Cum să nu plătească ajutorul copiilor

În calitate de părinte, aveți obligația de a plăti asistență pentru copii. Îndepărtarea acestei obligații ar putea fi foarte dificilă, deoarece acest lucru se întâmplă în câteva situații. Cu toate acestea, dacă doriți să nu mai plătiți sprijinul copiilor sau să micșorați suma, aveți câteva opțiuni.

pași

Metoda 1
Înțelegeți modul în care se calculează sprijinul pentru copii

Imaginea intitulată Ajută la Pasul 17 fără adăpost
1
Înțelegeți ce are scopul de a susține copilul. Suportul pentru copii este conceput pentru a permite copilului să se bucure de un nivel de trai similar cu cel pe care ar fi avut-o dacă părinții lui ar fi trăit împreună. Suportul copiilor poate fi solicitat în cazul în care părinții sunt separați, divorțați, în procesul de dizolvare sau anulare a căsătoriei lor sau în mijlocul unui caz de paternitate sau de separare legală - chiar dacă nu au trăit niciodată împreună. În general, sprijinul pentru copii este plătit părintelui cu care copiii petrec cea mai mare parte a timpului.
 • Suportul pentru copii și alimentația nu sunt aceleași. Scopul alimentării este de a reabilita sau menține fostul soț. Deși celălalt părinte poate beneficia financiar de la plățile pentru sprijinul copilului dvs., scopul acestor plăți este de a beneficia de copiii care nu mai trăiesc cu dvs.
 • Odată stabilită, plățile pentru susținerea copiilor pot fi modificate numai prin ordin al instanței.
 • Imaginea intitulată Aflați viteza de citire a pasului 3
  2
  Citiți legile statului despre sprijinul copiilor. Fiecare stat are formule pentru a stabili plăți pentru sprijinul copilului, care sunt, de obicei, enumerate în statute. Puteți găsi statutul care vă corespunde scriind suportul pentru copii și starea dvs. într-un browser web. Aceste formule iau în considerare nevoile copilului și capacitatea părinților de a plăti. Cu toate acestea, frecvent, aceste formule sunt doar "îndrumări" din care un judecător ar putea pleca. În mod normal, instanțele judecătorești iau în considerare mai mulți factori atunci când stabilesc plăți pentru asistență pentru copii
 • Venitul părinților. În unele state, se ia în considerare numai venitul tatălui care nu se află în custodie, în timp ce alte instanțe iau în considerare ambele. În plus, în unele state se utilizează venituri "brute", în timp ce în altele se iau în calcul numai veniturile "nete" (venitul rămas după deducerea taxelor și a altor deduceri permise, cum ar fi taxele de sindicat).
 • Suport pentru copii sau pensie alimentară pe care fiecare dintre părinți o primește sau o plătește din cauza unei căsnicii anterioare.
 • Ce părinte plătește pentru îngrijirea copiilor și pentru îngrijirea medicală.
 • Dacă unul dintre părinți este responsabil pentru alți copii, alții decât copiii căsătoriei curente.
 • Câți copii păstrează fiecare tată și vârsta lor. Acest factor este important deoarece costurile de creștere a copilului nu se vor dubla pentru fiecare copil pe care îl adăugați.
 • Dacă unul dintre părinți locuiește cu un nou partener sau soț / soție care contribuie la cheltuielile gospodăriei.
 • Dacă copilul este dezactivat. Plățile de întreținere pentru copii pot continua pe termen nelimitat dacă copilul dvs. are un handicap și nu este în măsură să se apere pentru el însuși.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru asistență pentru copii Pasul 3
  3
  Faceți cunoștință cu un avocat. Un avocat cu experiență vă poate ajuta să formulați strategii de reducere a plăților pentru sprijinul copilului și, în plus, să aveți experiență concretă cu judecătorii locali și să știți ce căutăm atunci când evaluează modificarea ajutorului pentru copii.
 • Vizitați site-ul web al Asociației Baroului din statul dvs. pentru a găsi un profesionist cu experiență în dreptul familiei. În mod frecvent, statele administrează servicii de referință pe care le puteți consulta prin e-mail sau telefon.
 • Metoda 2
  Cereți instanței să nu mai plătească

  Imaginea intitulată Schimbarea numelui dvs. Pasul 9
  1
  Trimiteți o petiție pentru a pune capăt sprijinului copilului. Uneori, instanța poate dispune încetarea obligației de a plăti ajutorul pentru copii. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă numai în anumite situații specifice:
  • Când nu aveți venituri Majoritatea statelor acordă suspendarea temporară a obligației de a plăti un ajutor pentru copii în cazul în care părintele care nu a păstrat-o pierde locul de muncă sau devine invalid și se află în curs de a aplica pentru prestații de invaliditate.
  • Când sunteți întemnițat Unele state permit suspendarea temporară a obligației dacă sunteți în închisoare - cu toate acestea, alții nu.
  • Când copilul atinge vârsta majoratului În majoritatea statelor, un părinte poate să nu mai plătească sprijinul copilului atunci când copilul atinge vârsta majoratului (în majoritatea cazurilor este de 18 ani). În unele state, cu toate acestea, tatăl este obligat să plătească sprijin copil până când copilul devine 21 de ani
  • Când fiul moare Chiar dacă copilul moare, trebuie să întrebați instanța pentru încetarea plăților. Nu poți opri plata singură.
 • Imaginea intitulată
  2
  Completați o cerere Este probabil ca în starea voastră să existe formulare pretipărite pentru a vă completa. Trebuie să găsiți modalitatea corectă de a modifica plățile pentru asistență pentru copii. Numele variază în funcție de stat: "petiție sau mișcare pentru modificarea unei comenzi de asistență pentru copii", "mișcare de întreținere" sau alt titlu.
 • Puteți întreba întotdeauna grefierul ce formă trebuie să completați - deși nu poate oferi consultanță juridică, el sau ea ar putea să vă spună care este forma corectă de completat.
 • Dacă aveți întrebări, consultați dacă instanța dispune de un centru de auto-ajutorare sau de un facilitator al dreptului familiei. Din moment ce cazurile de drept familial alcătuiesc majoritatea dosarelor instanțelor, multe instanțe pot avea personal care să răspundă la întrebările legale și să vă ajute să completați formularele.
 • Imaginea intitulată
  3
  Trimiteți petiția Pentru a depune petiția, va trebui să o luați la grefierul instanței. Fiți pregătit să plătiți o taxă de înregistrare.
 • Dacă nu puteți plăti taxa, cereți un formular de scutire și completați-l.
 • În plus, va trebui să anunțați celălalt părinte. În general, o notificare personală poate fi transmisă prin intermediul șerifului, al unui notificator profesionist sau al unei terțe persoane cu vârsta peste 18 ani care nu este implicată în acest caz. Cereți grefierului formularul de completare și modul de plată a tuturor taxelor aplicabile asociate acestui serviciu.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru asistență pentru copii Pasul 24
  4
  Participați la audiență. După depunerea formularelor, trebuie să solicitați o dată pentru ședință. Ar putea să vă dea o dată în acel moment sau să vă trimită prin poștă.
 • Asigurați-vă că aduceți suficientă documentație publicului. Documentele necesare vor depinde de motivele dvs. pentru solicitarea încetării plăților pentru custodia copilului dumneavoastră. Dacă copilul a murit, duceți certificatul de deces. Dacă nu aveți bani, luați vouchere de plată, declarații bancare, declarații fiscale și orice alte informații financiare.
 • Imaginea intitulată Modificarea numelui dvs. în Texas Pasul 7
  5
  Luați în considerare posibilitatea de a face apel. Este posibil să aveți opțiunea de a contesta rezoluția de suport pentru copii. Cereți funcționarului pentru formular să depună o contestație. În funcție de stat și de instanță, ar putea avea un nume diferit. Totuși, întrebați-l în mod clar cum puteți face apel.
 • Pentru a face apel, trebuie să aveți o anumită obiecție față de modul în care judecătorul a interpretat legea sau a înțeles faptele. În practică, comenzile privind încredințarea copilului sunt greu de apelat deoarece judecătorii au dreptul să stabilească suma care trebuie plătită.
 • După ce ați primit formularul de apel, completați-l și prezentați-l. Este posibil să anunțați și celălalt părinte.
 • Metoda 3
  Obține custodia copiilor tăi

  Imaginea intitulată Solicitați asistență pentru copii Pasul 15
  1
  Înțelege ce ar trebui să arate instanța. Obținerea custodiei copiilor este un alt mod de a opri plățile pentru sprijinul copilului. Dacă solicitați custodia, instanța va examina mai mulți factori pentru a determina care este "cel mai bun interes" al copilului. Acești factori vor fi diferiți în funcție de stat și vor fi detaliați fie într-o lege aprobată de legiuitor, fie într-o opinie juridică emisă de Curtea Supremă de Stat.
  • În funcție de stat, instanțele judecătorești se vor uita la diverși factori. De exemplu, Michigan ia în considerare dragostea și afecțiunea care există între părți și copil - capacitatea și disponibilitatea părților de a oferi hrană, adăpost, îmbrăcăminte și îngrijire medicală - adecvarea morală a părinților - stabilitatea mediului de custodie și sănătatea mentală și fizică a părților, printre alți factori.
  • Kentucky, dintr-o varietate de factori, ia în considerare dorințele copilului - adaptarea lor la domiciliu, școală și comunitate, precum și sănătatea mentală și fizică a tuturor persoanelor implicate și interacțiunea și interrelația copilului cu frații și fiecare dintre părinți.
  • Pentru a afla care sunt factorii specifici în cazul dvs., căutați online "interesul superior al copilului" și apoi numele statului dvs.
 • Imagine intitulată Obțineți împrumuturi de afaceri Pasul 7
  2
  Consultați-vă cu un avocat. Deciziile de custodie sunt complicate și importante. Este probabil ca un avocat cu experiență să aibă o idee despre ceea ce judecătorii ar lua în considerare suficiente dovezi conform cărora custodia ar trebui modificată.
 • Chiar dacă sunteți îngrijorați de costuri, unii avocați oferă "servicii necondiționate" - aceasta înseamnă că, pentru o taxă fixă, acestea vă pot oferi servicii limitate, cum ar fi consilierea juridică, pregătirea documentelor sau instruirea.
 • Dacă, în orice moment, vă simțiți confuzi în legătură cu modul în care ar trebui să procedați, este mai bine să solicitați ajutorul unui avocat. Pentru a găsi un avocat local cu experiență în dreptul familiei, efectuați o căutare pe Internet sau în agenda telefonică cu cuvintele "avocat custodie copil"" și orașul sau județul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru asistență pentru copii Pasul 14
  3
  Localizați instanța corespunzătoare. În general, trebuie să depuneți petiția în județul în care locuiește copilul dumneavoastră. Acest lucru va fi adevărat chiar dacă locuiți într-un alt județ.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru burse Pasul 10
  4
  Găsiți formularele. Trebuie să depuneți o cerere la instanța de judecată pentru a modifica custodia. În instanță trebuie să aveți pretipărite formulare pe care le puteți completa. Căutați-i acolo sau în asta site web
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru burse Pasul 9
  5
  Completați formularele. Completați formularele cu exactitate și complete. Este posibil să vi se solicite să includeți informații financiare, cum ar fi cât de mult câștigați pe an și care este valoarea actualizată a politicii dvs. de asigurare sau a contului de pensie. Luați tot timpul necesar pentru a le umple.
 • Unele state solicită un interviu online, care ajută la generarea formularelor corespunzătoare. Este posibil să trebuiască să creați un nume de utilizator și o parolă pentru a accesa acest program.
 • Imaginea intitulată Modificați-vă numele în Texas Pasul 19
  6


  Solicitați un notar să certifice formularele completate. După ce ați completat formularele corespunzătoare, este posibil să fiți nevoit să le semnați în fața unui notar
 • Puteți găsi un notar vizitând site-ul Departamentului de Stat al statului dvs. În plus, multe bănci oferă servicii notariale la plata unei taxe. Multe instanțe oferă, de asemenea, servicii notariale.
 • Trebuie să transportați documentele de identificare necesare pentru a arăta notarului că sunteți persoana pe care o declarați. Documentele de identificare acceptabile includ permisul de conducere, pașaportul sau cartea de identitate eliberată de stat.
 • Imaginea intitulată Pregătiți o plângere Pasul 7
  7
  Trimiteți formularele. Prezentați un set de documente originale grefierului instanței. Salvați mai multe copii pentru fișierele dvs. și trimiteți-le celuilalt părinte. Este posibil să vi se solicite să plătiți o taxă de înregistrare. Solicitați secretarului să ștampileze copiile cu data prezentării.
 • Dacă nu puteți plăti taxa, cereți un formular de scutire și completați-l. Dacă nu puteți plăti taxa, nu vă fie rușine să o solicitați.
 • Secretarul va trebui, de asemenea, să semneze citarea, care va fi returnată.
 • Imaginea intitulată Crearea unui pas bugetar 12
  8
  Notificați celălalt părinte. Atașați citația originală la copia documentelor pentru celălalt părinte. În funcție de stat, acesta poate fi notificat în mai multe moduri:
 • Poți plăti biroul șerifului să o faci.
 • Puteți angaja un anumit serviciu de notificare.
 • Puteți aranja un prieten sau o rudă (care are peste 18 ani și nu este implicată în cauză) să transmită notificarea. De asemenea, această persoană trebuie să completeze un formular de "dovadă de livrare".
 • Asigurați-un aranjament pentru un prieten pentru a trimite documentele prin poștă înregistrată sau certificată, cu confirmare de primire și cu livrare limitată numai la celălalt părinte.
 • Este posibil ca dvs. să nu puteți notifica documentele. Dacă aveți întrebări cu privire la metodele acceptabile de notificare, adresați-vă grefierului instanței.
 • Imaginea intitulată Pregătiți o procură Pasul 2
  9
  Așteptați răspunsul Celălalt părinte va trebui să răspundă solicitării dvs. Veți primi o copie a răspunsului - dacă nu, chemați secretarul și întrebați-l dacă scrisoarea a fost primită de instanță.
 • Imaginea intitulată Modificarea numelui dvs. în Texas Pasul 12
  10
  Participați la o audiență. În cadrul ședinței, va trebui să prezentați dovezi ale motivelor pentru care credeți că custodia ar trebui modificată. Ați putea prezenta martori, precum și să încercați să acceptați anumite documente.
 • Este mai bine să ai un avocat care să te reprezinte în instanță pentru a solicita custodia corespunzătoare. Pregătirea audierii ar putea fi exhaustivă: veți avea nevoie de o listă de martori care să stabilească ceea ce este mai bine pentru interesele copilului dacă locuiește împreună cu dvs. și va trebui să vă pregătiți pentru a depune mărturie.
 • Pentru mai multe informații despre modul de aplicare pentru custodie completă, verificați acest articol wikiHow
 • Metoda 4
  Reduceți plățile pentru asistență pentru copii

  Imaginea intitulată Efectuați etapa de cercetare 19
  1
  Obțineți dovezi ale schimbărilor în circumstanțe. Judecătorii au puterea de a modifica un ordin existent de susținere a copilului și pot stabili, de asemenea, o sumă mai mică decât cea sugerată de orientările de stat. Cu toate acestea, judecătorul va dori să vadă dovezi ale circumstanțelor în schimbare: venituri reduse, cheltuieli sporite etc. Înainte de a trimite petiția instanței, trebuie să strângeți următoarele documente:
  • Plățile de plată recente sau orice altă dovadă a venitului dvs. în calitate de lucrător independent.
  • Dovada că obligațiile familiei s-au schimbat - de exemplu, nașterea unui alt copil.
  • Dosare medicale, dacă ai fi fost dezactivată.
  • Timpul petrecut cu copilul.
 • Imaginea intitulată Schimbarea numelui dvs. Pasul 16
  2
  Trimiteți o petiție pentru a modifica suportul pentru copii. Va trebui să depuneți o cerere la instanța de judecată pentru a modifica și a reduce plățile pentru sprijinul copilului. Va trebui să depuneți această moțiune la instanța care a dispus inițial plata ajutorului pentru copii.
 • Cele mai multe instanțe au formulare preimprimate reîncărcate pentru prezentarea propunerilor. Puteți să verificați cu grefierul instanței pentru a vedea dacă au aceste formulare. De asemenea, întrebați dacă sunt necesare formulare suplimentare, cum ar fi o declarație financiară. Dacă vizitați acest lucru site web Puteți găsi formularele corespunzătoare (în limba engleză).
 • Dacă instanța nu are un formular pre-imprimat, utilizați unul ca ghid pentru a vă schimba propria inițiativă. Utilizează informațiile din sumila unei mișcări anterioare (a cazului inițial de sprijin pentru copii). În corp, detaliați motivele pentru care doriți ca instanța să reducă plățile pentru sprijinul copilului. Semnați mișcarea.
 • Va trebui să anunțați celălalt părinte. Cea mai simplă opțiune este ca șeriful, pentru o taxă modestă, să notifice personal celuilalt părinte documentele. Întrebați secretarul care sunt formele acceptabile de notificare.
 • Imaginea intitulată Comunicați efectiv pasul 21
  3
  Afirmă că ați plătit sume "suplimentar". În propunerea dvs., este posibil să puteți pretinde că ați plătit mai mult decât ordinul de întreținere a copilului. De exemplu, este posibil să fi plătit total de școlarizare pentru școala copilului sau pentru asigurarea de sănătate. Dacă da, ați putea obține o reducere a plăților de sprijin pentru copii.
 • "suplimentar" Trebuie să fie importante. Doar cumpărarea de haine sau cadouri pentru copilul dvs. nu se va califica ca fiind importantă.
 • Imaginea intitulată Comunicați efectiv pasul 6
  4
  Identificați orice modificare a circumstanțelor financiare. Ați putea argumenta că situația dvs. financiară sa modificat într-un mod care justifică o schimbare a plăților pentru asistență pentru copii. Schimbarea trebuie să fie importantă și permanentă. În plus, nu vă puteți modifica în mod voluntar situația financiară, fie schimbând o slujbă foarte bine plătită pentru o persoană cu un salariu mai mic, fie încetând să lucrați cu totul.
 • Orice modificare a statutului financiar al părintelui custode ar trebui de asemenea menționată. În cazul în care venitul părinților privați ar fi crescut dramatic, atunci puteți cere o reducere a plăților. Ca regulă generală, schimbările care ar putea modifica ordinul de întreținere a copilului în valoare de zece până la douăzeci și cinci la sută (în funcție de starea dvs.) sunt suficient de importante pentru a justifica depunerea unei petiții.
 • Dacă au trecut cel puțin trei ani de la emiterea ordinului anterior de asistență pentru copii, unele state vă vor permite să solicitați un amendament chiar dacă nu există schimbări majore.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru asistență pentru copii Pasul 13
  5
  Depuneți o cerere comună la instanța de judecată. Dacă celălalt părinte nu se opune, ați putea fi de acord să modificați plățile. Cu toate acestea, va trebui ca instanța să aprobe acordul, chiar dacă acestea sunt de acord, deoarece instanța trebuie întotdeauna să se asigure că schimbarea este în interesul superior al copilului.
 • Obțineți formularul Adesea instanțele au formulare speciale pentru cererile comune. Acesta este unul dintre Massachusetts (în engleză) Această formă este, de asemenea, numită "mișcare necontestată" sau "clauză de modificare a unei hotărâri judecătorești anterioare". Ambii părinți trebuie să-l semneze.
 • Va trebui, de asemenea, să completați și să completați un șablon de obligație de asistență pentru copii. Fiecare stat are un șablon - îl găsiți pe cel care vă corespunde căutându-l pe Internet. Este posibil să fi completat șablonul respectiv atunci când calculați plățile inițiale pentru custodia copilului
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru asistență pentru copii Pasul 25
  6
  Participați la audiență. În cadrul ședinței, judecătorul va trebui să stabilească dacă reducerea plăților pentru sprijinul copilului ar fi în interesul superior al copilului. Trebuie să vă pregătiți argumentul subliniind punctele importante pe care doriți să le subliniezi.
 • Tu, de când vei fi reclamantul, vei pleca mai întâi. Veți prezenta martori și dovezi care vă susțin argumentul pentru a vă reduce plățile pentru sprijinul copilului. Celălalt tată, ca inculpat, va merge mai târziu.
 • Dacă celălalt părinte și dvs., prin acord reciproc, decideți să reduceți plățile pentru sprijinul copilului, atunci nu va trebui să participați la audiere. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că judecătorul va trebui să aprobe acordul și că este liber să refuze să vă reducă plățile.
 • Metoda 5
  Renunțați la drepturile părintești

  Imaginea intitulată Aplicați pentru asistență pentru copii Pasul 4
  1
  Acceptați adopția Puteți să-i dați copilului adopția sau să-l permiteți soțului celuilalt părinte să o adopte. Dacă ați acceptat adopția, aceasta va înceta orice obligație de sprijin pentru copii pe care ați avut-o. În același timp, drepturile dvs. părintești ar înceta, de asemenea.
  • Cea mai ușoară adoptare a consimțământului este ceea ce face tatăl vitreg sau mama vitregă. Dacă celălalt părinte se căsătorește cu cineva, atunci acea persoană ar putea dori să devină legal tatăl copilului.
  • Va trebui să vă dați consimțământul pentru tatăl vitreg sau mama vitregă pentru a vă adopta copilul. În funcție de legea statului dumneavoastră, ați putea consimți la adopția de către un act notarial semnat sau poate ar trebui să meargă la tribunal și spune judecătorului că acordul de adoptare.
  • Înțelegeți că, atunci când renunțați la drepturile părintești, renunțați la orice drept de a conduce creșterea copilului. De asemenea, nu ați avea dreptul legal să o vedeți, deși părinții ar putea permite ceea ce ați văzut, dacă doresc.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru asistență pentru copii Pasul 7
  2
  Provocări filiație. Dacă nu credeți că copilul este al tău, atunci poți să conteste paternitatea și să eviți o comandă de întreținere a copilului. Trebuie să faceți acest lucru imediat după inițierea cazului de divorț sau de paternitate.
 • Probabil că trebuie să faceți un test ADN pentru a contesta paternitatea.
 • Dacă doriți să contestați paternitatea, vă recomandăm cu tărie să vă întâlniți cu un avocat. Din greșeală și fără să-l realizați, ați putea accepta responsabilitatea pentru un copil. De exemplu, dacă fișierul de divorț în care alegues există copii minori, sau altfel afirmația privind impugn soțul în aceeași direcție, instanța ar putea opri poți nega mai târziu că este copilul lui.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț 2
  3
  Renunță la fiul tău. În unele state, abandonarea voluntară a unui copil, pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și un an, duce la încetarea autorității părintești. Deoarece nu aveți custodia copilului, asigurați-vă că este sub îngrijirea tatălui care o face. Verificați statutul statului pentru a determina dacă încetarea autorității părintești este permisă și dacă obligațiile de sprijin pentru copii sunt, de asemenea, stinse. Uneori, drepturile părintești încetează, însă obligațiile de întreținere sunt menținute. Pentru a afla statutul statului dumneavoastră:
 • Verificați pagina web a statului dvs. Multe site-uri de stat oferă utilizatorilor un cod indexat sau un link pentru a verifica codul de stat pe un alt site de încredere. Dacă vă aflați în Statele Unite, utilizați pagină din Serviciul de venituri interne pentru a găsi site-ul web al statului dvs.
 • Utilizați motorul de căutare preferat. Puteți găsi codul statului dvs. în căutarea acestuia cu ajutorul motorului dvs. de căutare preferat. Căutați codul "STATUL TAU". De exemplu, dacă locuiți în New York, căutați "codul New York".
 • Consultați-vă cu un avocat. Lăsarea unui copil este un risc. În primul rând, statul ți-ar putea încadra salariul, dacă te poate localiza. În al doilea rând, instanța ar putea să vă trimită la închisoare pentru că nu plătiți sprijinul pentru copii, suspendând permisul de conducere sau impozitarea oricăror proprietăți pe care le dețineți.
 • avertismente

  • Nu trebuie să semnați niciodată nimic care să vă afecteze drepturile sau obligațiile legale sau financiare fără a consulta mai întâi un avocat.
  • Neplata la plata ajutorului pentru copii este un dispreț al curții și este considerată o infracțiune în majoritatea statelor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cresc copii fericițiCum să cresc copii fericiți
  Cum să-i spuneți copilului că vă separațiCum să-i spuneți copilului că vă separați
  Cum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tauCum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tau
  Cum să înveți un copil cu nevoi speciale să meargă la baieCum să înveți un copil cu nevoi speciale să meargă la baie
  Cum se scrie un acord de divorțCum se scrie un acord de divorț
  Cum să evitați rutina în căsătorie după copiiCum să evitați rutina în căsătorie după copii
  Cum de a consolida încrederea copiilorCum de a consolida încrederea copiilor
  Cum să vorbești cu un copil despre un părinte absentCum să vorbești cu un copil despre un părinte absent
  Cum să tratăm adolescenții ca părinte singurăCum să tratăm adolescenții ca părinte singură
  Cum să se comporte în biserică (pentru copii)Cum să se comporte în biserică (pentru copii)
  » » Cum să nu plătească ajutorul copiilor

  © 2011—2020 ertare.com