prin intermediul unei rude, ruda dvs. trebuie să depună formularul I-130, petiția de imigrare pentru relativul străin.
  • Dacă aveți nevoie să obțineți un card rezident prin intermediul angajatorului dvs., acesta trebuie să trimită formularul I-140, petiția pentru imigrație pentru un lucrător străin.
  • Dacă sunteți un antreprenor care face o investiție, trebuie să depuneți formularul I-526, petiția pentru imigrație pentru un om de afaceri străin.
  • Dacă aparțineți unei categorii speciale ca văduvă sau văduv, trimiteți formularul I-360.
  • Dacă sunteți refugiat sau solicitant de azil, probabil că nu aveți nevoie de o cerere dacă aveți dreptul să vă schimbați statutul legal în țară.
 • Imaginea intitulată Obțineți o carte verde Pasul 5
  2


  Verificați disponibilitatea vizei în categoria pe care o solicitați. Odată ce membrul familiei dvs. sau angajatorul dvs. sau dumneavoastră însuși ați depus cererea inițială, este necesar să verificați dacă există vize înainte de a trimite celelalte formulare de cerere. Numărul vizelor disponibile variază în funcție de categoria în care vă prezentați cererea și, de asemenea, în funcție de țara din care emigrați.
 • Există un număr nelimitat de vize pentru persoanele care au nevoie de un card de reședință prin rude online.
 • Există un număr limitat de vize disponibile pentru cei care solicită o carte verde printr-o familie care nu este online și prin intermediul unui angajator. Veți primi un număr de înregistrare și veți fi plasat pe o listă de așteptare până când va fi disponibilă o viză.
 • Veți primi a "Visa Bulletin", care vă va permite să consultați poziția dvs. pe lista de așteptare.
 • Imaginea intitulată Obțineți o carte verde Pasul 6
  3
  Trimiteți formularul I-485, Cerere de înregistrare permanentă a rezidenților sau o modificare a statutului de imigrant. Înainte de a trimite acest formular, trebuie să așteptați ca o viză să fie disponibilă. Citiți instrucțiunile din formular și asigurați-vă că trimiteți toate documentele și informațiile solicitate. De asemenea, asigurați-vă că trimiteți formularele la adresa corectă.
 • Dacă aplicați pentru un card rezident prin intermediul unei rude directe, puteți trimite Formularul I-485 în același timp rudele dvs. să vă trimită solicitarea, deoarece numărul de vize din această categorie este nelimitat.
 • Există o taxă de 1.070 USD pentru expediere.
 • Metoda 3
  Finalizați procesul și obțineți cartea verde.

  Imagine intitulată Obțineți o carte verde Pasul 7
  1
  Utilizarea datelor biometrice. Veți primi un apel în care vi se va cere să mergeți la un centru de asistență pentru aplicații pentru o întâlnire în care vor fi luate amprentele digitale, vă vor fotografia și vă vor înregistra semnătura. Centrul va utiliza aceste informații pentru a vă examina fundalul. În cele din urmă, datele dvs. biometrice vor fi folosite pentru procesarea cardului dvs. rezident.
 • Imaginea intitulată Obțineți o carte verde Pasul 8
  2
  Du-te la interviu. În unele cazuri, vi se poate solicita un interviu în birourile USCIS (Serviciul de cetățenie și imigrare din Statele Unite) pentru a răspunde la câteva întrebări cu privire la cererea dumneavoastră. Dacă primiți o notificare, asigurați-vă că vă prezentați la întâlnire. Anunțul trebuie să indice data, ora și locul unde va avea loc interviul.
 • În unele cazuri, membrul familiei care a depus o cerere de carte verde ar putea fi obligat să participe la interviu.
 • Luați documentele de călătorie, pașaportul și toate documentele relevante pentru interviu.
 • Imaginea intitulată Obțineți o carte verde Pasul 9
  3
  Așteptați decizia finală și obțineți cartea dvs. de ședere permanentă. USCIS va revizui toată documentația dvs. și, dacă este necesar, va programa un interviu și vă va asigura că îndepliniți toate condițiile pentru a deveni un rezident permanent al Statelor Unite. Odată ce au luat o decizie, ei vă vor contacta prin poștă.
 • Dacă cererea dvs. este respinsă, puteți contesta decizia.
 • Dacă cererea dvs. este acceptată, veți primi instrucțiuni suplimentare despre cum să obțineți cartea verde, inclusiv când este necesar să o reînnoiți.
 • sfaturi

  • Citiți totul Dacă nu puteți citi documentele, cereți-le pe cineva pe care aveți încredere să o facă pentru dvs.
  • Nu vă lăsați păcăliți de cineva care vă cere să plătiți sume exorbitante pentru a obține cetățenia. Nimeni nu vă poate asigura că veți deveni cetățean numai pentru că v-ați aprobat cererea de rezidență.
  • Citiți întotdeauna toate informațiile înainte de a trece la pasul următor. Dacă e ceva ce ai putea opri de la a deveni un cetățean sau rezident al Statelor Unite, lucruri ca înclinație politică sau antecedente penale a celor dragi, asigurați-vă că aveți o explicație pentru ea și pregătiți-vă să respingă faptul că stilul de viață în cazul în care este perceput ca fiind negativ .
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă mutați în Statele UniteCum să vă mutați în Statele Unite
  Cum să imigrați în IrlandaCum să imigrați în Irlanda
  Cum să vă mutați în Statele UniteCum să vă mutați în Statele Unite
  Cum se obține cetățenia francezăCum se obține cetățenia franceză
  Cum se obține dubla cetățenieCum se obține dubla cetățenie
  Cum să efectuați apeluri internaționale din Statele UniteCum să efectuați apeluri internaționale din Statele Unite
  Cum să sunați în Statele Unite din PortugaliaCum să sunați în Statele Unite din Portugalia
  Cum să sunați Irlanda din Statele UniteCum să sunați Irlanda din Statele Unite
  Cum de a apela Statele Unite din OlandaCum de a apela Statele Unite din Olanda
  Cum de a apela Statele Unite din FranțaCum de a apela Statele Unite din Franța
  » » Cum să obțineți o carte verde sau o reședință permanentă în Statele Unite

  © 2011—2020 ertare.com