Cum să obțineți clienți pentru consultanți

Indiferent dacă sunteți consultant independent, instructor sau formator sau conduceți o companie de consultanță - un lucru este sigur: atragerea constantă a unor noi clienți este cea mai dificilă parte a unei afaceri. Dar, urmând acest proces simplu în 7 pași, puteți trece mai departe pentru a ajunge la mai mulți clienți și pentru a câștiga mai multe afaceri noi.

pași

Imagine intitulată Obțineți clienți pentru consultanți Pasul 1
1
Definiți modelul dvs. de afaceri Trebuie să aveți obiective clare și măsurabile pentru afacerea dvs. Ce venit doriți să câștigați? Ce fel de muncă vrei să faci? Care este echilibrul dintre viață și muncă pe care îl cauți? Ce restricții geografice aveți? Acești parametri vor determina tipul de marketing și de vânzări pe care trebuie să-l faceți pentru a obține clienți pentru afacerea dvs. de consultanță. De exemplu, consultanții bazate pe proiecte tind să se concentreze pe cooperarea strânsă cu un număr mic de clienți, în timp ce instructorii au tendința de a avea nevoie de un număr mare de clienți care petrec doar câteva ore pe lună.
 • Imagine intitulată Obțineți clienți pentru consultanți Pasul 2
  2
  Concentrați-vă pe o nișă îngustă. Dacă nu sunteți o companie minunată, trebuie să vă concentrați eforturile pe o nișă bine definită, unde vă puteți construi reputația și credibilitatea. Acest lucru ar putea fi realizat prin specializarea într-un anumit sector de clienți (produse farmaceutice, administrație locală etc.) sau printr-o anumită funcție sau soluție (lanțul de aprovizionare, conducerea și marketingul). Ar putea fi o combinație a celor două, ca consultanță în lanțul de aprovizionare pentru companiile farmaceutice. Definindu-vă ferm nișa, vă dezvoltați experiența, devii mai atrăgător pentru clienți și diferențiați-vă de concurenții generici.
 • Imaginea intitulată Obțineți clienți pentru consultanți Pasul 3
  3
  Selectați cele mai eficiente tactici de marketing. Cele mai bune tactici de utilizat vor depinde de nisa dvs. de client. Începeți prin identificarea locului "ei se închid" clienții dvs. țintă. Există grupuri din industrie la care participați? Cum rămâne cu forumurile online? Cine știi că pot recomanda? Ar căuta soluții la problemele lor online? În general vorbind, cele mai bune tactici sunt cele care implică interacțiunea față-în-față și pentru a permite identificarea problemelor care pot ajuta dovedi credibilitatea ta și de a construi relația cu ei.
 • Imaginea intitulată Obțineți clienți pentru consultanți Pasul 4


  4
  Creați mesaje de marketing care se conectează cu clienții dvs. De fiecare dată când vă prezentați clienților sau vă recomandați, fie față în față sau în scris, trebuie să vă concentrați asupra a ceea ce este important pentru ei. Formarea dvs. de marketing indicată în acreditările dvs., anii dvs. de experiență și premiile pe care le-ați câștigat nu vor fi de mare interes. Mesajele care se concentrează asupra problemelor clienților cu care vă puteți ajuta și puteți da un exemplu cu povești despre persoanele pe care le-ați ajutat și beneficiile pe care le-au câștigat vor fi foarte relevante.
 • Imaginea intitulată Obțineți clienți pentru consultanți Pasul 5
  5
  Cultivați relațiile. Nu toată lumea este dispusă să cumpere prima dată când îi cunoașteți. De fapt, 80% dintre persoanele pe care le cunoști nu vor fi gata să cumpere acum. Dar 90% dintre ei vor cumpăra tipul de serviciu în următorii 2 ani. Deci, trebuie să fii primul lucru la care te gândești atunci când se prezintă momentul potrivit. Pentru a face acest lucru, trebuie să mențineți contactul și să adăugați valoare în timp. Trimiteți-le articole, le introduceți persoanelor utile pe care le cunoașteți, le invitați la evenimente etc. Continuați să investiți în relație, astfel încât atunci când au nevoie de ajutor, veți fi prima persoană la care vor merge.
 • Imagine intitulată Obțineți clienți pentru consultanți Pasul 6
  6
  Vinde ca consultant. Vânzarea pentru consultanți nu înseamnă să vorbești rapid și să manipulezi clienții să cumperi. Este vorba despre începerea procesului de consultare înainte de a fi oficial angajat. Clienții cumpără atunci când cred că înțeleg pe deplin problemele lor, aveți capacitatea de a le ajuta, iar problema este rezolvată în valoare. În procesul de structurare întâlniri de vânzări, pentru a le pune la îndoială cu privire la problemele lor și cauza principală și de a explora cazul de afaceri pentru a rezolva, te pune experiența dumneavoastră mai bine decât orice pitch de vânzări inteligent.
 • Imaginea intitulată Obțineți clienți pentru consultanți Pasul 7
  7
  Îmbunătățiți relațiile cu clienții. Desigur, cele mai bune perspective pentru afacerea dvs. sunt clienții actuali și fosti. Dar este atât de ușor să pierzi contactul cu clienții vechi atunci când te concentrezi să faci o treabă excelentă pentru unul nou. Asigurați-vă că dedicați suficient timp pentru a continua cultivarea relației și pentru a rămâne atent la noi oportunități.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să porniți o afacere de consultanță pe calculatorCum să porniți o afacere de consultanță pe calculator
  Cum să devii consultant de marketingCum să devii consultant de marketing
  Cum să vă stabiliți taxele de consultanțăCum să vă stabiliți taxele de consultanță
  Cum să urmăriți potențialii clienți comercialiCum să urmăriți potențialii clienți comerciali
  Cum să avansezi în profesia principală cu o afacere secundarăCum să avansezi în profesia principală cu o afacere secundară
  Cum să începeți o afacere la domiciliuCum să începeți o afacere la domiciliu
  Cum sa devii un comerciant de aurCum sa devii un comerciant de aur
  Cum să vă bucurați de cliențiCum să vă bucurați de clienți
  Cum să dezvoltați un proces de afaceriCum să dezvoltați un proces de afaceri
  Cum să porniți un call centerCum să porniți un call center
  » » Cum să obțineți clienți pentru consultanți

  © 2011—2020 ertare.com