Cum să obțineți venituri obișnuite prin investiții pe piața bursieră prin dividende

Investiția în obținerea venitului din dividende este o strategie care a fost folosită de investitori de mult timp și care poate fi foarte profitabilă. Pentru aceasta, este necesar să se monitorizeze îndeaproape investițiile pentru a evita suferințele mari. Cu toate acestea, cu puțină practică, puteți utiliza acest tip de investiție nu numai ca un plan de pensionare ci și pentru a obține venituri regulate.

pași

Partea 1
Alegeți acțiunile care plătesc dividende

Imaginea intitulată
1
Investigați care stocuri plătesc, de obicei, dividende în mod constant. În general, această informație apare în ediția de sâmbătă a Wall Street Journal. Acțiunile care plătesc dividende constante vor avea o legendă care spune "YLD" lângă citat. Numărul care apare în coloana etichetat în acest mod va fi rata procentuală anuală. De asemenea, puteți găsi aceste informații pe site-ul Morningstar DividendInvestor și în newsletterul online Dividend Detective. De asemenea, în publicația Value Line Investment Survey ("Ancheta privind investițiile în linia de valoare"), care este de obicei disponibil la bibliotecile locale, include și actualizări săptămânale ale acestor informații.
 • Randamentul dividendelor nu este același cu rata dividendelor. Rentabilitatea este un procent care se obține din împărțirea dividendelor anuale între prețul curent al acțiunii, în timp ce rata dividendului este suma totală de bani pe care o veți primi dintr-un anumit activ pe parcursul unui an .
 • Imaginea intitulată
  2
  Investiți în acțiuni care plătesc în mod regulat dividende înalte. Trebuie să cumpărați acțiuni ale companiilor care au obținut un câștig bun în cursul ultimilor cinci ani și care au o istorie de a plăti în mod regulat dividende înalte. În cazul companiilor care se confruntă încă cu o creștere rapidă, aceștia își pot reinvesti profiturile pentru a-și continua creșterea economică. Cu toate acestea, cele mai cunoscute companii, cum ar fi 3M, Coca-Cola sau Procter & Gamble, plătesc de obicei dividende pentru a încuraja investitorii să cumpere acțiuni.
 • Pentru ao ilustra mai bine, propunem un exemplu folosind compania AT&T. Recent, compania a vândut acțiuni la 24,83 USD și a plătit dividende de 0,40 USD pe acțiune la fiecare trei luni. Prin urmare, în cazul în care un investitor ar fi cumpărat 1000 acțiuni la acest preț, ar fi cheltuit aproape 25.000 $ pentru a primi 400 $ în dividende pe acțiune, plus aprecierea de care au experimentat acțiunile (care ar fi rezonabil să se aștepte în cazul în care acest lucru a fost o investiție făcută după o o mulțime de cercetare). Deci, dacă această rată a dividendelor va rămâne stabilă, în 10 ani, acționarul va primi dividende de 16.000 de dolari.
 • Consiliul de administrație al unei societăți are autoritatea de a mări sau micșora valoarea dividendelor plătite acționarilor. Din acest motiv, trebuie să investiți într-o companie stabilă, care înregistrează o plată solidă a plăților dividendelor care cresc în timp sau, cel puțin, sunt constante.
 • Imaginea intitulată
  3
  Investigați alți factori importanți. În afară de plățile mari de dividende, există și alte aspecte importante care caracterizează companiile în care merită să investească și pe care ar trebui să le țineți cont.
 • Asigurați-vă că societatea în care decideți să investiți are o datorie (pasive) mai mică decât cea a colegilor sau a mediei sectorului, deoarece acestea oferă mai multă flexibilitate pentru a obține împrumuturi pentru a-și finanța operațiunile și dividende, dacă este cazul. Aceste informații sunt de obicei incluse în situația financiară a companiei, care este inclusă în raportul său anual.
 • Investigați ce profiturile companiei câștigate pentru fiecare acțiune (aceste informații ar trebui, de asemenea, să fie incluse în raportul anual al societății) și apoi să le compare cu dividendele plătite per acțiune (care trebuie să apară, de asemenea, în raportul anual) sunt. Dividendele nu trebuie să constituie mai mult de 80% din profiturile obținute de companie prin participare. De exemplu, dacă o companie câștigă 0,25 USD pe acțiune și plătește dividende de 0,50 USD pe acțiune, aceasta indică o stare de sănătate financiară precară.
 • Investigați proporția actuală a societății (adică raportul dintre activele și pasivele curente) pentru a determina capacitatea sa de a-și îndeplini obligațiile pe termen scurt. Aceste informații trebuie, de asemenea, incluse în situația financiară inclusă în raportul anual. Trebuie să investești într-o companie care are o sumă mare de numerar. De exemplu, dacă proporția unei companii este mai mare decât 1, aceasta indică o bună sănătate financiară.
 • Imaginea intitulată
  4
  Cumpărați acțiuni. O modalitate de a face acest lucru este crearea un cont de tranzacționare online pe un site web cum ar fi Scottrade, OptionsHouse, Motif Investing sau TradeKing. Cu toate acestea, trebuie să vă familiarizați mai întâi cu taxele de tranzacție sau cu procentele comisionului fiecărui site pe care îl analizați. De asemenea, puteți lucra cu un broker de la o companie de investiții mai mare, cum ar fi Fidelity sau TD Ameritrade.
 • Imaginea intitulată
  5
  Calculați randamentul dividendelor și monitorizați-le în mod constant. Această rentabilitate este rezultatul împărțirii dividendului anual cu prețul acțiunilor. De exemplu, dacă acțiunea ABC are un preț de 50 USD pe acțiune și plătiți un dividend anualizat de 1,00 USD, va avea o rentabilitate de 0,02 sau 2%. Aceste informații trebuie să apară pe site-ul companiei. Asigurați-vă că nu pentru a alege acțiunea pe care doriți să investească basándote exclusiv pe randamentul dividendului, deoarece, deși acest lucru ar putea da impresia că acțiunea are un preț scăzut, acest lucru ar putea fi doar de moment din cauza unor probleme temporare în cadrul companiei . În schimb, acordați atenție tendințelor dividendelor pe termen lung.
 • Cel mai bun lucru este să investești într-o companie care are o istorie de a plăti dividende care cresc în timp. Dacă acest lucru nu este posibil, următorul lucru este să căutați o companie care plătește dividende la o rată stabilă. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la companiile care au fost nevoite să reducă plățile dividendelor, deoarece, deși acest lucru nu indică neapărat că nu trebuie să investiți în ele, este un factor pe care ar trebui să-l luați în considerare.
 • Imaginea intitulată
  6


  Calculați rata de acoperire a dividendelor. Pentru a face acest lucru, determină dividendul pe care compania îl plătește pentru acțiunile preferențiale care nu pot fi răscumpărate și le-au împrumutat profiturilor nete ale societății în decurs de 12 luni. Apoi, împărțiți acest rezultat cu ultimul dividend anual plătit pentru acțiunile ordinare (sau pentru dividendul anual anticipat). Aceste informații ar trebui să figureze în raportul anual de pe site-ul companiei. O companie cu un raport de 1,0 sau mai mult este considerată o investiție sigură. De exemplu, o companie cu raportul 3.0 are suficiente profituri pentru a plăti de trei ori dividendul curent.
 • Partea 2
  Gestionați fondurile de investiții

  Imaginea intitulată
  1
  Petreceți mai puțin decât câștigați. Trebuie să vă plătiți mai întâi. Aceasta înseamnă că trebuie să alocați cât mai mult din venitul dvs. posibil investițiilor, dar această sumă nu ar trebui să fie mai mare decât câștigurile dvs. Acest lucru se datorează faptului că investițiile dvs. trebuie să producă mai multe profituri în fiecare an decât ar fi nevoie pentru a vă acoperi cheltuielile, astfel încât să vă puteți întoarce să investească în mai multe acțiuni.
  • De exemplu, dacă ați câștigat câte 2000 USD în dividende pe an numai din investițiile dvs., nu trebuie să investiți mai mult de 1800 USD în achiziționarea mai multor acțiuni.
 • Imaginea intitulată
  2
  Economisiți suficienți bani pentru a vă acoperi cheltuielile pe o perioadă de un an, sub formă de fonduri de numerar și de pe piața monetară. Acest lucru nu constituie doar un fond de urgență, ci vă ajută să ajustați nivelurile și coborâșurile investițiilor. Dacă acestea nu vă oferă cât mai multe venituri decât vă așteptați într-o perioadă de până la șase luni, banii de urgență vă vor oferi puțin mai multă lichiditate.
 • De exemplu, în cazul în care decideți că cheltui 50.000 $ pe an (aceasta nu include ceea ce investească în acțiuni), trebuie să vă păstrați 50.000 $ într-un cont bancar sau un alt cont de pe piața monetară care vă oferă un mare interes, astfel încât să puteți accesa pentru el în caz de nevoie.
 • Imaginea intitulată
  3
  Reveniți la surplusul veniturilor dvs. Dacă, în orice moment, veți reveni mai mult decât suma pe care o cheltuiți într-un an, faceți investiții suplimentare cu acești bani. Cu toate acestea, asigurați-vă că monitorizați cheltuielile dvs. și știți cât de mult veți petrece anul următor. Dacă ajungeți să acumulați o sumă de bani în numerar sau în conturile dvs. de pe piața monetară, care este mai mare decât suma pe care o cheltuiți în 15 luni, păstrați banii timp de 12 luni și reinvestiți restul.
 • De exemplu, dacă cheltuiți 50.000 $ pe an (adică 4166 $ pe lună) și acumulați 62.490 $ în schimb, puteți investi în acțiuni 12.490 $. Cu toate acestea, acest lucru este supus cheltuielilor dvs. pentru anul următor rămânând la fel.
 • Luați în considerare deschiderea unui cont de pensie. Acest lucru depinde de vârsta și situația dvs. financiară, precum și opțiunile disponibile în locul în care locuiți, dar o opțiune este deschiderea unui cont individual de pensii și începerea contribuției la acesta.
 • Imaginea intitulată
  4
  Mențineți înregistrări detaliate ale investițiilor dvs. Cea mai ușoară modalitate de a monitoriza acțiunile pe care le cumpărați este printr-o foaie de calcul în Excel. Acest lucru vă va permite să înregistrați suma pe care o plătiți pentru fiecare acțiune, cât veți câștiga în dividende, cât veți câștiga din vânzarea acțiunilor și orice alte informații necesare în scopuri fiscale și pentru planificarea proprie.
 • Imaginea intitulată
  5
  Creați un buget lunar pentru fluxul de numerar. Acesta va include toate cheltuielile dvs., atât fixe, cât și variabile, precum și veniturile proiectate în contul dividendelor și al altor surse. În acest fel, veți putea afla dacă venitul dvs. va fi suficient pentru a vă acoperi cheltuielile lunare și cât de mult din aceste venituri vor fi disponibile pentru reinvestirea acestuia.
 • sfaturi

  • Un alt avantaj al dividendelor este faptul că acestea sunt de obicei impozitate cu o rată mai mică decât veniturile din dobânzi.
  • În general, nu trebuie să vă uitați atât la prețul acțiunilor, cât și la dividende. Prețul unei acțiuni este irelevant atâta timp cât plățile dividendelor rămân stabile, deoarece ideea este că păstrați acțiunile pentru o perioadă lungă de timp. De fapt, atunci când cumpărăți acțiuni, trebuie să căutați mereu chilipiruri, așa că vă convine să aveți prețuri scăzute. O piață în declin va permite să cumpărați mai multe acțiuni care plătesc dividende și să obțineți mai multe acțiuni la același preț.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să anticipați inflațiaCum să anticipați inflația
  Cum să salvezi în ArgentinaCum să salvezi în Argentina
  Cum se calculează dividendeleCum se calculează dividendele
  Cum se calculează rentabilitatea capitaluluiCum se calculează rentabilitatea capitalului
  Cum se calculează valoarea la expirareCum se calculează valoarea la expirare
  Cum se calculează rata de plată a dividendelorCum se calculează rata de plată a dividendelor
  Cum se calculează câștigurile reținuteCum se calculează câștigurile reținute
  Cum să cumpărați acțiuni fără un brokerCum să cumpărați acțiuni fără un broker
  Cum să cumpărați acțiuni de aurCum să cumpărați acțiuni de aur
  Cum să cumpărați acțiuni în centi fără un brokerCum să cumpărați acțiuni în centi fără un broker
  » » Cum să obțineți venituri obișnuite prin investiții pe piața bursieră prin dividende

  © 2011—2020 ertare.com