Cum să măsurați satisfacția clienților

În calitate de proprietar al afacerii, obiectivul dvs. este de a furniza un serviciu sau un produs și pentru a face acest lucru cu servicii excepționale pentru clienți. Când oferiți un serviciu bun, satisfacția clienților va fi mai mare. Cu toate acestea, multe companii nu reușesc să-și satisfacă clienții.

conținut

Îmbunătățirea în acest domeniu poate fi realizată prin măsurarea satisfacției clienților, iar acest lucru se poate face urmând anumiți pași specifici. Dacă sunteți în măsură să măsurați satisfacția clienților, puteți efectua modificări pentru a obține o satisfacție mai mare și măsurați din nou pentru a verifica dacă au avut loc modificările.

pași

Imaginea intitulată Măsurați satisfacția clientului Pasul 1
1
Satisfacția clientului este ceva subiectiv și pentru ao măsura, va trebui să vă concentrați asupra colectării feedback-ului individual și evaluării acestuia pentru a avea o înțelegere globală a satisfacției clienților.
 • Imaginea intitulată Măsurați satisfacția clientului Pasul 2
  2
  Cereți clienților să efectueze un sondaj. Puteți face acest lucru prin trimiterea sondajului prin poștă, prin e-mail sau le puteți apela direct prin telefon. În prezent, e-mailul este metoda cea mai eficientă și cea mai puțin costisitoare. Clienții nu sunt întotdeauna receptivi la sondaje, în principal pentru că sunt foarte ocupați. Oferiți-le astfel un stimulent pentru a participa la sondajul dvs. Cupoanele, reducerile și produsele gratuite reprezintă câteva dintre opțiunile care pot motiva un client să completeze un formular. Pregătiți anchete ușor de realizat, adresându-vă întrebări pentru a răspunde cu ajutorul unei scări sau alegerii multiple. Orice alt tip de întrebări ar putea dura mult timp pentru a răspunde, ceea ce ar descuraja clienții, în ciuda stimulentelor.
 • Imaginea intitulată Măsurați satisfacția clienților Pasul 3
  3
  Trebuie să puneți întrebările corecte în sondajul dvs. Aveți un scop, acela de a afla ce faceți bine și ce faceți greșit. Concentrați-vă asupra acestui obiectiv în sondajul dvs. și nu vă fie teamă să cunoașteți adevărul.


 • Imaginea intitulată Măsurați satisfacția clienților Pasul 4
  4
  Familiarizați-vă cu așteptările clientului și încercați să le atingeți. În sondajul dvs., nu uitați să întrebați clienților dvs. ce este important pentru ei și ce așteaptă de la dvs. Proprietarii de afaceri sunt deseori orbiți de misiunea și politicile companiei, însă dacă aceste reguli sunt contrare așteptărilor clienților, atunci aveți priorități greșite. Cu răspunsul clientului, vă puteți lupta pentru a vă îndeplini așteptările fără a compromite produsul sau serviciul dvs.
 • Imaginea intitulată Măsurarea satisfacției clienților Pasul 5
  5
  Descoperă nivelul de satisfacție al clientului tău, recunoscând unde nu te descurci bine. Nu vă fie frică să auziți că afacerea dvs. eșuează într-un fel, pentru că numai atunci când știți că este momentul în care puteți lucra pentru a avea mai mult succes. Clienții sunt mai mult decât fericiți să vă spună când nu se simt confortabil, așa că asigurați-vă că le dați șansa să le exprimați în sondajul dvs. Când primiți informațiile, nu vă descurajați. Recunoașteți că orice informație negativă este o oportunitate de îmbunătățire. Clienții dvs. vor aprecia oportunitatea și dacă văd că ați făcut modificări, aceștia vor fi mai dispuși să utilizeze din nou produsul sau serviciul dvs., deoarece știu că aveți în vedere opiniile acestora.
 • Imaginea intitulată Măsurați satisfacția clienților Pasul 6
  6
  Aflați cine are mai mulți clienți mulțumiți decât dvs. și de ce. Clienții vă vor oferi cu plăcere aceste informații, așa că utilizați-le în avantajul dvs. Rugați-i să compare și să contracteze compania dvs. cu alții și să utilizeze aceste informații pentru a afla cine este concurența și în ce aspecte produsul sau serviciul dvs. este mai bun decât al dvs. Luați în considerare acest lucru ca o oportunitate de formare în care puteți educa pe voi înșivă și pe angajații dvs. cu privire la abilitățile de a oferi excelență în serviciul pentru clienți, precum și calitatea produselor. E în regulă "copie" în elementele de bază, dar în specificul dvs. produsul trebuie să ofere calități care ies în evidență ca fiind unice.
 • video

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să dezvolte o cultură de îmbunătățire continuăCum să dezvolte o cultură de îmbunătățire continuă
  Cum să începeți un serviciu de datingCum să începeți un serviciu de dating
  Cum să rezolvați reclamațiile cliențilorCum să rezolvați reclamațiile clienților
  Cum se măsoară performanțaCum se măsoară performanța
  Cum să rezolvați reclamațiile clienților despre alimenteCum să rezolvați reclamațiile clienților despre alimente
  Cum puteți îmbunătăți productivitatea afacerii dvs.Cum puteți îmbunătăți productivitatea afacerii dvs.
  Cum să vă asigurați servicii excelente pentru cliențiCum să vă asigurați servicii excelente pentru clienți
  Cum să atrageți clienții la standul dvs. de limonadăCum să atrageți clienții la standul dvs. de limonadă
  Cum să creați o listă extrem de vizată de potențiali cliențiCum să creați o listă extrem de vizată de potențiali clienți
  Cum să vă bucurați de cliențiCum să vă bucurați de clienți
  » » Cum să măsurați satisfacția clienților

  © 2011—2020 ertare.com