Cum să negociezi

Fie că sunteți cumpărarea unei case, lupta cu un cont pe telefon, solicitând mile mai frecvente, fac afaceri în China sau de plată cartea de credit, principiile de bază ale negocierii sunt aceleași. Amintiți-vă că și cei mai experimentați negociatori se simt puțin neglijați. Singura diferență este că un negociator blochează aceste sentimente.

pași

Metoda 1
preparare

Imagine intitulată Negociați pasul 1
1
Decideți la un punct de echilibru. În termeni financiari, aceasta este cea mai mică sumă sau cel mai mic preț pe care îl veți accepta în cadrul tranzacției. În termeni non-financiari, acesta este cel mai "scenariu cel mai grav" pe care îl veți accepta înainte de a părăsi masa de negociere. Dacă nu cunoști punctul tău de echilibru, te poți duce să accepți o afacere care nu ți se potrivește.
 • Dacă reprezentați altcineva în negociere, verificați dacă clienții dvs. sunt de acord cu tranzacția și aveți-o în scris înainte pentru a începe negocierea. În caz contrar, atunci când negociați o afacere și decideți că nu-l doriți, la urma urmei, credibilitatea dvs. este ceea ce este deteriorat. Pregătirea corectă va împiedica acest lucru.
 • Imagine intitulată Negociați pasul 2
  2
  Trebuie să știți ce merită. Este dificil să obțineți ceea ce oferiți sau există mii de produse deopotrivă? Dacă ceea ce oferiți este valabil și unic, atunci aveți o poziție mai bună de negociere. Cât de mult aveți nevoie de ea? Dacă aveți nevoie de mai mult decât le faceți, aveți o poziție mai bună și puteți cere mai mult. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de ele mai mult, cum vă puteți oferi un avantaj?
 • Un negociator de ostateci, de exemplu, nu oferă nimic special și are nevoie de ostatici mai mult decât răpitorul are nevoie de ostatici. Din acest motiv, acest lucru este foarte dificil. Pentru a compensa această deficiență, negociatorul trebuie să fie bun în a face ca micile concesii să pară uriașe și trebuie să transforme promisiunile emoționale în arme valoroase.
 • Un vânzător de pietre rare, pe de altă parte, are ceva ce nu se găsește prea mult în lume. Nu aveți nevoie de banii unei anumite persoane - numai cea mai mare sumă de bani, dacă sunteți un bun negociator - dar oamenii doresc acea bijuterie specială. Acest lucru o pune într-o poziție excelentă pentru a extrage o mare avere de la persoanele cu care negociază.
 • Imagine cu titlul Negociați pasul 3
  3
  Niciodată nu te simți presat. Nu vă subestimați abilitatea de a negocia ceea ce doriți pur și simplu să dureze mai mult decât altul. Dacă ai răbdare, folosește-l. Dacă nu aveți, luați-o. Ceea ce se întâmplă adesea în cadrul negocierilor este ca oamenii să obosească și să accepte o poziție pe care nu o accepta pentru că se obosesc să negocieze.
 • Imagine intitulată Negociați pasul 4
  4
  Planificați modul în care vă structurați propunerile. Propunerile dvs. sunt cele pe care le oferiți altor persoane. O negociere este o schimbare serioasă, în care o persoană oferă o propunere și o altă persoană o alta. Structura propunerii poate duce la succes sau eșec.
 • Dacă negociați viața unei alte persoane, veți avea nevoie de propuneri rezonabile de la început - nu veți dori să le puneți în pericol.
 • Dacă, totuși, negociați salariul, este bine să cereți mai mult decât vă așteptați. În cazul în care angajatorul este de acord, aveți deja mai mult decât buscabas- dacă începe să negocieze un salariu mai mic, va crește impresia că sunteți „sângerare“, și, prin urmare, vă crește șansele de a asigura un salariu mai bun.
 • Imaginea intitulată Negociați pasul 5
  5
  Pregătiți-vă să scăpați. Aflați care este punctul dvs. de echilibru și recunoașteți dacă nu obțineți acest lucru. Pregătiți-vă să scăpați dacă este cazul. Te-ar putea suna din nou, dar ar trebui să te simți fericit pentru efortul tău dacă nu.
 • Metoda 2
  negociere

  Imagine cu titlul Negociați pasul 6
  1
  În funcție de situație, se deschide exorbitant. Deschideți-vă la cea mai bună poziție (cea mai logică puteți cere). Cereți ceea ce doriți și ceva mai mult. Începeți ceva pentru a negocia ceva mai mic. Dacă vă deschideți foarte aproape de punctul de echilibru, nu veți fi capabili să acordați celeilalte părți celeilalte părți ca pe un mod de satisfacere.
  • Nu vă fie frică să faceți o propunere exorbitantă. Niciodată nu știți - puteți obține. Care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla? Ei pot crede că ești nebun - sau că ai curaj și prețuiește-te, timpul și banii.
  • Te îngrijorezi să le insulți, mai ales oferind un preț scăzut pentru a cumpăra ceva? Amintiți-vă că acestea sunt întreprinderile și, dacă nu le place oferta dvs., există întotdeauna o contra-ofertă. Fii îndrăzneț. Dacă nu le depășiți, amintiți-vă că o vor face. Actul de negociere este reciproc și benefic pentru ambele.
 • Imagine cu titlul Negociați pasul 7
  2


  Căutați și faceți teste. Dacă aveți de gând să cumpărați o mașină și știți un alt vânzător care oferă aceeași mașină pentru 200 de dolari mai puțin, spuneți așa. Spune-i numele vânzătorului. Dacă negociați un salariu și ați investigat ce alte persoane câștigă în poziții echivalente, tipăriți statisticile și aflați-le la îndemână. Amenințarea pierderii unei afaceri sau a unei oportunități, chiar dacă nu este adevărată, poate provoca compromiterea oamenilor.
 • Imaginea intitulată Negociați pasul 8
  3
  Ofertă de plată în numerar. Plata în numerar este întotdeauna mai bună, mai ales în situațiile în care nu toți oamenii plătesc în numerar. În calitate de cumpărător, puteți oferi întotdeauna să cumpărați en-gros, plătiți în avans un anumit număr de produse / servicii, în schimbul unei reduceri.
 • Una dintre tacticile de negociere este un control prescris - cereți vânzătorului cât de mult dorește și spuneți-i că este oferta dvs. finală. Ele pot accepta acest lucru, deoarece este dificil să se reziste unei plăți imediate.
 • În cele din urmă, plata cu bani în loc de cec sau de credit este utilă ca instrument de negociere deoarece reduce riscul pentru vânzător.
 • Imaginea intitulată Negociați pasul 9
  4
  Nu dați niciodată ceva fără să primiți ceva în schimb. Dacă dai ceva "liber", spui că crezi că poziția ta este slabă.
 • Imaginea intitulă Negociați pasul 10
  5
  Cereți ceva valabil pentru dvs., dar nu costă prea mult.. Simțind ambele părți că câștigă este bună. Dacă sunteți inteligenți, puteți fi creativi cu ceea ce întrebați.
 • Să presupunem că faceți afaceri cu o cramă și că vor să vă plătească 100 de dolari pentru a juca acolo. Vrei 150 de dolari. De ce nu comanda 100 de dolari și o sticlă de vin de 75 de dolari? Pentru dvs. este de 75 de dolari pentru că asta ar trebui să plătiți pentru ao cumpăra, dar este mult mai puțin pentru ei să o producă.
 • Sau puteți cere o reducere de 5% sau 10% la vinurile lor. Presupunând că cumperi vinuri în mod regulat.
 • Imagine cu titlul Negociați pasul 11
  6
  Oferiți sau cereți lucruri suplimentare. Puteți să înțelegeți afacerea într-un fel? Lucrurile suplimentare pot fi ieftine și pot face tranzacția aproape de teritoriul dvs.
 • Uneori, dar nu întotdeauna, oferind multe stimulente mici, în loc de un stimulent mare, te pot face să crezi că dai mai mult atunci când nu o faci cu adevărat. Ține minte asta.
 • Imagine cu titlul Negociați pasul 12
  7
  Păstrați întotdeauna o blocare sau două. O închidere este un fapt sau un argument pe care îl puteți folosi când simțiți că cealaltă parte este aproape de a încheia tranzacția, dar are nevoie de o mică împingere.
 • Imagine cu titlul Negociați pasul 13
  8
  Nu lăsați lucrurile personale să devieze negocierile. Adesea, negocierile sunt deturnate deoarece una dintre părți se blochează într-o problemă personală. Încercați să nu luați procesul de negociere prea personal. Dacă persoana cu care negociați este nepoliticoasă, agresivă sau abuzivă, pur și simplu mergeți departe și nu faceți afaceri cu el.
 • sfaturi

  • Chiar dacă nu sunteți sigur, vorbiți cu autoritate, vorbiți mai tare decât normal și dați impresia că ați făcut-o de mii de ori pentru a încheia înțelegerea cu oameni care nu au experiență.
  • Pregătirea este de 90% din negociere. Adunați cât mai multe informații despre afacere, evaluând variabilele cheie și înțelegând ce concesii puteți negocia.
  • Evitați un limbaj ușor când faceți propunerea. De exemplu: "prețul este de aproximativ 100 $" sau "căut pentru aproximativ 100 $". Fii ferm - "Prețul este de 100 $" sau "Îți dau 100 $".
  • Dacă te surprind cu o ofertă bună, nu-i face să vadă că te aștepți la ceva mai puțin.
  • Dacă cineva este total nerezonabil, nu negocia. Spune-le să vă țină cont dacă prețul va scădea (sau orice altceva). Negocierea cu persoane nerezonabile te lasă dezavantajată.
  • Nu negociați după ce ați primit un apel neașteptat. Sunt gata, dar nu esti. Spune că nu poți vorbi, ești ocupat și reprogramați apelul. Acest lucru vă va oferi timp pentru a vă planifica răspunsurile la întrebări și pentru a dezvolta o căutare simplă.
  • Observați-vă limbajul corpului - un negociator calificat va recunoaște semnalele nonverbale care vă pot descoperi adevăratele intenții.

  avertisment

  • Acrimonia ucide negocierile. Oamenii vor refuza să facă oferte dacă sunt în stare proastă. De aceea divorțul durează ani. Evitați ostilitatea cu orice preț.
  • Nu vorbiți niciodată despre preț sau despre propunere, deoarece aceasta o validează subconștient - întotdeauna vorbește despre propunerea dvs.
  • Dacă este pentru un loc de muncă, nu fi lacomă sau veți fi concediat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se scrie o propunere de compensareCum se scrie o propunere de compensare
  Cum să negociezi un salariuCum să negociezi un salariu
  Cum să negociezi despăgubiri pentru concediereCum să negociezi despăgubiri pentru concediere
  Cum să cumpărați o motocicletă pentru toate terenurileCum să cumpărați o motocicletă pentru toate terenurile
  Cum sa faci o oferta de cumparare a unui vehiculCum sa faci o oferta de cumparare a unui vehicul
  Cum să negociem prețul unei mașiniCum să negociem prețul unei mașini
  Cum se deschide o mașină de spălat rufeCum se deschide o mașină de spălat rufe
  Cum se calculează perioada de colectare a conturilor de încasatCum se calculează perioada de colectare a conturilor de încasat
  Cum se calculează plățile anualeCum se calculează plățile anuale
  Cum sa devii un comerciant de aurCum sa devii un comerciant de aur
  » » Cum să negociezi

  © 2011—2020 ertare.com