Cum să negociezi salariul

Când vine vorba de a face mai mulți bani, vă puteți gândi că tot ce trebuie să faceți este să cereți acest lucru. Dar nu neapărat. Negocierea salariilor sau creșterea salariilor necesită puțină cercetare și practică dacă doriți să aveți succes. Dacă sunteți pregătit și organizat, nu există nici un motiv să ezitați când puneți întrebarea mare.

pași

Metoda 1
Negocierea salariilor înainte de a fi angajat

1
Analizați poziția pentru care solicitați. Faceți CV-ul și pregătiți-vă pentru interviu, astfel încât să evidențiați abilitățile pe care le aveți și compania are nevoie. Primul pas este de a face compania să vă vadă ca fiind candidatul perfect pentru poziția vacantă.
 • 2
  Rețineți cât de mult merită, efectuând o investigație a locurilor de muncă recente din zona dvs., asemănătoare cu cea pentru care solicitați și luând în considerare experiența dvs.
 • Puteți găsi aceste informații pe internet la site-uri cum ar fi Vault și PayScale.
 • Deci, puteți avea o idee cât de mult merită la nivel regional, puteți accesa sondajele de angajare la biblioteca locală. De asemenea, puteți găsi informații de primă mână despre contactele pe care le aveți în organizațiile profesionale sau colegii care lucrează în același domeniu.
 • 3
  Cunoaște-ți limitele Trebuie să aveți o idee despre gama de salarii care acoperă nevoile dvs.
 • 4
  Descoperiți modul în care compania se ocupă financiar. Firmele publice trebuie să-și publice situațiile financiare, astfel încât să puteți căuta aceste informații. Găsiți informații de știri despre companie în arhivele ziarelor.
 • 5
  Rețineți ce spuneți în interviu și clarificați-vă că salariul este negociabil pentru dvs. Nu discutați un salariu specific până când nu vă oferiți oficial poziția.
 • 6
  Odată ce ați lucrat și un salariu este oferit, să aveți timp pentru a revizui. Cu informațiile pe care le-ați obținut în cercetarea dvs. și comparați-le cu oferta dvs. Dacă credeți că oferta este foarte conservatoare, nu vă fie teamă să o spuneți și să o oferiți înapoi cu cercetarea.


 • 7
  Dacă negocierile salariale se blochează, fii creativă. Gândiți-vă la alte beneficii care pot fi la fel de benefice ca și banii, cum ar fi un vehicul de companie sau vacanțe suplimentare.
 • 8
  Odată ce ați încheiat un acord cu compania, cereți-o în scris. Asigurați-vă că ați examinat cu atenție documentul înainte de al semna. Puteți re-negocia întotdeauna dacă detectați erori.
 • Metoda 2
  Cereți o creștere

  1
  Familiarizați-vă cu politica de compensare a companiei dvs. Aflați dacă performanța dvs. la locul de muncă este evaluată în mod regulat și, dacă este cazul, în fiecare moment. Poate firma dvs. să impună o creștere maximă? Compania dvs. poate aplica creșteri din când în când sau pe baza meritelor.
 • 2
  Înainte de evaluarea performanței unui loc de muncă, programați o întâlnire cu supraveghetorul sau șeful dvs. direct. Pregătiți-vă pentru a discuta realizările dvs. deosebite din ultimul an.
 • Evaluați cât de mult merități din nou. Sa schimbat compensația pentru munca dvs. pe piața forței de muncă? Te-ai mutat de la descrierea poziției tale făcând activități suplimentare? Menționați aceste lucruri pe tablă.
 • Practicați ceea ce veți spune. Nu vă concentrați asupra motivului pentru care aveți nevoie de bani, dar de ce meritați creșterea.
 • 3
  Ține-ți picioarele pe pământ. Dacă vi se refuză creșterea, întrebați de ce și ce puteți face pentru a asigura o creștere în viitor. Sugerați o alternativă, cum ar fi un bonus sau un tip de stimulent. Întrebați dacă există un buget pentru instruire pentru a arăta că sunteți încă angajat în această funcție.
 • 4
  Dacă toate celelalte nu reușesc, continuă să zâmbească și să-i mulțumesc supraveghetorului pentru timpul acordat.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aflați informații despre companie înainte de interviul dvs. de angajareCum să aflați informații despre companie înainte de interviul dvs. de angajare
  Cum să obțineți un loc de muncă pentru care nu sunteți calificatCum să obțineți un loc de muncă pentru care nu sunteți calificat
  Cum să răspundă la întrebări dificile într-un interviuCum să răspundă la întrebări dificile într-un interviu
  Cum se creează un eșantion de scriereCum se creează un eșantion de scriere
  Cum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajareCum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajare
  Cum să începeți un proiect de cercetare științificăCum să începeți un proiect de cercetare științifică
  Cum de a găsi un loc de muncă bine plătit în tehnologieCum de a găsi un loc de muncă bine plătit în tehnologie
  Cum să interviu pe cinevaCum să interviu pe cineva
  Cum de a scrie o scrisoare pentru a aplica pentru un loc de muncăCum de a scrie o scrisoare pentru a aplica pentru un loc de muncă
  Cum să evitați greșelile în timpul unui interviu de angajareCum să evitați greșelile în timpul unui interviu de angajare
  » » Cum să negociezi salariul

  © 2011—2020 ertare.com